Şimdi Ara

Laufenn lastik nasıldır kullanan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
99.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hankookun yan markası olan Laufenn adlı lastik kullanan var mı ve memnun musunuz ? Kendi aracım için düşünüyorum ebadımda bulduğum modelin tanesi 720 liraya geliyor. Bulduğum model S Fit EQ+.

    Tyrereviews gibi sitelerde continentalin alt markası olan Barumdan daha yüksek sonuçlar almış



  • Alt marka olayı da baydı iyice artık. Babasının hayrına mı ucuza veriyor adamlar? Kalitesi düşük işte. Lorus marka saatlerde seiko nun alt markası sözde ama kalite yerlerde... Beyaz eşya elektronik alet falan olsa anlarım. Hadi motoru pompası işlemcisi vs vs aynı olur gözüken kaportası kasası kozmetiği dandik olur maliyeti düşürür ucuza satarsın lastiğin nesinden kısacaksın da maliyeti düşüreceksin? Bir kauçuk var bir çelik tel? Bunları kısınca da zaten alt marka olmuş A marka olmuş B marka olmuş fark etmiyor kalitesiz olup geçiyor

  • Şirket aracına aldık 1 takım geçen ay. Modelini bilmiyorum. En ekonomik Laufenn vardı taktırdım. Durduk yere hava salma problemi var şu an.


    Kendi aracıma takar mıyım? Hayır.


    Lastik 1 kere lazım olur, tam lazım olur. 1 kere lazım oldu kızaklama yaptığı için başka araca vurdum. Hatalı değildim bu nedenle tüm masrafım ödendi ama kızaklama yapmasaydı da vurmayacaktım.


    Bu nedenle fiyatını çok göz önünde bulundurmadan bütçenizin yettiği kaliteli lastik hangisiyse onu öneririm.

  • dediğin modelden 17 jant astra'ya taktım güzel lastik aslında ama geçen sene 2.5 ay kapıda yatınca araba fren olayı hoşuma gitmedi good year effiency grip taktırdım bir farkı yok ama ilk taktırdığım haliyle.ben kışın da yazlık kullanıyorum o da bozuyor belki biraz lastiği.tek farkı arkadaş da demiş hava bastırmaktan helak oluyordum good year'a bir senedir hava basılmadı.720 verdikten sonra daha iyi bir şey taktır derim ben alırken 380 lira mıydı neydi bir mantığı vardı.

  • Bu ayın 16 sinda laufenn G fit 4s (4 mevsim) alacağım.
    Arkadaşımın laguna sinda var laufenn (yazlık) çok memnun oradan aklıma düştü.
    Daha önce falken kullanmış memnun kalmıştım. Desenleri çok yakın.
    Fiyat laufenn daha uygun geldi.
    Bakalım ne olacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 7 Ağustos 2021; 21:12:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    dediğin modelden 17 jant astra'ya taktım güzel lastik aslında ama geçen sene 2.5 ay kapıda yatınca araba fren olayı hoşuma gitmedi good year effiency grip taktırdım bir farkı yok ama ilk taktırdığım haliyle.ben kışın da yazlık kullanıyorum o da bozuyor belki biraz lastiği.tek farkı arkadaş da demiş hava bastırmaktan helak oluyordum good year'a bir senedir hava basılmadı.720 verdikten sonra daha iyi bir şey taktır derim ben alırken 380 lira mıydı neydi bir mantığı vardı.

    Hocam siz amd ryzen işlemcilerinde bolca yardım konusu açan ve mesaj paylaşan üye değil misiniz yanlış mı hatırlıyorum ?

    Hocam bu arada bende isterim direk tepe markadan almayı ama continental, michelin gibi firmaların lastiklerinin adedine 1200-1300 lira gibi fiyat veriyolar. Buda yaklaşık 4.5-5 bin lira gibi para yapıyor.

    Alt marka alınca 4 ü toplamda 2.5 3 e denk geliyor. Aradaki 2-2.5 bin lira fark premium bir araba için büyük meblağ yaklaşık 2 bakım parası veya olası bi arızada para cepte

    Sadece şehir içi kullanıyorum
    Senede 12-13 bin km yapıyorum
    Günlük km sadece 30-40 arası

    Mesafem kısa. Evden çıkınca çay kahve içmek için gittiğim en uzak mesafe 20 km mesafede onun dışında 10-12 km sonra istediğim yerlere varabiliyorum. Buda lastik için über para bayılmama gerektirmiyor.

    Bu sonbahar aldığım kışlıklar 2018 üretimi continentaldi ve çok memnun kaldım bu kışta güzel iş görecekler. Kışlıkta bile 2020 üretimi yerine 18 üretimi aldım ve kışın bana hiç sıkıntı çıkarmadı




  • İş görür bütçe dostu lastık 20 bin km civarı kullandım s fit eq ları yağmurda viraj alırken biraz dikkat edilmeli fren mesafesi olarak bir sıkıntısı yoktur
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    evet ben sürekli dahiliye yazan adamım yani bir infial olmaması lazım buraya yazdım diye çünkü 2 sene kullandığım ürün ve daha da kullanırdım geçen sene karantina olmasaydı.kızakladım baya kaydım bir durumda hemen değiştirdim yani o kadar mükemmel gidiyordu ilk falsosunda değiştirdim çoğu kişi aldırmazdı.fiyatlardan haberim yok anlaşılan ben geçen sene 4'ünü 2200 6 taksit almış onu da anneme ödetmiştim eg1 benim aldığım.eg2 1000 liraydı 2020 üretim.onu da 800'e bulup sipariş verdim ama iptal ettim çünkü eg2 kayıyor diye çok yorum gördüm ve kuzenim abi TR malı 3 oluklu gelirse çekilmez bir sor satıcıya dedi onu da soramadım ondan iptal ettim.dedim ne varsa eskisinde var conti pc5'in pc6'dan daha iyi olması gibi.bir ara bi sattı aynı firma çeşitli yerlerde 2018 eg1'i sordum avrupa üretim çeşitli ülkeler dedi.dedim tekir bekir gönderme hepsi aynı olsun.slovenya üretimi sawa firmasının meğer good year premium lastikleri yaparmış yani 500 küsür liraya şamda kayısı ben inanmam 2018 olunca kötü olur aynı sene olursa iyi olur olayına keza laufenn de 2018'de alırken 2017 falandı ama 1000 lira vermem lastiğe şu anda.dediğim gibi laufenn güzel lastik her ne kadar incelemelerde 2 yıldız falan verseler de biz gerçek hayatta test ediyoruz yağmurlu kuru havalarda sürat yapıp iyi duruyor mu dönüyor mu astra hb 1.5 ton bu arada araba zaten iyi tutuyor yolu ama bir şikayetimiz yoktu yağ gibi gidiyordu.tek kötü yanı hava bastıracak tanıdık bul sürekli bastıracan çünkü.





  • Ben geçtiğimiz Ekim ayında 215 50 17 ebatı da 4 adet hb den astra j aracıma aldım bu bahsettiğiniz laufenn lastiklerden. Lastikleri kışlıkları çıkarınca mart ayında taktım ve kullanıyorum. Lastik ebatı 17 olunca üst markalar çok pahalıydı ve önceki lastiklerin hankook olunca bende düşünmeden aldım. Şimdilik memnunum, fren mesafesi iyi, abs yi devreye bile sokmadığı anlar oldu. Virajlarda arka taraf bazen çok hafif kayıyor gibi, o da ya hızdan ya da aracımın sedan oluşundan galiba. Aracı da sert kullanmam max hız 125 falan olur. Lastik yumuşak, ses olayı şimdilik iyi ama ilerde ne olur bilmiyorum. Deseni zaten hankooktu ile aynı. Lastik havalarını uzun yol öncesi kontrol ederim sadece, eksikse basarım. Aracın orijinal lastiklerini 80k km de çıkarttım hankooktu. Araç 2015 model, her kasım ortası - mart sonu kışlık takarım.
  • Alt marka olayı da baydı iyice artık. Babasının hayrına mı ucuza veriyor adamlar? Kalitesi düşük işte. Lorus marka saatlerde seiko nun alt markası sözde ama kalite yerlerde... Beyaz eşya elektronik alet falan olsa anlarım. Hadi motoru pompası işlemcisi vs vs aynı olur gözüken kaportası kasası kozmetiği dandik olur maliyeti düşürür ucuza satarsın lastiğin nesinden kısacaksın da maliyeti düşüreceksin? Bir kauçuk var bir çelik tel? Bunları kısınca da zaten alt marka olmuş A marka olmuş B marka olmuş fark etmiyor kalitesiz olup geçiyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ussuz

    Alt marka olayı da baydı iyice artık. Babasının hayrına mı ucuza veriyor adamlar? Kalitesi düşük işte. Lorus marka saatlerde seiko nun alt markası sözde ama kalite yerlerde... Beyaz eşya elektronik alet falan olsa anlarım. Hadi motoru pompası işlemcisi vs vs aynı olur gözüken kaportası kasası kozmetiği dandik olur maliyeti düşürür ucuza satarsın lastiğin nesinden kısacaksın da maliyeti düşüreceksin? Bir kauçuk var bir çelik tel? Bunları kısınca da zaten alt marka olmuş A marka olmuş B marka olmuş fark etmiyor kalitesiz olup geçiyor

    Ama bunu dünyada kullanıyor sadece biz değil. Ve sandığınız gibi ucuz kalitesiz olsa avrupada amerikada biliyorsunuz yasalar çok daha katı ve bu firmalar lastik şikayetleriyle davalarla uğraşıp şirketler kapanabilirdi bile. Yani bana öyle geliyor bilmiyorum.

    Baymasın hocam ne kadar ekmek o kadar köfte sakin olun




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Yok hocam sakinim sorun yok da  Bunu pazarlayanlar övenler öyle bir pazarlıyor ki sanarsın babasını hayrına ucuza veriyor

  • 2017 de bir mevsim kullanılmış olarak kışlıklarını almıştım. (215 70 16 )

    Aldığım kişi Petlastan geçmiş ve daha iyi diyordu.

    Continental veya Michelin değil ama ortalarda.

    Bu yıla kadar bir sıkıntı çıkarmadı.

    Alacağınız ebada veya yakın ölçülerde AB testlerine bakabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 9 Ağustos 2021; 15:15:52 >
  • Laufenn 4 mevsim lastiği yaklaşık 15 gündür ve 2000 / 2250 km dır kullaniyorum. 2 şehirler arası geriye kalan şehir içi kullanım.

    Öncelikle hava kaçırma yada sürekli inceden hava basma durumu yaşamadım bu kısa süre içinde.

    Kısa kullanımda ses olarak iyi konfor olarak çok iyi frenaj olarak oldukca iyi diyebilirim.

    Bir önceki lastikleri falken as 210 idi. Laufenn de Konfor, ses ve fren açık ara daha iyi.

    Ancak her şey için çok erken. Yağmurlu hava, kar, ekonomik ömür, yıpranma, yakıt ve viraj performansi.... Bunlar hakkında konuşmak için en az 1 sene kullanmak lazım.

    Ancak ilk izlenim olarak kötü değil. Hatta oldukça tatminkar denilebilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 3 Eylül 2021; 20:1:15 >
  • Hankook'un alt segmenti. Hankook zaten mid sınıfta.

  • A4 190 hp lastikleri zaten çabuk saran bir araç güzel kaliteli bir lastik şart doğru tercih yapmalı
  • Nankang baya tavsiye eden var o nasıl
  • Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum .Taksici arkadaşların tavsiyesi üzerine aldım Aracım D segment Ford Mondeo.Yani ağır bir araç. Ne havası indi nede fren mesafesinde sıkıntı yaşadım. Mondeo gibi viraj kabiliyeti olan araç çok azdır . Ama çok hızlı girdiğim virajlarda bile kayma yapmadı .Bir Michelin değil belki ama Bir Debica dan çok iyidir kullanıcı yorumlarına göre Titremede yok. Belkide şans. Kesinlikle tavsiye derim. Ebatlar 225/55/17




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutatgu_bilig -- 15 Kasım 2021; 22:40:13 >
  • bugün 185 65 15 4 mevsimliklerinden taktırdık bakalım. yorumları kullandıkça yazarım.
  • Hukumetimize sukurler olsun sayelerinde daha ne lastik markalari ogrenecegiz fakirlikten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.