Şimdi Ara

leg press boy kısaltır mı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar body yapıyorum programımda leg press de yapıyorum fakat boy kısaltır mı yaş 17 boy 1.70-1.75 arası



  • boy kısaltmaz, uzamasını da engellemez. hep abartılmış konular bunlar...
  • Dostum eğer yaş 20'lerde ise artık yaşın geçti ama küçük ise kesinlikle yapma. Çevremde bunu yapıpta bacakları vücut oranına göre kısa kalan daha doğrusu boyunu uzamasını engel olan insanlar var.Bunun dışında omuzlarından ağırlık kaldırmakta etkin olabilir bu yüzden başka hareketler yap boşa riske atma.
  • Arkakadasim kesinlikle yapma uzamak istiosan ama boyu kisaltmas baktim harekete direk kemik ucuna baski yapio ayakllarin kisacik kalir dicm ama 17 yasindasin daa en fazla 4cm uzarsn ck istiosan yap ama boy kisaltmaz bodyforum ye ni baslayanlar die bi sey var ordan hic boya etkisi olmayan hareketler var bi bak 14 yas ve uzeri yazio konuda
  • bir insan uzayacaksa eğer leg press de yapsa squat da yapsa uzar.
  • Kısaltmaz aksine bacak çalışmalarıyla daha da fazla GH salgılayarak uzamana yardımcı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:FreeMan:.

    quote:

    Orijinalden alıntı: striker95

    Arkakadasim kesinlikle yapma uzamak istiosan ama boyu kisaltmas baktim harekete direk kemik ucuna baski yapio ayakllarin kisacik kalir dicm ama 17 yasindasin daa en fazla 4cm uzarsn ck istiosan yap ama boy kisaltmaz bodyforum ye ni baslayanlar die bi sey var ordan hic boya etkisi olmayan hareketler var bi bak 14 yas ve uzeri yazio konuda


    Bence bu yaşlarda body yerine yüzmeyi tercih etmeli arkadaş hem boyuna katkı sağlar hemde sağlam bir altyapsı olur daha sonra bu tür sporlara başlamak daha iyi bence. Tabi yine kendisi bilir.

    Leg press ve squat gibi eklemlere ve omuriliğe baskı yapan hareketlerden en azından 21 yaşına kadar uzak dursun. Boy uzaması genel olarak 21-22 yaşına kadar sürer(çok istisna olarak 24'e kadar uzayanlarda var). Fakat 4 cm atarsın diye kesin konuşmamak lazım belki daha fazlada uzayabilir genetiğine bağlı.



    eklemlere baskıdan boy uzamasının durması için ağır bir trafik kazası falan geçirmenin gerekildiği forumda tartışılmıştı.büyüme hormonun salgılanması dolayısıyla boyun normal sınırlarından daha fazla uzar




  • Boyun kısalmaz ama gelişme devam etmeyebilir.Boyunuzun uzunluğu tamamen genlerle alakalı.Eğer genlerinizde 175 veya 180 cm olmanız gerektiği yazıyorsa bunun üzerine çıkamıyorsunuz.Ama bunu engelleyecek faktörler varsa genlerinizde yazılı olan orana bile ulaşamıyorsunuz.Dolayısıyla ağırlık çalışmalarını 21-22 yaştan sonra yapmanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 27 Kasım 2009; 11:13:37 >
  • Squat ve leg press yapan bir arkadaşımın 1 senede 8 cm uzayışına şahit oldum. Eklemlere yapılacak baskı takdirinde uzama küçük bir oranda azalabilir lakin bu azalmanın olması için kaldırdığınız ağırlığın kilonuz kadar veya kilonuzdan fazla olması gerekir, yani bunun olasılığı çok düşüktür. Arkadaşların dediği gibi GH salgısını arttırıp uzamaya olumlu etki etmesi muhtemeldir, kemik yapısı zayıf arkadaşlar bu durumdan ayrı sayılır. Genlerinde uzamanın sonlanmış olduğu bellenen arkadaşların bu baskı(press) hareketlerini uygulamaları takdirinde uzamalarında değişebilecek bir durum söz konusu değildir. Dolayısıyla suçu genlerine atmaları gereken yerde baskı hareketlerine atmaları mantıksızdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 13 Aralık 2009; 13:59:52 >
  • peki arkadaşlar genel olrak vücut geliştirme boy uzamayı engeller mi ?

    baziları çalışırken da hormon salgılıyor uzarda diyen de var ?

    yaş 19 bu arada ben 21 den sonra yapmayı düşünüyorum ama ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi handsome bob -- 22 Aralık 2009; 0:08:02 >
  • bugün leg press yaparken hocaya sordum leg press boyun gelişimini engellermi diye hayır dedi uzamana yardımcı olur dedi.Doğrumu ?
  • Merhaba. Ben 1999 dogumluyum boyum 184 ve 79 kiloyum. Fitnessa haftada genelde uc bazen de iki gun gidiyorum. Programim su sekilde:
    12x4 40 kg ile leg press
    20x4 20şer kiloluk dumbell'lar ile calf raise
    16x3 barbell'a toplam 10 kg yukleyip squat
    10x4 25 kg ile skull crusher
    10x4 25 kg ile adini bilmedigim ayakta durup yukardaki barı asagi cekme yani lat pulldown gibi ama ayakta yapilan ve triceps icin
    10x4 30 kg ile yine adini bilmedigim oturarak sinav ceker gibi onundeki barı ittigin bi hareket gogus ve triceps icin
    10x4 barbell'a toplam 10 kg yukleyerek kaldiriyorum biceps icin
    Basket de oynuyorum ama boyumun uzamamasindan korkuyorum sizce boyumun uzamasini durdurur mu bu hareketler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cebocan kullanıcısına yanıt
    Hocam bir hortlatayım son durum nedir
  • oha konuyu açtığımı ben bile unutmuşum, sonuç olarak merak eden varsa boyda bi değişim olmadı olduğu gibi kaldı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.