Şimdi Ara

LCD VE PLAZMALAR İÇİN BASİT GÖRÜNTÜ AYARLARI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
40
Favori
183.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu çalışmada emeği geçen Higwaymouse ve albani'ye çok teşekkürler. Bu tür arkadaşlar sayesinde bilmediğimiz şeyleri öğreniyor, neyin ne olduğu konusunda bir fikir sahibi oluyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gaslan

    arkadaşlar 32lg5000 için bu ayarları yapıyimi yoksa nette o tvye özel daha ideal ayarlar warmıdır?


    Nette bulacağın ayarlar yapan kişinin zevklerini yansıtır. O sana ne kadar uyar bilemiyeceğim. Buradaki ayarları uygulayabilirsen bu her ne kadar profesyonel bir uygulama olmasada temel bir kaç ayarı doğru ayarlamanı sağlayabilir. Tabi yine de kişisel zevkler ben her ne kadar doğru ayarlar bu şekilde elde edilebilir desemde farklılık gösterebilir.

    Ben mesela geçen gün oturdum. Biraz daha bilinçli bir şekilde bu dvd'yikullanarak tv'yi ayarlamaya çalıştım. Aklıma yerleşmiş bazı ön kabulleride sildim bunu yaparken. Örneğin doğru renklerin ortaya çıkması için renk değerini 50'nin altına düşürmem gerektiğini gördüm. Halbuki bu dvd'yi hiç kullanmasam kolay kolay 50'nin altını denemezdim bile. İhtimal vermezdim yani bunun doğru olacağına.

    Neyse uzatmıyayım...Sonuç oldukça iyi.




  • arkadaşlar bu ayarları yaptım fakat digiturkte sonuç çok kötü oluyo sd yayın için daha ideal bi ayar varmıdır?
  • Çok faydalı bir konu...İmkanım olursa yapacağım Ben şu anda Dinamikte kullanıyorum sorun olur mu?
  • faydali çalışmaya katkı da bulunan herkese teşekkürler. bu arada D3500/D3550 icin yaptiginiz ayarlari x3500 icin deneyecegim umarim uygun olur, ya da 3500 icin uygulanmis ya da memnun kalinmis ayarlar var mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: musyun

    Çok faydalı bir konu...İmkanım olursa yapacağım Ben şu anda Dinamikte kullanıyorum sorun olur mu?


    Sen memnun olduktan sonra sorun olmaz. Tabi televizyonun plazma ise pek tavsiye edilmez bu durum. En azından televizyonun alındığı ilk günler biraz daha kısık ayarlarda kullanmakta fayda var.

    Birde şu var: Göz çok çabul alışıyor. Hem kötüye hem iyiye...Uzun süre canlı, cavcaflı renklerde tv seyredersen gerçekte olması gereken renk ayarlarına döndüğünde muhtemeldir ki beyenmeyeceksin...




  • Aşağıdaki yazıyı v4000 konusuna yazmıştım. Her televizyonda bu ayarlar olmasa veya aynı ad ile anılmasa da çoğu kişinin işine yarayabileceğini düşündüğümden buraya alıyorum.

    Tv'deki ayarların görüntüye etkisini deneyimlerime dayanarak anlatmaya çalışacağım. Biraz daldan dala olacak ama kusura bakmayın. Şimdilik aklıma gelenlere şöyle bir değineyim.

    Soğuk renk ayarı: Özellikle beyaz renklere hafif bir mavi ton katmasına rağmen kuvvetli beyazlar üretir.

    Sıcak2 renk ayarı: Beyaz renklere biraz grilik ve pembelik katmakla birlikte "doğru kırmızı" üretiminde başarılıdır. Gerçekte tam bir kırmızı olması gereken renkte pembeye veya mora kaçmayı önler.

    Parlaklık ayarı: Fazla yükseğe ayarlanırsa tüm renkler ton kaybeder. Çok düşüğe ayarlandığında da siyah tonlardaki detay kayıpları ortaya çıkar. Ayrıca yükseğe ayarlandığı değerlerde SD yayınlarda çokça görülen karelenme belirginleşir. İdeal ayar bulunabilirse "karelenme" oldukça makul seviyelere çekilebilir.

    Kontrast ayarı: Koyu ve açık renkler arasındaki ton farkını azaltıp, çoğaltmaya yarar. Derin siyahlar ve buna bağlı doğru renk üretimi için çoğu tv'de 80 ve yukarısı değerlere ayarlanması gerekir.

    Renk ayarları: Yüksek değerlere ayarlanırsa çoğu renk tonu arasındaki geçişler kaybolur. Mesela bir cisim 20 farklı kırmızı renk tonundan oluşsa, renk çok yükseğe ayarlıysa bu 20 farklı renkten en az 3-4 tanesi bir birinden ayrılamaz duruma gelir. Yani olması gerektiği gibi göremezsiniz ekrandaki cismi. Çoğu tv'de yarı değerinin altına ayarlanmalıdır. Örneğim 100 max. ayarı olan bir tv'de 45-50 gibi...

    Tam piksel ayarı: 1080i ve 1080p kaynaklarda görüntünün tv'nin pikselleri ile bire bir örtüşmesi sağlanır. Daha keskin detaylar olur.

    Gürültü önleme: Genelde Sd yayın ve gece çekimlerinde görülen kumlanmayı önlemek için kullanılır. Fakat çoğu tv'de, bunu önlerken hareketli görüntü başarısında düşüş olur. Bu nedenle kumlanmadan ziyade hareket başarısı önemli ise kapatılmalıdır. En fazla "Çok düşük" değerine ayarlanmalıdır.

    Keskinlik: Yüksek değerlere ayarlandığında renk geçişleri belirginleşir. Fakat düşük çözünürlüklü görüntülerde adeta görüntü önünde "vıcır, vıcır" hareketli bir tabaka varmış gibi olur. Keskin detaylarda örneğin: Kanal logosu gibi etrafında görülen karıncalanma artar. Fakat hareketli sahne başarısını olumlu etkiler. Düşük değerlere ayarlanması ise daha yumuşak renk geçişleri sağlar. Ufak detaylar kaybolur. Fakat hareketli sahnelerde blurlaşmayı da arttırır.




  • Açıklamalar için çok teşekkürler eline sağlık

    Bu tip ayarlamaları çoğu kişi bilinçsiz yaptığından dolayı kaliteli görüntüden mahrum kalıyor... Herkesin açıklamalara göre ayarlamaları LCD görüntü kalitelerinide arttırmı olur...

    Saygılar
  • 40S4000 ve 40V4000 aynı panel olduğundan ilk sayfada programla elde edilmiş değerleri kullandım. Aynı panele sahip kişilerin programla uğraşmalarına gerek görmüyorum. Sonuç olarak daha tatmin edici bir kontrast elde ettim. Ancak izleme mesafemi biraz daha artırmam gerekti. Çünkü noise efekti oldukça belirgin hale geldi.
  • çok faydalı bir başlık

    up
  • İlk yazıda kendimce önemli gördüğüm noktalarda bir kaç ilave ve güncelleme yaptım.
  • ya acaba e4000 için ne yapayım?
  • Super bir konu olmus sagol
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K®ATOS

    ya acaba e4000 için ne yapayım?


    Bu konuda anlatılanları yapacaksın dostum. Eğer zor gelirse oner7 nikli arkadaş bu dvd'yi deneyerek bazı ayarlara ulaşmış. Onun e4000 incelemesi konusunda verdiği ayarları deneyebilirsin. Veya benim ilk mesaja eklediğim v4000 ayarlarını kullanabilirsin. Bu ayarlar senin tv'ye de uyar gibi geliyor bana. Eğer beyenmezsen Kendince değiştirirsin artık.

    @44serkan44 teşekkürler dostum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 1 Ocak 2009; 12:35:51 >
  • Sayın HiGHWAYMOUSE Sony KDL D3500 için yaptığınız araştırma ve ayarları bizimle paylaştığınız için size çok teşekkür ederim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aylavyu1

    Sayın HiGHWAYMOUSE Sony KDL D3500 için yaptığınız araştırma ve ayarları bizimle paylaştığınız için size çok teşekkür ederim.

    Saygılarımla...

    d3500 ayarlarını burada anlatılan DVD'yi kullanarak "dammak" arkadaşımız bulmuştu. Ben sadece ilk mesaja ekledim. Yine de güzel sözlerin için hem onun hem kendi adıma ben teşekkür ederim.

    Aslında bu DVD ile ayar yapmak oldukça kolay. Herkes kendi evindeki ışık şartlarına uygun ayarını kendisi bulsa en güzeli olur.
  • arkadaşlar bu yazılımı indiriyorum. indirdim *rar dosyasının üstüne tıkaldım masa üstüne açtım..*.nrg diye ''tek bi dosya'''' çıktı.. bu tek dosyayı cd ye yazınca dvd player a takınca olurmu??? ille dvd ye yazmak şartmı? bendeki dvd player herşeyi oynatıyor...cd-dvd...vs

    hazırlıyan arkadaşın eline sağlık çokgüzel bişey bu ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 30 Ocak 2009; 12:47:39 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: panasonica

    arkadaşlar bu yazılımı indiriyorum. indirdim *rar dosyasının üstüne tıkaldım masa üstüne açtım..*.nrg diye ''tek bi dosya'''' çıktı.. bu tek dosyayı cd ye yazınca dvd player a takınca olurmu??? ille dvd ye yazmak şartmı? bendeki dvd player herşeyi oynatıyor...cd-dvd...vs

    hazırlıyan arkadaşın eline sağlık çokgüzel bişey bu ..

    DVD'ye yazdırmak zorundasın. O çıkan .nrg dosyasının üzerine çift tıkladığında kurulu nero programın varsa otomatik o açılır. Onun gösterdiği yönergelere uygun bir iki adım sonra DVD'yi hazırlar. Sonra bu DVD'yi dvd player'ına takarak gerekli ayarları yapabilirsin.

    CD'ye yazdırmak veya veri diski olarak yazdırırsan olmaz.
  • dvd ye yazdırmam imkansız..bu pc antika ..cd yazıyor..kaldı desenize
  • quote:

    Orjinalden alıntı: panasonica

    dvd ye yazdırmam imkansız..bu pc antika ..cd yazıyor..kaldı desenize

    Bazı programlar vardı. HDD'in bir bölümünü dvd-rom gibi gösterebiliyorlardı. Öyle bir program yardımıyla pc'yi tv'ye bağlayarak yapabilirsin belki.

    Programın adı aklıma gelmedi. PC ve Oyun bölümündekiler kesin bilir. Olmadı oraya sorabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.