Şimdi Ara

Lenovo E14 Intel Core i7 10510U 16GB - Kullanan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, teşekkürler yeniden.

    15.6 inç düşünmüyorum maalesef, artık oldukça büyük geliyor şu anki laptopum da ve 14 inçe geçiş yapmak istediğime taşınabilirliği de göz önünde bulundurunca karar verdim gibi.

    Garanti konusunda herhangi bir sıkıntı yaratıyor mu peki kasayı açmak?

    Esasında attığınız linkteki RAM ve uygun fiyatlı E495 çok cazip gözüktü ama orada da lüzumsuz bir HDD ve yetersiz bir 128 GB SSD beni bekliyor olacak. Hafızayı çok dolduran biri değilim ama ne 128 çok kafi gibi ne de 1 TB HDD lazım. İki tane harici HDD'm var halihazırda. :/

    4000 serisinin kazandıracağı bir iş yapmıyorum şüphesiz. Ama 4000 çıkarsa 3000'ler ucuzlar mı diye düşünmedim değil. Yine de hayati bir fark olacağını sanmıyorum fiyat hususunda.

    Hep övülen ThinkPad'lere bu modellerle denk gelmek çok mutlu etti beni açıkçası ve gündelik işler için kullanacağımı söyledim fakat 2 yıl sonra da elimde kalıp 300-400 lira vereceğim bir laptop istemiyorum sanki. Bu aletler de sizin de belirttiğiniz şekilde her şeyiyle tatlı. Belki çok incecik değil ama elzem de değil benim için. Şarj, klavye, Type-C, kasa kalitesi derken tadından yenmeyen bir modele dönüyorlar.

    Birkaç sorum daha vardı. 14 inç kullandınız mı daha önce? 15.6'ya alışmış birisi alışırken sıkıntı yaşar mı?
    Kronik bazı sorunlardan bahsediyorlar internette, bunları yaşadınız mı ayrıca?
    Son olarak klavye aydınlatması yahut parmak izi okuyucu olmaması tarzı özellikler can sıkıcı oldu mu?




  • Bandobrass kullanıcısına yanıt
    Düzeltme, parmak okuyucusu var sanırım?
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Ses çıkışları nasıl hocam, hoparlörlerden memnun musunuz?
  • Ses çıkışı ortalamanın biraz üstünde ama büyük beklentiye girmemek lazım. Parmak izi okuyucu yok. Bu ve ışıklı klavye olmaması gibi eksiklikler sayesinde bu fiyatlarda alınabiliyor zaten. Onlar olsa fiyat çok artardı. Mesela E590 modelinde parmak izi okuyucu var, ışıklı klavye de var sanırım ve fiyat farkı benim aldığım tarihte 1500 liraydı. Intel işlemcinin daha pahalı olması da bir etken ama bu farkın en azından yarısı parmak izi ve ışıklı klavye sebebiyle.

    Işıklandırma benim istediğim bir özellikti ama bu laptop diğer tüm özellikleriyle beklentimi karşıladığı için ışıklı klavyeden mecburen vazgeçtim. Serviste 350TL gibi bir ücret ile taktırılabiliyormuş galiba. İhtiyacım olursa bir süre sonra taktırırım belki. Klavye sıfırlanmış olur ayrıca.

    "2 yıl sonra da elimde kalıp 300-400 lira vereceğim bir laptop istemiyorum" dediğiniz kısmı bu laptoplar için mi yoksa daha ucuz laptoplar için mi söylediğinizi anlayamadım ama 4 çekirdekli işlemciye sahip bir laptop 2 yıl veya 5 yıl sonra bile gayet iş görür. Ryzen 4000 serisi daha hızlı olacak ama sonrasında çıkacak modeller çok az fark yaratır. Cpu gücü her sene katlanarak gitmez yani. Normalde her nesilde %5-10 fark olur en fazla. Her sene de yeni işlemci çıkmıyor zaten.

    Kronik sorunlar hakkında bilgim yok. Zaten daha çok yeni ama kasa güven veriyor. Ne tarz bir sorunu varmış? Wifi performansını beğenmeyenler olmuş ama o konuda da bir sorun yaşamadım ben.

    14 inç kullandım ve bana göre değil pek. Boy 4cm en ise 1cm kısalıyor, yani hacim olarak arada %17 fark var ve ağırlık da 150gr düşüyor. Bu kadar az fark için %25 daha büyük ekrandan vazgeçmek kendi kullanımım açısından mantıklı gelmedi. O yüzden E595 tercih ettim. Yine de siz seversiniz belki, bilemem.

    Bu arada şarj olarak çok üstün bir laptop olduğu algısı oluşmasın. Bu fiyatlardaki laptoplara göre iyi. 10000 ve üstü fiyata sahip Macbook, Dell XPS gibi daha büyük pilli laptoplar kadar iyi değil tabii ki. Artısı powerbank ile şarj olabilmesi. Bu seviyede bu imkanı vere başka bir bilgisayar yok. Bazı HP'lerde var ama onlar da TN ekranlı veya Full HD değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 24 Mart 2020; 20:37:26 >




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, birçok konuda aydınlanmış oldum.

    O kısmı bu laptoplar için demedim, sırf nispeten karşılanabilir olsun diye daha uygun şeylere para vermeyi çok uygun görmediğimi belirtmek için dedim yani. Ben de inanılmaz farklar olacağını sanmıyorum, kaldı ki bence bu sektör nispeten eski ivmelenmesini kaybeden bir sektör. 2005-2010 arası gelişim ile 2020-2025 arası gelişimin arasında ilkinin lehinde bir büyüklük farkı olduğunu düşünüyorum.

    Sanırım internetten bahsetmiş birkaçı, kimisi de fan sesinden şikayetçi olmuş. Pek anlamadım ben de doğrusu.

    Peki trackpoint hakkında ne diyebilirsiniz, çok övülüyor ThinkPad kullanıcıları arasında fakat hakikaten işe yarıyor mu günlük kullanımda? Esktradan trackpad standart dandik laptop trackpadlerine nazaran daha verimli mi?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.