Şimdi Ara

Led Profilleri ile Led Lamba yapımı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
12.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Piyasalarda Florasan tipi Led Lambaların fiyatlarını gördükçe değerli donanım haber üyelerine bu yazıyı yazmak benim için şart oldu..

    Led ampul - spotlardan geçilmeyen ülkemizde şerit ledler ile aydınlatmaya gereken önemin verilmediğini görüyorum..

    Oysaki Lineer Led aydınlatmanın Led ampullere göre daha verimli olduğunu sizlere söylemek isterim..

    kısacası Şerit ledlerle yapılan aydınlatmadan sözetmek isteyeceğim..

    Şerit ledler günümüzde çok büyük gelişme göstererek yüksek lümen değerlerine çıkmaktadırlar..

    Bu yüksek değerlerde artık bu şeritleri dükkanımızın pencerelerinin yanına dizmenin haricinde hepimize bir aydınlatma kaynağı olarak kullanılmasını mümkün kılıyor..

    Tabi şerit ledlerin lümen değerleri yükseldikçe bunları öyle gelişi güzel istediğiniz yere yapıştıramıyorsunuz :)

    Sebebi ise ısınmaları..Bize tek kalan Bu şeritleri soğutmak..

    Bu Şeritleri yapıştıracağımız en iyi metal herkesin bildiği üzere ısısını en iyi alan bakır levhalar olacaktır..

    Ancak bakırın yüksek maliyeti herkes için yüksek maliyet demek..geriye 2. ve tek geçerli metal kalıyor ..O da alüminyum profiller..

    Evet Yeni bir kavram gibi gelebilir ama avrupada led soğutucular için eçerli bir kavram led profilleri..Bu profilleri Şerit ledler için tasarlanmış profillerdir..

    Size Alacağınız şerit ledler için ilk gereken şey soğutucu led profilleridir..Ancak unutmayın benim bahsettiğim led şeritler güçlü yani metresi en az 1000 lümen ışık veren şeritlerdir..

    Bu tip şeritler florasanın verdiği aydınlığı rahatlıkla verecek güçtedirler..ve ondan %60 daha az enerji sarfederek..Normal Ampule göre ise %90 tasarrufludurlar..

    Size ilk gereken Alüminyum Led Profil Malzemeleri için vereceğim adres.www.aklightled.com adresidir..

    Bu adresten soğutucu profilinizi aldıktan sonra size tek kalan istediğiniz şiddette şerit ledinizi bu Alüminyum profillere yapıştırmanızdır..

    bilmeyenler için söyliyeyim şerit led 12v ile çalışır ve ayrıca birde adaptör almanız gerekmektedir..yani elektrik önce adaptöre ordanda led şerite lehimlenmelidir..

    Eğer şerit ledinizin her renge bürünmesini istiyorsanız şerit ledinizi Rgb şerit led olmasına dikkat edin.. birde renginin değişmesini sağlayan elektronik bir devre (controller)

    almanız gerekmekte..

    Tüm bunları çok kısa bir sürede kendiniz evinizde yapabilirsiniz..

    Bana inanın 1-1.5 metrelik duvara asılan bu şeritli hazır lambaları sistemleri 1000 Tl ye internette satan firmalar var..

    Oysaki siz çok çok ucuza bunu led soğutucu profilleri vasıtasıyla yapabilirsiniz..

    Ondan sonra lambanızı hep açık bırakın :) 30 Yıla yakın ömrü olan led şeritten yapılmış bir led lambanız olsun...Faturanız ise komik rakamlara insin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi led-profilleri -- 10 Mayıs 2013; 14:37:49 >







  • 1000 lümen lik şerit led 12 voltda kaç amper çekiyor acaba???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem3457

    1000 lümen lik şerit led 12 voltda kaç amper çekiyor acaba???

    Aynı soru benimde aklıma geldi.Ya 220 volt yada 1-2 fırın kadar elektrik çekiyor
  • hocam şerit ledin ömrü asla 30 yıl falan olamaz taş çatlasın 5--7 yıl olur ve şerit led sanıldığı kadar tasarruflu değildir power led deseniz tamam ancak şerit led e florasandan şukadar lambadan bukadar tasarruflu diyerek milleti yanıltmış oluyorsunuz şerit ledde ısınma sorunu çok görülen birşey değildir tek dikkat edilmesi gereken adaptör seçimidir örneğin 5 metre şerit led aldınız 2.1 amper yeterli olacaktır ancak siz 2.5 amper alın başınız ağrımasın
  • Hiç fuaşara gittinizmi bilmiyorum ama ben en son Yeşilköydeki Led light fuarına gittim..Ordaki Led Diot üreticileri Led ampullerde kullanılan diotlardan daha iyi diotları oldularını söylüyorlar..veya şöyle bir soru sana sorayı led ampuller de niye 50 bin saat ömür yazıyor hatta bazılarında 90 bin saat ömür yazıyor ??..bunların ömürlerini 24 saatten hesaplasan 10 sene eder..ama ben normal kullanım 8 saat 30 yıl gider diyorum..bi de düşün şerit ledler ampullerden daha verimli aydınlatma sağlıyor..Tüm avrupa o yüzden spotu ampulü bırakma eğiliminde..Lineer aydınlatma diye bir kavram var artık..Bide Şerit led led dediğim powerled ayarında şerit ledler türkiyede şerit led i sırf öyle dikkat çeksin diye dışarıya koyuyorlar..tabiki ısınmaz o ledler :)..Sen bana söyle bakalım kim şerit-led ile aydınlanıo ??..cevap hiç kimse :)..çünkü aydınlık sağlayan şerit led ısınır..powerled ayarındakilerden bahsediyorum tabiki..ben burada led lamba nasıl yapılır diye anlatıyorum..pencerelere döşenen şerit aydınlatması anlatmıyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi led-profilleri -- 6 Ocak 2013; 21:54:32 >




  • Uzun süredir çalışma masama yapacağım aydınlatma konusunda problemim vardı. Şeritler bu problemimi çözecek gibi duruyor ama önce sorularım var.

    1) 2x36watt florasan ile alacağım ışık değerini kaç metre şerit led ile alabilirim ?
    2) mutikayanın bahsettiği 2.1 amp değeri trafonun primer tarafından çekilen mi ? seconder tarafından çekilen mi ? Primerse beynimden vurulmuşa döneceğimde.
    3) Şerit ledler için aydınlatma hesabı değerlerini / cetvellerini nereden bulabilirim ? Birisi önüme mimari proje atıp şerit led aydınlatma istiyorum derse donup kalmayım.
    4) Şerit led için kullanacağım rectifieri kendim yapsam ancak sadece doğrultma ve filtre işlemi yapsam ripplelardan kaynaklı ışıkta büyük bozulma - titreme yada ledlerde ömür kısalması olur mu ?
    5) Tavandan 75 cm salıncak sarkıtmalı bir soğutucu+kapak kombinasyonu yapmayı düşünüyorum ancak bunun için ağırlık/metre verilmemiş ve dökümantasyon zayıf. Salıncaklı yapacaksam ve çalışma masası aydınlatacaksam hangi modeli kullanmalıyım.

    Teşekkürler




  • Şeritlerin kutularında metre başına kaç watt harcayacakları yazar...ithalatçıdan ürün kataloğunu istemelisin veya dc ampermetre ile kendin ölçmelisin. kısacası çektiği güç şeride göre değişir..Genelde 1 metrede 60 led olan modeller 5w civarı bi güç tüketirler..Kaç amper harcadığınıda 12 ye bölerek bulursun..Ancak unutmaki kalite lümende saklı..şu kadar watt harcayınca şu kadar lümen ışık alabiliosun diyemiyorum..ithal kaliteli şeritler lümen değerini daha baz alabiliyorlar..İyi bir aydınlatma için konuşurken watt fazla konuşmayın bence sonra müşterinize mahcup olmayın:)

    Led şeritler akım farklılıklarından etkilenir ömür kısalması olur ama diğer aydınlatmalar gibi komple etkilenmez..diotlar tek tek gider genelde..Diğer tüm aydınlatma elemanlarından daha uzun ömürlü olduklarını kullanınca daha iyi anlayacaksınız ömrünüz vefa ederse :)..

    Bide iyi bir led bulunca bunu Alüminyum soğutucuya koyma gerekliliği var..ısınan diot kararsız diottur :)..metre başına 1000 lümen değerine ulaştığınızda artık bir aydınlatma aracı olmuştur demektir..Bize metrede 3000 lümen lük lensli pcb şerit gelmişti..misal adamlar hiçbirşeyle soğutamamışlardı ama biz soğuttuk :)..Öyle bişeyin metresi normal bir salonu aydınlatır kanımca :)..Amerikadan 12$ a getirttik demişlerdi :)

    Bu Alüminyumuda Tavandan sarkıtmak istiosan Askı elemanı kullanmalısın..Bunlarıda temin edebilirim istersen..amma velakin askı elemanları soğutucuya göre design edilmişlerdir bunu unutma..

    Bide Ağırlığı boşver önemli olan metre ..metre başına 1 askı elemanı kullanmaya göre hesap yap bence..ufacık 5-6 ufacık askı elemanı 1 ton alüminumu rahat taşıyabiliyor zati..Alüminyumda hafif bir malzeme nitekim :)

    Şu resimdeki gibi birşey düşüosun değilmi ??

    Asma-Sarkıt Tavan Led Profilleri gibi bişi düşüosun sanırım ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi led-profilleri -- 10 Mayıs 2013; 14:39:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: led-profilleri

    Hiç fuaşara gittinizmi bilmiyorum ama ben en son Yeşilköydeki Led light fuarına gittim..Ordaki Led Diot üreticileri Led ampullerde kullanılan diotlardan daha iyi diotları oldularını söylüyorlar..veya şöyle bir soru sana sorayı led ampuller de niye 50 bin saat ömür yazıyor hatta bazılarında 90 bin saat ömür yazıyor ??..bunların ömürlerini 24 saatten hesaplasan 10 sene eder..ama ben normal kullanım 8 saat 30 yıl gider diyorum..bi de düşün şerit ledler ampullerden daha verimli aydınlatma sağlıyor..Tüm avrupa o yüzden spotu ampulü bırakma eğiliminde..Lineer aydınlatma diye bir kavram var artık..Bide Şerit led led dediğim powerled ayarında şerit ledler türkiyede şerit led i sırf öyle dikkat çeksin diye dışarıya koyuyorlar..tabiki ısınmaz o ledler :)..Sen bana söyle bakalım kim şerit-led ile aydınlanıo ??..cevap hiç kimse :)..çünkü aydınlık sağlayan şerit led ısınır..powerled ayarındakilerden bahsediyorum tabiki..ben burada led lamba nasıl yapılır diye anlatıyorum..pencerelere döşenen şerit aydınlatması anlatmıyorum :)

    ustam bnm dükkanımda dahil sırf aydınlatma üzerine tavana 190 metre led çekmişimdir şimdiye kadar power led ayarında dediğiniz sanırım led bar altı alimünyum dökümlü olanlardan avrupa onlara dönüyor ancak şerit led ile led barın fiyatı bir değil herzamanki gibi teknolojide geriden gelen ülkemizde fiyatından ötürü bunun faydasını ısınmayacağını falan anlatmak hiçbir işe yaramıyor şerit lede devam anlayacağınız bir müşterimin tasarruf çizelgesini hesapladım normal asma 60 watt tasarrufludan 9 watt spota dönüştürdük öbür ay geldi yav bnm faturam %2o anca düştü böyle hesaplamamıştık ama diyor iyi hoşta güzel abicim tavana 25 metre led çektirdin sen hangi tasarruf?bukadarına şükret ikincisine gelirsek 30 yıl dediğiniz led cree led sınıfındaki ledler siz onlara bakmayın sen o led i piyasaya sokmaya kalkarsan bu ülkede elinde kalır fiyatından ötürü Türk insanının ilk soracağı şey kaç para bu? anlatabildimmi?bizim ülkemizde kaliteyi herkese anlatamazsın sen bi adama şerit ledin metresi 6 lira diyorsanda kalkıp sana geçen şurdan almıştım 4 liraydı diyosa sen kalkıp o kalitedeki ürünü bizim insanımıza satamazsın bana en büyük ders olan zamanı ilk dükkanı açtığım zamandı benim 90 watt projektörüm 13 metre yükseklikten 110-120 lümen arası ışık veriyor müşteri fiyatı gördü ışığa hayran kaldı ağzı açık baktı öbür gün yanından geçiyordum baktımki adam çin malı led projektör takmış ışıkmı?benim 24 watt projektörüm kadar belki...fuara gittinizmi diyosunuz yaklaşık 4 sene önce yeşilköydeki fuarda stant kurduk hocam.ayrıca bahsettiğiniz nasıl yapılır kısmında yanlış kişiye taş atıyorsunuz tüm üretimimiz merkezimizde Antalyada hepsini birebir gördüm ve kendi işyerimde kendim topluyorum yapıyorum şuan soğutucusu ayrı plaketi ayrı sürücüsü ayrı olmak üzere




  • Hocam sende hemen maliyet şudur budur başımdan şunlar geçti falan olaylarına girdin hee :)..fiyattan sözeden oldumu :)..İsteyen kendi led lambasını yapabilir anlatmak istediğim bu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: led-profilleri

    Hocam sende hemen maliyet şudur budur başımdan şunlar geçti falan olaylarına girdin hee :)..fiyattan sözeden oldumu :)..İsteyen kendi led lambasını yapabilir anlatmak istediğim bu :)

    hocam isteyen yapabilirde senin dediğin kalitede bişey yapmak gerçekten iyi bir maliyet ve ileri görüşlülük gerektiriyor maliyeti yüksek ancak ilk başta yüksek zaten maksimum 2 yılda kendisini amorti edip kar a geçirmeye başlıyor led sistemi ama gelde benim vatandaşıma anlat bunu =)))
  • Aslında Maliyetide yüksek değil..he şu siteye bakıp hazır fiyatı dediğin gibi uçuk..http://www.trendaydinlatma.com/Sarkit-Led,LA_178-2.html#labels=178-2

    He yok benim vereceğim Alüminyum led Soğutucu profilleri listesine bakılırsa gayet ucuza sarkıt Led lamba yapılabilir..

    Soğutucu Led Profilleri için Buraya Tıklayın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi led-profilleri -- 10 Mayıs 2013; 14:39:53 >
  • durumun özetini şerit led ile aradaki farkı anlayabilen bir kişi helede teknolojiye merakı varsa yapmaya çalışır ve yapar ancak maalesef herzaman bu ileri görüşteki insanlarla karşılaşılamıyor ikimizde ticaret adamıyız hocam ne demek istediğimi anlamışsınızdır yeri gelir dilinizde tüy biter zıvanadan çıkmak üzere gelirsiniz =)
  • Sıkıntı yok Dostum tabiki seni en iyi anlayanlardanımdır muhakkak..siz sırf kendi muhittinizdekilerle uğraşıosunuz Ben ise tüm Türkiyedeki Led aydınlatmacılara mütehittlerle mimarlarla falan uğraşıyorum sırf dün ankaradaki bir vatandaşla görüşmemi anlatsam forumun database i yetmez :).. biz şerit-led adaptör falan üretmiyoruz ancak o listede gördüğün herşeyi biz kendimiz üretiyoruz :).. İthal mala külli karşıyız :)..Led Lamba yapımında aydınlatmacılara destek çıkıyoruz..Kısacası biz aydınlatmacı dostuyuz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi led-profilleri -- 10 Ocak 2013; 10:47:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antor

    Uzun süredir çalışma masama yapacağım aydınlatma konusunda problemim vardı. Şeritler bu problemimi çözecek gibi duruyor ama önce sorularım var.

    1) 2x36watt florasan ile alacağım ışık değerini kaç metre şerit led ile alabilirim ?
    2) mutikayanın bahsettiği 2.1 amp değeri trafonun primer tarafından çekilen mi ? seconder tarafından çekilen mi ? Primerse beynimden vurulmuşa döneceğimde.
    3) Şerit ledler için aydınlatma hesabı değerlerini / cetvellerini nereden bulabilirim ? Birisi önüme mimari proje atıp şerit led aydınlatma istiyorum derse donup kalmayım.
    4) Şerit led için kullanacağım rectifieri kendim yapsam ancak sadece doğrultma ve filtre işlemi yapsam ripplelardan kaynaklı ışıkta büyük bozulma - titreme yada ledlerde ömür kısalması olur mu ?
    5) Tavandan 75 cm salıncak sarkıtmalı bir soğutucu+kapak kombinasyonu yapmayı düşünüyorum ancak bunun için ağırlık/metre verilmemiş ve dökümantasyon zayıf. Salıncaklı yapacaksam ve çalışma masası aydınlatacaksam hangi modeli kullanmalıyım.

    Teşekkürler

    Hocam Tavandan Sarkıtmalı Led Lamba için Bir sürü Modelimiz var..Sonuçta Sarkıtmak için Askı Elemanlarınıda Biz Üretiyoruz..Siz Sadece Şerit led ini döşersiniz ve Adaptörünü alırsınız..Örnek Resim için Buraya tıklayınız....Bu resimdeki Florasan Tipi Led Lamba..Misal Bu Led Lambanın kodu LP.5850 Teknik Özellikleri için Buraya Tıklayın..Tüm Fiyat Listesine aşağıdaki Adresten ulaşabilirsiniz..

    http://aklightled.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi led-profilleri -- 10 Mayıs 2013; 14:41:47 >




  • Antor kullanıcısına yanıt
    serit ledlerde trafo hesabı 1.4 du kac metreyse carp ben üniversitede sunda kulanıyorum 4*18 leri serit led e cevirdim hayet güzel 3 cipli bir aydınlatmanın tane basına 8.9 lümen oluyor ama kaliteli iste 3. 4 .4.5 lümen kaliteye gore deigişir
  • http://www.atalar.com.tr/Gecem-Panel-Led-Armatur-60W_UD2209

    bu adresteki ürünlerle ilgili bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.