Şimdi Ara

Lastikteki İlginç Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.28x1.25 schwalbe lastiklerim var.Bisiklet peugeot t11.Bu yaz başında bisikletin dış lastiğinde şekil bozuklukları farkettim.(ekteki resimlerde görebilirsiniz).Aldığım yer aynı zamanda servis hizmeti de verdiği için görüştüm.Bana “lastik eskimiş kabaklaşmış o yüzden” dediler.Ve değişmesi getektiğini söylediler.Bende başka yol olmadığını düşünerek kabul ettim.Fakat aradzn üç ay geçti yine oldu(gerçi bu defa arkaya aldırdığım eski ön lastik oldu.Ama ben yine aynı cevabı almak istemediğim için sizlere danışmak istedim.Benim tahminime göre bı durum iç şastik ve ondaki yamalardan kaynaklanıyor.Siz ne diyorsunuz?Yoksa 1 senede lastik nasıl aşınır anlamadım.Şehirde biniyorum ve kışın kullanmıyorum.Bu sorun balans problemi yaratmaya başladı.Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
    Lastikteki İlginç Problem
    Lastikteki İlginç Problem
    Lastikteki İlginç Problem
    Lastikteki İlginç Problem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kordları bozulmuş görünüyor. Otomotiv lastiklerinde yük indeksi aşılınca görülen bir durum. Bisiklet lastiklerinde yük indeksi veya kapasite standartları hiç görmedim ama muhtemelen şartlara dayanmamış. Engebeli yol olabilir, kullanım basıncı olabilir... bir sebeple dayanmamış. Halbuki Schwalbe'lere sağlam diyorlar.

    Bu arad benim Schwalbe iç lastikler de daha kullanmadan bozuldu. 1.75" max. genişlik ölçüsü verilmişti, benim de ölçü de 1.75" ama sabit gravel tipi kalınca bir lastik. Biraz ona verdim... ama neticede 1.75" ve dayanmasını bekliyordum. 75 psi'a kadar limiti var, ilk şişirmede 45 psi.larda bekledikten sonra daha kullanmadan arka da, ön de kesik şeklinde yırtıldılar. Kalite kontrolünden şüphe etmeye başladım.
  • Cevap için teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla bisikletçinin dediği doğru o zaman.Ama açıkçası schwalbe beni de hayal kırıklığına uğrattı.Ben bisiklete geçen sene mayıs ayında alarak hobi olarak başladım.İzmirde yaşıyorum ve bulunduğum ilçede bisiklet yolu var.Sadece iş seyahatinde olmadığımda ve havaların güzel olduğu mayıs ile kasım ayı arasında ve günde 20km yol yaparak biniyorum.Böyle bir kullanımda 1 yılda bu lastik havlu atıyorsa benim için bu marka çöptür.Demek ki bana yine masraf gözüktü.Sanırım paraya kıyıp kaliteli birley alıp bu defteri kapatmak lazım.Belirttiğim gibi bu konularda henüz yeni sayılırım.Tavsiye edilecek f/p ürünü sağlam lastik önerilerine açığım.Bu arada bir şey daha sormak istiyorum.Öndeki lastiği daha 2 ay önce yeniledim aynı marka ve model ile.Şimdi sorunlu olan arka lastiği başka marka ve model ile değiştirsem kullanım ve sürüş açısından sıkıntı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.