Şimdi Ara

lcd tv- lcd monitor tv veya tv box denklemim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar,
    su anda samsung syncmaster 205 bw monitör- kworld 1680 tv box ve hd4890 ekran kartına sahip iyi bir pc ye sahibim. tvbox la dreambox uydumu bağlayıp yarı yarıya hem tv izleyip oyun oynayarak zamanım geçiyor. monitörün oyun performansı idare eder ama televizyon izlerken goruntu ned değil flu.

    ben lcd tv deki gibi net tv izlerken oyun ve pc performansımın düşmeyeceği bir çözüm arıyorum bunun için onerebileceğiniz bir lcd tv veya lcd monitor tv hatta bir tv-box onerisi var mıdır?



  • görüntünüzün net olmaması tv kartı ile izlemenizden kaynaklanıyor, buna pc bileşenlerinizin pek bi faydası olmuyor malesef, yani son çıkan bi işlemci yada ekran kartı da taksanız degişmeyecek. monitörün çözünürlügü tv kartından çıkan görüntü çözünürlügünden (veya dreambox veya klasik uydu reciever ) daha yüksek oldugundan kayıplar kaçınılmaz oluyor. zaten lcd tv veya monitörlerin kendi standart çözünürlügünde kullanılması en iyi başarımı vadediyor.

    en kaliteli görüntü için uydu cihazı (veya her neyse hd bir reciver olmadıgı sürece)tv kartları ile crt monitör veya crt tv ler ile alınabiliyor çünkü lcd lere oranla daha düşük çözünürlükte oldugu için uyumlu bir ikili yakalanmış oluyor.

    uydu cihazınızın hd olması durumunda sadece lcd cihazlarla daha kaliteli bir yayın izleme imkanı verir size.onun dışındaki çözümler sadece idareten olabilir. codekler ve tv kartı uyumu ile başarı biraz daha artar ama çok ta ileri seviye olmaz.kworld dediginiz tv box un 1680 olan çözünürlügü gerçek deger degil bildigim kadarıyla sadece 1680 piksel e uyarlanmaya çalışılmış 480/680 arası bişey olması lazım gerçekte.

    hd uydu alıcı ve hd kanal seyretmediginiz sürece lcd ekranlarla alacagınız her türlü görüntü sadece idare eder.

    hd uydu alıcı+ hd kanallar =lcd tv
    standart analog / digital tv kartları ve uydu cihazları (dreambox next vss )= crt tv ler veya ufak ekranlı crt monitörler ile daha uyumlu genelde.

    ancak eski model bir plazma alsanız
    http://www.sahibinden.com/orjinal_japon_106_ekran_nec_plazma-63WQQaXQQ18287428WQQpXQQdisplayitem?

    örnegin yukarda linkteki eski model bir plazma ya baglasanız o tv kartını yada uydu cihazınızı çok uyumlu ve göze hoş gelen bir görüntü alırsınız. Çözünürlük 852 x 480 oldugu için.

    tabi sakın almayın o ayrı bir konu.

    düşük çözünürlükten ve eski teknolojiden dolayı ne pc de iş görür ne oyunda hemde bi dünya elektrik parası ödersiniz,




  • ben 22'' samsung'da avermedia w9 tvbox'la sorunsuz izliyorum.

     lcd tv- lcd monitor tv veya tv box denklemim


     lcd tv- lcd monitor tv veya tv box denklemim
  • verdiginiz örneklerden foto yoluyla kesin bişey söylemek güç olsa da şayet varsa imkanınız görüntüyü çözünürlügü max 1024*768 civarında olan bir crt tv yada crt monitöre atarsanız benim yukarda anlatmaya çalıştıgımı sizde görmüş olursunuz. benim anlatmaya çalıştıgım daha ne kadar iyi olabilir yönündedir.

    yanyana aynı kanaktan hem sizin 22 samsung çalışşsın hemde örn 15 inch crt monitör . hangisinin daha az bulanık olduunu göreceksiniz.

    ben skyvision dvb + 20 lcd /17 crt ve projeksiyona atarak kullandım epey bi süre halen de kullanıyorum, hiçbir zaman crt tv/ uydu reciever ile yakaladıgım netligi bulamadım ,zaten teknik olarak ta sistem buna müsade etmiyor. hem analog hemde digital tv kartları ( HD hariç)düşük çözünürlükte ler , bazıları interpolarasyon denen yöntemle işi abartıyorlar.




  • ben tv kartıyla kullanmıyorum. daha dogrusu televizyonu pc acıkken kullanmıyorum, harici tv tuner olan kworld 1680 ile pc kapalıyken kullanıyorum. tv kartımı sadece televizyon izlerken aynı anda kaliteli oyunları da pc de oynayabilmek için gecerli bir monitor ornegını verebilmeniz için soylemiştim. avermedia w9 heralde kworld 1680 tv box tan daha iyi belki onu deneyebilirim. receiverim su an dreambox 500 ama hd bir receiver da almayı dusunuyorum o yuzden dediginiz gibi crt tv kadar canlı olabilecek goruntuyu monitorde arayısım devam ediyor. ve bunu aldıktan sonra pc de monıtor olarak kullanırken oyunları da tepkıme suresı az ve 1920 -1200 e varan cozunurluklere cıkabilecek ayarlarda oynamak istiyorum.
    bunun dısında belki sadece kworld 1680 tv box ımı avermedia w9 ile değiştirmem de işe yarayabilir belki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.