Şimdi Ara

LENOVO K5 NOTE ANA KONU - KULLANICILAR KULÜBÜ (KUTU AÇILIMI - İNCELEME) (175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.516
Cevap
60
Favori
217.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knight-Rider

    Toz kir tıkanmış olmasın?
    Öyle olsa kamera uygulamasında da seste sıkıntı olurdu. Kamera ile kayıt denemeleri yaptım. Mikrofon gayet düzgün çalışıyor. Sanırım bu cihazı kullanan pek kalmadı.
    🤔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunu çözemedik. Başka bir şey sorayım. Hard reset yaptığımda mtk engineering mod ile yapılan değişiklikler eski haline dönüyor mu? Yani hard reset engineering mod ayarlarını kapsıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endorphine

    Bu sorunu çözemedik. Başka bir şey sorayım. Hard reset yaptığımda mtk engineering mod ile yapılan değişiklikler eski haline dönüyor mu? Yani hard reset engineering mod ayarlarını kapsıyor mu?
    Kendi soruma kendim cevap yazayım. Evet fabrika ayarlarına dönüyor. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Bu uygulamayı guncelleyince telefon açılırken Android başlatılıyor 1/1 uygulama optimize ediliyor hatası veriyor ama güncellemeyince her hangi bir sorun olmuyor. Bu sorunu yaşayan tek ben miyim ?

    Edit: fotoğraf görünmüyorsa telefonla birlikte kendiliğinden gelen Google isimli uygulama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsaewq -- 8 Haziran 2020; 13:18:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt
    Artık hangi uygulamalarla alakalı bilmiyorum, ben de telefonu açarken uygulama optimize ediliyor gibi uzun uzun bekletiyordu, ekranında da sararma vardı. Gittigidiyor'dan Teknosa mağazasından almıştım. 2 yılın dolmasına 1 gün kala Teknosa'nın bir şubesine elden teslim ettim. Ekranı değişti, işletim sistemi güncellemesi yapıldı, bir daha benzer bir hata ile karşılaşmadım.
  • Batarya olarak da Hepsiburada'dan Örnekiletişim mağazasından 57,50 TL'ye pil aldım, sıfır görüntüye sahip, düzgün bir pil geldi. İlk takıp şarj ettikten sonra kullanmaya başlayınca memnun kaldım, şarjı yavaş azaldı ama onda da %20'nin altına düşünce saniyeler içerisinde bitti. Yine de bir önceki orijinal pile göre bir kaç tık daha iyi olduğu için hiç yoktan iyidir diyorum ama umarım ömrü kısa olmaz.

    Ses gitmeme sorunu için de mikrofon çipini değiştirttim, o da eskisinden daha iyi olsa da çok iyi olmadı. Demek istediğim artık ekonomik ömrünü tamamlamaya başladı elimizdeki telefonlar.

    Yeni telefonlarda birden uçtu. Yurtdışında yarı fiyata satılan ürünler buraya gelince vergisiydi, karıydı derken 2 katını geçiyor bazı modellerde. Bir şekilde dışarıdan getirecek olsan 2 bin liraya yakın kayıt parası var. Ancak çok pahalı bir modeli getirenlere mantıklı olabilir, 3-4 bine kadar Türkiye fiyatı olan bir ürünü yurt dışından getirteyim desen astarı yüzünden pahalıya gelir.

    Aldığım pilin linki burada. Hepsiburada'da indirim kuponu olduğu için oradan aldım, yorumları olumlu olan benzer ürün N11'de de var.
    https://www.hepsiburada.com/yedekyedek-lenovo-k5-note-batarya-pil-a-lityum-iyon-pil-p-HBV00000MYISI?magaza=%C3%96rnek%20%C4%B0leti%C5%9Fim

    Bu arada şunu düşünmeye başladım. Eskiden Ericson döneminde teknoloji de hızlı ilerlemiyordu, telefonlar da ömürlük aletlerdi, yıllarca kullanıyorduk, en fazla anteni eğiliyordu, elinle eğip, büküp düzeltip kullanmaya devam edebiliyordun.

    Şimdi telefon firmaları bizi haraca bağlamış gibi adeta. Alınan telefonlar 2 yılda ömrünü tamamlıyor. Acaba günümüz fiyatları ile 2500 TL bir telefona vermektense, 6-7 bin lira Samsung Note 10'uydu, S20'siydi gibi bir amiral gemisi almak daha mı mantıklı olur acaba? En azından aldıktan kısa süre sonra sorun yaşatmaya başlayan telefonları kullanıp, 2 yıl sonra yeni telefon almaktansa belki öyle bir modeli 4-5 sene sağlıklı bir şekilde kullanmak mümkün olmaz mı acaba? Hiç öyle yüksek fiyat bir amiral gemisi kullanmadığım için bilmiyorum. Yoksa onlarda da aynı durum mu söz konusu?

    (Ha bu arada ben Lenovo'yu da 3 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Garantisi sayesinde bir sararmış ekran değişimi, mikrofon tamiri, işletim sistemi güncellemesi ile 1 yıl uzattım kullanma süresini ama son aylarda artık işkence oldu. 150 TL tamir ücreti ile bir nebze işkence azaldı. Yeni telefon alacağım ama Ocak ayında 1900 küsür olan Xiaomi Redmi Note 8 pro'ya 2800 vermek istemediğim için hala sürünüyorum. Model bakıyorum, eski fiyatları var elimde, bi ara bakmıştım, hepsi abartı şekilde, bazıları 3-4 ay içinde %70-80 gibi fiyatlarda zamlanmış. 1499 olan telefon 2700 olmuş. Saçmalık...




  • İşletim sistemini nasıl güncellendiniz? Şu anda Android kaç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android versiyonu değişmedi. 6.0 yüklüydü ama her açıp kapandığında uygulama optimize ediliyordu. Garantiye yolladım, sistem güncellemesi yapıldı denildi, yine 6.0 yüklüydü ama hata geçmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende mikrofon arızası olmuştu. Netten 50TL ye mikrofonun ve usb soketinin olduğu kartı aldım. Değiştirdim. Zaten usb soketinde de gevşeklik vardı düzelmiş oldu. Gel gelelim iş profili yüklü cihazda ve sistem illede android 8 yada üstüne güncellemem uyarısı vermeye başladı. Aksi taktirde belli bir süre içerisinde cihaz sistemden atılacaktı. Son ana kadar direndim. Çok araştırdım android 8 yada üstü ROM var mı diye. Ama maalesef yok. Bende cihazı değiştirmek zorunda kaldım. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali yazılım desteği öncelikli araştırma yaptım. Sonuçta Samsung galaxy A51 aldım. Eşimde de A50 var. 1 senedir güncellemeler konusunda gayet başarılı. A51 de aynı durumuda şu an. Performansıda bana fazla fazla yeterli.
  • Arkadaşlar merhaba.bende de 16 lik versiyon mevcut.fakat an itibariyle şarj entegresi arıza yaptı.telefoncu da bulunamadığını söyledi.bu konuda yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • endorphine kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı sorunu yaşamaya başladım. Sorunu nasıl çözdün acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sxnan -- 6 Eylül 2020; 22:39:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sxnan S kullanıcısına yanıt
    Soket gevşek olunca oluyordu. Aldıktan 1 sene sonra serviste değişmişlerdi soketi. Ama kısa süre sonra yine gevşedi. En son ben mikrofon arızası yüzünden kendim değiştirmiştim. İyi gibiydi. Zaten genelde tutarsız bir şarj akımı vardı cihazın. Bazen yüksek akımla şarj ederken bazen düşük akımla şarj ediyordu. İşim icabı emekliye ayırdım telefonu. Şimdi samsung a51 kullanıyorum. Yaklaşık 4-5 ay oldu. Çok fark var inanın. Hem performans hem şu kronik şarj soketi konusunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar,
    cihazın dokunmatiğinde açma-kapama tuşunun orada 1cm x 1 cm ebatında arıza oluştuydu.
    bir haftadır da alt taraftaki kare tuşuna basınca ekranda dokunma oluşuyor. ben ekrana değil kare ye basıyorum fakat ekrana basılmış gibi işlem yapıyor.
    bugun telefonu pc ye bağlayıp dosya transferi yaparken farkettim ki dokunmatik düzgün çalışıyor.

    kısacası telefon sarjda iken dokunmatik düzgün calışırken sarjdan çıkartınca bozuluyor.
    arıza neden olabilir. ikinci bir bataryam olmadığı için batarya ile deneme yapamadım.
  • Ekran koruyucu var mı? Bazen bir süre sonra sıkıntı çıkardığını eşimin telefonunda şahit oldum. Az kalsın telefonu söküyordum. Önce ekran koruyucuyu şökeyim daha kolay dedim. Ve sorun düzeldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dokunmatik ekran bozuldu.
    Tamir ettiren arkadaslar memnun kaldılar mi. Tamir için nereyi önerir siniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende bu telefon var da bunun desteklediği bluetooth codecleri nedir bilen var mi? LDAC pahalı bir kulaklık aldım ama bundan tam performans alamam zannediyorum.
    Developer menuden bakmaya çalıştım ama bluetooth codec diye bir ibare yoktu. (Android 5.1 kullandığım için mi acaba bilmiyorum)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yine basladi arama gelince zil calmama problemi :/

  • ivirzivir35 kullanıcısına yanıt

    Selamun aleyküm 4 aydır kullanıyorum ekran değişimi yaptırdım her hangi bir sorun çıkmadı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyazejder B kullanıcısına yanıt

    Merhaba, nereden aldınız acaba. Adres verebilir misiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildirim çubuğunun iki kademeli açılma durumunu nasıl iptal edebiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.