Şimdi Ara

Laptopun ekranına görüntü gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. Samsung laptopum var daha doğrusu arkadaş verdi laptopu yapmam için bildiğim bütün yolları denedim ramları değiştirdim, harici monitöre bağladım hdd değiştirdim en son ekran kartını çakmakla ısıttım vede bios pilini değiştirdim hiçbir fayda göremedim. İşlemcide gayet iyi ısınıyor pc ışıkları da yanıyor ekran gelmedi acaba ram slotundamıdır onu nasıl test edebiliriz bilgisi olan yardım edebilirmi.



  • aynı sorunlu hp compaq cq61 laptobum vardı, internetten araştırmalarım sonucu bişeyler buldum.
    laptopbu kapanana kadar ısıtmak.

    laptobum tüm hava deliklerini koli bandı ile kapattım. ramleri ve HDD yi söktüm.

    laptobu polara sarıp sobanın yanına koydum ve çalıştırdım.
    ısınıp kendini kapatana kadar böyle kaldı. kapandıktan sonra 1 saat felan soğumasını bekledim ve çalıştırdım ekrana görüntü geldi :)
  • aynen bende dediğiniz şekilde yaptım hava deliklerini geçtim heryerini bantla kapattım polara sardım uc saat bekledim ama kapanmadı sorunum hala devam ediyor.
  • Takip....

    Lenovo G5OO cihazı evvelsi akşam sorunsuz kapattım.Ertesi akşam açmaya kalktım ekran yok !
    Ben de netten araştırdım ısıtma vs. bantladım heryerini sardım sarmaladım. pc bir buçuk saat açık kaldı, resmen yanıyordu ama pc kapanmadı.
  • Dikkat edin cihazı yakmayın arkadaşlar. Çünkü her bilgisayar işlemci çok ısınınca kapanmayabiliyor. Mesela bende Samsung NP350V5C cihaz var, BIOS güncellemesinden önce oyunla filan 100 derecelere kadar ısınıyordu kapanmıyordu. Sonra BIOS güncellemesi geldi artık 90 derecede ne olursa kapanıyor. Bir başka gözümle gördüğümde HP cihazdı 107 dereceye kadar ısındı bana mısın deyip kapanmadı.

    Edit: Görüntü gelmemesi için cihazınızda iki ekran kartı varsa birinin çalışmasını önleyin. Genelde laptoplar işlemcinin ekran kartından görüntü verme vb. işleri yürütürler, eğer o ölürse ekrana görüntü gelmez. Bu yüzden ekrana görüntü veren ekran kartını saptayıp çalışmasını önlerseniz otomatik diğerine geçecektir bu yüzden görüntü verebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustifb -- 15 Ocak 2016; 13:24:55 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Nasıl ayarlıyabiliriz onu ?

    Hiçbir şekilde ekran yok. diğer ekranı nasıl devredışı yapıcaz anlatır mısın ?
  • nike35 kullanıcısına yanıt
    Tam bilgim yok. Lakin büyük ihtimalle laptopunuzda büyük ihtimalle ekran kartı vardır. Sizde ekrana hangisi görüntü veriyor bilmiyorum, bunu öğremeniz gerekir. Hangisinin verdiğini öğrendiğinizde büyük ihtimalle o bozuktur. Bozuk olan ekran kartına kısa devre yaptırırsanız otomatik olarak diğer ekran kartı devreye girer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.