Şimdi Ara

Led tv üzerine 3 seçeneği değerlendirmenizi rica ederim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony KDL-40NX700 102 ekran 100hz LED TV = 2200 TL
    SAMSUNG UE-40C6000 40 (102cm) LED TV. = 2100 TL
    LG 42LE5300/5310 42(106cm) FULLHD LED TV = 1850 TL



  • bence samsung.. tipi görünüşü kasa yapısı mükemmell..
    bende bu hafta sonu 40c6000 almayı düşünüyorum..
    ancak ışık sensörü vat-rmı bu tvde onu bilmiyorum gidince bakacam artık.
  • samsung da sensör yok...
    ama lg de de dlna yok...
  • LG samsung kadar yakışıklı ve sağlam kasa yapısına sahip değil benim gördüğüm incelediğim bu sadece işik sensörünü incelemedim samsungda.
    LG de de bu özellik var.. bu özellik ne kadar işe yarar ne kadar kullanılır orasını da alıp kullanınca anlayabiliriz..
  • arkadaşlar bu konuda fikir sahibi olan yok mu yahu...???
  • samsung 40c6000 yada lg düşünüyorsanız 5300 modeli yerine 5500 modelini listeye ekleyin ;)
  • samsng40c6000 ile lg42le5500 arasında bir aydır gidip geliyorum. heralde seçemeyeceğim...

    lg 5500 daha ağır basıyor , altyazı desteği sıkıntılı diyorlar başka bilinen problemi varmıdır kullanan arkadaşlardan yardım alalım...
  • Samsung alın. 46C6000 sahibiyim. Çok memnun kalacaksınız.
  • nx700 de bir başlıkta siyah ekrandayken grimsi bir görüntü sorunu olduğu bu dorumda bir baslıkta okumustum ama bulamadım, bunun dışında LG secersen kışın odandaki ısınma sorununuda çözmüş olursun. (:
  • arkadaşlar fiyatları da dikkate alırsak lg midir... sony nin sony liği hiç mi kalmadı... yoksa artık piyasanın hakimi samsung mu ??? artık karar vermek istiyorum yardımlarınız lütfen...
  • aslında biraz daha ne amaçla kullanmayı düşündüğünüzü yazarsanız yardımcı olacaklara kolaylık sağlarsınız.

    örneğin ağırlıklı olarak film izlemeyi düşünüyorsanız samsung'u tercih edebilirsiniz çünkü diğer markaların hiçbirinde samsungtaki kadar çok format desteği yok. ayrıca DLNA bilgisayarınızdaki filmleri izleyecekseniz çok fark yaratan bir özellik.

    bunu bir örnek olarak verdim. marka seçiminde bu şekilde önceliklerinizi belirleyip TV'leri teknomarketlerde kendi gözünüzle karşılaştırmanızı tavsiye ederim.

    bu arada TV'nin inceliği sizin için çok önemli değilse söylediğiniz modellerle aynı fiyata (hatta belki daha düşük fiyata) daha kaliteli paneller, işlemciler kullanan veya aynı görüntü kalitesinde daha büyük boyuta sahip LCD TV'leri de düşünebilirsiniz.




  • film ve oyun amaçlı kullanacağım denilebilir... samsung evet iyi ama lg ile fiyat farkı kadar fark yaratır mı görüntü kalitesi... ayrıca lg de panel koruma olayı var... lg deki görüntü kalitesi kaybı bundan kaynaklanıyor diye duydum....buradan da sony ye geçersek sony de de panel koruma var ama adamlar panelle korumanın arasına özel bir sıvı uygulamışlar ve panel koruma olmasına rağmen görüntü kalitesi kaybından kurtulmuşlar... ıvır kıvır özellikler bakımından bakınca sony nin bir ton özelliği var... şimdi anlamasam da elzem olacak mıdır ki kullanırken, ondan da emin olamıor insan:S:S:S
  • bir de belirttiğiniz gibi " şu 3 modeli yanyana getirirmisiniz" dediğimde bunu yapacak bir teknomarket varmıdır???
  • 3 televizyonu yan yana getirirtirseniz bile sağlıklı karar veremezsiniz. Tvler mağazada Dinamik mod demen tüm ayarları maksimumda çalışır. Evde bu değerlerin yüzde 20 altında tv kullanırsınız. Ayrıca kablolama ve hdmi görüntü dağıtıcılarından kaynaklanan görüntü sorunları olur ve sizi yanıltır. Sizin istediğiniz ancak 3 tane tv yan yana konur ve üçüne de 3 tane aynı marka uydu alıcı aynı kablo ile bağlanırsa veya 3 tane bluray oynatcı bağlanırsa olur. Bir teknoloji mağazası animasyon filmi tüm tvlere dağıtmıştı. Tvlerin hepsine görüntü çift gidiyordu. Çatı antenindeki çifteli görüntü gibiydi , hemen hemen hepsinde kumlanma vardı. Hdmi kablo ile görüntü dağitılsa bile hdmi çoklayıcıları kaliteli olmayabiliyor.

    Lgdeki panel koruması ile ilgili olarak; LG kendi üretimi olan IPS panel kullanıyor ve bu panelin özelliğidir. Parmakla dokunduğunuzda görüntü de değişim olmaz. Samsung ve Sonylerdeli SPVA paneller farklı imalat özellikleri içerir ve LG IPS panel ile aynı değildir. Sony bazı modellerine ekranın önüne cam koydu ama bu da size yansıma sorunu olarak dönecektir.

    Sanırım size tvnin ekrana vurmak gibi akıl dışı şov yapmışlar. Göz de duyu organıdır , burun da bir duyu organıdır. Burnunuza bastırdığınız kadar şiddetle gözünüze bastırabiliyor musunuz? Kaldi ki neden tv paneline baskı uygulayacaksınız? Evde çocuk var tvye oyuncak atarsa diyorsanız , çocuk oyuncağı alıp siz odada yokken paneli çatlatana kadar tvye defarca da vurabilir. Tvye attığı her cisim tvde kalıcı zarar oluşturabilir. Kurşun geçirmez yelek değil ki sonsuz koruma sağlasın.

    Forumda almayı düşündüğünüz model tvlere sahip olan arkadaşlarımız var. Bence onların yorumlarını okumak size teknoloji mağazasındaki pek bilgisi olmayan satış elemanlarının palavralarından daha çok fayda sağlayacaktır. Satış primi almak için bile sizi belli ürüne yönlendirebilirler. Lütfen dikkakli olun

    Umarım sizi mutlu eden bir tv alır , uzun yıllar keyifle kullanırsınız.




  • samsung iyi bir çözüm
  • değerli yorumlarınız için teşekkür etmekle birlikte eğer mümkünse devamını rica ederim;

    aşağıdaki iki linkte yapılmış performans testleri sonuçları gereği eğer ingilizcem beni yanıltmıyorsa nx700 bir adım önde gibi...

    http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1273593474

    http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1270795540




  • arkadaşlar... tamam herkesten detaylı bilgi istemiyorum... ama ben olsam şunu alırdım diye yazmanız bile yeterli... bugün yarın kararımı verip alıcam...
  • up
  • verdiğiniz linkteki siteye güveniyorsanız
    http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1281945773
    linkinde 5300 ın en iyi fiyat performans tv si olduğunu görürsünüz.
    bendede 42le5300 var tv, oyun(xbox 360) , film (elimde egreat r1 olduğundan fazla kendi oynatıcısı ile izlemedim) gayet başarılı bir tv
    tavsiye ederim alacak arkadaşlara.
  • Led tv almanın mantığı nedir,zaten Led değiller sadece arkadan yada yandan ışıklandırmalı Lcd panellerdir,tek avantajları yüksek kontrasta ve düşük eneji harcamalarıdır !

    Panel isterse altın kaplama olsun ne fark edecek,Led tabir edilen ürünler incedir,ince olmaları için alınıyorsa başka,estetik açıdan şık diye alanlar vardır !

    3 ürünüde almazdım,sene bitiyor bu ürünler 2011de normal serilerle birlikte 200-300 lira daha ucuzlarlar,bu paraları mermektense daha kaliteli bir panele yönelirdim,bahsettiğiniz ürünlere kalitesiz demiyorum yanlış anlaşılmasın !

    Samsung demişsiniz,C650 bahsettiğiniz modelden daha kaliteli görüntü verir !

    LG demişsiniz,LGLD550 bahsettiğiniz panele görüntü açısından fark atar !

    Sony bir şey demiyorum,Samsungla aynı seviyeyedeler !

    Led görüntüler sizi yanıltabilir sebebini yazdım çok yüksek kontrasta sahip olmaları daha keskin renkler ve daha fazla tonlama gibi hissedilir !

    Bazı yorumlarda enteresan geldi,panele vurmak falan,:)

    Her panel hassastır,vurmayla panelin kalitesi anlaşılmaz,şans işidir,servis gelir kurar 1 saat sonra bir bakarsınız panel sapıtmış,her üreticinin panellerde risk vardır,ister camla kapasınlar isterlerse çelik kasada korusunlar,birşey fark etmez,sadece çocuk olan evlerde avantajlıdır !




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.