Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Gaming 3 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Black Friday zamanında Lenovo Ideapad Gaming 3 almıştım. Geçen hafta geldi üç dört gündür kullanıyorum. Size deneyimlerimden bahsedeceğim.


    Öne bendeki bilgisayarın teknik özelliklerini yazayım. İhtiyacınıza göre çok sayıda Ideapad Gaming 3 seçeneği var.


    AMD Ryzen 5 5600H

    RTX 3050 4 GB Ekran Kartı

    16GB RAM, 512GB SSD

    15.6 inç 165 Hz IPS Ekran

    Nahimic Audio

    4 Bölgeli RGB Klavye

    45Wh Batarya


    Kullandıkça güncelleme yaparım. Uzun kullanım deneyimimden de bahsederim. Telefoonum iyi olmadığı için internetteki resimleri kullandım ama iyi bi telefonla çekince resimleri güncelliyecem.



    Tasarım


    Almadan önce videolarını izleyip öyle aldım. Tasarımı beklediğimden daha iyi çıktı. Özellikle de klavyenin RGB ışığını açınca gaming bilgisayar olduğunu belli ediyor. Malzeme kalitesi fiyatına göre başarılı. Çıtırtı veya gevşek malzemeler yok. Oldukça tok yapıda.


    Lenovo IdeaPad Gaming 3 İncelemesi


    Klavye


    Ödev için satırlarca yazı yazmam gerekiyor. Bilgisayarın klavyesi mükemmel. Lenovo yıllardır kenarları oval yapıda tuş tasarımını kullanıyor. Daha önce kullanan varsa tuşların rahatlığını bilir. RGB ışıklar gece kullanımı için hoş ışık veriyor. Tuşların yazısı net gözüküyor. Işık Gözü almıyor. Yön tuşları büyük ve diğer tuşlardan ayrı yerde yer alıyor. Oyun oynarken epey rahat oluyor. Numpad tuşlarının olması da büyük avantaj.


    Lenovo IdeaPad Gaming 3 İncelemesi



    Ekran

    Bu fiyatlarda birkaç bilgisayar daha kullanmıştım. Bundaki kadar doğru renkler veren ve net görüntü veren bilgisayar görmedim. %100 sRGB Renk Gamutuna sahip. Film izlemesi zevkli. Ekrana yanlardan bakınca görüntü hiç bozulmuyor. Dört arkadaş başına oturup film izledik. 165 Hz olduğu için CS GO'da epey akıcı deneyim sunuyor. 60 Hz'den geçtiğim için farkı net şekilde hissediyorum. 240 Hz olsaydı ekran kartından ötürü çoğu oyunda 240 FPS'e çıkamaycaktı. O yüzden 165 Hz tam ideal.


    İşlemci

    Notebookcheck.net'ten kıyaslama yaparak bu işlemciyi tercih etmiştim. Red Dead Redemption 2 gibi Cyberpunk 2077 gibi oyunları 1080pde oynadım. Darboğaz olmuyor. Yeni nesil işlemci olduğu için uzun ömürlü olacaktır. Diğer Ideapad Gaming 3 modellerinde de yeni nesil işlemci var.


    Ekran kartı

    Herkesin merak ettiği noktaya geldik. Ben FIFA 23, CSGO ve ETS2'yi çok oynuyorum ama sırf pcden faydalanmak için kaliteli oyunları da yükleyip test ettim. Tüm güncellemeleri yaparak denedim. Red Dead Redemption 2, 1080p orta ayarlarda DLSS Auto modunda 70 fps çok rahat veriyor. Forza'da DLSS ve FSR kapalı 1080p high 100 fps veriyor. Ekran 165 Hz olduğu için bu oyunda çok akıcı ve çok hoş gözüküyor. God of war orijinal kalitede DLSS açıkken 80 fps. Assasins Creed Valhalla 1080p medium 65 fps altına inmiyor. FIFA 23'te maç kamerasında 75 fps alıyorum. CS GO valorant falan gibi oyunlar bu bilgisayar için çok kolay oyunlar zaten onları rahat oynatıyor



    Lenovo IdeaPad Gaming 3 İncelemesi


    Isınma

    Bence bu bilgisayarın en iyi özelliğine geldik. Belki diğer bilgisayarlar da bu oyunları açacaktır ve benzer fpsler verecektir ama sanmıyorum ki bu kadar serin oynatsınlar. Derece olarak ekran kartının hiç 72 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. Saatlerce oyun oynadım bana mısın demedi. İşlemci de 70-85 civarı takılıyor. Normal seviyeler. Başka pclerde işlemci ve ekran kartı ısınınca frekansı düşürür, fps düşer bunda ısınma anormal seviyelere çıkmadığı için gücü düşürme veya fps kaybı gibi durumlar yaşanmıyor.


    Bilgisayarın ses kalitesini beğendim. Nahimic Audio'yu açınca kalite artıyor. Programdan bas tiz surroud ayarı yapılıyor.


    Lenovo Vantage yazılımında fanın hangi modda çalışacağını seçebiliyorsunuz. Ben okuldayken sessiz moda alıyorum. Çevremdekiler fanı duymuyor. Evde oynarken de auto moddayken biraz ses var. Tüm sesler kapalı oynayınca ses duluyor. Hoparlörü biraz açınca veya kulaklık takınca ses duyulmuyor. Yani düşük seviye bi sesi var.


    Eksileri


    Şarj aletinin yerini beğenmedim. Konumu kenarda ortaya yakın. Kucakta kullanırken elim takılıyor. Ekrana yakın köşeye koysalarmış daha iyimiş. Üç USB bi tane USB-C yuvarı var. Ben bi tane daha USB olmasını isterdim. Bu ikisinden başka beğenmediğim özellik yok. Almak isteyenlere tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seytan_011 -- 15 Aralık 2022; 15:44:32 >







  • Güzel ve detaylı inceleme olmuş elinize sağlık. İlk fırsatta almak istiyorum. İndirim kovalama aşamasındayım

  • Nahimic Audio tam olarak ne işe yarıyor?

  • Şarjı ne kadar gidiyor hocam

  • Hocam hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Dayim da bilgisayar almak istiyor ben de bu modeli önerdim. Siz kaça almıştınız acaba? Nereden almıştınız fikir olması açısından soruyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dark1508 D kullanıcısına yanıt
    Lenovo IdeaPad Gaming 3 İncelemesi

    Nahimic şöyle bir yazılım. Resmini attım. Surround, bass, vokal, tiz ayarı yapılıyor. Müzik, film, oyun gibi modları var. Ses kalitesini epey güzelleştiriyor

  • yalnizy Y kullanıcısına yanıt

    Hocam normal kullanımda şarjı 4-5 saat civarı gidiyor. CS gibi oyunları da 3 saate yakın oynadım. Bendekine ek olarak 60Whr ve 71Whr pilli versiyonları var. Onlarda 8 saate kadar kullanım sunuyor.

  • Gokcesel kullanıcısına yanıt

    Almanızı tavsiye ederim. Ben hepsiburadadan 18.500 TL'ye aldım Dayınız için uzun ömürlü olur. Uzun yıllar kasma donma olmadan kullanır ve en yeni oyunları oynamak isterse rahat oynar

  • Lenovo Ideapad Gaming 3 ile benzer fiyatlara satılan bilgisayarlara bakarsanız kullanıcılar hep bir sorunlardan veya ısınmadan şikayetçi. Ideapad gaming 3 kullananlar ise ısınma, arıza vs. gibi problemler olmadan kafası rahat şekilde kullanıyor

  • Mehmet.Akif kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam zaten notebooklar ile masaüstüleri ayıran nokta da bu. Isınma problemi ve donanım arızaları vs. Lenovo modelleri bu iki konuda sorunsuzluğunu kanıtladı artık. Lenovo sahipleri problemle karşılaşmadan yıllarca kullanıyor

  • Lenovo IdeaPad Gaming 3'ün 7. nesiline denk geldim. Bu sefer Legion serisine daha fazla yaklaşmış. Fan yuvaları arkada daha geniş ağızlı. Menteşe Legion serilerindeki gibi. Ekran çerçeveleri daha da incelmiş. Yeni tasarımı sevdim. Muhtemelen soğutma olarak da daha iyidir.


    Merak eden varsa şuradan bakabilir



    https://www.lenovo.com/tr/tr/laptops/ideapad/gaming-3-series/IdeaPad-Gaming-3i-Gen-7-15%E2%80%B3-Intel/p/LEN101I0045




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joney1st -- 21 Aralık 2022; 1:56:55 >
  • Arkadaşlar merhaba ben lenovo ideapad kullanıcısıyım forumda başlık olarak bulamadığım için buraya yazmak istedim. 2.5 sene oluyor laptopumu alalı ve döngü sayısı 117. Ancak dün laptopu actıgımda pili sıfırdı, 2-3 saat şarj ettim hala sıfırken bir anda dolmaya basladı. Tam düzeldi derken şimdi de 100’xen 40’a inmesi 30-35 dk, 40 tan 20 lere inmesi ise ciddi oranda yavasladı sanki bir problem yokmus gibi. Böyle bir durumda ne yapmam gerekir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • seytan_011 S kullanıcısına yanıt

    nahimic audio diye aratınca bu çıktı:


    https://steelseries.com/nahimic


    277 mb boyutunda dosya indirdi, kurdum ama saçma sapan karışık bişey çıktı kullanım için hesap oluşturmamı istiyor. Oluşturdum bu sefer gelen arayüz senin gönderdiğin resimdeki gibi değil. Acaba yanlış uygulama mı indirdim?

  • joney1st J kullanıcısına yanıt

    Bu kasanın 6600H 3050Tİ 16 gb DDR5 16 inch olanını aldım. Görünce ben de senin gibi düşündüm önceki seriye göre her şeyi değişmiş. En beğendiğim yanı şarj süresi oldu 71 wh batarya var. HB 26 kasım indiriminde 18,5 bine geldi.

  • tahsin053 kullanıcısına yanıt

    Microsoft Store'da Nahimic olarak aratınca çıkıyor.

  • muhi84 kullanıcısına yanıt

    evet varmış hocam hallettim teşekkür ederim.

  • Bu laptopa sabibim ama malaef 2 ay icinde ariza yapti.
    Guc dugmesine basildiginda fan yuksek hizda calisio 3 saniye icinde kapaniyor, klavye isiklari aktif sekilde calisiyor fakat ekran gelmiyor.
    Statik elektirik bisaltma recovery vs denedim sonuc alamadim.
    Problem ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.