Şimdi Ara

Lenovo legion y530/730 (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
8
Favori
34.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Görev çubuğundaki batarya simgesine tıkladığımda çıkan seçenekler var ya onaları kastettim.
  • Onlar da etkileyebilir. Kaç seçenek var bilmiyorum ama deneyin hepsini. Oyunu nvidia ekran kartıyla açtığınızdan emin olun, onunla da ilgili olabilir. Farklı herhangi bir oyun denemiş miydiniz?
  • Yok nvidia ile açtım onu denedim ama olmadı. Başka bir oyun denemeye fırsatım olmadı ama en kısa zamanda deneyeceğim inşallah.
  • Arkadaşlar müzik dinlerken sesin çatallaşması başına gelen var mı?
  • Bir video çekip yollayabilir misiniz, tam olarak nasıl bir çatallaşmadan bahsediyorsunuz.
  • gelmisine G kullanıcısına yanıt
    Şu an evde değilim ama nasıl anlatayım sesler tiz ve mekanik, bass çok zayıf. Netlikte sıkıntı yok ama arada milisaniyelik atlamalar oluyor sanki. Driverler falan güncel ama dolby ile realtek mi çakışıyor ekolayzır sapıtıyor bilemedim. Youtube da denedim spotify da aynı şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eve geldim tekrar denedim şu an gündüz olan çatallaşmadı duyamadım. Anlık işlemciyle alakalı bir şey de olabilir.
    Bu arada Dolby'de en güzel sesi film modunda aldım. Diğerlerinde surround çok fazla.

    Çok elzem değilde şuna niye kart okuyucu koymamışlar şok oldum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    İşte oyuncu bilgisayarlarında bu sorun var.

    Hem güçlü hem ucuz yapabilmek için diğer her şeyden kısıyorlar. Mesela erkan ips olsa bile çok da kaliteli olmayan bir ekran. Renk konusunda, özellikle kırmızı, sorun var.

    Bilgisayarın ekranı eski bilgisayarıma göre çok daha iyi olduğu için bana güzel geliyor orası ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: john ronald reuel tolkien

    İşte oyuncu bilgisayarlarında bu sorun var.

    Hem güçlü hem ucuz yapabilmek için diğer her şeyden kısıyorlar. Mesela erkan ips olsa bile çok da kaliteli olmayan bir ekran. Renk konusunda, özellikle kırmızı, sorun var.

    Bilgisayarın ekranı eski bilgisayarıma göre çok daha iyi olduğu için bana güzel geliyor orası ayrı.
    Valla hocam ben kırmızıda bi sorun göremedim açıkçası. Kan gibi renk var adeta. Özellikle GTA V'de hikaye modundaki kırmızı arabayı düşünüyorum baya bildiğimiz kırmızı, çok kırmızı.




  • Ben de yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum cihazı cihaz kibar ve güzel ama şöyle bir sıkıntım var.Oyun oynarken fanlar çok yüksek ses çıkarıyor.Birde oyundayken gpu yüzde 90 larda, bu sıkıntıyı çözen var mı?
  • Hocam merhaba, herhangi bir renk ayarı yaptınız mı ya da renk profili yüklediniz mi? Ekranı hiç başka bir cihazla, laptop, telefon vs. karşılaştırdınız mı? Bu konunun 12. sayfasında bir mesajım var, görsel de paylaştım https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136612957 bir bakabilirseniz sevinirim.

    Birçok renk ayarı ve profili denedikten sonra güzelleşti bende ancak donanım gereği bir yere kadar iyileşiyor.https://youtu.be/7v6QXZWylpI karşılaştırmak isterseniz bu videoyu öneririm, videoyu önce y530'da açtığımda gayet güzel geldi ekran ama telefonum mi6 ve eski notebookum y50 ile karşılaştırınca renkler bariz daha kötü bu cihazda. Bazıları ekran gayet güzel diyor bazıları çok kötü diyor, ekran kalitesiz deyip iade eden de var. Ekranlar mı farklı yoksa bu kadar göreceli bir şey mi çözemedim doğrusu.




  • Max Richter kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    aslında lenovo y530 ürünlerinde kullanılan 9 farklı panel bulunmakta sitesindeki part numaralarından güzel panel olanları internette araştırarak görebilirsiniz. Renk profilleri genelde kalibrasyon makinaları ile var olan panelin optimum renk vermesi için yapılıyor. Yani bunu şöyle de açıklayabiliriz; %60 srgb gamuta sahip bir panel'in kalibrasyonu yapılırsa o panel yine %60 srgb arasında en düzgün renkleri veriyor. %100'e yükselmiyor. Farklı paneller olduğu içinde sizlerde bulunan panele göre kalibre edilmiş renk profillerini kullanmanız daha sağlıklı ve doğru olacaktır.
    https://pcsupport.lenovo.com/tr/en/products/laptops-and-netbooks/legion-series/legion-y530-15ich/81fv/parts?linkTrack=Homepage%3ABody_Search%20Products&searchType=4&keyWordSearch=Legion%20Y530-15ICH%20Laptop%20(Lenovo)%20-%20Type%2081FV

    Yukarıdaki sitede y530 modeli ile uyumlu olan lcd paneller mevcut 250 nit parlaklığında olan modeller genelde renk gamut olarak srgb değerlerini 50-60 arasında veriyor.

    örnek olarak lg modelinden gidelim. Linkteki LG LP156WFC-SPD1 panel modeli %54 srg ve 250 nit parlaklık verirken. LG LP156WFG SPB2 modeli %96 srgb ve 300 nit parlaklık vermekte. Ürünlerle ilgili part numaraları ile aliexpress veya ebayden panelleri satın almak mümkün.

    Türkiye de satılan ürünleri isehttp://psref.lenovo.com/Product/Lenovo_Laptops/Lenovo_Legion_Y530_15?ch=turkey bu siteden görebilmemiz mümkün. Ben de cuma günü hepsiburadadan MTX ile biten modelini aldım. Bu hafta elime geçecek inşallah. i7 - 1050 TI - 1TB - 128 GB ile gelen model lenovonun sitesinde bakıldığında 250 nit panellerden kullanılmış muhtemelen düşük kaliteli panele sahip olacağım :/ ama ileride yükseltilir diye çok fazla sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

    Bendeki sıkıntı şudur ki araştırma sonucu edindiğim bilgilere göre i7 ve Ti olan modellerde ürünü oyun oynarken 135 watt güç yetmeyip bataryadan yiyormuş. Bu hem bataryada hem de performansta ileride sorunlar yaratır mı bunu düşünür oldum. Ben çok fazla oyun oynamasam da render alacağım için bir nevi bilgisayar full olarak çalışacak. Sizlerde acaba böyle bir problemle karşılaşan oldu mu sormak isterim. Bazı kişiler 170 wattlık güç adaptörü ile sorunlarının çözüldüğünü söylemiş yabancı sitelerde fakat o zaman da fazla watt bataryayı patlatır mı sorusunu doğuracak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Max Richter



    Fotoğrafta soldaki y530 sağdaki 4.5 yıllık notebookum y50. Telefon ile çektiğim için ikisi de olduğundan soluk göründü ama fark bariz ortada. Sadece kırmızılarda değil yeşillerde de bir solukluk var. Ne kadar ayar denesem de y50 seviyesine ya da cep telefonum mi6 seviyesine gelmiyor. "Color coverage is indeed poor. Managing just 57% of sRGB and 36% of AdobeRGB, the Y530 matches the Dell G5 15 5587 for worst color reproduction of the bunch." Notebookcheck adlı sitede de bunu görünce normal hâlinin böyle olduğunu düşünmeye başladım. Eğer cihazı herhangi bir şeyle karşılaştırmayıp zevkinize göre birkaç ayar yaparsanız kullanılabilir ancak bu donanıma bu ekran olmamış.
    Attığın videoyu S7 telefonumun son parlaklığında kıyaslayınca evet renk tonu farklı, telefon da IPS ekran kullanıyor. Kontrast olarak daha yüksek bir görüntü var telefonda ama bilgisayardaki pek rahatsız etmedi açıkçası. Belki ekstra ayarla daha da iyileşir ama hani iade falan etmeyi gerektirecek kadar sorun olarak görmedim şahsi açıdan.




  • Çok teşekkürler hocam. Bendeki model 81FV001LTX. LP156WFC-SPD1 model panel varmış baktım. Sizin de örnek olarak verdiğiniz düşük srgbli model. Belli ediyor kendini zaten ondan bu kadar bahsettim. Bu modele özgü renk profili var mı bilmiyorum. Biraz baktım laptopmedia diye bir site var $4.97'a satıyor, deneme sürümü falan olsa iyi de görmeden verilmez gibi. Ben de önceki mesajımda "donanım gereği bir yere kadar iyileşiyor" derken sizin dediğiniz gibi %60 srgb %100'e yükselmiyor anlamında söylemiştim. Bu arada sadece renk profili de yeterli olmuyor bende. Bir önceki sayfada bir mesajım var renk ayarlarını paylaştığım. Eğer varsayılana dönersem ekran sararıyor ve çok kötü oluyor. Anladığım kadarıyla sizdeki de benzer bir panel olacak, cihazı aldıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum yine.




  • Büyük ihtimalle bu cihazda kullanılan işlemcide bir problem var donanımsal olarak olmasa da yazılımsal olarak kesinlikle var.

    Bu arada uzun uğraşlar sonucunda nVidia resmi destek ile iletişime geçtim ve gpu driverindeki problemle ilgili bir sonuca ulaşabildim: GTX1060'lı modelde standart driverler Lenovo tarafından bilinçli olarak uyumlu donanımlar listesine ekletilmemiş. Lenovo bu cihazda yeni driver sistemi olan DCH'nin özellikle kullanılmasını istemiş bir nevi DCH driver pilot cihazı diyebiliriz.
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    Touchpad tuşları titriyor olabilir.ben bu sebepten ötürü iade etmek zorunda kaldım.
  • Isınmadan yana bende muzdaribim. Servise gönderdim bu yüzden şuanki aldiğim değerler cs go turbo fan ve laptop sogutucu ile 59 ile 65 derece sıcaklık alıyorum normal midir ? 1050ti i7 8750h modeli
  • mtopraak M kullanıcısına yanıt
    fazlası normaldir ... gpu 70 cpu 80 derece normali
  • Arkadaşlar indirim çekim var y530 i5 1050ti modelini 5100 TL'ye alabiliyorum ne dersiniz alınır mı cihaz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Touchpad bazen kendi kendine kapanıyor, sebebini bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.