Şimdi Ara

||| Lenovo Ideapad 720-15IKB 81C7 Kullanıcıları Kulübü ||| 15.6' / i5-8250U / 2GB RX550 / 8GB RAM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
23
Favori
11.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Klavye için Şefaf üzerine beyaz etiket bulabilen oldu mu? Ben siyah ve şeffaf üzeri siyah ile denedim. Çok sırıtıyor.

    Linkde macbook için var ama galiba bizimkine uymaz.
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/macbook-apple-klavye-seffaf-etiket-sticker-357317705
  • Merhaba, arkadaşlar cihazdan ufak bi tıkırtı sesi geliyor. sessiz bir ortamda farkediliyor ama sinir bozucu. sizce ne yapşalıyım? sorun nedir ?
  • burrb kullanıcısına yanıt
    merhaba, tıkırtı ne taraftan geliyor tespit edebiliyor musunuz? Tıkırtı olabilecek 2 şey var laptop üzerinde birisi hdd çalışma sırasında çıkması muhtemel ses, ikincisi ekran kartı fanından çıkması muhtemel sesler, bunun harici tıkırtı olabilecek bir durum olmaması lazım
  • hollywood29 kullanıcısına yanıt
    Tespit edemedim hocam kapagı açacagım. çözüm tavsiyeniz var mı
  • Hocam kapağı açıp çalıştırın nereden geldiğini tespit etmek lazım önce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses hdd den geliyor.
  • Orjinal hdd zaten 5400rpm yavaş kalan bir hdd bilgisayara göre, ses abartı ise hdd kafa vuruyor olabilir o durumda da yenisi ile değiştirmek en iyi seçenek ki ben orjinal hddyi direk söküp ssd taktım öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kapağı açıp HDD yerine ssd taktım ama şu anda biosa girmiyor ya da boot başlamıyor. Siyah ekranda takılıp kaldı. Rami de söküp taktım ama olmadı. Böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafıza kartı okuma yuvasının yanında nova tuşu var ufak bi delik, pc kapalıyken oraya iğne vs gibi birşey ile basılı tutarsanız bios ekranına ulaşabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hollywood29 -- 9 Şubat 2019; 16:6:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denizinbabası

    Arkadaşlar kapağı açıp HDD yerine ssd taktım ama şu anda biosa girmiyor ya da boot başlamıyor. Siyah ekranda takılıp kaldı. Rami de söküp taktım ama olmadı. Böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu acaba?
    Arkadaşlar HDD yerine sıfır Adata SU650 SSD takmıştım. Taktıktan sonra biosa girmemye başladı, novo button menude bios seçtiğimde siyah ekranda takılıyordu, boot menu seçince de aynı. Sonra fark ettim ki HDDyi geri taktığımda düzgün açılıp biosa da girmeye başladı. Ben de windowsu başlatıp ssdyi harici kutum ile usbden bağlayıp formatladım.

    Ardından ssdyi tekrar taktığımda boot menude SSDyi gördü ve usb bellek ile SSDye windows kurdum. Düzgünce driverları yükledim vs. Şu anda windows normal başlıyor fakat yine novo tuşu ile çıkan menude biosa girmiyor, siyah ekranda takılıyor. Hatta windowsta yeniden başlat dediğimde de windows boot etmiyor ve siyah olarak kalıyor.

    Şimdi SSDyi tekrar söküp HDD ile boot edeceğim. Yine bios falan düzelirse anlarım ki ya ssd bozuk ya da o kadar uyumsuz ki böyle saçma bir sorun çıktı. Hatta sıcak fırsat konusunda da birisi böyle bir sorun yaşadığını ve kablo ile ilgili bir problem olduğunu yazmıştı. Belki aynı durumdayım.

    Size sormak istediğim hangi marka model SSD kullandığınız, şimdi kingston ya da samsung almaya çalışacağım, eğer sorunsuz kullandığınız sıfır alabileceğim bir model varsa onu düşüneceğim.




  • Arkadaşlar şu an Adata SSDyi söküp tekrar hddyi taktım sorunsuz çalışıyor ve biosa giriyor, windowsa girip biosu da güncelledim ve ssdyi yine denedim, sonuç olarak yine biosa girmedi ve saçmaladı.

    Bu şekilde anlamsız sorun yaşayan olursa örnek olsun her yolu denedim ama tamamen taktığım SSD ile ilgili saçma bir sorun çıkardı, anakartı, rami suçlamaya gerek yok.

    Şimdi Samsung 860 ya da Kingston A400 SSD almayı düşünüyorum, bunlardan birini sorunsuz kullanan varsa yazın lütfen.
  • Ben de Adata Su650 480gb ssd taktım hiçbir problem yaşamadım, diğer laptopumda da Adata 240gb ssd var yıllardır kullanıyorum, genelde ssd nin bozuk çıkması zordur ama normal hdd ile deneyip bakmanızda yarar var dediğiniz gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hollywood29 kullanıcısına yanıt
    Hocam ssd bozuk olsa en azından biosa girmesi gerekmez mi, komple kafayı yiyor SSD takınca.
  • Denizinbabası kullanıcısına yanıt
    hdd olmasa da biosa girmesi lazım bilgisayarın, adata su650 serisi kullanmasam bazı bilgisayarlarda ssd markası uyumsuzluğu olduğunu daha önce duymuştum ama bende çalışıyor sorunsuz. Bu sorunu takılan hdd ile bir şekilde çözebilene denk gelmedim (ssd sonrası siyah ekranda kalması)daha önce OCZ kullanmılştım o da sorunsuzdu
  • Herkese selamlar, genelde masaüstü kullandığım için, laptop ile nöbetlerimde haşır neşir oluyorum. N11 den aldığım 8gb rami crucial marka iade ettim. Onun yerine aliexpressden kllisre marka rami çok daha ucuza sipariş geçtim. Gelince sonucu yazarım. Laptopda tek beğenmediğim kısım ekran. Görüş açısı çok kısıtlı. Muhtemelen daha kaliteli ekran ile değiştireceğim, açıyı genişletmek hem de daha canlı renkler açısından. Üzerinde kullanılan ekranın model no sunu nasıl öğrenebilirim? Uyumlu güzel bir ekran modeli bulan varsa mesaj atarsa konuya faydalı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 13 Şubat 2019; 19:24:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ssd ile yaşadığım sorunlardan sonra Adata ssdyi değişime gönderdim, arada ise Samsung 860 satın almıştım, Samsung'u taktıktan sonra sorunsuz biçimde kurulum yaptım, yaşadığım ssd takınca siyah ekranda kalma sorunu sanırım böyle bir uyumsuzluk sonucu oluyor, ya da şans işi. Benzer bir durumla karşılaşan olursa suçu ssdde arayabilirsiniz.
  • oceanx35 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bilgisayara Aida64 programını indirip kurarsanız bilgisayar hakkında tüm bilgiye ulaşabilirsiniz, bilgisayar yanımda değil yoksa ben programdan kontrol ederdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar, 3 bin tl civarına alınabilir bir laptop mu sizce? Açılmamış kutu olarak satanlar var almayı düşünüyorum, genel olarak klavye sorunu dışında bir sorun görmedim yorumlarda, tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gsad1905 G kullanıcısına yanıt
    tavsiye ederim
    kesinlikle bu fiyata süper cihaz
    bunu kullanıcı olarak yazıyorum

    3k ye doğru düzgün başka cihaz bulamıyorsunuz
    ips fhd ve 8. nesil işlemci gayet iyi

    ama bütçem iyi derseniz 4 kye gtx 1050 falan bulmayı deneyebilirsiniz, piyasayı bilmiyorum tam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Öyle çok oyunla felan isim olmuyor, nadiren oyun oynarım, o yüzden ekran kartı bana yeter diye düşünüyorum. Ekran sorunları yaşayanlar oluyormus sanırım, böyle bir durumda ne yaparım o konuda fikrim yok açıkçası. Sonuçta ben başkasından alacağım için amazonun yardımcı olacağını da sanmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.