Şimdi Ara

Lenfoma Şüphesi / Lütfen bakabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Önce bu kısmı daha sonra “not” kısmını okumanızı rica ediyorum. Çok zor durumdayım. 23 yaşındayım.Yaklaşık 10 gün önce aşırı gece terlemesi nedeniyle dahiliye bölümüne doktora gittim. Doktor lenf bezlerimi eliyle kontrol etti bit şey bulamadı. Ara ara kendin kontrol et dedi boynunu, koltukaltını ve kasıklarını. Daha sonra kan testi, röntgen ve ultrason testine yolladı. Kan testinde karaciğer enzimlerim yüksek çıkmış. Ultrasonda da lenf nodlarımın büyüdüğü yazıyordu. Doktor bu sefer de boyun, akciğer ve karaciğer için ilaçlı tomografi istedi. Onu da çektirdim. Onun sonucunda da karaciğer ve dalağımın büyüdüğü ve yine lenf nodlarımın da büyüdüğü yazıyordu. Tomografi sonucunda lenfoma şüphesiyle biyopsi önerildi. Doktor da beni biyopsi için hematolojiye yönlendirdi. Devlette randevu bulamadığım için yarın özel hematoloji doktoruna gideceğim.


    NOT: Hastalıklarımın üst üste gelmesinden dolayı lenfoma olmadığımı düşünmek istiyorum. Şöyle anlatayım. Gece terlemesi için doktora gitmeden iki hafta kadar önce alnımda kocaman sivilce gibi bir şey çıktı acile gittim ve deri altı enfeksiyonu olduğu söylendi. Bunun için iki kutu (CIPRO ve Amoklavin) antibiyotik hap kullandım. Tam alnım geçti derken grip gibi hasta oldum. Tam iyileşme sürecine girdiğimde de geceleri aşırı derecede terlemeye başladım. Bu sırada istanbula bir seyahatim oldu. Orada da hastaydım ve geceleri aşırı derecede terliyordum. Katarin hap ile ayakta duruyordum. Trenle geri memlekete dönüş yaparken bu sefer de trenin içi klimalardan aşırı soğuk olduğu için gece çok üşüdüm. Trenden indiğimde yine iyileşemeden hastalığım pekişti. İstanbul’dan geldikten iki gün sonra geceleri çok terlediğim için doktora gittim. Doktor hasta vs olduğuma bakmadan direkt lenfomadan şüphelendi. Bu arada ben ultrason çekilirken de zor yutkunuyordum çünkü trende üşüttüğüm için (galiba) boğazım acıyordu. Tomografiden bir gün önce boğazım iyileşti. Ve olaylar buraya kadar gelişti. Şimdi lenfomadan şüpheleniliyor. Ve biyopsi vereceğim. Ancak vücudumda şu an gece terlemesi vs. yok. Bu terleme olayı bir hafta kadar devam etti. Şu an hiçbir belirtim yok. Herhangi bir yerimde elime gelen lenf nodu yok. Boynumun sol tarafında elimle biraz bastırarak kontrol ettiğimde nohut büyüklüğünde sağa sola hareket ettirebildiğim bi küçük bir şey hissediyorum.


    Velhasılıkelam şu an hiçbir şeyim yok. Kilo kaybı vs. yok. Halsizlik, iştahsızlık vs yok. Dediğim gibi bir hafta kadar geceleri aşırı terleme oldu. Şu an o sorun da yok. Acaba o ara hasta olduğum için kan değerlerim ve lenf kodlarım o şekilde çıkmış olabilir mi? Veya ilaçlı tomografide kanser kesin belli olur muydu? Doktor kesin lenfoma olduğumu bilse söyler miydi? Kanser olma ihtimalim nedir?


    Fikirlerinize çok ihtiyacım var.


    *** Tüm sonuçlarımı paylaşabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iustumExtract -- 25 Haziran 2023; 22:49:12 >







  • Lenf nodu enfeksiyonlarda da büyüyebilir. Tomografi sonucu kesin bir şey söylemez sadece tahminlerde bulunur. Bu tahminlerde küçük ihtimaller olsa da gerçekten lenfoma olanları atlamamak için doktorlar ileri incelemeler isterler. Hematolojiye gittiğinde sırtla kalça arasındaki bölgeden biyopsi alınıcak kesin sonuç onunla koyuluyor. Biraz acılı bir işlem ama yapmadan olmuyor maalesef. Sonuçları atarsan daha net yorum yaparım
  • Msb101 kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için çok teşekkürler. Pazartesi günü esogü hematoloji anabilim dalı bşk. prof dr Eren Gündüz’e gittim. Sonuçlarımı kontrol etti. Boyunda, çene altında ve koltuk altında belirginleşen 3 tane lenf nodu olduğunu söyledi. İlk kendisi muayene etmiş olsaydı ilk önce lenfoma düşünmeyeceğini söyledi. Direkt biyopsi öncesi daha ileri tetkik lazım dedi. Önümüzdeki pazartesi günü tekrar kan vereceğim sonuçlara göre sonrasında biyopsi yapılacak büyük ihtimalle.

  • Geçmiş olsun hocam umarım iyi gelir sonuçlar
  • Msb101 kullanıcısına yanıt

    İnşallah hocam. Teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.