Şimdi Ara

LED TV-LCD TV Farkı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
5
Favori
206.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TV 102-208 S WEB LED
    TV 102-208 S WEB LED LCD Televizyon
    Ekran Boyutu (cm) : 102
    Görüntü Özellik : Full HD 100 Hz
    Kontrast Oranı : DCR Plus
    Parlaklık : 500
    HDMI Girişi : 4



    TV 106-525 FHD 100 HZ S LCD TV
    TV 106-525 FHD 100 HZ S LCD TV LCD Televizyon
    Ekran Boyutu (cm) : 106
    Görüntü Özellik : Full HD 100 Hz
    Kontrast Oranı : 50.000:1 D.Contrast
    Parlaklık : 500
    HDMI Girişi : 4

    arkadaslar sızce hangısını almalıyım bu konuda fıkırlerınızı rıca ederım. led olan 2000 lcd olan 1800
  • Arkadaşlar yazıları uzun uzun okudum fakat Türkiyede satılan tv lerde Full led veya edge led olduğu belirtilmemiş Samsung kontrast oranları açıkça değerleri şu dur diye yazmıyor
    Tekime süresi, Resim gösterim hızı güvenilir açıklayan bir site varmı ? TV satanlar bile bu bilgilere açık cevap veremiyor Samsung bai bana bizim Led tv lerin hepsi Full led diyor !!!

    AOC Led Monitör kullanıyorum kesinlikle LCD ile farkı var gören arkadaşlar görüntü kalitesinin çok canlı olduğunu söylüyor.

    Bilen var ise cevap bekliyorum.Teşekkürler.

    Bu sitede led şekli güvenilir gibi görünüyor fakat kontrast değerleri yok
    http://www.plasma-lcd-crt.com/tvs/manufacturers/pos/samsung_ue-40d6000

    Sharp özellikleri

    http://www.plasma-lcd-crt.com/compares/sharp_lc-40le705_vs_sony_kdl-52ex700

    Burda Samsung'un devrim yaptığı yazılıyor

    http://www.alalimbakalim.com/urun/samsung-led-tv-40inc-102cm-full-hd-cozunurluk-4xhdmi-usb-baglantisi-100hz.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysuf -- 30 Haziran 2011; 20:37:08 >




  • Merhaba,

    Frekans değerleriyle ilgili olarak insan gözünün 24 Hz'den fazla değerleri ayırt edemediğini biliyoruz. Dolayısıyla tv alırken 50/100/200 Hz farklarının çok bi önemi yok mu? Bu konuda bilgilendirebilir misiniz acaba?
  • http://www.bilgimanya.com/led-lcd-tv-ve-plazma-tv-arasindaki-farklar-en-iyi-tv/255
    bu incelemeye göre en iyisi plazma ama neden daha ucuz?
  • plazma daha çok elektrik tüketiyor diye üretimi yavaşlatıldı onun için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarikayak

    Merhaba,

    Frekans değerleriyle ilgili olarak insan gözünün 24 Hz'den fazla değerleri ayırt edemediğini biliyoruz. Dolayısıyla tv alırken 50/100/200 Hz farklarının çok bi önemi yok mu? Bu konuda bilgilendirebilir misiniz acaba?


    Farkı yok demek ahmaklık olur.25 hz eşik değerdir.Birde Hertz görüntü oluşturmadaki tek kriter değildir.Yani 200hz hatta 600hz deyip bazı yöntemler ile görüntüden çalıp kaliteli bir 50hz veya 100 hz kadar akıcı görüntüler sunamayan tv'lerde var.Malesef iş görüntü sistemleri olunca çok fazla değişken parametre var.Mesela evimizde kullandığımız Televizyonlarımız interlaced denen yöntemi kullanır.Tam bir görüntünün 50 hz olduğunu varsayarsak interlaced yönteminde görüntü aslında 25hz olarak taranır ve tam bir görüntü elde etmek için 2 tur gerekir.Bu durumda da interlaced(titreşimli) görüntü oluşur.Bunun yanı sıra televizyonumuzun 50,60,100,120HZ olmasının bir önemi veya önemsizliğide şudur.Eğer elimizde yüksek Hertz ile uyumlu görüntü yoksa yüksek hertz'de klasik görüntüleri oynatabilmek için bir çeşit interpolasyon yöntemi gerekir.Buda görüntünün biraz bulanıklaşmasına yol açar.Ama eğer elimizdeki filimler yüksek hertzlerde gösterime uygun ve çözünürlük olarakta FullHD ise işte o zaman izlediğiniz görüntü tadından yenmez...Biraz uzun oldu ama.Daha söylenecek çok şey var aslında...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarikayak
    Merhaba,

    Frekans değerleriyle ilgili olarak insan gözünün 24 Hz'den fazla değerleri ayırt edemediğini biliyoruz. Dolayısıyla tv alırken 50/100/200 Hz farklarının çok bi önemi yok mu? Bu konuda bilgilendirebilir misiniz acaba?

    Sayın Sarikayak ,

    Çekilen filmin veya yapılan tv yayınının frekans değeri ile tvdeki hz farklı şeyler. Aynı çalışma sistemine ,mantığına ve amacına sahip değiller. Monitörlerdeki gibi tazeleme oranına (refresh rate) göre farklı anlam içermekteler. Tvlerde kullanılan panellerin de aynı şu anda baktığınız pc monitörü gibi hz değerleri var ve 50/100/200 hz de çalışıyor ama tvlerin üretim amaçlarından ve yazılımlarından kaynaklanan farklar mevcut.

    50 hz paneller genelde giriş seviyesi ve alt düzey tvlerde kullanılıyor. 100 hz panel ise orta seviye tvlerde kullanılıyor. Bu tip tvlerde görüntüye akıcılık kazandırmak amacıyla teknik hesaplamalarla araya resim karesi eklenerek 50 hz lik PAL yayını 100 kare/snye çıkarılıyor. Bu sisteme Motion Plus adı veriliyor. Bu her zaman başarılı ve sağlıklı çalışan bir sistem demek değildir. Ayrıca görüntüde yapmacıklık, bazen görüntüde takılma gibi sıkıntıları birlikte getiriyor. 200 hzlik paneller ise 3 boyutlu görüntü veren tvlerde kullanılıyor.

    Eğer panel 100 hz olarak üsretilmişse , tv yayını 50 hz , fimler ise 23,976 , 24p , 29,97 gibi olsa bile ortam olarak 100 hz de gösterilir. Aynen şu anda sizin bu yazıyı okuduğunuz monitörünüzün @60 hz olmasına rağmen diğer kare/ saniye değerlerinde filmleri oynatabilmesi gibi...

    Tv paneli 100 hz olarak imal edilmişse o zaman araya resim karesi ekleyerek akıcı görüntü elde etmeye çalışılmasına imkan verir. 50 hz lik bir panelde bunu yapmak mümkün değildir çünkü yayın ve panel aynı değerde çalışıyor , @50i lik ögrüntüye ilave kare ekleyince gösterecek alan yok.

    Eğer maddi imkanınıza uygun ise üst kalite sınıfından olduğu için 100 hzlik bir paneli tercih edin.

    Eğer tvde bilgisyara veya oyun konsolu ile oyun oynayacaksanız o zaman tvyi game mode denen konuma almanız gerekecek. Bu şekilde görüntünün ekrana gelmesi için oluşan gecikme en aza indirilmiş olacaktır. Motion Plus denilen ve diğer tüm görüntü iyileştirme hesaplamaları bu konumda kapanmış olur.

    Ülkemiz ve diğer avrupa ülkelerinde yayınlar PAL sistemi olduğu için hz değeri 50 ve katları şeklinde olur . Amerika kıtasında ise NTSC sistemi kullanıldığı için 60 hz ve katları kullanılır.

    50/100/200 >>>> 60/120/240 şekline dönüşür. Tv paneli bunu otomatik olarak ayarlar. Örnek vermek gerekirse 90-130 hz arasında çalışacak şekilde üretilmiştir ve satıldığı kıtaya göre tvnin yazılımı otomatik olarak onu 100 veya 120 olarak çalıştırır. Bilgisayar , bluray oynatıcı ve harici film oynatıcı cihaz gibi harici bağlantılarda ise tv 60 hzde giriş kabul eder. Uydu alıcılarda ise @50i giriş değerini görürsünüz.

    Gözün 24 kare/ saniye algılaması ile gözün filmlerdeki görüntü kusurlarını , görüntüdeki akıcılıktaki bozuklukları farketmesi ayrı konulardır. Eğer filmin akıcılığında bir sorun varsa göz bunu her durumda farkeder. Bu yüzden "göz şu değerden yukarısını algılamaz" demek ve buna göre tv seçmek doğru değildir.

    Tv yayınlarında interlaced denilen tek satır- çift satır uygulaması vardır. Arka arkaya gelen 4 resim karesinden 1 ve 3 nolu kareler seçilir ve 2 ve4 nolu kareler atılır. Böylece % 50 bant genişliği tasarruf edilemiş olur . Bu sistem daha az bant genişliği sağlarken ( daha düşük mb/sn lik yayın değeri) daha çok görüntü kusuru verirler. Tüplü tvde bizi rahatısız etmez çünkü tüplü tv de interlace görüntü verecek çekilde üretilmiştir. Lcd tv ve plazmalar ise progresive görüntü veren cihazlardır. Interlaced kareleri birleştirerek (de-interlace yaparak) ekrana verirler ama bu esanada ufak tefek görüntü kusurları ortaya çıkar.

    Lcd tv ve plazmalar kaliteli ve yüksek çözünürlüklü görüntüler için üretilmiştir. Kendilerine uygun olmayan yayınlarda kötü gösterirler. Burada kusur tvlerin değil yayınlarındır. Tüplü tv ise düşük çözünürlük ve kaliteyi sorun etmez.

    Örnek vermek gerekirse traktörün dağda bayırda otomobile göre daha hızlı olması veya yine dağlık tepelik yerde katırın attan daha güçlü ve kullanışlı olması gibi. Burada kusur otomobilde veya atta değil kullanılan ortamın uygunsuzluğundadır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: fezader

    http://www.****.com/led-lcd-tv-ve-plazma-tv-arasindaki-farklar-en-iyi-tv/255
    bu incelemeye göre en iyisi plazma ama neden daha ucuz?

    Sayın fezader ,

    Yazmış olduğunuz linkteki bilgiler , tv dünyasında ne kadar yalan yanlış bilgi ve şehir efsanesi varsa hepsini içeren bir site. Ayrıca panasonic ürünlerine gizliden yönlendirme vardır. Bu tip ticari amaç güden yazılara itibar etmeyiniz.

    Aynı sitenin linki

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=50215269

    başlığında da verilmişti. Oraya bildiğim birkaç doğruyu yazmıştım.

    Bu başlığın amacı lcd ve led yadınlatmalı lcd tvler konusunda piyasaya verilen kasıtlı ve ticari aldatmacalara son vermektir. Buna bir de plazmaları eklemek gerekebilir. Plazma tvler konusunda da çok sayıda yalan yanlış bilgi gerçekmiş gibi verilmektedir. Firmaların tv satmak adına çıkardıkları ve yayılmasına sebep oldukları yalanlara itibat etmeyin. Bu tip yanlış bilgiler malesef bir virüs gibi çok hızlı yayılıyor ve insanları kadırmakta çok etkili oluyor. Bu tip yanlış bilgileri insanların kafasından silmek de neredeyse imkansız gibi ...

    quote:

    Orijinalden alıntı: svstrgmr

    plazma daha çok elektrik tüketiyor diye üretimi yavaşlatıldı onun için


    Eski nesil plazmlar lcd tvlere göre biraz daha fazla enerji tüketirken , yeni nesil plazma tvlerde bu fark iyice azaldı. Plazma tvler için enerji ölçümü yapan coppermine adlı arkadaşımızın incelemesini :

    http://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm

    başlığından okuyabilirsiniz veya

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=52153426

    başlığında alperenugur arkadaşımızın güncel bir tv medeline ait ölçüm sonuçlarına bakabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123



    Tv yayınlarında interlaced denilen tek satır- çift satır uygulaması vardır. Arka arkaya gelen 4 resim karesinden 1 ve 3 nolu kareler seçilir ve 2 ve4 nolu kareler atılır. Böylece % 50 bant genişliği tasarruf edilemiş olur . Bu sistem daha az bant genişliği sağlarken ( daha düşük mb/sn lik yayın değeri) daha çok görüntü kusuru verirler. Tüplü tvde bizi rahatısız etmez çünkü tüplü tv de interlace görüntü verecek çekilde üretilmiştir. Lcd tv ve plazmalar ise progresive görüntü veren cihazlardır. Interlaced kareleri birleştirerek (de-interlace yaparak) ekrana verirler ama bu esanada ufak tefek görüntü kusurları ortaya çıkar.

    L


    Sayın ender123,
    Bu detaylı yazından dolayı seni tebrik ederim.Ben de buna benzer bir yazıyı yazmayı düşünüyordum.Yazında geçen bir iki noktaya katılmıyorum.

    Tüplü TV rahatsız etmez görüşüne katılmıyorum.İnterlaced(titreşimli) görüntü göz yorgunluğu vb. şikayetleri arttırıyor.1 senedir LCD monitör kullanıyorum ve ciddi biçimde gözümdeki şikayetler azaldı.Eski CRT olsun TV olsun gözü daha çok yoruyordu.Bunda bu tip monitörlerdeki geometri hatalarınında etkisi olduğunu düşünüyorum.Bu tip eski teknoloji monitörler insan beyninin ve gözün hata düzeltme yöntemlerini daha fazla kullanıyordu.Bu nedenle baş ağrısı,göz yorgunluğu, v.b şikayetleri arttırmaktaydı.Ama gelişen teknolojiler ile evlerimize giren yeni tip LCD,Plazma vs. teknolojiler çok daha rahat,konforlu ve bizi rahatsız etmeyecek biçimde görüntüleri oluşturabiliyorlar.

    Son söz olarak şunu söylemek istiyorum,izlediğimiz filmler yüksek fps(çerçeve oranı) ile üretilmediği sürece, uydu yayınları FullHD ve progrssive yayın yapmadığı sürece aldığımız monitörlere,TV'lere boşuna para ödüyoruz.

    Son olarak LCD,LED LCD,FullLED LCD,Plazma vs. bu teknolojiler ölmek üzerek.Gelecek bütün görüntü hücrelerinin LED olduğu OLED teknolojisidir.5-10 yıl içerisinde bu teknoloji piyasaya hakim olacaktır.




  • teşekkürler bilgiler için
    ben plazmayı tepkime süresi düşüklüğü için almak istemiştim ama pahalı olduğu için alamamıştım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svstrgmr

    teşekkürler bilgiler için
    ben plazmayı tepkime süresi düşüklüğü için almak istemiştim ama pahalı olduğu için alamamıştım


    Haklısın arkadaş birde tepki süresi olayı var.Hatırlattığın iyi oldu.O da başka bir sinema filmi yada hikaye...CRT monitörümü değiştirip 2ms olduğunu iddia eden Led lcd monitörümü aldığımda benim en çok dikkatimi çeken şey oynadığım yarış oyunundaki blurlanma(bulanıklaşma) olmuştu.Düşük gecikme sürelerine sahip LCD monitörler bile CRT'deki hareketli görüntü kalitesini sunamıyorlar malesef.Haraketli oyunlarda CRT hala daha bir numara...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 30 Ağustos 2011; 4:31:48 >
  • tepkime süresi yüzünden amoled bekleyecektim
    amoledlerin çıkacağı yok
    onun yerine 3d 100hz bir plazma alacağım inşallah
  • Bende bir tane TV almayı düşünüyordum ve Led Lcd konusu aklıma takılmıştı. Burada gayet açıklayıcı bilgiler var, emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler.
  • Teşekkürler arkadaşlar özellikle ender123. Amme hizmeti diye işte buna denir :)
  • reserved
  • Uzun zamandır lcd ve led arasında kararsız kalmış ve bu işlerden anlamayan birisiyim.Eş dost tavsiyesi ile led almaya yaklaşmışken bu yorumları okudum ve fikrimi değiştirmeye başladım.Benim bu konuda sormak istediğim konu şu;bir dostumun bahsettiğine göre şimşek çakması gibi durumlarda elektrik etkilendiği zaman led tv lerin led ışıklarının çok çabuk zarar gördüğü şeklinde.Bu tamamen bir iddia...hiç kimseyi yanıltmak istemem..Teknik konularda bilgi sahibi olan arkadaşların bu konuda yorumları varsa bizi aydınlatırlarsa seviniriz.Bunu ortaya atmamım sebebi,akdeniz bölgesinde yaşıyorum ve çok fazla şimşek gök gürültüsü yaşıyoruz.....teşekkürler..
  • Lcd tv'lerle, led tv'lerin çalışırken çıkardıkları zırıltı arasında bir fark mı. Lcd tv'lerde rahatsız edici seviyelerde, led tvlerde de aynı Led tv'si olan arkadaşlar cevap verebilir mi?
  • arkadaslar konuyu gercekden resimleriyle cok güzel bir sekilde anlatmıslar benimse fikrim her zaman edge-led full hd bir televizyondur....
  • Resim Destekli verilen değerli bilgiler için teşekkürler ..

    Benim sorum şu olacak :

    İstanbul Bilişim'de şu anda bir kampanya gördüm.

    Samsung UE-40D500 LED TV 1.469.00 YTL fiyat verilmiş durumda.

    100 Hz olması da beni biraz cezbetti.

    Alıp almama konusunda internetten şipariş vermeden önce siz değerli arkadaşlara sormak ve düşüncelerinizi almak istedim.

    Vereceginiz bilgiler benim için bir ışık olacak..

    Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustizmir -- 12 Nisan 2012; 15:20:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustizmir

    Resim Destekli verilen değerli bilgiler için teşekkürler ..

    Benim sorum şu olacak :

    İstanbul Bilişim'de şu anda bir kampanya gördüm.

    Samsung UE-40D500 LED TV 1.469.00 YTL fiyat verilmiş durumda.

    100 Hz olması da beni biraz cezbetti.

    Alıp almama konusunda internetten şipariş vermeden önce siz değerli arkadaşlara sormak ve düşüncelerinizi almak istedim.

    Vereceginiz bilgiler benim için bir ışık olacak..

    Şimdiden teşekkür ederim.




    Gerçek 100 hz bir cihaz değildir.100 hz cmr diye geçer.Yazılımsal 100 hz yenilme sağlaması anlamına gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: middlezone

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustizmir

    Resim Destekli verilen değerli bilgiler için teşekkürler ..

    Benim sorum şu olacak :

    İstanbul Bilişim'de şu anda bir kampanya gördüm.

    Samsung UE-40D500 LED TV 1.469.00 YTL fiyat verilmiş durumda.

    100 Hz olması da beni biraz cezbetti.

    Alıp almama konusunda internetten şipariş vermeden önce siz değerli arkadaşlara sormak ve düşüncelerinizi almak istedim.

    Vereceginiz bilgiler benim için bir ışık olacak..

    Şimdiden teşekkür ederim.




    Gerçek 100 hz bir cihaz değildir.100 hz cmr diye geçer.Yazılımsal 100 hz yenilme sağlaması anlamına gelir.

    O zaman bu cevabınızı (almayın) olarak değerlendirebilirmiyim ..




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.