Şimdi Ara

Lenovo dünyanın en küçük iş istasyonunu duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo dünyanın en küçük iş istasyonunu duyurdu



    Genelde küçük kasa tasarımlarını mini PC segmentinde görüyoruz ancak Lenovo hemen hemen aynı boyutlara bir iş istasyonu sığdırmayı başarmış. Dünyanın en küçük iş istasyonu ile tanışın.



    Lenovo ThinkStation P350 Tiny özellikleri ve fiyatı



    Dünyanın en küçük iş istasyonu sloganıyla tanıtılan Lenovo ThinkStation P350 Tiny modeli 1 litrelik bir hacme sahip ve 3.7cm kalınlığında. Kaslı yapısına rağmen 1.3Kg ağırlığı ile taşınabilir bir yapıda.



    Ayrıca Bkz.Milli orta menzilli füze motorundan rekor getiren test



    Onbirinci nesil Rocket Lake masa üstü işlemciler sunan kasa Intel Core i9-11900’a kadar seçenekler barındırıyor. Grafik tarafında ise NVIDIA P1000 4GB ve NVIDIA T600 4GB hızlandırıcılar kullanılmış. Ayrıca işlemcilerde entegre grafikler de mevcut. 



    64GB’a kadar DDR4 3200 MHz RAM bellek sunan sistemde 4TB’a kadar çift PCIe 4.0 M.2 SSD seçenekleri yer alıyor. 5 adet USB Tip-A, USB Tip-C, 4 adet mini DP, HDMI ve GbE yuvaları ile bağlantı seçenekleri genişletilmiş. Lenovo ThinkStation P350 Tiny modeli 899$ başlangıç fiyatına sahip. 

     




    Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkStation-P350-Tiny-The-world-s-smallest-workstation-fits-an-Intel-Core-i9-Rocket-Lake-processor-in-a-1-3-kg-and-1-litre-chassis.550927.0.html







  • DeLL MFF güzel kasa kalabalığından ve mac mini'den daha doğrusu OS X'den nefret ediyorum ama bir kere tower almışım değiştirmenin anlamı yok.. İlerde değişitirirsem bu şekil bir PC alacağım ev kullanıcılarına yönelik olmaması bence öncelikle upgrade edilebilir değil oyun oynamak isteyen adam tower alır eve kafasına göre ekran kartı değiştirir yada laptop alır ev kullanıcısı için tutmaz piyasada bunlar. Ben programcıyım ben alırım 3d grafikle alakam yok kasa kalabalığından hoslanmıyorum ve Windows daha sonra da linux seviyorum MacOS'dan tiksinirim tamam kötü bir isletim sistemi bence dosya sistemi, UI kullanıssızlıgı, geriye uyumlu olmaması, intel cihazlarda aynı donanımda, Windows 10 ve Linux'den bir miktar daha hantal çalısması, arabirimin cok cafcaflı ve kız gibi olması, UI sluggish gibi olması, lüzumsuz aptal animasyonlar, hoplayıp zıplayan aptal iconlar, yukarda sürekli durup sacma sapan yer isgal eden global menu, yazılım desteğinin windows kadar iyi olmaması, hele ki son sürümlerde daha da rezil hale gelmis tasarım, Unix tabanlı ama Linux ve BSD'ler gibi özelleştirilemiyor bunlar hep sevmemem icin nedenler ama neden bu kadar tiksiniyorum ben de bilmiyorum yani en basitinden kötü bir OS ve overpriced bir donanımda calısıyor, satın almam ve kaale alıp konusunu da etmem ama tiksinc geliyor bana.. belki de fanboyları yüzündendir bilemiyorum.. o yüzden M1 mac mini kesinlikle almam bunu alırım monitorun arkasına mount ederim çerçevesiz all in one pc olur

  • Dell'in micro form factor (mff) olarak isimlendirdigi kasalar ile Lenovo'nun bu tarz kasalarini cok begeniyorum.
    Nedense hepsi kurumsal odakli. Ev kullanicilari zorunda mi tower kasa kullanmaya anlam veremiyorum.
    Asrock var bi sff ureten. Bunlar direkt monitor arkasina takildigi icin daha kucuk tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schtroumpf Grognon

    Dell'in micro form factor (mff) olarak isimlendirdigi kasalar ile Lenovo'nun bu tarz kasalarini cok begeniyorum.
    Nedense hepsi kurumsal odakli. Ev kullanicilari zorunda mi tower kasa kullanmaya anlam veremiyorum.
    Asrock var bi sff ureten. Bunlar direkt monitor arkasina takildigi icin daha kucuk tabi.

    DeLL MFF güzel kasa kalabalığından ve mac mini'den daha doğrusu OS X'den nefret ediyorum ama bir kere tower almışım değiştirmenin anlamı yok.. İlerde değişitirirsem bu şekil bir PC alacağım ev kullanıcılarına yönelik olmaması bence öncelikle upgrade edilebilir değil oyun oynamak isteyen adam tower alır eve kafasına göre ekran kartı değiştirir yada laptop alır ev kullanıcısı için tutmaz piyasada bunlar. Ben programcıyım ben alırım 3d grafikle alakam yok kasa kalabalığından hoslanmıyorum ve Windows daha sonra da linux seviyorum MacOS'dan tiksinirim tamam kötü bir isletim sistemi bence dosya sistemi, UI kullanıssızlıgı, geriye uyumlu olmaması, intel cihazlarda aynı donanımda, Windows 10 ve Linux'den bir miktar daha hantal çalısması, arabirimin cok cafcaflı ve kız gibi olması, UI sluggish gibi olması, lüzumsuz aptal animasyonlar, hoplayıp zıplayan aptal iconlar, yukarda sürekli durup sacma sapan yer isgal eden global menu, yazılım desteğinin windows kadar iyi olmaması, hele ki son sürümlerde daha da rezil hale gelmis tasarım, Unix tabanlı ama Linux ve BSD'ler gibi özelleştirilemiyor bunlar hep sevmemem icin nedenler ama neden bu kadar tiksiniyorum ben de bilmiyorum yani en basitinden kötü bir OS ve overpriced bir donanımda calısıyor, satın almam ve kaale alıp konusunu da etmem ama tiksinc geliyor bana.. belki de fanboyları yüzündendir bilemiyorum.. o yüzden M1 mac mini kesinlikle almam bunu alırım monitorun arkasına mount ederim çerçevesiz all in one pc olur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 14 Temmuz 2021; 22:23:19 >




  • i9 gibi bir fırın ile otomatik olarak kaybetti. Ne kadar iyi görünürse görünsün, bu çeşit küçük bilgisayarlar da en az ısınan parçaların bulunması gerekli. Aksi halde soğutması çok zor oluyor. Hele bu yaz sıcaklarında.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.