Şimdi Ara

Lav Taşlı Mangal Kullanımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
182
Cevap
14
Favori
166.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • buna doğalgaz hortumu çekilirse çalışırmı acaba? deneyen varmıdır.
  • BİM de 4 adet kaldığını görünce gittim bende aldım bir tane.Hafta sonu da deneme yaptım. Tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacaktı.
    Öncelikle paket içinde beyaz renkli lav taşı çıkıyor belirteyim. Kırmızı-kahverengi lav taşı aldım.3 kg -20 tl. Mangalın kurulumunu yaptım tüpü bağladım ve ızgaranın üstü kapanacak kadar yaklaşık 1kg kadar lav taşını ızgaranın üstüne yaydım ve ateşledim. Izgaranın altında bulunan delikli gaz borusunun her deliğinden ateşi yakalamak mümkün olmadı hiç. Tüpten gelen boru ile mangalın borusunun birleştiği yerde hava deliği gibi kısım var orayı kapayınca alevler yükseliyor ve her delikten alev çıkıyor.Açınca alevler kısalıp neredeyse yarısı sönüyor.Neyse taşlarımı üstüne iyice yaydıktan sonra beklemeye başladım.Benim beklentim taşların normal mangal kömürü gibi kor hale geleceğiydi ama öyle bir şey olmadı hiç. Taşları çevirdim ama nafile aleve değen yerleri kızarıyor çevirdiğim zamanda aniden soğuyor.Bir 10 dakika bekledikten sonra değişen bir şey olmayınca ızgarayı üstüne koyup işleme başladım. Yoğun bir sıcaklık vardı zaten kısa sürede etler pişti.Sadece yağ damlarsa alevlenme oldu onun dışında alev yok.Evde herkes çok beğendi bu daha lezzetli olmuş diye.Doğrusu benimde lezzet olarak hoşuma gitti. Daha pratik. Her yeri de güzel pişti.Közleme yerini daha test edemedim.Tecrübeli arkadaşlar acaba yanlış yaptığım bir şey var mı?




  • Kahverengi taş almanız isabetli olmuş.Bu taşlar çok yüksek ısılarda kor haline geliyor,dolayısıyla lpg ateşinde kor olmaz.Isıyı bünyesinde toplayıp pişirme yapıyor.Taşları ızgara üstünü tamemen kapatacak şekilde dizerseniz yanmayan delik kalmaması lazım,tabi rüzgar yoksa.Ben ilk yakmada full gaz yapıyorum iki dakika sonra iyice kısıp öyle pişiriyorum.Birde ızgarayı zeytin yağıyla yağlıyorum.Közleme ise alt gözde de üst ızgarada da güzel oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedimax -- 4 Haziran 2014; 11:46:42 >
  • Peki koku duman durumu nasıl arkadaşlar ? Dumansız diye okumustum ama Malum bu ürünü alıp balkonda kullanmayı düşünüyorum cok fazla duman cıkarıp konu komşuyu raahatsız etmeyelim..
  • ben de kullanıyorum ama balkon için pek uygun değil bence. evet kömürün isi dumanı çıkmıyor, ama pişen et balık neyse, onun dumanı normal mangaldaki kadar çıkıyor. Fakat pratik oluşu ve ateşi istediğimi gibi ayarlamamız bakımından ben çok memnunum. İlk defa kullanacaklar taşları bir kere yıkamanızı tavsiye ederim. bende çok toz bırakmıştı.
  • bende bimden aldım tavuk sucuk ve kasap köfte yaptım gayet memnunum yanlız dediğiniz gibi içinden beyaz taş çıktı ve felaket tozu var altındaki közleme fırınını kullanma ihtimalim olmuyor ve borudaki gaz deliklerinede toz giriyor krmızı veya kahverengilerde de aynısımıdır.
  • ben bu mangalı 6 yıldır kullanıyorum , yaklaşık yılda 10 defa yanmıştır , markası zannedersem erçelik olması lazımdı , veya başka bir şey hatırlamıyorum , üzerinde az yağlı etlerin pişirilmesi tavsiyemdir , mesela çok yağlı köfte filan pişirilmemesi tavsiyemdir , çünkü akan yağlar çok ollursa ızgaranın arasından taşların üzerine düşer bu da zaten yanmakta olan burlörden alev alabilir ( tecrübe ile sabittir) arkadaşın anlattığı gibi işiniz bittikten sonra 5-10 dk daha yakarsanız taşların üzerindeki yağlarıda yakmış olursunuz , bendeki taşlar beyazdı öyle tozlu filan da değildi evet kırmızı taşlar daha iyi olabilir ama ben memnunum, gördüğünüz çekmecede 4 adet orta boy patlıcan 6 adet de orta boy domates var , arkadaşlar o çekmecede pişen domates biber patlıcan ın tadını bir bilseniz bu arada mangal; o tarihte 40 tl demişlerdi ama para vermemiştim resim düne ait niye çektiğimi ben de bilmiyorum
     Lav Taşlı Mangal Kullanımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonyali61 -- 10 Haziran 2014; 9:58:38 >




  • arkadaşlar merhaba.

    Malum yaz geldi , mangal sezonu açıldı. Gerçi çok faydalı açıklamalar olmuş kullanıcılardan , ben de birkaç şey yazmak istedim.

    Landmann ın 2 brülörlü modelini kullanıyorum. Şunu belirtmek isterim ki , kesinlikle 2 brülör yetmemekte. ( Tek kişilik porsiyon pişirip yemeyecekseniz. ) Ya paraya kıyın Alman malı deyip 3'lü veya 4lü alın. ya da Türk malı yurdun malı diyerek hortum brülör denilen sistemli mangallardan alın.Ben mangalım brülör sistemini değiştirmek zorunda kaldım yetmediğinden.

    Ayrıca bir arkadaşımın fikri olan Alüminyum folyo olayına gelecek olursak , Ne yaparsanız yapın ne pişirirseniz pişirin , etlerin yağları kesinlikle taşların üstünden brülörlere gelmekte ( Ateşlemesi ortada olan modeller için ) ve bu da bildiğiniz mangaldan alev toplarının çıkmasına neden olmakta. Ben terasta yapmış olmama rağmen kömürlü mangaldan çok daha fazla duman çıktı , taşların ve yağların yanmasından dolayı.

    Mangalın kazan kısmının dibini , taşların üstü veya alt ızgaranın üstünü alüminyum folyo ile kaplayın. Folyo ısıyı direkt ilettiği ve yanmaz bir malzeme olduğu için herhangi bir tehlikesi veya ısı kaybı olmayacaktır. Hatta kömür tadının yanı sıra etleriniz kuru veya yanık olmayacaktır. Tadı gerçekten muazzam oluyor. Folyo sararsanız evinizin salonunda dahi rahatlıkla mangal yapabilirsiniz, hiç duman olmuyor.

    Mangal sonrası alüminyum folyoları atmayı ve her mangal işlemi sonrası ızgarayı sirke ile silmeyi unutmayın.

    Ayrıca Alman Malıdır deyip yok yere dünya para vermeyin. Türk malı veya işin piri olan Amerikan malları en iyisi bu piyasada.




  • __PROMETHEUS__ kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım senin yorumunu yeni görüyorum. Daha dün 2 brulörlü landmann sipariş verdim.
    http://www.hizlial.com/landmann-12441-atracto-gazli-barbeku-cift-brulorlu/10186582
    Gerçi bu sadece hızlı alda satılan döküm malzemeli 2 li ocak ama moralim dibe vurdu. Yeni eve geçtik terasta mangal yakma hayali ile taşındım. Ama 280 tl verdim konfor ve iyi pişim düşüncesi ile anlaşılan başıma bela alıyorum. Sendeki model hangisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertter -- 16 Haziran 2014; 18:03:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam valla kafamız çok karıştı bu lav taşlı mangallardan memnun olan var olmayan var ?

    Bizde 6 kişilik kalabalık aileyiz evimizin terası mangal için uygun kömürle,isle,dumanla artik uğraşmak istemiyoruz şu iki modeli netten buldum almayı düşünüyorum hangisini tavsiye edersiniz yada başka hangi alternatifleri önerirsiniz ?

    http://www.n11.com/simkor-cam-firinli-lavtasli-tuplu-mangal-P19792501

    http://www.n11.com/ce-belgeli-tuplu-mangalnormal-boy-35x45cm-P19655706




  • tonyali61 kullanıcısına yanıt
    Yani krom olandan alalim emaye olandan değil, peki bunun taşları beyaz bu daha iyi olduğu söylenen kahverengi taşlardanda almak gerekirmi ve nerden bulabiliriz ?
  • yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi ben yıllardır beyaz taşları kullanıyorum , ben bir sıkıntı görmedim ,

    burda dikkat edilmesi gereken ; mangalı yakarsın burlörden çıkan alev boyu 2-2,5 cm olarak ayarlanır yaklaşık 5 dk içinde taşlar iyice ısınır , daha sonra alev boyu çakmaktan çıkan küçük alev boyu olacak şekilde düşürülür ve etler ızgarasına yerleştirilerek pişirme işlemi yapılır ve ayrıca yine yukarıda belirttiğim gibi fazla yağlı yiyecekler pişirilmesini tavsiye etmiyorum ( yağlı köfte gibi ) alüminyum folya olayını hiç denemedim ama denemekte fayda var..
  • tonyali61 kullanıcısına yanıt
    Bu üründeki bir yorumda : "lav taşlarının üzerine konulduğu ızgaranın puntaları sağlam olmamış ilk kullanımda 2 tanesi attı.. " denmiş sizde böyle bir durum oldumu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhan_kilic

    Bu üründeki bir yorumda : "lav taşlarının üzerine konulduğu ızgaranın puntaları sağlam olmamış ilk kullanımda 2 tanesi attı.. " denmiş sizde böyle bir durum oldumu ?

    benimki hala sağlam , kopacak gibi de görünmüyor
  • BgrhnYlmz38 B kullanıcısına yanıt
    Hocam linkteki Simkor ürünü nasıldır Tamamen emaye özellikle pişirme ızgarası emeya olmasının bir zararı olurmu yani bu emeyenin üzerinde pişirme yapıldığında emayenin çok fazla ısıya maruz kalıp kalkması soyulması gibi bir durum olabilirmi sizce emayemi yoksa paslanmaz bir mangalmı tercih edilmeli yada siz hangi ürünü tavsiye edersiniz ?

    http://www.hepsiburada.com/liste/simkor-lav-tasli-cam-firinli-tuplu-mangal/productDetails.aspx?productId=hrpradomnsemaye&categoryId=34001281



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_84 -- 25 Haziran 2014; 9:10:39 >




  • Arkadaşlar landman 2 brülörlü mangalını aldım ilk tecrübelerimi paylaşayım.

    http://www.hizlial.com/landmann-12441-atracto-gazli-barbeku-cift-brulorlu/10186582

    Öncelikle demonte geliyor kendiniz bir yıldız veya düz torbavida ve karga burunveya pense tarzı biri sıkmak biri tutmak için iki aletle toplayabilirsiniz. Burda tavsiyem hiç toplamaya başlamadan klavuzdaki şekil ve bilgileri bi incelemenizdir ki bence gayet yeterli.
    Kurulum bittiğinde mangalın beklediğimden baya bir büyük olduğunu farkettim. Hem kullanım hem değolama için Yeriniz müsait değilse daha ufak modelleri seçin

    İlk sıkıntı tüp bağlantı tarzı bir başlık çıkmıyor. Kendiniz çözmeniz gerek. Ben bir küçük tüp ve (BURAYA DİKKAT) mangal borusuna bağlanabilecek çıkışlı başlık alarak (20-25tl) çözdüm. Tüp çeşidine göre başlıkta değişiyor denemeden almayın. Burada aygaz bayisi küçük tüpün basıncının yetrli olmayacağını söylesede ben aldım. Adamın söyledğinden hareketle ilk denemede basınç yetmez veya zaten gaz ayar düğmesinden kontrol ederim diye tüp başlığından gazı sonuna kadar açtım siz yapmayın bir anda mangalın ger yerinden alev fışkırdı tüpü zor kapattım. Tüpçü dayı fıs çıktı çok az bile açsanız küçük tüptede basınç fazlası ile yeterli.

    Daga önce Prometius 2 brulör yeterli değil değiştirdim yaznış büyğk ihtimalle aldığı tüp başlığında sıkıntı vardı şöyleki başlığın mangala bağlanacağı uç öyle sibop gibi olanlardan olmayacak direkt boruya geçen turturlu boru şeklinde olacakki gazı yoğun şekilde mangala ulaştırabilşn. Bahsettiğim gibi bende tüp ve gaz düğmelerini kökleyşnce ejderha gibi parladı mangal.

    20 dk boş yaktıktan sonra kutudan çıkan KIRMIZI lav taşlarını yerleştirip pişirmeye başladım. Ateş oldukça yetrli hele kapağını kapatınca içindeki ızgaralar nar gibi kızarıyor. Bu modelde kaoakta derece var ısı 350-400 dereceye ulaşıyor. Tavuk kanat incik bobfile ve kuzu pirzola biftek köfte patlıcan vb. hepsinden denemelik azar azar almıştım. İlk başta iyi başkadık fakat başka arkadaşlarda bahsetmiş pişen yiyecekten yağ damladıkça alev alıyor. Özellikle kapağı kapatınca ısı çok çabuk yükseliyor damlama artıyor çok ciddi alevlenme oluyor. Yaklaşık2-3 kilo bahsettiğim malzemelerden piştikten sonra mangalı kapattığımda kav taşlarının üzeri simsiyah olmuştu. Lezzet ilk deneme için isare eder. Tecrübe kazandıkça normal mangalı yakalar gibi. Ama damlama ve sonrasında alevlenme öyle folyo ile vb. Çözülecek gibi değil. Varsa landmann müşteri destek hattı vs. Onlarla bi görüşmeyi deneyeceğim bakalım bizdemi bir hata var yoksa bu iş böyle olurmu diyecekler.

    Şimdilik bu kadar. Maksadın ben alırken fazla bilgiye ulaşamadım yeni alacak arkadaşlara bi nevze faydamız olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bende bim'den almıştım. ve daha dün deneyebildik.

    2 sorum var. bu baya bir tüp harcadıgını düşünüyorum ? yanılıyor muyum?
    acaba bunu dogalgaz'a baglamak mümkün degil mi ? yukarda bir arkadaş benzer soruyu sormuş ama cevap vermemiş kimse.

    diger sorum ise bu lav taşlarından çıkan tozlar. bunlar zararlı mı ? mangalın alt bölmesinde közleme yapabilirsiniz yazıyor ama lav taşlarının tozları sürekli alt bölmeye düşüyor ?


    Bu arada lezzeti inanilmaz güzel. tavuk yaptık valla 10 numara oldu. et yanmıyor. bildiginiz mangal işte hatta daha iyi... şimdi diyorum ki iyi ki almışım.
  • McCarty kullanıcısına yanıt
    tecrübem yok ama doğal gaz işi bana biraz zorlama geliyor arkadaşlar. birde doğal gazın ürettiği ısı ile likit gazın(tüpün) ürettiği ısı farklı o konuda da sıkıntı yaşayabilirsiniz. damlama sonucu alevlenme olmuyormu merak ettim bende baya bi sıkıntı oldu bu konuda.
  • bugun bende araştırırken hepsiburada da yazan bi not dikkatimi çekti. bu tür lav taşlı mangallar kesinlikle ev ortamında degil açık alanda yapılması gerekiyormuş.
    tabii benimde düşüncem belki kombisi balkonda olanlar ek bi hat çeker olabilir mi diye ama sanırım dogalgaz da iş riskli olur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.