Şimdi Ara

League of Legends Orta Koridor Azir Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Azir, oyunun zor ve bir o kadar da eğlenceli şampiyonlarından birisidir, gelin imparatoru yakından tanıyalım;

    YETENEKLER

    Shurima'nın Mirası: Azir, yıkılmış rakip veya dost kulelerin kalıntılarından Güneş Kursu oluşturabilir. Azir ayrıca sahip olduğu bekleme süresinde azalma avantajına bağlı olarak saldırı hızı kazanır.

    Kumların Fatihi: Azir, tüm kumdan askerlere hedef konuma gitme emri verir. Kumdan askerler koşarlarken çarpıp içinden geçtiği hedeflere büyü hasarı verir ve yavaşlatma etkisi uygular.

    İleri: Azir'in çıkardığı kumdan asker, onun yerine yakındaki hedeflere saldırır.

    Kayan Kumlar: Azir bir kumdan askere doğru atılarak, çarptığı hedefleri havaya savurur ve onlara hasar verir. Azir bir rakip şampiyona çarparsa durur ve bir kalkana sahip olur.

    İmparatorluk Muhafızları: Azir'in çağırdığı askerler yan yana dizilerek ileriye doğru atılır ve rakipleri geriye savurarak, onlara hasar verir.

    SİHİRDAR BÜYÜLERİ

    Azir yapısı gereği menzilli ve uzaktan dürtebilen, rakip yanına ulaştığında ise kırılgan olan bir şampiyondur. Bu sebepten Bariyer, Azir'in vazgeçilmez sihirdar büyüsüdür. Neden Tutuştur'u tercih etmediğimize gelirsek, uzak mesafeden rakip ile savaştığımız için, çoğu zaman Tutuştur'u kullanamayacağız, bu yüzden de pek bir işlevi olmayacak. Sıçra ise bildiğiniz üzere oyundaki neredeyse her şampiyonun vazgeçilmez büyüsüdür, bu Azir içinde geçerlidir.

    RÜNLER

    Gelişmiş Bekleme Süresinde Azalma Artışı Nişanı
    Gelişmiş Can Artışı Mührü
    Gelişmiş Büyü Nüfuzu Damgası
    Gelişmiş Yetenek Gücü Cevheri

    EŞYALAR

    Gelelim eşya seçimlerimize, Azir pasifi gereği bekleme süresinde azalmaya sahip olan eşyaları tercih etmelidir, bu yüzden Nashor'un Dişi Azir için biçilmiş kaftandır, fakat rakip AD ağırlıklı ise Zhonya'nın Kumsaati'ni çıkmamız gerektiğinden Nashor'un Dişi'ne eşya slotlarında yer kalmıyor, bekleme süresinde azalma elde etmek için Ionia Çizmeleri'ni satın almamız gerekiyor.

    Bunun dışında büyü direnci verdiğinden AP ağırlıklı bir rakibe karşı Athene'nin Lanetli Kadehi'ni satın almamız gerekir. AD ağırlıklı bir rakibe karşı ise Athene'nin Lanetli Kadehi'nin verdiği büyü direnci bir işe yaramadığından, Morellonomikon'u satın almamız, paradan tasarruf etmemizi sağlayacaktır.

    Liandry'nin Eziyeti'ni satın almamızdaki amaç ise, hareketi kısıtlanmış rakiplere ekstra hasar verme özelliğinin bulunmasıdır,Kumların Fatihi yeteneğimiz rakibi yavaşlattığından, bu eşya Azir'in hasar potansiyelini arttıracaktır.

    Belirttiğim eşyaların dışında, eğer rakipte büyü direnci eşyaları yoksa, Hiçlik Değneği'nin yerine Rylai'nin Kristal Asası'nı satın almamız daha mantıklı olacaktır. Nedeni, bu eşya ile büyü hasarı verdiğimizde rakibi yavaşlatıyor oluşumuzdur.

    OYNANIŞ

    Azir, geç oyun safhalarında güçlü olduğu için, erken oyunda defansif oynanması gereken bir şampiyondur. Azir'i erken oyunda diğer şampiyonlarından ayıran özelliği ise, askerleri sayesinde rakibe farm yaptırmamasıdır, örneğin bir minyon dalgasında, arkadaki büyücü minyonlar ile öndeki üçlü minyonun arasına bir asker yerleştirmek, farm yapmamızı kolaylaştıracak, rakibi kışkırtacak, rakibi dürtmemizi sağlayacak ve rakibe farm yaptırmamamızı sağlayacaktır.

    Altıncı seviyeye geldiğimizde ise basit bir W-Q-E-R kombosu ile rakibi kulemizin altına savurup kolay bir skor alabiliriz.

    Bunların dışında Shurima'nın Mirası yeteneğimizi koridorlardaki takım savaşlarında veya kule kuşatmalarında kullanarak Güneş Kursu oluşturmamız yararımıza olacaktır. İmparatorluk Muhafızları yeteneğimizi ise takım savaşlarında rakip takımı bölme gibi farklı amaçlar için kullanabiliriz.

    BERABER İYİ ÇALIŞTIĞI ŞAMPİYONLAR

    Yasuo: İmparatorluk Muhafızları yeteneğimiz ile rakibi havaya savururarak Yasuo'nun Son Nefes yeteneğine zemin hazırlarız, böylece basit bir kombo yapabiliriz.

    Sejuani: Sejuani Buzul Hapsi yeteneğini kullandığında sersemlemiş rakiplerin etrafındaki stratejik noktalara, İleri yeteneği ile oluşturduğumuz kumdan askerleri yerleştirmek için yeterli vaktimiz olacaktır.

    Jarvan IV: Jarvan IV, Afet yeteneği ile rakipleri belirli bir alana hapsettikten sonra, rakiplerimiz İleri yeteneğimiz ile oluşturduğumuz kumdan askerlerden kaçamayacağı için bu süre içinde maximum hasar verebiliriz.

    KARŞISINDA ZORLANDIĞI ŞAMPİYONLAR

    Kassadin: Hem çok hareketli, hem de çok güçlü olan Kassadin, imparatora koridor evresinde rahat vermeyecektir.

    Diana: Ay Düşüşü ve Ay Koşusu yetenekleri sayesinde imparator ile arasındaki mesafeyi aniden kapatabilen bir şampiyondur.

    Ahri: Menzili Azir'in menzilinden çok daha yüksek olan bir şampiyondur.

    LeBlanc: Azir'in yeteneklerini kolayca savuşturabildiği gibi, Azir'i kolayca dürtebilen bir şampiyondur.

    Lux: Işık Patlaması yeteneği ile Azir'i kolayca dürtebilen bir şampiyondur.

    Xerath: Sihir Darbesi yeteneği ile yine imparatoru koridor evresinde rahat bırakmayacak olan bir şampiyondur.

    Talon: Boğazkesen yeteneği ile imparator ile arasındaki mesafeyi kolayca kapattığı gibi, İmparatorluk Muhafızları yeteneğimizi de yine Boğazkesen yeteneği ile kolayca aşabilen bir şampiyondur.

    Zed: Zed imparatorun en büyük baş belası olan şampiyondur, kule altı kalın desem de pek bir işe yaramayacaktır, bu yüzden koridoru fazla ittirmeden, olabildiğince az ölmeye çalışın. İmparatorluk Muhafızları yeteneğimizi Ölüm İşareti yeteneği ile kolayca savuşturabilen bir şampiyon olan Zed, imparatora koridor evresinde zor anlar yaşattıracaktır.

    Ziggs: Ziggs'in Seksek Bombası'nın menzili Azir'e fazla uzun geldiğinden, koridor evresinde kule altında kalmaktan başka pek bir seçeneğimiz yoktur.

    Fizz: Kumların Fatihi ve İmparatorluk Muhafızları yeteneklerini kolayca etkisiz hale getirebilen, aynı zamanda imparator ile arasındaki mesafeyi kolayca kapatabilen bir şampiyondur.

    KARŞISINDA GÜÇLÜ OLDUĞU ŞAMPİYONLAR

    Heimerdinger: Taretlerini W-Q kombosunu yapıp birkaç düz vuruşla etkisiz hale getirebiliyoruz. Bildiğiniz üzere taretleri olmadan Heimerdinger'in yapabileceği pek bir şey yoktur.

    Annie: Menzilimiz menzilinden yüksek olduğundan kolayca dürtebiliriz, fakat yine de Annie'nin erken oyun safhalarında olsun geç oyun safhalarında olsun saçma sapan, gereksiz ve yersiz bir gücü olduğundan, çerez olmadığını hatırlatmakta fayda var.

    Mordekaiser: Demir Adam yeteneğinden gelen kalkanını askerlerimiz ile kolayca çürütebilir, menzilimiz yüksek olduğundan kolayca dürtebiliriz.

    Teemo: Tehlikeli Tuzak yeteneğinin üzerimizde neredeyse hiçbir etkisi olmayacaktır, çünkü menzil bakımından kat ve kat yüksek olduğumuzdan zaten yanına gitmemize gerek olmayacaktır, yalnız Tehlikeli Tuzak değil, diğer yeteneklerini de kullanamayacaktır. Kör Eden Dart yeteneği ise üzerimizde hiçbir etki yapmayacaktır.

    Yasuo: Yasuo'nun Avarenin Yolu yeteneği ile oluşan kalkanını askerlerimiz ile kolayca çürütebiliriz. Bunun dışında menzilimizde Yasuo'nun menziline oranla aşırı yüksek olduğundan, rakibimizi kolayca dürtebiliriz, Son Nefes yeteneğini üzerimizde kullandığında ölmezsek yetenek sonlanırken İmparatorluk Muhafızları ile eğer kule yakınındaysak kule altına rakibimizi savurabiliriz.

    Katarina: Azir'in Katarina'ya kıyasla menizili çok daha yüksek olduğu gibi, Katarina'nın Ölüm Çiçeği yeteneğini İmparatorluk Muhafızları yeteneğimiz ile kolayca etkisiz hale getirebiliriz.

    ŞAMPİYONUN ARTILARI

    Azir doğru kullanıldığında takım savaşlarının kaderini değiştirebilen nadir şampiyonlardan birisidir.

    Azir, W-Q-E veya W-E-Q komboları ile kolayca rakibi kovalayabilir veya savaş alanından, beklenmedik baskınlardan sağ kurtulabilir.

    Eğer ormandayken kaçmak veya rakibi belirli bir alana hapsetmek istiyorsanız İmparatorluk Muhafızları yeteneği ile ormanın dar koridorlarında geçilemez bir duvar oluşturabilirsiniz.

    Kule kuşatmalarında, rakip kulenin önundeki yıkılmış olan kulenin yerine bir Güneş Kursu oluşturmak, rakibi kuşatılan kule altında kalmaya zorlar.

    Geç oyunda durdurulamaz bir güç haline gelir.

    ŞAMPİYONUN EKSİLERİ

    Geç oyunda her ne kadar güçlü ise, erken oyunda bir o kadar güçsüz bir şampiyondur.

    Kırılgan bir şampiyon olduğundan, Kayan Kumlar yeteneğini dikkatli kullanmamız gerekmektedir.

    En ufak bir hatada her şey aleyhimize dönebilir.

    Bire bir savaşlarda çoğu şampiyona nazaran güçsüzdür.

    Ahri, Talon, Katarina...vb şampiyonlar gibi ani hasar verme potansiyeline sahip değildir.

    Umarım rehberim yararlı olmuştur, tüm eleştiri ve önerilerinize açığım, iyi eğlenceler :)

    NOT: Güncellemeler ile rehberim sürekli olarak yenilenecektir. Yenilenen rehberimi buradan takip edebilirsiniz:

    http://www.lolyardim.com/index.php/rehber/build/2927/league-of-legends-orta-koridor-azir-rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awesome Noob -- 18 Temmuz 2015; 11:02:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ilk defa liandry duydum azire
  • Şimdi Azir ani hasar potansiyeline sahip değil demişsin de Azir hayvan gibi Burst atabiliyor. 2. Olarak E fullersen bir w-Q-e-r combosunda direk karşı apc'nin %90ını alıyorsunuz. Dps olarak tasarlanmış ama burstü de bayağı iyi Azir'in.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum rehberin tamamını okuduysan neden o eşyayı satın aldığımı zaten anlamışsındır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awesome Noob -- 18 Temmuz 2015; 11:43:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duydum ki Azir'de 2. W fullemiyormuşsun çok kınadım Bu arada herkesin oyun tarzı farklıdır bundan dolayı sen ani hasar vermeye odaklanmışsın, bense defansif bir oyun tarzı sergiliyorum. Bu yüzden düşüncelerimiz çakışabilir. Eleştirin için de teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azir mainimdir. Azir'le ilgili konular metaya girdiğinden beri arttı. İtem seçimi olarak bir şey diyemem. Ben de her oyun farklı itemlar alıyorum. Çoğu zaman mage gidiyorum. Son zamanlarda maske almaya başlmıştım sonra yine değiştirdim şimdi dereceli takımlarda farm odaklı oynayacağım zaman ilk Nashor çıkıyorum.

    Bunun dışında sonuna kadar tamamen okuyamadım ancak Yasuo karşısında Azir'in güçlü olduğuna inanmıyorum. Bilen bir Yasuo Azir'i pişman eder. E'si ile askerleri range'inden kolayca çıkıyor birden sizin arkanıza gelmiş oluyor. Tabii 6 leveldan sonra işler daha kolay oluyor Azir için.

    Bir de Morgana'yı Azir'in potansiyel düşmanı olarak görüyorum. E'si yüzünden hiçbir kombo yapmanıza olanak vermiyor ve bütün q ları dodgelayıp bir tane bile yeseniz sizi öldürme ihtimali büyük.

    Bunun dışında Le'Blank bence bir sorun değil Azir için. W skili geçemiyor duvardan. Tek sorun w ile gelmişse ulti atarsan arkasına geçebilir. Yine de w ile geldiğinde zincir tutmasın diye sağ sol yapın. E kaçırdığı anda askerle vurun geri dönerse q ile üstüne sürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İronik Adam -- 18 Temmuz 2015; 12:16:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yararlı rehber resimlerle desteklenirse çok daha güzel olucağını düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İronik Adam kullanıcısına yanıt
    Sonunda Azir'i gerçekten tanıyan biri.. MEMNUN OLDUM :) Yorumun için teşekkürler. Azir benim de main herom. Yalniz Yasuoya karsi bugune dek hic zorlanmadim. Karsima Yasuo geldigini gorunce sevincten havalara ucuyorum :D LB'ye karsi nasil rahat oynuyorsun onu anlayamadim yalniz. Istersen oyunda ekleyebilirsin orda da nickim Awesome Noob.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awesome Noob -- 18 Temmuz 2015; 12:54:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ProHookBlitz P kullanıcısına yanıt
    Tsk. Fakat resim falan eklemeyi dusunmuyorum. Rehberin asil kaynaginin linki altta ve onun uzerinde calisiyo, onu guncelliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Awesome Noob

    Sonunda Azir'i gerçekten tanıyan biri.. MEMNUN OLDUM :D Yorumun için teşekkürler. Azir benim de main herom. Yalniz Yasuoya karsi bugune dek hic zorlanmadim. Karsima Yasuo geldigini gorunce sevincten havalara ucuyorum :D LB'ye karsi nasil rahat oynuyorsun onu anlayamadim yalniz. Istersen oyunda ekleyebilirsin orda da nickim Awesome Noob.

    Belki de karşına iyi bilen bir Yasuo gelmemiştir. Ya da azir'i bilen ve buna göre oynaması gereken. Doğrusu öyle feedleme durumu olmadı ama kolay da oynanmıyor Yasuo'ya karşı. Özellikle Yasuo ben isem karşı Azir'e lane'i dar ediyorum.
    Le'Blank beni en çok zorlayan mid lanetlardan biridir. Ama artık öğrendim ona karşı ne yapmam gerektiğini. Zincirini dodgelayabilmek gerekiyor her şeyden önce. Ultini doğru zamanda atarsan yapacağı da pek bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Awesome Noob

    Sonunda Azir'i gerçekten tanıyan biri.. MEMNUN OLDUM :) Yorumun için teşekkürler. Azir benim de main herom. Yalniz Yasuoya karsi bugune dek hic zorlanmadim. Karsima Yasuo geldigini gorunce sevincten havalara ucuyorum :D LB'ye karsi nasil rahat oynuyorsun onu anlayamadim yalniz. Istersen oyunda ekleyebilirsin orda da nickim Awesome Noob.

    Sanki karsima gelmis gibiydin birisi yasuoyla beni perisan etmisti ama nicki tanidik geldi. 50-60k yasuo puani vardi lig nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naruto_iso

    Şimdi Azir ani hasar potansiyeline sahip değil demişsin de Azir hayvan gibi Burst atabiliyor. 2. Olarak E fullersen bir w-Q-e-r combosunda direk karşı apc'nin %90ını alıyorsunuz. Dps olarak tasarlanmış ama burstü de bayağı iyi Azir'in.

    Dediğin şey late kalındığında geçerli dakika 15te bu dediğini yap karşı apc güler

    Ayrıca yine late'de her hangi bir suikastçıyla tüm komboyu bir apc'ye yap %90 değil %140 vurursun.

    Azir DPS herosu vurması için boşluk yaratmak lazım. Gücü o zaman anlaşılıyor.
  • 2. w fullenmezse askerler hasar vermiyor gibi hissediyorum :^(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-77293B3E8 -- 18 Temmuz 2015; 13:39:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emrehan141:

    quote:

    Orijinalden alıntı: naruto_iso

    Şimdi Azir ani hasar potansiyeline sahip değil demişsin de Azir hayvan gibi Burst atabiliyor. 2. Olarak E fullersen bir w-Q-e-r combosunda direk karşı apc'nin %90ını alıyorsunuz. Dps olarak tasarlanmış ama burstü de bayağı iyi Azir'in.

    Dediğin şey late kalındığında geçerli dakika 15te bu dediğini yap karşı apc güler

    Ayrıca yine late'de her hangi bir suikastçıyla tüm komboyu bir apc'ye yap %90 değil %140 vurursun.

    Azir DPS herosu vurması için boşluk yaratmak lazım. Gücü o zaman anlaşılıyor.

    Azir'in nerf yemesinin sebebi Early ve Mid Game'in Başlarında bile bu komboyla birini öldürebilmesi zaten. Ayrıca Azir oynadığınız için hiç bir zaman karşınızdaki rakibin canı %100 olmuyor, yani bu kombo eğer yapabilirseniz garanti kill ya da flash gibi birşey.

    Olay şu ki Azir Main geçinen insanlar bile neden W 2. Fullediklerini bilmiyorlar. Azir'in W'sunu fulledikçe artan tek şey askerlerin recharge süresidir. Askerlerin hasarı w'ya verdikçe değil direk sizin levelınızla doğru orantılı gelişir. Ayrıca asker çağırma süresi fix 1.5 saniyedir. Ama e fullerseniz hem kalkan hem de hasarınızı arttırır. Aşırı Safe oynamanız gereken bir durum yoksa Azir'de E fullersiniz yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MORELLOSUZ AZİR OYNANMAZ
  • LANET OLASI REHBERİN TAMAMINI OKU VEYA YORUM YAPMA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelecek yamadan sonra ikinci W fullemen gerekecek muhtemelen. Pasifindeki saldırı hızını W'ye alacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRTFR

    Gelecek yamadan sonra ikinci W fullemen gerekecek muhtemelen. Pasifindeki saldırı hızını W'ye alacaklar.

    Aynen öyle, dediğim gibi Riot Azir'in Dps bir şampiyon Olmasını istiyordu ama hayvani bir burstü de vardı. Pasifinden CDR ile gelen saldırı hızını w'ya scale şeklinde ekledikleri için artık oyuncular bir seçim yapmak zorunda kalacak: Burst Mü DPS mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu pasifindeki ozelligi w ye alicaklari bilgisini nereden aldiniz link verebilir misiniz.

    Not: ALWAYS DPS

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Awesome Noob

    Bu pasifindeki ozelligi w ye alicaklari bilgisini nereden aldiniz link verebilir misiniz.

    Not: ALWAYS DPS

    Surrender@20, Pbe değişiklikleri. E'sindeki knock up da kaldırıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.