Şimdi Ara

LENOVO M0620 2.0 USB HOPARLÖR İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar siz de benim gibi ekstra bir güç kablosuna gerek kalmadan usb üzerinden enerjisini karşılayan küçük bir hoparlöre ihtiyaç duyuyorsanız bu hoparlöre bir göz atmanızda fayda olabilir. Bu hoparlörü almadan önce internette araştırmama rağmen bu ürün ile alakalı bir inceleme bulamadım. Aldıktan sonra da kendim yazmak istedim. Benim için çok fazla bir önemi yok ama isteyenler olabilir diye;

    Teknik özellikler
    Model................................................M060
    Çıkış Gücü.........................................2W + 2W
    Hoparlör Belirtimleri...........................2’’ 4Ω 3W
    Frekans Tepkisi.................................120Hz-20Khz
    SNR..................................................>=65db
    Duyarlılık..........................................600mV
    Distorsiyon........................................<=0,3%
    Hoparlör Boyutu................................G102 x Y102 x D67mm
    Güç Kaynağı Gerilimi.........................USB/DC 5V

     LENOVO M0620 2.0 USB HOPARLÖR İNCELEMESİ

    Öncelikle tasarım ile başlayalım. Boyutları 10cm 10cm gayet ergonomik. Sadece masada kullanmak için değil aynı zamanda seyahate falan çıkarsanız yanınıza alıpta çok rahat bir şekilde taşıyabilirsiniz. Görüntü olarak yanlar ve üstün üçgenimsi bir şekilde olması ve ön tarafın yuvarlatılmış birer köşesi hoş olmuş. Bir de ön tarafta hava kanalı gibi gözüken bir yer var. Resimde çok fazla belli olmuyor ama orası kapalı. İçeriye açılmıyor. Malzeme olarak da ön taraf filtreli bez ile kaplı. Arka tarafları parlak plastik. Alt tarafında kaymasını engelleyici yapışkanlar bulunuyor.

    Hoparlörün kutusundan hoparlörler, kullanım kılavuzları ve kabloları birleştirmek için bir zımbırtı çıkıyor. O zımbırtının resmi aşağıda
     LENOVO M0620 2.0 USB HOPARLÖR İNCELEMESİ

    Hoparlörler enerjisini usbden karşılıyor. Bitişik 2 tane usb bağlantısı var. Hoparlörün arkasında 5 V 1A yazmasına rağmen tek usb ile bağladığımda da herhangi bir fark göremedim. Aslında olmasını beklerdim. Çünkü usb 2.0 en fazla 0.5 A verebiliyor. Bilgisayarında boşta usb slotu olmayanlar herhangi bir cep telefonu adaptörünü de kullanabilir.

    Gelelim ses performansına. 50 liraya satılan bu sistemden çok yüksek seviyede ses vermesini beklemek yanlış olur. Ancak 20 metrekarelik bir odada güzel seviyede bir ses veriyor. Biriyle konuşurken sesi kısma ihtiyacı hissediyorsunuz. Aslında bence önemli olan verdiği sesin yüksekliğinden ziyade kalitesi. Çünkü bazı hoparlörler gerçekten çok yüksek seviyede ses verip dinlerken hiç tatmin etmiyor. Ama bu öyle değil ses kalitesi gayet güzel. Müzik dinlemek keyifli bir hale dönüşüyor. Baslar orta düzeyde. Subwoofer eksikliği ben çok fazla hissetmedim. Ama subwooferın yaratmış olduğu güp güp sesleri arayanlar olabilir. Bunların haricinde sesi sonuna kadar açsanız da seste bozulma olmuyor. Tabi benim kullandığım bilgisayar ve telefon için. Bazı ses kaynakları olması gerektiğinden fazla ses çıkışı verip yüksek seslerde parazit oluşturabiliyor. Aşağıdaki resimde cep telefonumdan ses yüksekliğini desibel olarak da ölçümledim. Testi hoparlöre 1m mesafeden yaptım.

     LENOVO M0620 2.0 USB HOPARLÖR İNCELEMESİ

    Bir de son olarak bazı hoparlörler bilgisayarda herhangi bir ses açık olmasa bile cızırtı gibi istenmeyen bir ses çıkartabiliyor. Bunda öyle bir şey yok. Kulağınızı hoparlöre yaslayınca anca pısss gibi bir ses duyuyorsunuz. Ancak kesinlikle oturduğunuz mesafeden birşey duyulmuyor.

    Özetle uygun fiyatlı küçük boyutlarda usb üzerinden çalışan bir hoparlör arıyorsanız fazlasıyla hoşunuza gidecektir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.