Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 V200 12.1' KULLANICILARI TOPLANTI ODASI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
999
Cevap
3
Favori
113.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkdaşlar ben bu cihaza 2 gb daha ram ilave ettim 3 gb ram oldu vistadayken ekran kartını 398 olark görüyordur ama dün itibariyle format attım ve xp kurdum bütün driverlerini de kurdum ama malesef ekran kartını 128 olarak grüyor sizde nasıl acaba.
    bunun xp için mutlaka güncek ekran kartı driveri olması lazım 398 olarak görmesi için yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşkkr
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgao2000


    quote:

    Orjinalden alıntı: aligatorX


    quote:

    Orjinalden alıntı: tolgao2000

    Ben pilini çıkardım ama bir tanıdığım laptopların pilsiz çalıştırılmaması gerktiğini söylemiş servisin biri, sanırım elektrik dalgalanmaları vs etkilenebilir, pil bariyer görevi görüyor olabilir.

    12.1" e gelince evet 15."4 gibi olmuyor ama resim ve görüntü kalitesi kat kat daha keskin, ben 19" lcd ye aktardım görüntüyü 75 hz 1280x1024 şahane görüntü...

    Hele parmak izi olayı çok hoşuma gitti admin şifremi unutacağım yakında :) büyük ihtimal stoklar hızla tükeniyor acele edin derim..

    http://eticaret.e-ticaret-sistemi.com/RETRO_LENOVO_3000_SERILERI_ICIN_PIL_UID_884_.htm

    buradanda 124 ytl ye pil fiyatı...

    Valla bende tam tersini duymuştum.Şarjı tam bitmeden bataryayı şarj etmek bataryanın ömrünü kısatıyor diye duymuştum.Laptopu bataryası takılıyken adaprtörle prize takıp kullanmakla aynı zamanda bataryanın üzerinden sürekli elektrik geçecektir sanırım.Şahsen oldukça mantıklı geldi.


    Bir ara acer laptopum vardı servise sordurmuştuk, pil dolduğu zaman artık akım pil üzerinden geçmiyor demişlerdi..


    darkhardware 'de bu konuyla ilgili bir yazı buldum.Bunu cizgi sögüt gölgesinin akademi kısmından alınmış.cefrost nick'li bir arkadaş eklemiş.Konuya açıklık getirmiş olacaktır galiba.Demek ki duydukllarım doğru değilmiş.


    İLK ŞARJ NASIL YAPILMALI?

    İlerleyen teknolojiyle birlikte Laptop pilleri oldukça yenilendi ve ilerledi. Çoğu önerilerin NiCad zamanından kaldığını bilmekteyiz. NiCad piller smart-battery değil. Dizüstü veya cep telefonu gibi diğer sistemlerde kullanılan piller, duracell-intel ikilisinin öncülüğünü yaptığı Smart-Battery tipi pillerden. Bu pillerin içinde bir chip/devre var. Bu chip sayesinde pil ne kadar şarjlı olduğunu makineye bildirebiliyor. Dolayısı ile bu önerilerin bazıları bizi hiç ilgilendirmiyor. İlk şarj ile ilgili Apple şunu yazmış; Yeni dizüstü bilgisayarınız: İlk kez fişini taktığınızda tamamen şarj olduğuna emin olun...

    Pilimin ömrü ne kadar?
    Yeni pillerin ömür karekteri üzerinde net tanım yapmak gayet zor olsa gerek. Genel uzlaşma toplam tam şarj sayısı ile ilgili.
    Pil, minimum 300 tam şarj-deşarj ömrüne sahip. 500 şarj-deşarj sonrası kapasitesi yaklaşık %85'e düşer. Tam-şarj-deşarjın tanımımı ise; mesela elektrik kesildi, %50'e kadar kullandık. Elektrik geldi ve şarj ettik. Bu olay yarım şarj-deşarj sayılıyor. Ömür konusuna saklanma ve kullanma koşulları da etkiyor. Sıcaklık çok önemli etken. Zaten firmalar önerilerinde buna hep deyinmişler.

    Bazı firmalar biraz daha yüksek dereceler verse de:
    Apple: 35C'den daha sıcakta kullanırsanız, pil kapasitesine kalıcı zarar verirsiniz. HP: Şarj 0 ila 40C, deşarj 0 ila 50C. Eğer 45C'den fazla ise şarj etmeyin. Kar altında, özel bir yerde (fırın?) yada güneş altında değilseniz korkulacak bir durum yok.

    Pilimi bilgisayarda tutmalı mıyım?
    Bu soru aslında üzerine çok durulan bir sorudur. Aslında isteyen kişi pili laptopunda tutar, istemeyense tutmaz. Dileyen UPS'e takıp pilini depoya kaldırabilir. Ancak pili sürekli laptopun üzerinde tutmanın sakıncası da yoktur.. Bunun açıklaması ise şöyle; (kim ne derse desin) eğer adaptörünüzden akım geliyor ise, gelen akım yeterli ise ve pilde şarjlı ise pil ne fazladan şarj ediliyor ne de üzerinde akım oluyor.
    Kısaca: Piliniz dolunca aım kesilir, yani pilinizin laptopta kalması herhangi bir zarar vermez. Ayrıca Piliniz ayda bir kez tam şarj edip tam deşarj ediniz. Ara sıra akımı boşaltıp tekrar doldurmak pilin uzun gitmesi açısından oldukça önemlidir. Ve pilinizi laptopunuzda tutmanız tavsiye edilir.

    Pilim nasıl daha uzun dayanır?
    Önce, her bilgisayarda farklı pil olabilir. Kimi 8, kimi 6 hücreli. Eskiler NiMh, yeniler Li-ion. Yakında Li-Polimer gibi başka teknolojiler de görürüz. Ayrıca her bilgisayarın donanımı da farklı. İşlemci, disk, ekran büyüklüğü, görüntü kartı.. bunların hepsi farklı enerji ihtiyacı ister. Yani pil ve ihtiyaçtan dolayı zaten her makina farklı süre kullanabilir pilini. Ama olası arttırma metodları şunlar; Turion ve Centrino platformları en düşük enerji ihtiyacı olan sistemlerdir (şimdilik). Centrino'nun ULV (ultra low voltaj) serisi oldukça verimli. CPU frekans düşürsün (speedstep vs.. açık olmalı) Ekran kartına yönelik işlemler enerji harcar (oyun, film izleme süreyi kısaltır, masa üstü işler uzatır) Ekran parlaklığı kısık olmalı Harddisk durmaya ayarlanmalı Gerekmeyen cihazlar çıkarılır (mouse, usb bellek, pc card vs...) Wifi, buletooth kapatılır gerekmiyorsa LAN kapatılsın

    1. Disk birleştirme
    2. Ekranı karartmak
    3. Arka planda çalışan programları kapamak
    4. Harici aygıtları kullanmayınUSB aygıtlar (fareniz dahil) ve Wi-Fi enerji harcar.
    5. Daha fazla RAM.Bu, sanal hafıza (virtual memory) yerine donanımsal hafıza kullanmaktır. Sanal hafıza sabit disk kullanımını artıracağı için enerji ihtiyacı artar.
    6. CD/DVD sürücü yerine HDD kullanın. Film izlemek istediğinizde diskinizi bilgisayara kopyalayarak izleyin. Bu yöntem hem pil süresini uzatır hem de diskinizin ömrünü artırır.
    7. Pil temas noktalarını temiz tutun.
    8. Pilinize iyi bakın.Pilinizi kullanmamak onun ömrünü uzatmaz bilakis kısaltır. Şarj edilmiş bir pili uzun süre kullanmamazlık etmeyin. En uzun iki veya üç haftada bir mutlaka pilinizi prize takılı olmadan kullanın. Ayrıca Li-On pillerin tamamen boşalmasına izin vermeyin. Tam boşalmadan şarj edin.
    9. Standby değil Hibernate modunu kullanın.
    10. Çalışma sıcaklığını aşağıda tutun.
    11. Güç seçeneklerini ayarlayın.
    12. Aynı anda birden fazla program çalıştırmayın.
    13. Autosave özelliğini kapatın.MS-Word ve Excel gibi programların autosave özellikleri oldukça güzeldir ancak düzenli kayıt sistemi kullandıkları için sabit diski normalden daha çok çalıştırırlar.
    14. Grafik detaylarını düşürün.Ekran çözünürlüğünü düşürerek yada ekran kartına binen yükü azaltarak pil tasarrufu yapabilirsiniz. Günümüz ekran kartları sabit diskler kadar hatta daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor




  • Çizgi elektoniK2in notebook teknisyenliği notları.Yuakrdai konun aynısı ve daha fazlası var.Faydalı bir sunum.

    Notebook rehberi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkseed

    bu notebookun core2duo olan modelinden tek farkı işlemci ve pil dimi arkadaşlar sanırım 4 gb ramda takılabiliyor.


    Bu cihazada 4 gb destekliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gulbudakfa

    arkdaşlar ben bu cihaza 2 gb daha ram ilave ettim 3 gb ram oldu vistadayken ekran kartını 398 olark görüyordur ama dün itibariyle format attım ve xp kurdum bütün driverlerini de kurdum ama malesef ekran kartını 128 olarak grüyor sizde nasıl acaba.
    bunun xp için mutlaka güncek ekran kartı driveri olması lazım 398 olarak görmesi için yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşkkr


    Tüm driver kurulumları bitince INTEL ' in anakart driverlarını da siteden indirip kurun o zaman görecektir.

    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-67995


    Not : ilk önce bu kurulu olmalıhttp://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-68008



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 28 Nisan 2008; 17:00:16 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hunu

    Bende dün aldım Migros'tan. 2 x 512 takılı demişlerdi. Açıp baktım tek 1GB var. Önce sevindim. Ama boş slotu göremedim. Dikkatli bakmamışım demek...

    Vista kasıyor biraz. Bugün ram alıp 2GB yapmak istiyorum. Tekrar deneyip olmadı bende XP'ye geçmeyi düşünüyorum.
    Ram ne tercih etmek lazım? PC2-5300 DDR2 SDRAM 667 MHz SO DIMM olması yeterli mi? Kingston ve corsair'ların fiyatları uygun görünüyor.
    Vatan'da, Hepsiburada 23 $ civarında. Üzerindeki hynix. Uyum problemi falan olmaz heralde...

    Bilgiler için teşekkürler...


    evet yeterli. aynısından taktım bende kingston 25 usd...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 28 Nisan 2008; 17:02:38 >
  • Haftasonu erzurum migrosa gittim ürünü almak için ama maalesef bulamadım :(
    Uzun zamandır 12,1 laptop arıyordum, bu özellikler bu fiyata kaçmaz gerçekten. arkadaşımda vardı ıbm lenova oyun oynarken bile hiç ses çıkmıyordu makinadan, çalışıp çalışmadığı bile belli olmuyordu. bende acer vardı bekleme modunda bile fan sürekli çalışıyordu.
    Yapılan yorumlarda ürünün tek eksiğinin pilinin az gidiyor olmasını gördüm, bence o hiç sorun değil, 150 ytl verip iyi bir pil alınır, diğeri de yedek pil olur, 50 ytl ye de 1 gb ram taktıkmı alın size 1200 ytl ye canavar gibi 12,1 ekranlı laptop.
    Bulanlar kaçırmasın bence, kangurumdan sipariş edeyim diyorum ama farklı bişey gönderirler diye korkuyorum. Aranızda kangurum.com dan alan arkadaş var mı? Varsa kaç günde geldiğini ve aynı ürünü gönderip göndermediklerini yazabilirmi?
    alan herkese hayırlı olsun, güle güle kullanın...




  • Kangurum Migros'un sitesi,ürünün kodu ve özellikleri birebir yazıyor. Mümkün mü yazandan başka model göndermek, olmaz öyle şey!Gönül rahatlığıyla al 30'u son gündü sanırım.Sonra fırsat kaçar üzülürsün.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: By Kuseyrii

    Haftasonu erzurum migrosa gittim ürünü almak için ama maalesef bulamadım :(
    Uzun zamandır 12,1 laptop arıyordum, bu özellikler bu fiyata kaçmaz gerçekten. arkadaşımda vardı ıbm lenova oyun oynarken bile hiç ses çıkmıyordu makinadan, çalışıp çalışmadığı bile belli olmuyordu. bende acer vardı bekleme modunda bile fan sürekli çalışıyordu.
    Yapılan yorumlarda ürünün tek eksiğinin pilinin az gidiyor olmasını gördüm, bence o hiç sorun değil, 150 ytl verip iyi bir pil alınır, diğeri de yedek pil olur, 50 ytl ye de 1 gb ram taktıkmı alın size 1200 ytl ye canavar gibi 12,1 ekranlı laptop.
    Bulanlar kaçırmasın bence, kangurumdan sipariş edeyim diyorum ama farklı bişey gönderirler diye korkuyorum. Aranızda kangurum.com dan alan arkadaş var mı? Varsa kaç günde geldiğini ve aynı ürünü gönderip göndermediklerini yazabilirmi?
    alan herkese hayırlı olsun, güle güle kullanın...


    Kangurum ne sipariş etmişsen onu gönderir...Varsay bir hata oldu...Paşa paşa iade edersin ....olur biter. Kangurum...abidik gubidik...interenet mağazası değildir..Arkasında Migros var..Siparişini bence de hemen ver ....Fırsatı kaçırma...




  • Arkadaşlar bir de şöyle bir harici batarya var.Electroworld'de görmüştüm.Yalnız trust markaydı yanılmıyorsam.Ortalama 4-8 saat civarı notebook'a güç sağlıyormuş.
     LENOVO (IBM) 3000 V200 12.1' KULLANICILARI TOPLANTI ODASI

    http://www.dataservis.net/prod.asp?UID=2250




  • @aligatorx

    tam aradığım bir ürün ama fiyatı çok pahalı imiş 320 tl yazıyor.
  • merhaba arkadaşlar
    cihazı ilk aldığımda vista puanları
    işlemci 4.8
    ram 4.4
    grafik 2.4
    oyun 3.0
    hdd 5.1 idi

    2 gb kingston 667mhz ram ekledim

    grafik 3.1
    oyun 3.2 olarak değişti

    ramin puanı 4.4 kaldı sizce bi tuhaflık varmı?
    1 gb alıp dualmı yapmak mı gerekiyordu acaba?
    1 gb ekleyenlerin puanları ne gösteriyor arkadaşlar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: prohex07

    merhaba arkadaşlar
    cihazı ilk aldığımda vista puanları
    işlemci 4.8
    ram 4.4
    grafik 2.4
    oyun 3.0
    hdd 5.1 idi

    2 gb kingston 667mhz ram ekledim

    grafik 3.1
    oyun 3.2 olarak değişti

    ramin puanı 4.4 kaldı sizce bi tuhaflık varmı?
    1 gb alıp dualmı yapmak mı gerekiyordu acaba?
    1 gb ekleyenlerin puanları ne gösteriyor arkadaşlar?



    bende pun görünmüyor, hesaplıyor ama göstermiyor.. dual muhabbeti olabilir diye 1 takmıştım bende...
  • Buyrun yarı fiyatına hemde 8-10 saat

    20A Universal external Laptop Battery -- High quality Rechargeable battery/Charger,

    http://cgi.ebay.com/UNIVERSAL-EXTERNAL-PORTABLE-LAPTOP-NOTEBOOK-BATTERY-USB_W0QQitemZ110247221130QQihZ001QQcategoryZ64472QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 30 Nisan 2008; 10:14:16 >
  • Bir arkadaşta almış bu cihazdan. Gerçekten çok şık ve hafif. Bir mobilite fanatiği olarak çok beğendim cihazı. Bence oyunlarıda idareten açacaktır. Arkasında pil çıkıntısı olmamasıda çok iyi fakat 1.5 saat gittiğine göre pil 3 hücreli sanırım. Bence 12.1" almayı düşünenler kaçırmasın
  • cihaz gerçekten güzel vista da açarken biraz kasıyor.belleği 2 gb a yükselten arkadaşların performanslarında ki değişimi paylaşmasını öneririm.içerisindeki hynix ram için dikkate değer bir link..okumak isteyenler buradan ulaşabilir..
    http://64.233.183.104/search?q=cache:cBqHv4im-gcJ:www.pclabs.gen.tr/2008/04/05/hynix-66nm-dram-uretiminde-sorun-yasiyor/+hynix&hl=tr&ct=clnk&cd=4&gl=tr&lr=lang_tr




  • 2 gb ile Vista gerçekten çok rahat...
  • Kangurumdan veriyorum siparişi, kapıda ödeme yöntemiyle alacağım.

    Bu arada uygun fiyata uzun ömürlü pil bulan arkadaşlar paylaşırsa iyi olur. Çünkü bu pil ile kullanmak hiç mantıklı değil bence. Üzerindeki pili yedek pil olarak kullanacağım.
  • Verdik siparişi, ALLAH pişman etmesin.
    16 gün bekleyeceğiz artık, şimdi para olmadığı için teslimat tarihi olarak ayın 16'sını seçtim.
    O günden önce getirmezler umarım, gelirse para yok çünkü :)

    Arkadaşlardan iyi bilen biri şu xp kurulumunu ayrıntılı bi yekilde anlatırsa çok faydalı olur, bende gelir gelmez xp kurmayı düşünüyorum çünkü.
  • XP kurmada birşey yok standar kuracaksın ama önceden bios setup dan sata diski "compatible" olarak deiştireceksin sonra lenovo nun sitesine girip tüm XP driverlarını indir bir cd ye yaz , oraan tek tek kurarsın, unutmadan ses sürücüsünü kurarken önce universal olanı ardından ilgili sürücüyü kuracaksınız. sitede audio kısmındaki 2 linki indir. diğer tüm driverlar %100 sorunsuz ve çabucak kuruluyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 30 Nisan 2008; 16:49:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.