Şimdi Ara

Lenovo G500 Windows silindi, boot da edilmiyor. Lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo g500 e format atayım derken windowsu sildim. Boot seçenekleri arasında dvd ve usb seçeneği de olmadığından yükleyemiyorum. Şimdi network üzerinden boot etmeye çalışıyor haliyle hata verip kapanıyor. Ne yapabilirim bu konuda ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w.wallace -- 31 Mayıs 2015; 18:01:55 >



  • windowsu sildim derken ?
  • "Boot seçenekleri arasında dvd ve Usb seçeneği de olmadığından" Yoksa nasıl format atmaya çalışıyordun ? Ayrıca nasıl olmaz illaki vardır.
  • Neyle boot edeceksen onu takıp biosdan o aygıtı en başa al dicem ama kafa karışmış biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @3st3rg0n boot menüde cdrom gözükmüyordu, lenovo forumlarında var olan bir işlemi yaparken tüm c silindi

    @Sancaktarlar dvd ile atacaktım fakat boot menude yoktu. Ben de onu çıkartmaya çalışıyordum.

    @cabriolet1981 Malesef öyle bir durum yok işte :D
  • Çözüm yollarına video ile başlayalım bir göz at



    Birde şunları dene;

    ALINTIDIR

    Bios'tan boot kısmından ayarları şu şekil de yapacaksınız. İlk sıraya cd-rom veya dvd-romu getireceksiniz.. Yön tuşlarını deneyin, cd-rom veya dvd-rom çıkacak. Eğer bilgisayarınız cd-romu görmüyorsa biosu sıfırlayın. Yine görmüyorsa optik sürücünüz sata, bu yüzden de biostan göremiyorsunuz. Biostan integrated peripherals kısmından satayı raid veya ahci modundan ide moduna alın.

     Lenovo G500 Windows silindi, boot da edilmiyor. Lütfen yardım


     Lenovo G500 Windows silindi, boot da edilmiyor. Lütfen yardım


    Birde lenovoda benzeri sorun ile karşılaşmış birine verilmiş cevap ve konuyu açanın yorumları;

    quote:

    Cevap; ctrl ve shift tuşlarını da bir denemeni öneririm. ayrıca bilgisayar açılmadan önce f7 - f8 - f9 tuşlarını tek tek deneyerek açılış ekranında usb seçeneğini işaretleyeceğin bir menüye ulaşabilirsin. bu özellik mutlaka vardır. ama sizin bilgisayarda hangi tuş olduğunu bilmiyorum.


    quote:

    Teşekkür ederim, bu işe yaradı gerçekten. F7 tuşu açılışta neyle başlamak istediğimi soran bir menü açtı. Bugün onu kullanarak deneyeceğim kurulumu.


    Yetmediyse birde böyle bi anlatım var

    OS’ a girdikten sonra yapmanız gereken BOOT ayarlarından kurulumunu yapmayı düşündüğünüz aygıtı listede en üste taşımak olacak. En üstteki aygıtta bir boot edilen işletim sistemi olduğunda bilgisayarınız bu sayede Windows kurulumuna geçecektir. Ben Windows kurulumunu flash disk ile yapacağım. Bunun için novo tuşuna basarak girdiğim BIOS arayüzünde resimdeki gibi sağ ok tuşu ile BOOT sekmesine geldim. Boot priority order: ismini verdiğimiz listede, en üste USB HDD’ yi aldım. Böylelikle takılı olan flash diskim ile Windows 8.1 kurulumuna başlayabileceğim. Siz DVD ile kuracaksanız, ATAPI CDROM: u listenin en başına almak zorundasınız. Bu değerleri alt veya üste taşımak için listedeki o elemanın üstüne gelip F5 ve F6 tuşlarıyla listede alt veya üste indirebilirsiniz. Listenin son halini kaydederek BIOS’ tan çıkmalısınız. Bunun için F10 tuşuna basıyor ve karşımıza gelen ekranda onay için “Y” yazıp ENTER’ a basıyorsunuz.

     Lenovo G500 Windows silindi, boot da edilmiyor. Lütfen yardım


    Artık kuruluma geçebilirsiniz. Bilgisayar bu ayardan sonra flash diskten boot edecektir. Windows kurulum aşamaları Windows 7 ve Windows 8.1 gibi sistemler için farklı ekran görüntüleri ile kurulurlar. Siz de zaten bu işletim sistemlerinden birini seçmelisiniz. Seçmek istediğimiz işletim sistemini kafanızda şekillendirmişseniz, aşağıdaki yazılarımızdan devam etmek zorundasınız. Bizden bu kadar diğer yazıları takip ederek Lenovo G500 Format Atma ve Windows Kurulumu işlemini başarıyla tamamlayabilirsiniz. Kurulumdan sonra üretici firma Lenovo’ nun orjinal aygıt sürücülerini kurmayı da unutmayın. Sürücülere BURADAN ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancaktarlar -- 31 Mayıs 2015; 21:39:42 >




  • Boot menüde yukarı taşıyacak bir usb ya da cd rom seçeneği yoktu malesef. Ben de format usb si oluşturdum seçenek olmamasına rağmen bir süre denedikten sonra usb den boot etmeye başladı. Yardımlar için teşşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: w.wallace

    Boot menüde yukarı taşıyacak bir usb ya da cd rom seçeneği yoktu malesef. Ben de format usb si oluşturdum seçenek olmamasına rağmen bir süre denedikten sonra usb den boot etmeye başladı. Yardımlar için teşşekkür ederim.

    Rica ederim. En sağlıklısı en temizi usb zaten ya yazdır sil at formatını yazdır sil at. CD DVD bul da yazdır da çizilmişte yok cd DVD rom okuyamıyormuşta vs vs gibi sıkıntısı çok. Usb pratiktir.
  • Lenovo G500 model laptopum windows10 güncellemesini aldı.
    Birkaç ay sonra Windows10 için de sürüm güncellemesini yüklemeye çalıştığında yüzde 34te takılıyor.

    ben de yavaşlayan pc yi tek tuş ile fabrika ayarlarına döndürmek istedim. recovery yapmaya çalıştığımda image bulunamadı diyor ve yeniden yükleyemiyorum.

    Bunun sebebi win10 a geçtikten sonra image da mı uçtu?

    Önerileriniz nedir? nasıl eski sürüme ya da fabrika ayarlarına çevirebilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.