Şimdi Ara

LAPTOPUMUN EKRAN IŞIĞI YANMIYOR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HP G3050EA model laptop sahibiyim. 2006 yılında Mavi Bilgisayardan aldım ve 2 yıllık garantisini çoktan doldurdu.

    Birkaç gün önce şarj aletinde temassızlık oluşmaya başladı, laptopun şarj olmadığını gördüm. Ardından bugün bilgisayarı açmaya çalıştığımda, ekran ışığının laptopun kapağını açtıkdan 2 saniye sonra hemen kapandığını gördüm. Ekranda karanlık şekilde Windows görünüyor, ancak ekranda ışık yok. Sanıyorum ekranın ışıklandırması (florasan) bozuldu, ancak kapağı açtığımda her zaman 2 saniye kadar ekran normal şekilde aydınlık görünüyor.

    Şarj aleti ile ekran ışığı arasında bir bağlantı olabilir mi? Şarj aleti bozulunca ışıklandırma (illuminator) zarar görmüş olabilir mi? Normalde şarj aletini çıkarttığımızda ekran parlaklığının düşmesinden bahsetmiyorum; ekranda şu an hiç ışık yok.

    Ekranın ışığı bozuldu demek istiyorum ancak bu 2 saniye olayı yüzünden diyemiyorum. Araştırdığım kadarıyla serviste çok para istiyorlar (1000+ kadar). Bazı forumlarda arkadaşlar 90-200 dolar arası rakamlara kimi tamircilerde işlerini hallettiklerinden bahsetmişler.

    Ankara içerisinde bu problemi hallettirebileceğim bir bilgisayar tamircisi var mı?

    Bilgisi olanlar nzyph06@gmail.com den ulaşırsa sevinirim.







  • klasik bir inverter arızası gibi görünüyor, tabii ki 2 sn ışığın yanması bu tezi çürütüyor. inverter olsa 60-100 ytl'ye alıp kendin bile takabilirsin.

    bir bilgisayarcıya hasar tespit yaptır istersen. çok para isterlerse yaptırmazsın. aslında yeni laptop almanın da vakti gelmiş gibi. çok tutmazsa tamiri yaptırıp satmak mantıklı gibi görünüyor. tabii ki bu senin ve laptop'un arasındaki duygusal bağa bağlı :-)
  • hp bir acer iki

    kardesim bu makinalardan uzak duracaksin
  • Yanıtınız için teşekkürler.
    Yenisi için henüz erken diye düşünüyorum. HP servisine götürüp problemin ne olduğunu öğrenip, ona göre herhangi bir bilgisayar tamircisine götürmeliyim diyorsunuz yani. Ankara içinde servis dışı tamir eden neresi var bilginiz var mı?
  • msn ekledım guzel marmara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRayep -- 3 Mart 2009; 15:14:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.