Şimdi Ara

Latency/ping sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç gündür akşamları oyun oynarken 70-90'dan 300lere çıkıyor.Daha öncede oluyordu TTNet'i aradım modem yada PC'nizle ilgilidir dediler.Format attım trojan/virüs kaynaklıdır diye eski ezilmiş büzülmüş kabloların yerine yenisini aldım modemi değiştirdim ama hala düzelmedi.Acaba çok oynadığımdan internetimi kesiyolar?olabilir çünkü 2 yıl kullanmak zorundayım zaten istediklerini yaparlar.Yinede bu sorun TTNet'ten mi benden mi? Ona göre kimin başını ağrıtcağıma karar vereceğim.



  • cfosSpeed programını kullan. Azda olsa network ayarını düzenleyip ping süresine öncelik veriyor. Haliyle upload hızı en fazla 1mbit olunca pinglerin yüksek olması normal. Özellikle akşamları çoşuyor.
  • Sorunun senden değil ttnet'den kaynaklandığı açık,çünkü ben 1 aydır 1.5 aya girdi nerdeyse akşam 7-8 ile 11-12 arası 200-500 ping arası alıyordum yurtiçi ve yurtdışı lokasyonlu sunuculardan..download/upload hızıda buna paralel 400/150 500/200 arasında dolanıyordu. Sonrasında iletisim@ttmail.com a durumumu açıklayan bir yazı ve abonelik bilgilerim ile 6-7 tane üst üste e-posta attım. Attıktan yaklaşık 2 gün sonra nedense artık akşamları 7-8 ile 11-12 arası pingim düzeldi,gerçi %100 düzelmese de yurtiçi sunucularda 15-50 yurtdışında duruma göre 70-130 arası alıyorum.

    Eğer biraz vaktim olursa ve durum 1 hafta içinde düzelmezse elimde dilekçe ile TTnet A.Ş binasına giderek hattımla ilgili şikayette bulunmayı düşünüyorum.

    Derseniz ki sorun sendendir değil,farklı pc,modem ve hat yenilemesi yapıldı ve sorun devam ediyor(du). Sorun hattımın bağlı olduğu santralden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

    Bu tip bir sorunla bir arkadaşım karşılaşmıştı,1 sene boyunca gündüz ve gece 200-300 ping alıyordu heryerde..Herşeyi denemesine arıza kaydı yaptırıp teknik servisin gelmesi ve diğer bütün yolları denemesine rağmen çözememişti. Sonunda elinde dilekçeyle TTNET'e gidip sorununu bildirdi ve 1 sene boyunca yaşadığı ping sorunu düzeldi. Kendisinin de tavsiyesi üstüne bende bu sorun düzelmezse elimde dilekçe ile ttnet'e başvuru yapacağım..

    Tavsiyem eğer sorununuz "sistematik" olarak akşamları belirli saatler içinde oluyorsa "sürekli" ve sorunun kendinizden kaynaklı olmadığını düşünüyorsanız. Müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydını santralden kontrol ve düzeltme yapılmasını isteyebilirsiniz yada dediğim gibi elinizde dilekçe ile şikayette bulunabilirsiniz.




  • Ayni sey benim de basime geliyor. Son on gundur (Wow oynuyorum) Pinglerimde abarti artis var ne yaptiysam
    duzeltemedim.Tecrubelerime gore eger ben kalkıp her zamanki gibi musteri hizmetlerini arasam aptal aptal sorulara
    muhatap olucam ve en sonunda sorunun benden kaynaklandıgını soyleyen internetten bi haber bi herifle
    karsilasicam sonra da gene her zaman oldugu gibi kızıp klavyemi duvarda parcalicam.
    Net hizmeti ozellikle ping babında benim icin cok onemli.600 pingle ben yaptigimdan isten zevk alamiyorum.
    aragorn arkadas 200-300 pinge cok demis ben onu gorsem eteklerim zil calar. haha.Bu mail olayini denemedim ama canli musteri hizmetlerinde muvaffak olamadıktan sonra maili acip kaale alirlarmi orasi mechul.
    Ama baska elden ne gelir ki




  • 2 ay önce kocaeliden istanbula taşındık (ataşehir),1 aydır pinglerle sorun yaşıyorum.Telekom kafasına göre ip'mi değiştiriyor ve ping ikiye katlanıyor.Ne zaman düzeleceği ise belli olmuyor.
    Fps oyunları oynuyorum çok sinirimi bozuyor.Genel olarak hergün 13:00 02:00 saatleri arası pingim sorunlu oluyor.Lanet olsun telekoma
    Quikneti bekliyorum deli gibi,sabır sabır....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.