Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Gaming 3 RTX 3060 5600 İade Etmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,


    10.06.2022 tarihinde amazon üzerinden Lenovo RTX 3060 5600H modelini satın aldım. Ürünü tüm haftasonu kullandığımda bir sorunla karşılaşmamıştım fakat dün şöyle bir sorunla karşılaştım. Youtube'da bir video izlerken seste bir cızırtı olduğunu fark ettim ve acaba kulaklıktan mı diye bakınırken PC reset attı. Sonra bu 3-4 defa daha nüksetti. Neden böyle bir şey oldu derken şarj kablosunun prize takılı olmadığını fark ettim ve onu takar takmaz sorun düzeldi. Lenovo Vantage uygulamasından Denge modunu Düşük performans moduna getirip o şekilde çektim prizden ve sorun tekrarlanmadı. Sanırım prize takılı değilken yeterli gücü iletemiyor. Bu kafamı karıştırdığı için bugün de Blender Benchmark testi uyguladım. RTX 3060 Laptoplar ortalama 2400 puan alırken Performans modunda (hem lenovo vantage, hem bilgisayar ayarları hem de nvidia control panel) 1300 ü dahi geçemedi. Benchmark testini yaparken kısıtlayan bir şey mi var emin değilim fakat soru işaretlerim arttı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar.








  • benchmark testinde prize takılı değilse o kadar gücü vermez. ortalama laptop pilleri 50 watt/saat civarı, adaptörler 120 üzeri, 3060 için 150ye yakın. böyle olunca pilde tam performans alınması imkansız oluyor.

  • Hocam testleri tabiki prize takılı iken yaptım, yine de neredeyse yarı yarıya az çıktı sonuçta. Bu testi önemli ölçüde etkileyen başka hangi parametreler var acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diabolic13 D kullanıcısına yanıt
    Driver, UAC, Güç Modu, Windows versiyonu en başta akla gelenler. Lenovo nun kendi yönetim uygulaması da çakışıp sorun yaratabilir. Hp Omen uygulaması öyle bir baş ağrısı yaratmıştı bende geçmişte. Benchmark sırasında HWInfo açıp güç tüketimini gözlemleyin, tahminen tam performans çalışmıyor (az güç çekiyor) öyleyse sorun vantage da olabilir, hiç lenovo kullanmadım bilen daha iyi cevaplayabilir uygulama özelinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SailorTurkey -- 16 Haziran 2022; 0:51:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.