Şimdi Ara

Lenova Legion S7 (Slim 7) Tanıtım Ve Sorun Çözüm Başlığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
5
Favori
11.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lawministration kullanıcısına yanıt

    Normalmiş. Ben masaüstü pc ile karşılaştırarak büyük bir hata yapmışım o yüzden biraz fazla olduğunu düşünmüştüm . Soğutucu şart ama.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIRTINA72 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FIRTINA72 kullanıcısına yanıt

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 21 Nisan 2022; 18:47:58 >
  • Windows 11 çok kasıyor ben geri 10 a geçtim benim bilgisayar 5 senelik ondan mı anlamadım çoğu uygulama çalışmadı tekrar format attım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Bios mod konusunda görsel bir anlatım yapabilirseniz çok güzel olur. 60w yerine 80w ile çalıştırmak çok daha iyi olur gibi. Biraz bakınmıştım, bunu yapanlar var, ama pek ilgilenmedim. Yine de başlık altında bununla ilgili bir mesaj olursa herkesin işine yarar.


    Bu arada bilmeyen varsa, işine yaraması için söyleyeyim, işlemcinin ısınmasını ve buna bağlı olarak fan sessini azaltmanın en etkili yolu işlemci boost özelliğini kapatmak. Daha önce Ideapad 5 Pro başlığında bir arkadaş paylaşmıştı, youtube'da da şu videoda anlatılmış:


    Cihaz.TVyoutube
    ASUS TUF FA506 Serisi Laptoplarda Isı Düşürme Rehberi - AMD Ryzen 4000 Mobil İşlemcide Boost Kapatma için Kayıt Defteri Düzenleyicisinde Çift Tıklayarak Açılacak Keyler: 1.Adım: HKEY_LOCAL_MACHINE 2.Adım: SYSTEM 3.Adım: CurrentControlSet 4.Adım: Control 5.Adım: Power 6.Adım: Power Settings 7.Adım: 54533251 ile başlayan key 8.Adım: be337238 ile başlayan key 9.Adım: Attributes’e çift tıklayıp “1” olan değeri “2” yapın. İlgili Reddit başlığının linki: https://www.reddit.com/r/ZephyrusG14/comments/gho535/important_update_to_properly_disable_boosting/ Bilgiyi almama aracı olan Jarrod's Tech kanalının linki: https://www.youtube.com/channel/UC2Rzju32yQPkQ7oIhmeuLwg Discord kanalımıza gelin: https://discord.gg/SdZpt24 ASUS TUF FA506 Serisi Laptoplarda Isı Düşürme Rehberi - AMD Ryzen 4000 Mobil İşlemcide Boost Kapatma videomuz yayında. Bu videodaki bilgilerden faydalanarak ASUS TUF FA506 serisi laproplarda oyunlarda neredeyse hiç performans farkı olmadan 20 derece daha serin işlemci deneyimi yaşayabileceksiniz. AMD Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H ve 4900HS mobil işlemcilerde ısınma sorunu yaşadığınızı düşünüyorsanız bu rehberi sonuna kadar izleyin. Benzer işlemi farklı markalarına AMD 4000 serisi laptoplarında deneyip aynı başarıyı elde ederseniz lütfen yorum kısmında deneyiminizi bizimle paylaşın. Videomuzu beğendiyseniz YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın. İyi seyirler. Güncel cep telefonu tavsiyeleri için: https://cihaz.tv/cihaztvozel/ceptelefonutavsiyeleri/ Güncel laptop tavsiyeleri için: https://cihaz.tv/cihaztvozel/laptoptavsiyeleri/ Güncel PC Toplama tavsiyeleri için: https://cihaz.tv/cihaztvozel/pctoplama/ Sosyal Ağlarda Cihaz.TV https://facebook.com/cihaztv https://twitter.com/cihaztv https://instagram.com/cihaztv/
    https://www.youtube.com/watch?v=SZsKQUygqik

    İşlemcinin en yüksek saat hızı 3172 mhz gibi bir şey oluyor, performans kaybı fazla değil, ama 80 derecenin üstüne zor çıkar hale geliyor. İşlemci ağırlıklı işler yapmıyorsanız oldukça faydalı.


    Lenovo nedense işlemciye giden voltajı fazla düşürmeyi sevmiyor. Mesela S7'de de 88-89w gibi değerleri görebiliyor anlık olarak. İşlemci sürekli yükte çalıştığında ise (cinebench gibi testlerde) 74-75w seviyesinde sabit kalıyor. Ne yazık ki Ryzen işlemcilerin verimliliği yüksek wattlarda düşüyor. S7 gibi ultrabook formatındaki notebooklarda ise 45w olarak tasarlanmış ve tanıtılmış işlemcilerin neredeyse 90w'a çıkabilmesi, ortalamada ise 75w gibi değerlerle çalışması pek iyi bir tercih değil bence. Özellikle de bunun getirisinin çoğu zaman %10'u bile bulmadığını düşünürsek. Maximum 60w gibi bir değerde kalsa çok daha iyi olurmuş, ama Lenovo köklemiş wattı. O yüzden boost'u kapatmak çoğu durumda iyi bir seçenek gibi.


    Edit: Bir de Ryzen Controller var ama onu kullanmadım, bilmiyorum.


    Edit2: Pil konusunda şikayetçi olan arkadaşlar, win11 pili bariz hızlı bir şekilde bitiriyor. Ayrıca icue yazılımı da pili hızlı bitiriyor deniyor. Bunun haricinde ben Lenovo Legion için güç profili yazılımı yükledim, bu sayede fn+q ile değiştirilen güç modu aynı zamanda windows'un güç modunu da değiştiriyor. Ama sonuçtan çok memnun olduğumu söyleyemeyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 17 Mart 2022; 23:7:11 >




  • ICUE'yu kullanmayı planlamıyordum, ama klavyeyi beyaza alıp parlaklığını kısarak kullanmak için kurdum.


    "Wallpaper Engine"ı kurunca (25TL) ICUE destekleyen duvar kağıtları beni baya etkiledi.

  • Arkadaşlar Selam , bende notebook arayışı icerisindeyim. Sormak istediğim monitör 2k , rtx 3060 yeterli geliyor mu ? Daha önce masaüstü bilgisayarımda 2k monitör de 2060 ekran kartı kullanıyordum . Malesef verim alamadım , çözünürlüğü 1080 e çektiğimde de görüntü baya kötü oluyordu . Laptoplarda bu durum nasıl acaba ? Rtx 3060 mobil icin 2 K ekran sanki çok uyumlu olmayacakmış gibi geliyor özellikle oyunlar için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hoodan kullanıcısına yanıt

    Bilgisayar hem ofis hem eğlence bilgisayarı olduğu için her iki tarafı da mutlu etmeye çalışmış bence her iki taraf da mutlu etmiş bir bilgisayar... 25-30 bin kesinlikle verilmez ama 25 bin altını kesinlikle hak eden bir bilgisayar ben 7-8 oyun oynadım hiç rahatsız etmedi şu ana kadar bundan sonra eder mi bilmem tabi....

    Ek sadece siper elite 3 oyununu oynayamadım... Hem oyunun kendisi sıkıntılı idi kontroller çok kötü idi hem her yer sarı renkte olduğu için ekranda bir renk patlaması bulanıklık oldu....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    Bu notebook için konuşuyorsak 25 Bin TLye kadar ki fiyat için kesinlikle alınır...Bu seviyelere kadar alabileceğin en y tercihlerden olur...Ryzen 5800H ve RTX 3060 gayet iyi bir kombin...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba


    Ben şöyle bir sıkıntı yaşıyorum başına gelen var mıdır.


    MUX açıp BF2042 oyununa girdiğimde ekranda saniyelik titreme oluyor. G-sync kapadığımda böyle bir sıkıntı kalmıyor. G-sync kapali iken daha akıcı oluyor oyun. G-sync açık iken Ekran yenileme hızını 60 a çektiğimde de bir sıkıntı yok. 165 e çekersem akıcı gelmiyor. Driver dan dır dedim güncelledim ama olmadı. Bu problemi yasayan varmıdır acaba

  • Bu cihaza uygun kılıf bulabilen var mı?

  • YuRtCaN Y kullanıcısına yanıt
    amazon
    OBEV Macbook Çantası 15.6" İnç Laptop Çantası Notebook Çantası Su Geçirmez Darbe Koruyuculu Saplı Fermuar Gözlü Macbook Çanta…
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B093K6C18R/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&th=1

    Bu ürünü aldım, sırt çantamın içine bununla sığıyor hoşuma gitti koruması güzel ve sade, ön cebine şarj aleti sığmayabilir ama denemedim, yada çok kaba durur sığacak olsa da.

  • Filazof16 F kullanıcısına yanıt

    ben de bazı oyunlarda sorun yaşıyorum g-sync ve advanced optimus ile. mesela control oyunu. advanced optimus açıkken ana menüye bile giremiyorum, atıyor oyundan. nvidia denetim masasından harici gpu'ya alsam bile olmuyor. normalde dx11-12 seçtirir oyunu başlatmadan önce fakat direk oyunu açmaya çalışıyor. bios'a girip discrete graphics seçince düzeliyor. fakat bu sefer de g-sync ile sorun yaşıyorum, fps yüksek olsa bile akıcı gelmiyor oyun, saçma sapan anlık görüntüler oluşuyor. fps sabitleyince geçiyor. rdr2 ise tamamen sorunsuz mesela. harici monitör ile de deneyemedim g-sync için displayporta bağlamak gerekiyormuş, usb-c dp kablo almak lazım.


    bu arada masaüstü bilgisayarlarda sorun yaşatmayan bazı programlar dizüstünde sorun yaşatabiliyor. optimus ile dahili gpu kullanırken msi afterburner ve gpu-z arkada boşu boşuna işlemciyi çalıştırıyor. harici gpu modunda ise bu sorun olmuyor fakat başka sorunlar yaşatabiliyor oyunlarda. hepsinde olmuyor ama takılma veya g-sync ile sorun yaşıyorsanız kapatın özellikle msi afterburner'ı. amd gpu sürücüsü için de lenovo sayfasındakini değil direk amd'nin sitesindeki adrenaline software'i indirin, yoksa bu da gereksiz yere arkaplanda işlemci kullanıyor bir de sürekli değil kafasına göre yapıyor bunu.


    bir de hariciden dahili geçiş yaptıktan sonra (örneğin oyundan çıktıktan sonra), bazı programlar ısrarla harici gpu üzerinde çalışmaya devam edebiliyor. bu da gereksiz yere fan sesine neden oluyor ayrıca chrome ile kaydırma sırasında takılmalara neden oluyor. görev çubuğu bildirim alanında simgesi var, eğer başka bir uygulamanın bu şekilde çalıştığını görürseniz aygıt yöneticisinden rtx 3060'ı devre dışı bırakın ve tekrar etkinleştirin. (nvidia bildirim kısmından da etkinleştirebilirsiniz)





  • Bilgisayar uyku moduna girdi. Açılması için bir tuşa bastım ancak ekran açılmadı. Bilgisayarı açma kapama tuşuna basılı tutarak kapattım ancak açtığımda ekrana hiç görüntü gelmiyor. Sorun Ne olabilir? Windows 11 yüklü.

  • Aeronautician kullanıcısına yanıt

    cihazı kapatın, fişten çekin. güç tuşuna 30 ya da 60 saniye boyunca basılı tuttuktan sonra bırakın. fişi takın tekrar açmayı deneyin

  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Bunu denedim ama sonuç alamadım. Servisi aradım onlarda bunu denememi istedi. Başka çaresi var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aeronautician kullanıcısına yanıt

    başka aklıma gelmiyor hocam. ekran gelmiyor derken hiç gelmiyor sanırım. başlangıçta F2'ye basıp biosa girmeyi denediniz mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran hiç yok. O yüzden biosa giremiyorum. Type c ile vga ve hdmi kablosunu tvye bağladım. Görüntü alamadım. Belki ayar yapmak gerekiyordur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop kapalıyken ve prize takılı değilken bağlı olan soğutucuya ve usb çoğaltıcıya elektrik gidiyor bunu önlemenin bir yolu var mı? Bataryayı kullanmasın diye yatarken usbleri sökmek zorunda kalıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aeronautician kullanıcısına yanıt
    Bios pili çıksa belki düzelir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.