Şimdi Ara

LED TV-LCD TV Farkı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
5
Favori
206.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok güzel bilgiler paylaşılmış arkadaşlarımın hepsine tek tek emeklerinden dolayı teşeşkür ediyorum...Görülüyorki led almak pek mantıklı bir durum değil şu anda.Boşuna gereksiz para vermiş olucaz.Sonuçta elektroniktir her türlü fiyatlar düşer o yüzden acele etmemk gerekli diye düşünüyorum...
  • emeğinize sağlık ama anladığım kadarıyla fark incelik ve elektrik tasarrufu başka önemli fark var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nusret35

    emeğinize sağlık ama anladığım kadarıyla fark incelik ve elektrik tasarrufu başka önemli fark var mı?


    başka önemli fark yok.sadece normal lcd lerle full led ler arasında çok küçük bir kontrast farkı var.tv lerin ayarları doğru yapılmışsa bu farkı çoğu kişi farketmez.

    edge led ler ile lcd ler arasında en ufak bir fark yok!!! bunu evimde aynı kaynaktan gelen görüntüyü tv leri yanyana koyup izledikten sonra tescilledim.hatta lcd ler daha homojen bir aydınlatma sağlıyor edge led lere göre.
  • teknoloji manyağı ekmeğimizle oynuosun(: şaka bi yana çok güzel açıklamışsın emeğine sağlık...
  • ben lg LD 550 100HZ model lcd aldım ve çok memnunum ayrıca akıllı sensör özelligi sayesinde içerideki ışıga göre cihaz otomatik olarak görüntüyü ayarlıyor ve gözünüz kesinlikle yorulmuyor görüntü kalitesi mükemmel teknosada fiyatı uygundu ben lcd ler ile led tv lerin ne kadar elektrik harcadıgını merak ediyorum bilen bir arkadaş açıklarsa sevinirim lcd nin 4 tane led tv nin enerjisini harcadıgını duydum ama bana biraz abartılı geldi
  • Lcd ve led aydınlatmalı tvde de ortak elemanlar vardır. Panelin enerji ihtiyacı , anakartın kullandığı enerji , besleme devresinin ( güç kaynağı) verimi gibi değerler ortaktır. Eğer panel florasan lamba ile aydınlatılıyorsa buna ait elektronik devre diğer parçalarda verim kaybı olur , led aydınlatmada led+sürücüde az da olsa yine kayıp olacaktır ama işin asıl enerji harcayan kısmı başta panel olmak üzere diğer parçalardır.

    Yabancı bir test sitesinden ölçümler. 4 kat fark var sözü yanlış ve yalan üstü birşey. Tvler ayar yapğılınca biraz daha harcadığı güç değerleri düşer.

    Aynı lafları plazma-lcd arasında da söylemişlerdi. Forumda coppermine arkadaşımız bu işin testini yaptı ve plazmaların lcdlerin 2 katı fazla güç harcamadığı ortaya çıkardı. Ayrıntılar için :

    http://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm

    *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

    C6000 için enerji sarfiyat değeri kutudan çıkınca 98,4watt ayarlar yapılınca 72,2 watt

     LED TV-LCD TV Farkı?


    *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

    32" Sony W5500 için enerji sarfiyat değeri

     LED TV-LCD TV Farkı?


    *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

    46" Sony z5500 için enerji sarfiyat değeri

     LED TV-LCD TV Farkı?


    *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

    46" SonyNX700 için enerji sarfiyat değeri

     LED TV-LCD TV Farkı?




  • şuanda en yüksek 10.000.000:1 oranında kontrast gördüm LED lerde,LCD lerde bu oran 100.000:1 i geçmiyor yani 100 kat daha fazla siyah/beyaz derinliği artıyor,haliyle görüntü dahada netleşiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Loading..

    şuanda en yüksek 10.000.000:1 oranında kontrast gördüm LED lerde,LCD lerde bu oran 100.000:1 i geçmiyor yani 100 kat daha fazla siyah/beyaz derinliği artıyor,haliyle görüntü dahada netleşiyor


    arkadaşım heralde sen önceki mesajları okumadan yazdın bu yorumu çünkü önceki mesajlarda gerçek kontrast oranının 2000-4000 arası olduğu ve milyonlarla ifade edilen kontrast'ın hiçbir gerçekçiliğinin bulunmadığı anlatıldı.firmaların atma değerlerine inanmayın
  • Söylemekle ne yazık ki bir sonuca gelinmiyor. Bana veya benim gibi düşünen insanlara inanmak zorunda değilsiniz .

    Üretici firmaların ticari sebeplerle söylediklerine inanmak yerine test sitelerindeki sonuçlara bakarsanız kontrast oranı 2.000- 4.000 civarında .

    AUO gibi panel üreticisinin de değerleri 5.000 civarı kontrast veren panel ürettikleri yönündedir.http://www.auo.com/auoDEV/products.php?sec=lcdTV&func=items&items_id=8&ls=en adresinden tüm panellerine ait değerlere bakabilirsiniz.

    40 " tvnin kontrast değeri ekran görüntüsü aşağıdadır linki ise :http://www.auo.com/auoDEV/products.php?sec=lcdTV&func=info&product_id=117&items_id=8

    Aşağıdaki led aydınlatmalı ve normal lcdler için kontrast test değerleri görüntülerihttp://www.flatpanelshd.com/reviews.php adresinden alınmıştır.

     LED TV-LCD TV Farkı?


     LED TV-LCD TV Farkı?


     LED TV-LCD TV Farkı?


     LED TV-LCD TV Farkı?


     LED TV-LCD TV Farkı?


     LED TV-LCD TV Farkı?


     LED TV-LCD TV Farkı?


     LED TV-LCD TV Farkı?


     LED TV-LCD TV Farkı?




  • ender 123 arkadaşım zaten bütün yazacaklarımı yazmış, bir de sunu ekleyeyim.
    LCD alma arefesinde gezdiğim bütün yerlerdeki lcd lerde led aydınlatmalarda, beyazlar bariz biçimde maviye çalıyordu, aldığım lcd de ise süt beyazı kıvamı var. inceliği birçokları için alma sebebi ama o kadar para verilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natbolad -- 26 Ekim 2010; 15:52:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    LED, ingilizcede Light Emitting Diode kelimelerinin kısaltılmış halidir ve Işık Yayan Diyot anlamına gelir. LEDler elektrik enerjisini ışığa dönüştüren yarı iletken devre elemanlarıdır.LED TV diğer televizyon teknolojilerine büyük farklar atarak ortaya çıkıyor. LED TVler diğerlerine göre biraz daha ince, fazla ısınmayan ve daha düşük enerji harcayan bir sisteme sahip. Parlamayı önleyen LED TVler 1.000.000:1 ve 2.000.000:1 dinamik kontrast oranıyla yüksek çözünürlükteki yayınlarda oldukça başarılı bir performans sergiliyor. 2 ve 4 milisaniye gibi oldukça düşük tepkime süresi, çok hızlı görüntülerde bile müthiş bir seyir zevki veriyor.özellikle HD yayınlarda inanılmaz görüntü kalitesi sunuyor. 40 ve 42 inç ekran 1920x1080 pixel görüntü çözünürlüğü ile yüksek kalitede ve pürüzsüz görüntü imkanı sağlıyor.
    OLED ise hepsinden daha ustun kalite sunar LED gibi, OLED de katı bir yarıiletken cihazdır. 100 ile 500 nanometre Nanometre: Metrenin milyarda biri. kalınlığında, ya da yaklaşık olarak insan saçından 200 kat daha incedir. OLEDlerin iki ya da üç organik katmanı vardır, üç katmanlı tasarımda, sonuncu katman, katottan ışık yayan tabakaya elektronların taşınmasına aracılık eder.oled ilk olarak 1987de KODAC tarafından kullanılmıstır.OLEDlerin, LCDler gibi arkadan aydınlatmaya ihtiyacı yoktur. LCDler, arkadan gelen ışığın önünü keserek çalışır, OLEDler ise ışığı kendileri üretir. OLEDlerin arka aydınlatmaya ihtiyacı olmadığından, LCDlerden çok daha az güç tüketir, çünkü LCDde tüketilen gücün çoğu arka aydınlatmaya gider.OLEDlerin üretimi daha kolaydır ve daha büyük boyutlarda üretilebilirler. OLEDler aslında plastik olduğundan, ince, büyük yaprakların üzerine işlenebilirler.OLEDlerin geniş görüş açısı vardır, yaklaşık 170 derece. LCDler arkadan gelen ışığı keserek çalıştıklarından, belli açılardan görülebilirler. OLEDler kendileri ışık ürettiğinden, görüş açıları daha geniştir.oledler kucukte olsa sorunları devam ediyor mavi (14 bin saat) (kırmızı ve yeşilinse 46-230 binsaat arası ömüre sahip) rengin ömrü az olması gibi ve sudan çok çabuk etkilenmesi ve zarar görmesi gibi.
    saygılar




  • arkadaşlar hepiniz sağolun, gerçekten çok aydınlatıcı olmuş, benim de fikirlerim şekillendi, aydınlatma, güç tasarrufu, kontrast oranı, hepsini anladım ancak, bi arkadaşın bahsettiği renk ömrü durumu vardı, bu konuda ne dersiniz? gerçekten var mı böyle bir durum, veya normal mi? LCDler için de geçerli mi?

    "kucukte olsa sorunları devam ediyor mavi (14 bin saat) (kırmızı ve yeşilinse 46-230 binsaat arası ömüre sahip) rengin ömrü az olması gibi ve sudan çok çabuk etkilenmesi ve zarar görmesi gibi. "
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montblanc

    arkadaşlar hepiniz sağolun, gerçekten çok aydınlatıcı olmuş, benim de fikirlerim şekillendi, aydınlatma, güç tasarrufu, kontrast oranı, hepsini anladım ancak, bi arkadaşın bahsettiği renk ömrü durumu vardı, bu konuda ne dersiniz? gerçekten var mı böyle bir durum, veya normal mi? LCDler için de geçerli mi?

    "kucukte olsa sorunları devam ediyor mavi (14 bin saat) (kırmızı ve yeşilinse 46-230 binsaat arası ömüre sahip) rengin ömrü az olması gibi ve sudan çok çabuk etkilenmesi ve zarar görmesi gibi. "


    O renk ömrü muhabbeti LED TV ler için değil, OLED TV ler için. Yani gerçekten pikselleri oledlerden oluşan TVler için.
  • bilgi veren herkese tşk ederim. tam İ.Bilişimden tv alma aşamasındaydım, dedim ki bir yüce google dan sorayım dedim İ.B. tv alanlar mı ne böyle bişey yazdım dh e baktım işi ince eleyip sık dokumuşlar. saat 8 de eve geldim. biraz sonra üye oldum foruma, gece saat 3 hala okuyorum, faydalı bilgiler edindim. yoksa (kendi adıma) sazan gibi LED TV süper bişey diye olaya bakıyordum. halbuki ödediğiniz miktar için size harikulade bir şey sunmuyor. Normalde LED düşünüyordum ama şimdi bu ürünü (Samsung LE-40C750 İ.Ş de yok başka nerden alabilirim uygun fiyata) düşünüyorum. ps3 için vede 3d olayı. Emeği geçen arkadaşlara gerçekten çok ama çok tşk ederim. Birde alacağım tv de 3d olursa (PS3 te 3d oyunlar çıkacağı için) ne fark eder son kullanıcı olarak. sonuçta hiç bir yayın 3d değil şu anda. ama samsung ta bir tuşa basarak biraz derinlik kazandırıyormuş görüntüye. Burda değilde esas PS 3 te ileriye dönük olarak işime yarar mı bir tek kafamı bu kurcalıyor. Eğer ben 3d bir tv alırsam bana artı + sı ne olur eksi - si ne olur. Saat 4 oldu yatayım ben artık tekrardan herkesin emeğine sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palampayir -- 21 Kasım 2010; 3:59:20 >




  • Led Tv gerçekten Lcd'den ancak şıklık olarak bir adım önde, bu konuyu açtıktan sonra da araştırdım gerçketn teknolojik olarak çok büyük farklar yok ama zaten fiyatları aynı seviyelere geldi artık o yüzden daha ince ve şık olmaları hasebiyle Led Tv'ler satın alınabilir. Bunu niye söylüyorum şu an 23" Asus Led monitörüm var ve bundan önce 19" lcd monitörüm vardı, ağırlık olarak 23" monitör yarısından daha hafif Lcd monitörün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palampayir

    bilgi veren herkese tşk ederim. tam İ.Bilişimden tv alma aşamasındaydım, dedim ki bir yüce google dan sorayım dedim İ.B. tv alanlar mı ne böyle bişey yazdım dh e baktım işi ince eleyip sık dokumuşlar. saat 8 de eve geldim. biraz sonra üye oldum foruma, gece saat 3 hala okuyorum, faydalı bilgiler edindim. yoksa (kendi adıma) sazan gibi LED TV süper bişey diye olaya bakıyordum. halbuki ödediğiniz miktar için size harikulade bir şey sunmuyor. Normalde LED düşünüyordum ama şimdi bu ürünü (Samsung LE-40C750 İ.Ş de yok başka nerden alabilirim uygun fiyata) düşünüyorum. ps3 için vede 3d olayı. Emeği geçen arkadaşlara gerçekten çok ama çok tşk ederim. Birde alacağım tv de 3d olursa (PS3 te 3d oyunlar çıkacağı için) ne fark eder son kullanıcı olarak. sonuçta hiç bir yayın 3d değil şu anda. ama samsung ta bir tuşa basarak biraz derinlik kazandırıyormuş görüntüye. Burda değilde esas PS 3 te ileriye dönük olarak işime yarar mı bir tek kafamı bu kurcalıyor. Eğer ben 3d bir tv alırsam bana artı + sı ne olur eksi - si ne olur. Saat 4 oldu yatayım ben artık tekrardan herkesin emeğine sağlık.

    2D'yi 3D'ye çevirme olayının pek başarılı olmadığını söylemişti deneyenler o yüzden bu özelliğe pek bel bağlama derim.

    TV alırken öen önemli kriter olarak 3D'yi baz alıyorsan şu an en başarılı 3D uygulaması Panasonic VT25 plazmalarda, Playstation bölümünde donanım haber incelemesini bulabilirsin.

    C750 ikinci sırada yani VT25'e paran yetmezse zaten 3D'ler arasında fiyat/performans olarak en iyisi şu an C750.

    Sony'nin patentini aldığı değişik uygulamalar var örneğin 2 kişinin 3D TV'lerde ekranı bölmeden aynı oyunu oynayabilmesi gibi. Bunu 3D TV'lerdeki iki göze farklı görüntü gönderme tekniğinin biraz değiştirilmesiyle yapıyor ve iki oyuncuya farklı görüntüler gönderiyor. Bunun gibi şeyleri 2011'de bekliyorum PS3'ten.




  • Merhaba,

    Tam İstanbul bilişimdenhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_37LE5310-LCD-TV,15907.html LED TV yi almak üzereyken bu forma rastladim ve bastan sona okudum. Butcem 1500 TL ye kadar ve 32''-37'' arasi bir TV almak isterken bu modelde karar kıldım. Ancak sonra okuduklarım karşısında ne yapmam gerektiğini bilemedim.

    Şimdi soruyorum (özellikle ender123 arkadasa) Vaz mi gecmeliyim, LCD tv ye mi yonelmeliyim? Genelde film mac ve tv izleyecegim. Alip almamaya karar veremedim, bu kadar bilgili arkadaslar varken bana secimim konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • Sayın Dominikk ,

    Ben yukardaki mesajlarsa LED TV aldatmacısı ile ilgili şeyler yazdım. Olmayan bir teknoloji ve süslü bir isimle yapılan ticari aldatmacaya arkadaşlarımımızın boşuna kanmamaları ve ceplerinden 1000 lira fazla para vermemeleri için uyarmak istedim.

    Eğer led aydınlatmalı tv almak isyorsanız alabilirsiniz. Bu sizin kendinizin vereceği bir karardır. Sadece ledden yapılmış tv olmadığını bilin ve lcd panellerin genel sıkıntılarının LED diye satılan tvlerde de olacağını bilerek alışveriş yapın. Kısaca led aydınlatmalı tv aldınız , çok para verdiniz, en son teknoloji budur diye futbol maçlarını süper izlemenizin garantisi yoktur.

    Eğer paneli kaliteliyse normal veya led arka aydınlatmalı lcd tvde güzel sonuç alabilirsiniz. Unutmamanız gereken bir konuda kenar (EDGE_LED) aydınlatmalı tvlerde panel aydınlatması eşit seviyede olmayabilir. Özellikle karanlık sahnelerde, kanal geçişlerinde ekrand tam siyah olması gerekirken siz dumanlı ve eşit aydınlatmamış bölgeler görebilirsiniz.

    Led arka aydınlatmalı tvler daha ince ve estetik tvdir ama forumdaki çoğu arkadaşımızın aldığı kenar led aydınlatmalı tvlerde lcd tvlere göre ek bir üstünlük yoktur. Tvnin arakasını tam kaplayan led levha bulunan (FULL LED) ve hatta bu ledder sadece beyaz değil kırmızı-yeşil-mavi (RGB FULL LED) olara kullanan tvlerde bazı teknik üstünlükler vardı. Ayrıca bu tvler genelde üst seviye yani pahalı seri olduğu için daha kaliteli ve başarılı panel kullanırlar.

    Kendinize iyi bir tv almak istiyorsanız , gereksiz maceralara girmek yerine forumun tv-projeksiyon bölümünde popüler olan marka-modellere yönelin. Eğer beğendiğiniz modeli kullanan ve olumlu görüş belirten çok sayıda arkadaş varsa alabilirsiniz.




  • Tesekkur ederim
  • gerçekten yararlı oldu bu,aklımdaki soru işaretleride kalkmış oldu teşekkürler sarı far lambası yerine xenon takmak gibi bişi özetle
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.