Şimdi Ara

Lastik Basınç Sensörü (Fıat linea)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. 2015 model fıat linea aracım vardı ve 2022 yılında lastik basınç sistemi kontrol dışı arızasını vererek lastik basınç sistemini devre dışı bırakıyordu. Bunun sebebi herhangi bir basınç sensörlerinden birinin veya birçoğunun pilinin bitmesinden dolayı veyahut zarar görerek işlevini yitirmesinden, veya yedek lastiği taktığınızda bu hatayı veriyor. Basınç sensörlerinden birtanesi bile çalışmasa bu arıza belirtisini veriyor bu sistem. Genelde pillerin ömrü 5-10 yıl arasındadır. Bu 5. yıldada arıza verebilir, 10. yılda da arıza verebilir. En sonunda bu arızayı kesinlikle verecek bunu herkes bilsin.

    Fıat linea larda kullanılan orijinal sensörün modeli 53104671 adında bir modeldir. Fakat bunlara birçok model kullanılabiliyor. Farkı neden. Çünkü bu sensörler sürekli yenileniyor. Yenilendikçe versiyonlarıda değişiyor. Bunlara shcraderservice.com markalı ürünler oluyor. Ben doblolarda kullanılan 53351971 modelini kullandım. 53104671 ve 53351971 birbirinin muadili dir. Taktım ve çalıştı. Hiç bir sıkıntı bile olmadı. Taktıktan sonra 5dk bi yolculuk yaptıktan sonra hatayı siliyor ve sistem devreye giriyor. Çinde satılan sensörlerde bunlara uyacaktır. Fakat ülkeye getirmesi biraz pahalı oluyor.neredeyse ülke piyasasıyla aynı ücretlere geliyor. Beklediğiniz zaman da cabası oluyor. Ülkemizde bazı kullanıcılar satıyor sahibindende veyahut letgo da falan... araştırıp daha uyguna alabilirsiniz. Çünkü yıllar geçtikçe bu olaydan dolayı çoğu kişi bu problem ile karşılaşacaktır. Sonuçta pil var. Elbet birgün bitecek. Fıat grubunun sensörlerini shcrader yapmış ve kontrol merkezi de schrader olduğu için sadece kendine ait olan sensörleri seçiyor.

    Uyumlular:

    53104671,53351971,56029398AB, bunlar birbiriyle uyumludur. Bunları kontrol merkezi 5 dk içinde tanıyor bilgilerini kendisi alıyor. Sisteme tanıtma gereği falan kalmıyor. Otomatik tanıyor. İsterseniz lastiklerin yerlerini değiştirin otomatik olarak doğru yerdeki lastiği bulup kodluyor.

    FCC ID:MRX....

    IC: 2546A.......

    gibi olanların hepsi uyar. Bunların üretim tarhleri farklı olduğu için MRX'ten sonraki rakamlar değişiyor. Önemli olan bu değerlerle başlamasıdır.

    Piyasada pillerinin değişimini yapan yerlerde var. Ben hiç gitmedim. Baktırmadım. Şu günde orijinal olan ürünlere internetten en ucuz fiyatlısına 400tl istiyorlar. Ben 4 tanesini 750tl ye temin ettim. Kafam rahat en az 7 sene daha. Eskileride yedek kaldı.

    Lastik Basınç Sensörü (Fıat linea)

    Bunlar doblo için orijinal olan üründür. Ama linea da çalıştılar. Bunların hepsi tüm fiat grubunda çalışmaktadır.

    Lastik Basınç Sensörü (Fıat linea)


    Lastik Basınç Sensörü (Fıat linea)


    Lastik Basınç Sensörü (Fıat linea)

    Bu da linea dan çıkan orijinal sensördür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamircik -- 3 Eylül 2022; 19:16:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Maalesef kanayan yara bu muhabbet benim Suzuki dede Continental marka olduğunu tahmin ediyorum, internette araç ile iletişime geçip sanki sensör varmış gibi arabayı kandıran parçalar var pilli yada 12v girişine takılıyor

    https://spooftpms.com/?fdx_switcher=true

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu malzemenin amacı zaten güvenlik için. Bu güne gerçekten çok işime yaradı. Her lastik indiğinde uyarısını verdi. Ona göre hava takviyesi yaptım hep. Bu cihazın simulasini kullancak olan bence hiç kullanmasın. Arabayı değil kendini kandırmış olur. En azından pilleri değiştirilerek kullanılabilir bir ürün bunlar. İstanbulda tamir yapan yerler varr.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamircik -- 3 Eylül 2022; 19:26:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda detaylı bilgi arıyordum, gayet güzel açıklamışsınız, teşekkürler Lastik Basınç Sensörü (Fıat linea) 

  • ABS beyninden ölçüm yapanlar mı daha iyi yoksa bu tip olanlar mı? Kesin ve hızlı sonuç için bunlar sanırım daha iyi, doğrudan basıncı ölçüyor heralde bunlar doğru mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik Basınç Sensörü (Fıat linea)



    2007 model araçta şundan var henüz bir arıza vermedi. 1 tanesinin sibobu kırıldı sibop alıp taktırdım devam ettim, onun dışında sıkıntı yaşamadım. kontağı açar açmaz havası düşük lastik mevcutsa uyayıor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.