Şimdi Ara

Lenovo V580C Kullanıcıları Platformu [Sorunlar ve çözümleri 2. Mesajda] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
592
Cevap
9
Favori
23.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Selamlar 2013 aralık sonlarından beri bu modeli kullanmaktayım, alıp kullandığım ilk sıfır ve ilk dizüstü bilgisayar nazar değmesin  

    Artık emekli etmek gerekiyor normal şartlarda neredeyse 9 sene kullanmışım ama ülke ekonomisi malum 15 bin TL den başlıyor fiyatlar. Biraz araştırayım belki bir iki parçayla iyileştirme yapılabilir mi diye düşündüm ve buradayım.


    Uzun zamandır buraya girmemiştim yalnız olmadığımı görmek mutlu etti ama uzun süredir giren olmamış.

    Şimdi ben de yükseltme/iyileştirme arayışına girdim ve birkaç sipariş verdim;


    Alfais Al-4717 12.7 mm SATA HDD Harddisk Caddy Kızak Kutu


    Western Digital 240GB YEŞİL SSD 2,5 IN 7MM SATA III 6GB/S


    Maxtor Yüksek Performans Termal Macun/Ped (2gr 12.8W/mk CTG8)


    Bunların haricinde Ram takviyesi yapmak istedim ama bizim cihazlarda 800 mhz lik ram takmışlar. Ram takviyesi yapanlar hangilerini kullandı ve hız/güç artışı fark ettirdi mi? Ben aşağıda linkini verdiğim Ram i alıp kullanmayı düşünüyorum işimi görür mü? İşlemci bu ram i destekliyormuş ama anakart konusunda emin değilim bilgisayar özelliklerinde 8+8 şeklinde 16 gb 1600 mhz desteklediği yazıyor bilenler deneyenler ne düşünüyorsunuz boşa para harcamak istemiyorum sorun yaşatır mı yoksa sıkıntısız kullanır mıyım? Yoksa bu cihazlara ram takviyesi gereksiz midir? Almayı düşündüğüm Ram şimdi bir tane alacağım sorun yaşamazsam bir tane daha alıp 8+8 gb 1600 mhz şeklinde kullanmayı düşünüyorum. Satıcıya sordum bizim cihaz için uyumlu dedi;

    Kingston ValueRam 8GB 1600MHz DDR3 Notebook Ram (KVR16LS11/8)


    Ayrıca işlemci ve ekran kartını da yükseltmeyi düşündüm ama malesef işlemci bulamadım ekran kartıda tümleşikmiş sanırım yükseltmek imkansız, elimizde sadece ram ve ssd yükseltmesi kalıyor  



    @aRiSe* @aceloq @CodeS50 @hknct





  • Purpaso kullanıcısına yanıt
    Hocam 3. Nesil işlemci ve ddr3 ram ile şu donemde pek bir performans elde edemezsiniz. Bence 2.el güzel l bir fiyata elden çıkarın benim tavsiyem bu yöndedir. Bende 6 sene boyunca bu laptobu kullandım çok güzel di ama yükseltmek için istemeyerekde olsa sattık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O zaman ram işine girmeden bir süre daha kullanıp ilk fırsatta yeni cihaz almak gerekiyor.


    Zaten pek oyun oynayan birisi değilim genellikle film ve internet için kullanıyorum çok nadiren canım oyun oynamak istiyor o zaman da cepten oynuyorum malum pc kaldırmıyor artık hiçbir şeyi


    teşekkürler cevap için  

  • Purpaso kullanıcısına yanıt

    Selam. Ben de 2013 yilinda almistim herhalde. Hala kardesim kullaniyor. SSD'li olunca gunluk kullanim icin yeterli oluyor. Sadece gecen sene ekrani gitti, aliexpressden uyumlu bir ekran alip degistirdim bir de anakart arizalanmisti 2 kere tamir edildi. Yuksek ihtimal tekrar arizalanir cunku tamirattan sonra pek dikis tutmuyor anakart.


    Onun disinda ram icin diyecegim sey, spesifikasyonlar ayni da olsa uyumsuz olabilir. Voltajlar da bire bir olmasi lazim. Yanlis hatirlamiyorsam v580c 1.5V ram destekliyordu. Bi kontrol edersiniz yine de. Ozellikler ayni diyip 1.35V ram alirsaniz calismaz.


    Ekran karti tumlesik oldugu icin yukseltmek zor bir islem gercekten yapmak istemezsiniz. Ama islemci masaustu bilgisayar gibi cikarilabiliyor. Dolayisiyla FCPGA988 soketinin destekledigi i7 islemci bile takabilirsiniz. Aliexpressde ve sari sitede,letgo da vs. bulunabiliyor bu islemciler. Kolay bir upgrade olur gercekten.

  • + 4gb ram daha alarak 8gb rame upgrade etmiştim. SSD ile cihaz baya performanslı oluyor. günlük kullanım ve TV'ye bağlayıp film izlemek için hala ideal. HTPC tadında kullanılabilir durumda. Bence hemen gözden çıkarmayın derim.


    Ram olarak aşağıdaki ürünü aldım bir sorun olmadı.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRiSe* -- 31 Aralık 2022; 11:45:27 >
  • Hdd de sorun oluştu. Yıllar önce 1 tb'lık diski c d olarak ikiye ayırmıştım önemli şeylerimi aldım ama filmler gibi boyutu büyük dosyalarımı alamadım. SSD yi taktım usb flash'a microsoftun sitesinden win10 iso imaj diski oluşturdum (korsan xp veya win7 kullanırken ücretsiz yasal win10 yükseltmesi vermişti microsoft, dijital lisans sahibi olmuşum o şekilde). Yükledim kurdum ssd ye kurmak daha hızlı gerçekleşti ya da artık win kurmak daha hızlı gerçekleşiyor hangisi bilmiyorum.


    Eski hdd deki win10 u silmedim herhangi bir sorunda ona geri geçerim diye ama şöyle bir sorun oluştu c diskinde sorun yok d diskinde yönetici izni yok diye d diskine giremedim. İnternette baya bir araştırdım, bir şekilde diske girdim ama dosyalara giremedim onlar için de baya bir uğraştım ama tek tek uğraştırması nedeniyle sinir oldum zaten çok önemli olmadıkları için bütün diski formatlayıp birleştirdim. Her adımda farklı bir sorunla karşılaştım(formatlarken bile). Bunları niye yazıyorum benim gibi çok bilgisi olmayanlar kesinlikle önemli dosyalarını yedeklesinler sonradan illaki bir sorun çıkıyor.


    Bilgisayar artık çok hızlı açılıp kapanıyor programlar da öyle ama sadece o kadar   ben daha farklı olur diye düşünüp yanlış hayallere dalmışım  

    Şimdilik ram yükseltmesini askıya aldım ssd yi bile boşuna aldığımı düşünüyorum evet bilgisayar biraz hızlandı ama işlemci ve/veya ram yavaş kalıyor.

    Benim cihazda ramler 800 mhz gösteriyor cpu-z programı, ben anlamadım herkese farklı hızlarda mı ram takmış bu adamlar?


    Win10 yükledikten sonra ses konusunda yine gariplik hissettim ve dolby programını kurup deneyim dedim(win7 ve xp için var) dolby gelmedi ama sanırım içinden driver geldi kuruldu seste iyileşme oluştu. Ses konusunda sıkıntı yaşayanlar deneyebilir.

    Realtek High Definition Audio sürücü sürümü 6.0.1.6909 böyle bir şey oldu


    Şimdilik bu kadar bakalım ilerleyen zamanlarda ne yaparım bilmiyorum ama bu cihaza artık daha fazla yatırım yapmam sanırım. İlgilenen herkese teşekkürler   





  • bluetooth donanımı bizim cihazda var mı?

  • @ High_ToweR


    Merhaba biraz geç oldu ama tesadüfen gördüm mesajınızı. Evet cihazda bluetooth var.


    Win10 kullanıyorsanız sağ alt tarafta tarih sekmesinin yanında bildirimler sekmesine tıklarsanız orada telefonlardaki gibi hızlı erişim kısayolları var. Bluetooth da dahil olmak üzere birçok özelik bulunmaktadır. Selamlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purpaso -- 14 Ocak 2024; 12:10:49 >




  • Purpaso kullanıcısına yanıt
    Hocam yalnız orada açınca çalışmıyor ya bir sıkıntı var çözemedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High_ToweR kullanıcısına yanıt

    Lenovo system update kurdunuz mu? Kurmadıysanız kurun otomatik yükler.


    https://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles/h1wq04ww.exe


    Benim pcde yukarıda linkini verdiğim yüklü bir kurup deneyin bilgisayarı kapatıp açın öyle deneyin. Olmazsa kaldırırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purpaso -- 16 Ocak 2024; 0:46:44 >
  • Ram takviyesi yapan var mı veya üstündeki rami komple değiştirmek mi mantıklı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High_ToweR kullanıcısına yanıt

    Yani 4+2gb idi ben 4gb daha aldım 4+4gb yaptım. Ram kullanımı açısından illaki faydası olur.


    Önemli olan ssd kullanmak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.