Şimdi Ara

LCD TV Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evde 52" Sony Full HD (1080p) Televizyon var. PS3 oyunlarını oynadıktan sonra internetten aynı oyunun full hd görüntülerine bakınca şaşırıp kalıyorum. Gerçekten de büyük netlik farkları var. Bunun nedeni ekranının büyük olması ve görüntünün dağılması mı yoksa TV'ye yapılması gereken ayarların yapılmaması mı?

    Bu arada altın uçlu HDMI kablo kullanıyorum ve PS3 ayarı 1080p'de. (Oyunlara göre 720p-1080p arası değişebiliyor.)



  • Ayarların tabi etkisi olur. Ama "şaşırıp kalacak" kadar olmaması lazım. Durumu görmediğim için de yorum yapmakta zorlanıyorum. Yine de dikkat etmen gereken bir iki noktaya değineyim.

    -1080i/p görüntü varken mutlaka tv menüsünden "Tam piksel" ayarını seçmelisin.

    -Ps3 menüsü ekran ayarlarından "Full rgb" değil, "Limited" seçmen siyah bölgelerdeki detayı kaybetmemen için önemli. (Bunu eski hd-ready tv'me göre yazıyorum. Fullhd bir tv'de farklı sonuçlara neden olabilir.)

    -Tv'nin modelini yazmamışsın ama faydalı olabilir belki...

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=26304854 benim 52v4000 ile ilgili izlenimlerimi yazdığım konudaki alternatif 3 diye verdiğim renk ayarlarını deneyebilirsin.




  • @highwaymouse dostum;

    "Full, limited rgb" olayının full hd yle alakası yok. Full RGB 0-255 arası renk kodlarını kullanır (bütün pc monitörleri böyledir), Limited RGB ise 16-235 studio levelleridir (dvdler hep limited rgb olarak kaydedilirler). Eğer tv Full RGB destekliyorsa full rgb seçmek lazım, aksi taktirde dediğin gibi karanlık ve aydınlık bölgelerde renklerde sorun olur detay kaybedilir. Eğer tv full rgb destekliyorsa ayarlarında bir yerde seçeneği vardır mutlaka.
  • TV'nin modeli KDL-52W3000.
  • Güncel.
  • bazı modellerde usb desteği var ya.bu özellik sayesinde.usb girişinden lcd ye film atıp izleyebiliyormuyuz acaba arkadaşlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.