Şimdi Ara

Left 4 Dead 2 Önemli İp Uçları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Left 4 Dead 2 Önemli İp Uçları

    Left 4 Dead 2 severek oynadığım bir oyun.Son zamanlarda yılbaşı hediyesi olarak valve bir süre bedava olacağını duyurmuştu ve birçok kişi oyunu bedava sahiplenerek oynamaya başladılar.Bende yaklaşık 1 sene önce kampanyadan 4,99 dolara satın almıştım.Kaçırdım diye üzülmeyin sadece takip edin oyun sürekli indirime giriyor o zaman satın alabilirsiniz. Left 4 Dead 2 de artık 1000 saati geride bıraktım evet oyunu 1000 saat civarında oynadım.Bağımlılık yapan bir oyun birçok oyuncu bundan çok daha fazla zamanı verebiliyor.Ben sıkılıp boş kaldığım vakitlerde oyuna giriyorum. Size değerli birçok ipucu veriyorum dikkatlice okuyun oyunda çok işinize yarayacak bu tüyolar. Oyunu yeni kurduysanız ve daha önce hiç oynamadıysanız kısaca anlatayım.Oyunda 4 kişi oynuyorsunuz.Senaryo dediğimiz bölümleri 4 kişi başlayıp sağ kalıp bitirmeniz gerekiyor.Amaç güvenli odaya ulaşabilmek odaya girdiğinizde kapıyı kapatırsınız ve bölüm diğer senaryoya geçer. Birçok senaryo bölümü var.Bunlardan bazıları en çok oynanan bölümler zamanla o bölümlerin daha çok oynandığını ve sevildiğini farkedeceksiniz. Oyunda yeni olanlar için tavsiyem senaryoları basitde oynayın ister online isterseniz tek başınıza senaryo oynayın haritaları nereye gidilir nasıl ilerlenir nasıl takım olunur bu senaryo bölümünde öğreneceksiniz. Eğer online oynuyorsanız takım arkadaşlarınızdan ayrılmayın.En önde gitmeyin en arkada da kalmayın amaç grup halinde hızlıca ilerleyip güvenli odaya varabilmek.
    [B]Bu oyun bireysel bir oyun değildir takım oyunudur.[/B]Takım arkadaşınıza yardım etmek zorundasınız onu gözetlemek zorundasınız. Oyunda asla yapılmaması gereken şey yalnız kalmayın eğer takımdan uzakda kalırsanız işiniz biter. Haritada ilerlerken birçok kişinin yaptığı hata her odaya girmek silah varmı bomba varmı molotof varmı hep bir araştırma içerisinde oluyorlar bu yanlıştır arayış içerisinde olursanız yavaş ilerlemiş ve çabuk yenilecek hale gelmiş olacaksınız. Oyunu senaryoda kolayda oynadınız ve artık haritalarda yolları ezberlediniz.İşte o zaman artık kapışma dediğimiz oyunun en zevkli yerinde oynayabilirsiniz. Neden ilk oraya giremiyorum diyenler için şunu söyleyim orada 4 erli sağ kalanlar ve enfekte dediğimiz zombiler var.Bunların hepsi online oyuncu.Oyunu bilmediğiniz için oraya girerseniz diğer oyuncular sizin acemi olduğunuzu görecek ve sizi oyundan atacaklardır.Kapışma modunda acemiler her zaman oyundan atılır ve istenmez.Herkes acemiyse oyunda atılmayabilirsiniz fakat oyundan zevk almazsınız.
    Kapışma Modunda Enfekte İken Nasıl Oynamalısınız?
    Jockey
    Jockey ile karşı tarafta olan sağ kalanlara her zaman uzakta kalan kişiye hamle yaparak onun kafasına yapışıp onu istediğiniz yöne çekebilirsiniz.Jockey ile zayıf düşmüş arkada kalmış ve spitterın attığı asit içinde kalanlara hamle yapın en etkili kullanma şekilleri budur.daha yükseğe zıplamak için mouse ile yukarı ya doğru bakın ve zıplayın.kaptığınız oyuncuyu her zaman uzaklaştırın diğerlerinin yanına sürmeyin.
    Charger
    Charger bir takımı hepsini birden öldürebilecek güçtedir.Eğer doğru hamleyi yaparsanız tüm takım bir anda yenilebilir.Benim charger ile yaptığım bir hamle vardı.Oyuncular bir tepede durup bekliyorlardı 4 ü de orada durup aşağıya bakıyorlardı.Bende hemen arkada olan ağacın arkasına geçip görünür hale geldim ve arkadan bu 4 lüye tam ortadan bir hamle yaptım 1 tanesini yakaladım ve uçurumdan düştük diğer 3 ü de uçurumdan aşağıya düştüler ve tüm canları azaldı ve yerden kalkamadılar.Böylece tüm takım o hamle sonucunda yenilmiş oldu.Charger ile her zaman spitter beraber hareket edebilir.Bu ikili birbirlerini gözlemlemeli ve charger oyuncuyu yere vurduktan sonra spitter ardından oraya asit atmalı böylece çok daha etkili bir hamle yapmış olursunuz.
    Boomer
    Boomer kullanmayı bilince çok işe yarayan ve takıma büyük zarar veren bir enfektedir.Boomer ile asla oyuncuların baktığı ve ateş ettiği yönde çıkmayın sizi hemen farkedip patlatabilirler.Boomerı en etkili kullanma yöntemi karışıklıktan faydalanıp oyuncuların 4 üne de veya 2 sine kusmaktır.Bu kustuğunuz oyuncular oyunu bir süre bulanık görür ve ne yapacağını bilemez ve çok sayıda zombi onlara saldırır.Eğer 4 üne de kusarsanız diğer arkadaşlarınız sizi desteklemeli ve onların zayıf yönlerinden faydalanmalı.Bommer ile oynarken her zaman ortalığın karışmasını bekleyin ve en yakın mesafeden kusmaya çalışın.Kustukdan sonra da tekrar beklemeden üzerlerine gidip sizi patlatmalarını sağlayın bu üzerine kusmadığınız kişilere yönelik olabilir onlarda ateş ederek sizi patlatırlarsa aynı kusma etkisini onlarda yaşar.
    Smoker
    Smoker belli bir mesafeden oyuncuyu dil atarak yakalar ve kendine çeker çektikten sonrada ona vurmaya başlar.Smoker da tıpkı bommer gibi karışıklıktan faydalanmalı tek başına çıkar ve birini çekerseniz diğerleri sizi hemen alt edeceklerdir ve işe yaramaz.Smoker en arkada kalan zayıf oyuncuyu hedef almalı veya haritada stratejik yerlerde durmalı mesela bir uçurumun kenarında yürüyen oyuncuyu yakalayarak aşağıya düşmesini sağlayabilirsiniz en çok bilinen dead center da ki pencere kenarında yürüyen oyuncuları aşağıdan çekerek asılı kalmasını sağlarsınız.
    Hunter
    Hunter oyunculara yüksekten zıplayarak üstlerine düşer ve onları parçalar ve hızlıca canlarını azaltabilir.Hunter ile oynarken yine zayıf olana ve arkada yalnız kalana saldırın.Saldırmadan önce eğilmeniz gerekiyor ctrl tuşuna basılı tutarak eğilin ve hamlenizi o zaman yapabilirsiniz.Sizi dürten oyuncu olursa hemen tekrar hamle yapmak için yine ctrl tuşuna basmanız gerekiyor.
    Spitter
    Spitter ile oyuncuları 4 ünü birden köşede yada bir odada görürseniz hemen görünür olun fakat onlara yakın farkedemeyecekleri bir noktadan asit atmalısınız.Bazende haritada belli yerlerde hiç görünmeden oyunculara sürekli asit atabilirsiniz zamanla bu yerleri oynadıkça diğer tecrübeli oyunculardan görürsünüz.Spitter yeşil asit ile oyuncuların kat kat canını azaltabiliyor bu yüzden diğer zombi arkadaşlarınızı takip edin charger bir oyuncuyu yere vuruyorsa hemen onun olduğu bölgeye atın tek başınıza çıkıpd a atayım derseniz hemen asite bulaşmadan dağılırlar ve size ateş ederler.
    Tank
    Tank haritanın belli yerlerinde çıkan ve oldukça güçlü çoğu zaman tüm sağ kalan oyuncuları öldürebilen bir enfektedir.Tank çıkmadan önce bir ses duyulur tankın geleceğini o zaman anlarsınız.Herhangi bir enfekte tank oyuncusu tank olabilir ve tank olan oyuncudan takıma büyük zarar vermesi beklenir.Çünkü güçlüdür ve zor ölür.Tank ile oynarken her zaman zayıf olan oyuncuyu hedef alın.Yere düşürün ve diğerlerine gidin etrafınızda araba vs. vurabileceğiniz şeyler var ise onlara vurun onları oyunculara doğru vurun eğer isabet ederse anında yere düşecekler.Tank ile yerden kaya parçaları koparıp oyunculara atabilirsiniz.Kimi zaman tank çok geniş ve savunmasız bir yerde çıkar o zaman oyunculara uzaktan kaya parçaları atıp vurabilirseniz canları azalır.Tank dar olan kaçması zor olan yerlerde oyuncuları alt edebilir ama geniş alanlarda kaçabilecekleri çok yer olduğu için işiniz daha da zorlaşır o zaman diğer enfekte olan oyuncular size yardım etmeli ve destek vermeliler mesela boomer üzerlerine kusarak onların oyunu görmelerini engeller ve sizde gidip vurabilirsiniz.
    Left 4 dead 2 zevkli bir oyundur kapışma modun da 8 arkadaşınız ile çok zevkli kapışmalar yapabilirsiniz.En zevkli olanı da her oyuncunun usta olması ve oyunda heyecanlı bir rekabetin olduğu zamandır.Yeni oyuncular mutlaka önce haritaları ezberleyin tek başınıza online olmadan oynayın daha sonra kapışma bölümünde sizin oyunda acemi olmadığınızı ne yaptığını bilen bir oyuncu olduğunuzu gösterebilirsiniz.
    Steam Adresim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermandgn -- 16 Ocak 2014; 14:17:34 >







  • Çok teşekkürler, oyun yüklenirken okudum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.