Şimdi Ara

Laptopun Verileri normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Msi GL76 laptopun %19 işlemci kullanımına ve fanların turbo olmasada orta ve epey sesli çalışır vaziyette 90 95 derecede olması sürekli normal mi ? yoksa sıfır üründe bir hata mı var ? Ekran kartı %96 kullanılmasına rağmen 75 dereceyken, işlemci nasıl bu kadar yüksek sıcaklıklarda seyrediyor ? Ya işlemcinin %80 90 kullanılacağı bir işlem yapcak olsam 1000 dereceye mi çıkacak bu sıcaklık ? Pek grafik istemeyen oyunlarda bile ısı yüksek seyrediyor. Boştayken %1 2 kullanım, ısı da 51 civarında...



    Laptopun Verileri normal mi ?
    Laptopun Verileri normal mi ?







  • Belki başka birşeyler yapabiliriz. Açtığım konuya bir göz atın, aşırı ısınan çekirdekleri kapatıp laptopu korumak için:


    https://forum.donanimhaber.com/isi-sorunu-mu-var-oyunda-isinan-cekirdekleri-bypass-edebiliriz--150436719

    Evet laptopun performansı biraz düşebilir ama o işlemciyi dizginlemenin o laptopta başka yolu yok. GT tipi kalın kasa olsa anca soğuturdu.

  • %20 yükte 94 derece hiç kabul edilebilir bir rakam değil bence. Yetkili servisle bir görüşün

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hearthland kullanıcısına yanıt

    Bu arada intel in stres testinde %100 kullanırken çekirdekleri 40 50 derece gözüküyor ama oyuna girince fırlıyor nedense...

    Laptopun Verileri normal mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covajj -- 5 Temmuz 2022; 22:55:36 >
  • Covajj kullanıcısına yanıt

    İntel Xtu tarzı bir yazılımla full kullanımda 40-50 decere olması imkansızdır o sıcaklık boşta bile olmaz nerdeyse. Aida64 ile işlemciye stres testi deneyip resimlerini buraya atın inanayım.

    Benim dediğim gibi ısınan çekirdekleri bypass edersen bilgisayarın daha rahat çalışacak. Veya throttlestop ile turboyu kapatıp frekansları kısacak, çarpan sayılarını indireceksiniz. Bu oyunun adı nedir bilmiyorum, oynayan herkes işlemci ısısından şikayet ediyor. İşlemciye yüklenen bir oyun olabilir.

  • Laptopun Verileri normal mi ?youtube
    🔬 In-depth Review: Coming soon!📈 💵 Specs and Prices: https://laptopmedia.com/series/msi-pulse-gl76-12ux/✅ LaptopMedia.com🎮 Please SUBSCRIBE to our new...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=DF4HVW6Y_Fk

    İşlemci üzerinde sadece 2 bakır boru var. Uzun vadede bu bilgisayar arızalanır. Performans kısacaksınız. Belki, Custom Resolution Utility (CRU) ile çözünürlük yükseltip ağırlığın işlemci yerine ekran kartına geçmesi mümkün olabilir. "Ters giden birşey olursa sorumluluk almıyorum"

  • sreylare kullanıcısına yanıt

    Peki bu bir işlemci arızası mı ? yani işlemcide arıza var,yenisiyle değiştiğinde düzelecek birşey mi ? yoksa tasarım hatası gibi birşey mi ? sonuçta yeni aldım, ucuz bir cihaz da değil. iade edebilirmiyim acaba diye düşünüyorum ama hangisini alsam böyle, 11800 olanlarda ısınmadan şikayetçi, marka mı değiştirmek lazım acaba...



    Laptopun Verileri normal mi ?


    Laptopun Verileri normal mi ?



    msi destek ekibi böyle bir cevap vermiş.


    Dear Covajj 0,


    From the screenshot of your tool, only 1 CPU core temperature reached 100 degrees. Is it a momentary or a constant 100 degrees?

    During the games and apps playing, the CPU & GPU loading is very high and it causes the CPU and GPU temperature to raise.

    However, the MSI system has temperature protection to prevent the notebook from being damaged.

    If the CPU 100 degrees keep for a period of time, the temperature protection will shut down the notebook (to protect the system from any damage).


    We suggest you refer to the following steps to check if the problem is improved.

    1. Update the firmware.

    The guide on how to update is in the zip.

    2. Reset the battery. This will help reset the fans' behaviors.

    ①System shutdown

    ②Remove AC power

    ③Long press the power button over 25 sec.

    (Note: The system would be power on and shut down during the time while pressing the power button)


    If the problem isn't improved, please use HWinfo(see attachment) to log the temperature when playing the games. Send the log to us.

    And use MSI Center to export the lateset system info to us.(go to support→system info)


    *Reminder: The online ticket will be automatically closed if no further updates are made within 72 hours per our last reply, if the ticket is closed before you're able to respond, please don't worry, the closed question can still be reopened and followed up in the MSI member center, we will continue to provide assistance.

    Thanks & Best Regards,

    MSI Notebook Technical Support Team




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covajj -- 6 Temmuz 2022; 17:25:24 >




  • Covajj kullanıcısına yanıt

    Arıza değil benim 7700hq laptopumda da bazen 1 veya 2 çekirdek 95lere ulaşıyor. Laptop bu, büyük işlemci fanları veya sıvı soğutmayla soğutamıyoruz maalesef. %90 diyorum, soğutabilen laptoplar vardır, hangi marka alırsanız alın bu tip işlemcileri buz gibi tutmak hele de incecik kasalarda çok zor. Benim laptopum da sıcaktan kapanabiliyor bazı oyunlarda, o ısınan çekirdekleri kapatınca 10 dereceye kadar fark ediyor.

  • youtube de oyun test videoları izledim. 11800, 12700 işlemcileri falan onlarında oyunlarda sürekli 95 100 arası oluyor. forza, red dead redamption, call of duty, pubg, valorant gibi oyunlarda. Bir videoda gördüm undervolt işlemi var, az bir şey volt düşürüyorlar, performans düşmesede, sıcaklık 80 85 lere iniyor. nasıl yapılır acaba intelin bir uygulaması var ETU (Extreme Tuning Utility) diye, ancak orada volt değerleri var 000,1 falan filan diye, kaç yaparsam ne oluyor onu tam bilmiyorum. Senin bir bilgin var mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covajj -- 7 Temmuz 2022; 20:15:37 >
  • Bu arada windows güç yönetiminden turbo boost özelliği agresif deydi, onu disable yaptım. şimdi mhz düştü biraz, işlemci de 70 81 arası ısınıyor. çözdük sanırım. Gerçi bu sefer de ekran kartı 80 olmaya başladı ama iki tarafıda dengeledik gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covajj -- 7 Temmuz 2022; 21:34:21 >
  • Covajj kullanıcısına yanıt

    Undervoltu da senin dediğin turboyu komple kapatmayı da Throttlestop adlı uygulamadan yapabiliyoruz ancak her işlemci undervolt olmuyor. Bazıları kilitli oluyor. Ekran kartı kullanımı eskisine göre artış mı sağladı, ısısı arttı demişsin. Sabit 80lerde olsun bari 90 yerine.

  • sreylare kullanıcısına yanıt

    intelin o programında baktım. bende voltaj ayarlama kapalı gözüküyor gri yazılar tıklanmıyor. youtube de izlediklerimde oralar açık istediği gibi oynuyolardı. turboyu kapatınca herşey yolunda. eskiden ekran kardı 65 falanı aşmıyordu. şimdi 70 75 oluyor. işlemci de o civarda. kabul edilebilir sıcaklıklara düştü neyseki. tubo boost olmadanda hiç bir performans kaybı yok makinede, yağ gibi akıyor.tabi klavyenin üst ortasına doğru 80 derecelerde de epey el yakıyor ama en azından, yanma tehlikesi ortadan kalktı. cooler boost veya hafif fanları 4000 rpm civarında çalışınca dahada düşüyor.


    işin garibi koskoca msi firması, tubo boost açıktır, onu kapat normale döner diyemedi ya, ben ona yanıyorum. çok yaşa youtube.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covajj -- 8 Temmuz 2022; 21:57:21 >
  • Hocam anakart, menteşe, klavye vs arıza versin para kazanalım müşteri umurumuzda değil modunda çoğu firma. Siz oyun oynarken turboyu kapalı tutun. Bilgisayarın sağlığı ve uzun ömürlülüğü daha önemli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.