Şimdi Ara

lcd monitörü tv yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
70.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  lcd monitörü tv yapma

    arkadaslar yeni monitör alıcam eski monitörümüde tv olarak değerelendireyim dedim bu lcd monitörü ucuz yollu sistemle nasıl tv yapabiliriz??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy596 -- 6 Aralık 2012; 12:56:58 >







  • bunda anten cıkısı yokki receivere scart to vga kablo taksam görüntü gelir mi?
  • mesela hocam bu kabloyu alsam receiver ile lcd monitör arası bağlantı kurar mı?
    http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/vga-to-3-rca-s-video-vga-lale-pc-to-tv-kablo-65975821
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy596

    bunda anten cıkısı yokki receivere scart to vga kablo taksam görüntü gelir mi?

    dostum kesin birşey söyleyemeyeceğim bu ürünü kullanmadım.Kablo konusuna gelirsen resimden anlaşıldığı kadarıyla cihazda yan tarafta kompozit giriş bağlantıları var yani receiveri cihazın yanındaki kompozite bağlayıp uydu alıcısının görüntüsünü cihaza aktarılmış olur cihazıda vga kablo ile monitöre bağlamanız gerekiyor yani benim resimden anladığım bu

     lcd monitörü tv yapma




  • alıp denicem 5lira bşi zaten bu tvboxun uydu özelliği varmı ?
  • anolog özelliği var ama uydu alıcısı bağlanıyormuş....
  • yani tvboxa uydu alıcısı ile yayın vericem tvbox ilede lcdye ileticem + tvboxa hoparlör takıp ses alıcam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy596

    yani tvboxa uydu alıcısı ile yayın vericem tvbox ilede lcdye ileticem + tvboxa hoparlör takıp ses alıcam

    aynen dediğin gibi.....Cihazın açıklamaları bu yönde ama sen almadan araştır başka arkadaşlardan yardım al......Kolay gelsin....




  • Kartal84 arkadaşın verdiği linkteki ürünü belli bir süre kullandım. Dark tv box'ta dahili hoparlör de mevcut. Çok kuvvetli bir hoparlör değil ama alternatif olarak iş görebiliyor. Arkadaşın dediği gibi tv boxtaki kompozit çıkıştan görüntü alabilirsin. Bir de bazı uydu alıcılarında RF çıkış(ismini tam doğru telaffuz edemiyor olabilirim) mevcut. Bu tv boxta da RF çıkış var. Buradan da görüntü alabilirsin. Mesela benim IBM işlemcili Goldmaster 9400 uydu alıcı(RF Çıkış var), Dark Tv Box ve Samsung Lcd Monitörden oluşan bir sistemim vardı. Bu tür araya dönüştürücü kutuların girdiği devrelerde arada kullanılan kabloların kalitesi görüntü kalitesini de birebir etkiliyor. Kaliteli bir kompozit kablo RF çıkışa nistepen gözle görülür bir görüntü kalitesi artışı sağlar.

    Son olarak asıl işi bilgisayarlara tv kartı üretmek olan Avermedia firmasının da bu tarz tv box ürünleri olduğunu belirteyim. Avermedia da çok köklü bir firmadır.




  • bu konuda dusuncesı olan arkadaşlar ılanlarımdakı vıdeo converterı dusunebılırler
  • Bir şey soracağım diyelim ki ben televizyon alıcam fakat çok pahalı , bir monitör alıp o monitörüme ps4 taktım. İstediğim zaman tv ye dönüştürebiliceğim bir aygıt var mı ? Yani amaç tv almadan daha ucuza kapatmak ama oyun konsolarrını da oynayarak.

    Kısacası hem ps4 oynayıp hem de monitörümü tv yapan bir ağlet arıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adigevune -- 28 Şubat 2014; 18:39:58 >
  • Peki Sesi Nereden almayı düşünüyorsunuz :) birsürü iş kolon tak uydu tak kablolar adaptörler görüntü kirliliği :)
  • ARKADAŞLAR BU KONU İLE İLGİLİ SON MESAJ EN SON BİR YIL ÖNCE ATILMIŞ AMA BEN YİNE DE KONUYA DEĞİNMEK İSTEDİM. MONİTÖRÜ TV YAPMA KONUSUNDA BURADAKİ YAZILARDAN FAYDALANMAYA ÇALIŞTIM. EN BAŞTA KENDİ KAFAMDAN MANTIK YÜRÜTEREK BAZI BAĞLANTILAR DENEDİM AMA OLMADI. İŞ YİNE TV BOX ALMAYA ÇIKTI. ANCAK TV BOX KARASAL YAYIN YAPTIĞI İÇİN (BEN DE UYDU YAYINI İZLEMEK İSTEDİĞİM İÇİN) BU SEFER DE TV BOX UN NORMAL ANTEN GİRİŞİNE SCART GİRİŞİ ANTEN GİRİŞİNE DÖNÜŞTÜRECEK APARAT GEREKECEKTİ. YANİ BAYA BİR APARAT VE KABLO KİRLİLİĞİ OLUŞUYORDU. EN SON BU KONUYLA İLGİLİ BİRÇOK YORUM OKUDUM VE SONUNDA MONİTÖRÜ GAYET BAŞARILI GÖRÜNTÜ GÖSTEREN BİR TV YE DÖNÜŞTÜRDÜM. ANCAK ŞU ANDA SCART ÇIKIŞLI UYDU ALICILARIN NASIL BAĞLANDIĞINI BİLMİYORUM. SADECE HD ÇIKIŞLI UYDU ALICILAR İÇİN GEÇERLİ. ÖNCELİKLE HDMI TO VGA CONVERTER APARATI GEREKLİ. BU APARATTAN PİYASADA ÇOKÇA VAR ANCAK BEN GARANTİ OLSUN DİYE KALİTELİSİNİ ALDIM. BU APARAT HDMI GÖRÜNTÜYÜ KENDİ İÇERİSİNDE ANALOG YAYINA DÖNÜŞTÜRÜYOR. APARATTA HDMI GİRİŞ, ADAPTÖRDEN GÜÇ GİRİŞİ, BİR ADET KULAKLIK ÇIKIŞI, BİR ADET DE VGA ÇIKIŞI BULUNUYOR. UYDU ALICISININ HDMI ÇIKIŞINI APARATA TAKIYORSUNUZ MONİTÖRÜN VGA KABLOSUNU DA YİNE APARATIN İLGİLİ KISMINA TAKIYORSUNUZ. MONİTÖRDE SES ÇIKIŞI YOKSA (Kİ GENELLİKLE OLMUYOR) APARATIN ÜZERİNDEKİ KULAKLIK GİRİŞİNE HOPARLÖR TAKILMASI GEREKİYOR. BÖYLECE MONİTÖR TAM ANLAMIYLA BİR TELEVİZYONA DÖNÜŞMÜŞ OLUYOR. BEN İLK TAKTIĞIMDA 16:9 OLAN DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDEKİ MONİTÖRDE KARE ŞEKLİNDE BİR GÖRÜNTÜ ÇIKTI. YANİ GÖRÜNTÜ EKRANA TAM OTURMADI. ANCAK MONİTÖRÜN ALTINDAKİ "AUTO" DÜĞMESİNE BASINCA KENDİ KENDİNE UYGUN EKRAN MODELİNİ AYARLADI. BAZI MONİTÖRLERDE MANUEL AYARLAMA YAPILMASI GEREKEBİLİR. BAZI FORUMLARDA MONİTÖRLERDE "TUNER" ÖZELLİĞİ OLMADIĞINDAN HİÇBİR ZAMAN TV YE DÖNÜŞEMEYECEĞİ YAZIYOR. ANCAK BU ANALOG YAYINI MONİTÖRDE İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN BENCE. O ZAMAN TV BOX GEREKLİ. ANCAK DİJİTAL YAYINDA KESİNLİKLE SORUN ÇIKMIYOR. SÖZÜNÜ ETTİĞİM HDMİ TO VGA CONVERTER ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA PİYASADA FAZLASIYLA İŞE YARAMAYAN KOPYALARI OLAN BİR APARAT. BU YÜZDEN MUTLAKA DIŞARIDAN BİR ADAPTÖRLE GÜÇ KAYNAĞI OLAN APARATLARI SEÇMENİZİ TAVSİYE EDERİM. BİR UCU HDMİ BİR UCU DA VGA OLAN DÜZ BİR KABLO BÜYÜK İHTİMALLE İŞE YARAMAYACAKTIR. MUTLAKA HDMI GÖRÜNTÜYÜ ANALOG GÖRÜNTÜYE ÇEVİREN BİR DEVREYE SAHİP APARAT GEREKLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. s-LİNK İN BU APARATI 134 tl ANCAK DAHA UCUZLARI DA MEVCUT. YİNE DE 134 tl HARCAYARAK EVDE ATIL ŞEKİLDE DURAN MONİTÖRDEN FAYDALANMAK BENCE KARLI.




  • Ben bu bahsettiğiniz aparata benzer birşey aldım. Üzerinde ses çıkışı var. Bir ucu HDMI diğer ucu VGA. Satan sitede çipli filan yazıyordu. Ancak D-Smartın HD çıkışına bağladığımda monitörde Hz uyumsuzluğu gibi bir uyarı çıktı. Forumlarda birisi uydu alıcının çözünürlüğünün 720p ye düşürülmesi grektiğinden bahsetmiş. Ancak ben böyle bir ayar bulamadım. Dolayısıyla monitör TV bağlantısı başarısız oldu. Kullandığım çevirici aşağıda. Bir tavsiye var mı ?

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hdmi-to-vga-kablo-cevirici-donusturucu-ses-153747621




  • (Ben bu bahsettiğiniz aparata benzer birşey aldım. Üzerinde ses çıkışı var. Bir ucu HDMI diğer ucu VGA. Satan sitede çipli filan yazıyordu. Ancak D-Smartın HD çıkışına bağladığımda monitörde Hz uyumsuzluğu gibi bir uyarı çıktı. Forumlarda birisi uydu alıcının çözünürlüğünün 720p ye düşürülmesi grektiğinden bahsetmiş. Ancak ben böyle bir ayar bulamadım. Dolayısıyla monitör TV bağlantısı başarısız oldu. Kullandığım çevirici aşağıda. Bir tavsiye var mı ?

    En başta ben de linkte gösterdiğin aparatı almayı düşündüm ancak bazı sitelerde okuduğum kadarıyla HDMI to VGA dönüştürücü kabloların piyasada çokça işe yaramayanı olduğunu duydum. O yüzden de kaliteli birşey almaya karar verdim. Sizin aparatın işe yaramamasının sebebi şu olabilir. Uydu alıcısından, D smarttan ya da digitürkten gelen yayınlar, Full HD kalitesinde dijital yayın. Monitörün kullandığı yayın ise (sadece vga girişli monitörler için) analog yayın. Dijital yayın sadece basit kablo bağlantısı ile analog yayına dönüştürülemiyor. Bunun için dönüştürücünün içinde, gelen dijital yayını çevirecek (yani convert edecek) bir devrenin olması gerekiyor. Hatta bu devrenin çalışması için, converter cihazı ayrıca bir güç kaynağına ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden converter'in içinde devre bulunan ve harici olarak prizden veya HDMI alıcısından beslenmesi gerekiyor. bu yüzden aşağıda linkini verdiğim ürüne benzer bir ürün sayesinde çalışacağına eminim. Ben denedim ve gerek digitürkte gerekse hd uydu alıcısında çalıştı.

    http://www.vatanbilgisayar.com/hvc11-hdmi-dan-vga-donusturucu-1m.html




  • akcalimustafa A kullanıcısına yanıt
    Merhaba ; İlk önce şunu belirteyim ben daha yorum yazmadım ilk yorumum yanlışlıklar için şimdiden kusura bakmayın

    @akcalimustafa arkadasımın bahsettiği ürünü(http://www.vatanbilgisayar.com/hvc11-hdmi-dan-vga-donusturucu-1m.html?srt=PU ) aldım ve şuan 2. monitörümde kullanıyorum görüntü yeterli paylaşım için teşekkür ederim.
  • Benim monitörüm de VGA ve DVI bağlantısı var.
    bu kabloyu alsam;
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hdmi-to-dvi-dvi-hdmi-kablo-ses-goruntu-1-8m-215881181

    Uydu HDMI bağlantılı bir uydu alıcısına bağlasam TV izleyebilir miyim?
  • akcalimustafa A kullanıcısına yanıt
    Tuner dediğimiz şey havadaki sinyali yakalayıp cihazın işlemcisine yollayan parçadır. Panelin Tünerinin olup olmaması, panele harici cihaz bağlanamayacağı anlamına gelmez.
    Burada sıkıntı şuralarda çıkar.
    1) Monitörler 55 56 HZ'in aşağısında "Unsupported Signal" uyarısı verir. Yine monitöre interlaced sinyal verirsen deinterlace yapamadığı için sorun çıkar.
    2)İkincisi monitöre bağladığın cihazın çözünürlük ayarı monitörün doğal çözünürlüğünden fazla ise "out of range" hatası alırsın.
    3)Üçüncüsü DVI girişi sadece RGB sinyallerini kabul eder. Fakat HDMI çıkışı RGB nin yanı sıra renk farklarını temel alan YCbCr modunda da sinyal verebilir. Bu nedenle monitöre YCbCr sinyali göderirsen hata verir. Sinyal türünü RGB olarak ayarlamak gerekir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.