Şimdi Ara

LCD TV de PC bağlama-Görüntü problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    LE32R81B Samsung LCD kullanıyorum.Yaklaşık 1 ay önce pc topladım ve tv ye bağladım.Bağladıktan 2-3 gün sonra pc yi açtığımda ekranda yukardan aşağıya çizgiler çıktı.Pc yi 4-5 kez açıp kapattınca düzeliyor.Tabi buda pc ye zarar veriyor.Böyle bir problem ile karşılaşan oldumu ne yapmam gerekir.



  • Bu sorunla karşılaşmadım ama sorunun sebebi kablo veya ekran kartı olabilir. VGA girişinden bağlıyorsun sanırım. Kabloyu değiştirmekle işe başlayabilirsin. Sürücülerini de silip güncellemende fayda var. Birkaç restart ardından düzgün çalışması, ekran kartında bir sorun olduğunu akla getiriyor. PC kapalı iken tüm kabloların yerlerine düzgün oturduğundan emin ol. Ayrıca TV için kullanılan çözünürlük ayarlarının düzgün yapılandırıldığından da emin olmalısın.
  • Cevapların için Teşekkür ederim.Kablodan olsa 5-6 kezden sonra yine açılmaz diye düşünmüştüm.Ekran kartının LCD TV de izlemek için bir ayarı olabilir mi?Yada Bayos ayarlarından birşey yapmak gerekir mi?
  • Bazen ekran kartlarını TV'ye bağlayınca "kartın uçması" denen bir durumdan bahsederler. Forumda birkaç kez karşılaşmıştım aynı sorunla. Kısacası ekran kartı televizyonu kaldıramamış ve uçmuş.. Bilgisayar ekranına taktığında sorunsuz çalışıyorsa fazla üstelememeni tavsiye ederim yarın öbür gün hepten kaybedersin kartı. Şimdiden bile ram'lerinde bir sorun olmuş olabilir. Sen yine de driver'ları falan tekrar bir silip yüklemeyi dene. Belki sorun çözülebilir. memtest programı bildiğim kadarıyla ram'lerdeki sorunları ortaya çıkartabiliyor. Buna da bir bak derim. Bunun dışında yapılacak fazla bir şey yok kart tamamen uçtuysa..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.