Şimdi Ara

LCD ve Plazmalarin Gercek Guc Tuketimleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Guc tuketimi konusunda , fabrika verilerine bakarsak LCD ler ciddi anlamda avantajli gozukuyor.
    42 inch bit plazma 300-350 w iken LCD lerde bu deger 200-250 w gibi.
    Ancak bunlar cekilen max. gucler. Benim ogrenmek istedigim normal kullanim sirasinda sebekeden cekilen ortalama degerler.

    "Okudugum kadariyla plazmanin harcadigi guc verdigi rengin parlakligiyla , isigin siddetiyle ilgili. Yani cok parlak ve acik renkli bir video izleniyorsa en fazla guc harcaniyor. Mesela bembeyaz bir videoda sanirim en fazla gucu harcayacak.

    LCD de ise durum farkli. Zaten arkada sabit olarak yanan bir isik var. Bu surekli olarak bir miktar guc harciyor.Bu isigin parlakligi kisilirsa harcadigi guc ve parlaklik azaliyor. Yani beyaz renk de verse , siyah da verse aslinda isik icin harcanan guc ayni. Bu durumda herhangi bir video izlendiginde harcanan guc videoya bagli degil - sabit."

    Gerek ev ekonomisi , gerek de kuresel isinma bakimindan bu enerji konusu benim icin cok onemli. Bu cihazi en az 4-5 sene kullanacagim , icimin rahat olmasini isterim.

    Size soracagim sorular sunlar.

    1. Yukarida tirnak icerisinde yazdigim satirlar mantik olarak dogrumu?
    2. Standard kullanimda bir LCD ve Plazma normal parlaklikta ve kontrastta bir video izlerken asagi yukari nekadar elektrik harciyor. (42 inch icin)
    3. Avometre yada Digital gostergeli bir UPS ile LCD yada Plazmasinin harcadigi gucu olcen yada olcebilecek olan varmi?

    Yardimlariniz ve fikirleriniz icin simdiden tesekkurler.







  • Güzel bir noktayı tartışmaya açmışsınız. Bu benim de merak ettiğim bir konu.

    Çok güvendiğim bir kaynak olan HDGuru aynı boyutlardaki LCD'lerin plazmalardan daha az elektrik sarfetmesinin bir mitten ibaret olduğunu, yapılan son araştırmalarda durumun böyle çıkmadığını yazmıştı. Detay yoktu. Plazma ve LCD'ler hakkındaki şehir efsaneleri başlıklı, çevirip ana başlığa koyduğum bir yazıdır. İşin teknik aslını astarını araştırma fırsatım olamadı maalesef. Eminim benim gibi bu konuyu merak eden diğer arkadaşlara bu konuda bilimsel açıklama verebilecek uzman arkadaşlar vardır forumda.

    Selamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.