Şimdi Ara

Led veya Plazma Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Smart, 3D ve wifi gibi özelliklerine pek önem vermiyorum (önem vermelimiyim, neden?). Aradığım özellikler; görüntü kalitesinin iyi olması, ekran büyüklüğü, full hd filmlerde altyazı ve oynatmada hiçbir sıkıntı oluşturmaması gibi. Ekran büyüklüğü derken 46'' gayet işimi görür. Hatta aklımda olan tv yi paylaşarak önerilerinizi alayım;http://www.hepsiburada.com/liste/sony-bravia-46r452a-46-100hz-usbmovie-full-hd-edge-led-tv/productDetails.aspx?productId=evson46r452a&categoryId=163192&navq=categoryid%3d163192%26fh_view_size%3d20%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3devson46r452a%26fh_lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bpanasonic%253bsony%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201_163192%257d%26fh_refview%3dlister


    Sony BRAVIA 46R452A 46" 100Hz UsbMovie FULL HD ( EDGE ) LED TV

     Led veya Plazma Önerisi







  • Bende sizin gibi televizyon aramaktayım ama bir tane bulamadım günlerdir forumlarda arıyorum herkesin tamam dediği bir marka bir model bulamadım birinin iyi dediğine diğerine kötü diyor. O yüzden doğru kararı vermek açısından beklemekteyim. umarım birileri bize ışık olur :))
  • Bende tv bakıyorum. Şu televizyonu düşünüyorum özellikleri çok iyi duruyor. link.
    Sony tvler nasıldır bir bilgim yok ama, 2 tane hdmi giriş çok az bana 4 tane bile yetmiyo.
    Televizyonun optic ses çıkışı olması da önemli eğer ses sistemi kullanmayı düşünüyorsanız.
  • Merhabalar, yaklaşık 1 yıl önceye kadar bir teknoloji mağazasında çalışmaktaydım, bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım :)

    Öncelikle ufak detayları yazayım, sonrasında genele geçeyim..

    Smart özelliğine önem vermemeniz yerinde, zira en alt düzey bir notebook'u tv'ye bağlasanız bile daha iyi bir performans alırsınız internette. Şimdiye kadar gördüğüm hiç bir televizyonda çok çok iyi bir internet performansı görmedim ben.

    3D'ye gelince, o tamamen sizin kullancı olarak ne kadar kullanacağınıza kalmış ki televizyondan 3D film izlemek uzun sürede baş ağrısı yapar, birde gerçek 3D film bulmak şuan için oldukça zor, 3D'de gözlükler ve ekran paneli aktif - pasif diye ikiye ayrılmakta ki aktifler gözlüklerde pil kullanır ve içerisinde elektronik bir sistem vardır, pasif gözlüğü ise LG bulmuş, kullanmakta ve LG panel kullanan televizyonlarda görebilirsiniz (Philips gibi) eğer 3D bakacaksanız normal bir kullanıcı için bunlar daha iyi ama bana sorarsanız normal bir ailenin 3D film izleyeceğini de pek sanmıyorum, yani 3D şuanki teknolojide pek de gerekli değil. O fiyat farkına değmez kullanılmayacak bir teknoloji.

    Sizin linkte gösterdiğiniz TV'nin fiyatı oldukça uygun geldi bana, Sony bir dönem kalitesini düşürmüştü fakat şuan yine eski kalitesini bulma çabasında ve ürünlerinde yine sony kalitesi var.

    Sony cihazlarda bildiğim kadarıyla usb üzerinden hemen hemen her uzantıda film izlenebilmekte fakat altyazı desteğini bilemiyorum, o modelden modele değişiklik gösterebiliyor o yüzden kesin birşey söyleyemem. Onu en güzeli bir mağazada direk deneyerek görmek, ayrıca almak istediğiniz televizyonu bir mağazada canlı olarak görmenizi de tavsiye ederim. Çünkü deneyimlerimden yola çıkarak, örneğin Samsung genelde güzel modeller üretir fakat arada (sonu 3'le biten 40 D 4003 gibi) bir model çıkarıyor ki seg marka aynı fiyat herhangi bir ürün kalite olarak ondan çok daha iyi olabiliyor.

    Plazma mı Led'mi derseniz de, eğer izleyeceğiniz filmler Blu-Ray kalitesinde olacaksa, plazma tv'ler 400'hz yenileme hızına sahiptir, çok daha akıcı bir görüntü alırsınız bu sony cihaza göre. Ama 100 Hz'de oldukça iyidir eğer panel hızı gerçekten 100 Hz ise, sorun yok bence.
    yenileme hızı artıdır ama plazmaların 1-2 eksisi vardır Led'lere göre; 1. (yeni nesil 2500-3000 Tl'likler ve hd çözünürlükteki plazmalar hariç) Ledlere göre çok daha fazla enerji tüketimleri vardır
    2. bir resim uzun süre ekranda kalır, ya da pause yaptırılıp o şekilde unutulursa ekran yanar, ve o ekranda kalan resim gölge leke olarak devamlı kalır.


    Optik çıkış olursa çok kaliteli ses sistemleri bağlarsınız ama bu sony cihazın da dolby 5.1 desteği varmış kendi sitesinden baktım, gayet doyurucu olur o da.

    Bana sorarsanız baktığınız TV oldukça güzel, alınabilecek bir tv
    birde şöyle bir durumda var, bütün bilgiler artık bilgi kirliliği haline gelip, ne alacağı konusunda iyice kararsızlaşıp kafası karışıp, hiçbir televizyonu alamayan müşteriler de gördüm, bence siz zaten güzel bir seçim yapmışsınız, çok derinlere inip de kafanızı da karıştırmayın derim :)
    Bunun dışında, başka TV de bakabilirim, öneri olarak ne önerirsiniz derseniz
    Philips, LG, Sharp markalara da bakabilirsiniz, aynı fiyatlarda daha yüksek yenileme hızına sahip bir cihaz bulursanız, onlar da uygun olabilir sizin için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdalgokmen

    Bende sizin gibi televizyon aramaktayım ama bir tane bulamadım günlerdir forumlarda arıyorum herkesin tamam dediği bir marka bir model bulamadım birinin iyi dediğine diğerine kötü diyor. O yüzden doğru kararı vermek açısından beklemekteyim. umarım birileri bize ışık olur :))


    Bu işler böyledir, birinin iyi dediğine birisi kötü der malesef :)

    Benim önerim, bilindik markalardan pek şaşmamak, özellikle sorun çıkaracağını düşündüğünüz (Primier gibi) Markalardan uzak durup, kafanızdaki temel özellikleri belirleyip fiyatı uygun olanı almaktır bence en güzeli :)
  • fixemoist F kullanıcısına yanıt
    hocam bi onceki mesajimdaki tv'yide yorumlarsaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamsili ekmek kullanıcısına yanıt
    sakın alma rezalet bir görüntüsü var.




  • fixemoist bizi aydınlattığın için teşekkür ederiz bugün aslında bende bir alış veriş merkezine gidip televizyonlara baktım müşteri temsilcisi neredeyse tüm markalara tüm modellere iyi diyerek kafamı iyice bunaltı ve sonrasında televizyon almaktan korktuğum noktaya geldim televizyon almaktan vazgeçtim ama fixemoist arkadaşın yazısını okuyunca yeniden almaya karar verdim bir güzel bir kampanya güzel bir model bulana kadar bekleyeceğim tercihim PANASONIC TX-P42STW60 dan yana olacak...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.