Şimdi Ara

Lenovo Y560A Kullanıcılarına Birkaç Sorum Olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Yaklaşık 4 hafta önce vatan bilgisayardan lenovo y560a aldım. Daha doğrusu aldığımı düşünüyorum. Aldığımı düşünüyorum diyorum çünkü ekranda gri tonlarda problem var. Dalgalı şekilde görünüyor.

    Ancak okuduklarıma göre lenovo y560a sürümünde bu sorun düzeltimiş deniyor? Lenovo y560a sahibi arkadaşlara sorum sizde de gri tonlarda bu sorun varmı?

    İkinci sorum ise vatan bilgisayarda aldığım fatura haricinde heryerde y560 yazıyor. Birtek kutusunda alt kısımda IdeaPadY560A740QF54G500P7PW3c-TR şeklinde birşey yazıyor. Tabi buda ürünün modeli oluyor. Ancak burada da Y560A yazmasına rağmen neden üründe gri tonlarda ve diğer tonlarda bir problem var? Ve sizde Y560A yazısı fatura ve bu şekilde kutu dışında başka yerlerde de geçiyormu? Çünkü bu ikisi hariç everest vb diğer bütün herşeyde de ürün Y560 olarak geçiyor.

    Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler,
    Burak

    Edit:

    Ekrandaki ton problemini şu şekilde anlatabilirim. Gradient yani düzenli olarak artan-azalan resimlerde görüntü aşağıdaki resimdeki gibi oluyor:


    Ancak resmin orjinali aslında böyle:
     Lenovo Y560A Kullanıcılarına Birkaç Sorum Olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakDulgar -- 30 Ocak 2011; 1:10:16 >







  • y560 diye forumda bahsedilen i7-720qm işlemciye sahiptir. kasa tipi y560dır snn kullandığın model 560a ve bu modelde öle genel bir sıkıntı yok. aynı pcden bende kullanıyorum ürün canavar gibi
  • Peki senin laptop'da gradient'lerde bir sorun varmı?

    Mesela aşağıdaki bağlantıda bulunan resim sende düzgünmü görünüyor? Yoksa hafifde olsa bant bantmı görünüyor?

    >>http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.php
  • bende de aynı problem varmış. sen dedikten sonra fark ettim.çok dikkatli bakmadıkça anlaşılmıyo
    atrıca tek gri tonlarda değil tüm renklerde problem oluyo.ama verdiğin sitedeki kadar bariaz değil.
    mesela aşağıdaki resimleri denemek için yaptım.resimler de yaklaşmadıkça sorunun olduğunu anlamıyosn bile : ))

    GRİ NORMAL

     Lenovo Y560A Kullanıcılarına Birkaç Sorum Olacak


    GRİ YAKLAŞILMIŞ

     Lenovo Y560A Kullanıcılarına Birkaç Sorum Olacak


    MAVİ NORMAL

     Lenovo Y560A Kullanıcılarına Birkaç Sorum Olacak


    MAVİ YAKLAŞILMIŞ

     Lenovo Y560A Kullanıcılarına Birkaç Sorum Olacak




  • Evet dediğin gibi bütün gradient resimlerde oluyor bu. Dün Y560 sorunu ile ilgili detaylı bir araştırma yaptım lenovo forumlarında. Y560'da olan gradient sorunu bizdekinden çok feci :) Ayrıca onlarda dans eden pixeller, gri tonlarda titreme vb gibi sorunlarda var.

    Y560A'da düzeltilen kısımlar bunlar sanırım. Ancak yinede hafif bir gradient problemi var. Tasarım yaptığım için fark ettim bunu bende. Bzen rahatsız edici olabiliyor.

    Ancak laptop'u 24" Full HD LCD bir ekrana HDMI kablo ile bağladığımda bu sorun olmuyor. Sanırım sorun yine Lenovo'da kullanılan LED panelde. Ve genel olarak farkedilmediği için böyle bir sorun yokmuş gibi algılanmış.

    Birkaç Y560A kullanan kullanıcıda bu dediklerimizi onayladıktan sonra sorunuda onaylamış oluruz.

    Bugün İzmir Vatan Bilgisayara gidip orada da bir inceleme yapacağım. Yine sonucu buradan size bildiririm.
  • imzamdaki linkin ilk mesajlarını okursan orada ufak bir test var farkları da anlattım.
  • - Ekranıyla ilgili çeşitli sıkıntılar vardı. Y560A modelinde düzeltildi.

    demişsiniz ilk mesajınızda ancak sorun tam olarak düzeltilmemiş. Bugün vatan bilgisayara gittim ve bizzat bütün modelleri inceledim. Sorun bütün Y560 ve Y560A modellerinde var. Yeni çıkan Y560p modelinde ise bu soruna rastlamadım.
  • belki yazılımla düzeltilcek bi problemi vardır.güncellemeleri takip etmek gerek
  • eksik okumuşsun.. normalde kendi haline bırakırım okuymayı bilmeyen adamla uğraşamam derim içimden..neyse bugün iyi günümdeyim.

    olay şu 2ay kullanıp Y560 ımı satıp Y560A aldım. kutusunda sağında solunda hiçbirşeyinde Y560A yazmıyor belli olarak. seri numarasında model numarasında şans eseri geçebiliyor. 4 tane y560 geçti elimden.

    iş işlemcide harddiskte vs değil. y560A olup olmadığını anlayabileceğin tek şey ekranı. bazı kutu üzerinde ise HD-LED yazıyor çok farklı kutular var çok farklı modeller var.



    ~Y560 ilk versiyon Ekran Sorunları ve Çözümleri ~

    Attachment ekteki dosyayı açıp ekranınızda büyütün gri tonlarıyla ilgili bir sıkıntı fark edeceksiniz. Bu , yeni nesil ekranlardaki hız kaygısıyla 6-bit monitör kullanmaktan kaynaklanıyor. 8bit bir ekranda 16.8 milyon renk bulunurken bu sayı 6 bit ekranlarda 16.2 milyona düşüyor. insan gözünün kolayca seçebileceği birşey değil bu haliyle. 6 bit ekranların tepki süresi 8ms ilen 8-bit ekranlarda bu 20 ms e çıkıyor. dolayısıyla performansa yönelik makinelerde oyuncular için 6-bit ekranlar tercih ediliyor. 6-bit ekranlar gösteremediği renklerde tonlamaya yapıyor. kısacası uydurmaya çalışıyor. ancak gradient yani resimdeki gibi düzenli olarak artan-azalan resimlerde sıkıntı baş gösteriyor. Grafik tasarımıyla ilgilenmiyorsanız ya da sık girdiğiniz sitelerde bu tonlar ağırlıklı değilse varlığını bile hissetmezsiniz. Yabancı forumları takip eden arkadaşlar bunu hastalığa çevirip paranoyakça işlemler yapmaya başladılar. Ortada büyütecek birşey yok. Diğer yandan sorunu aşırı yaşayanlar oldu ve lenovo bunun için 2 adet güncelleme yayınladı.Bu updateler sorunları azaltmakla beraber tam olarak çözememektedir.Sorun donanımsaldır.

    UYARI: Bu sorun Y560A modelinden güncellendi. Yeni Model 32-bit LG LED Ekrana sahip ve sorun yaratmıyor

    1. BIOS update:
    Download
     Lenovo Y560A Kullanıcılarına Birkaç Sorum Olacak

    2. Ekrankartı update:
    Download




  • Çok doyurucu bir açıklama yazmışsın ellerine sağlık bu açıklaman muhtemelen hp dv6 karıncalanma sorunu yaşayan arkadaşların açtığı başlığa bir bakış açısı sunacaktır ben başlığı açan geccce arkadaşıma ileteceğim yazdıklarını gerçi okumuştur muhtemelen ama belki hp ile olan diyaloglarında bir işlerine yarayabilir. Foruma sunduğun ciddi katkıdan dolayı kendi adıma teşekkür ederim.
  • @Php
    Hocam , ellerinize sağlık.Az,öz ve tam 12'den hedefini bulan bir ok gibi harika tarzda yorum yapmışsınız..Bilmediğim bazı detaylara açıklık getirdiğiniz için ayrıca kendi adıma teşekkür ederim.İyiki , iyi günündeymişsiniz.Buradaki yorumunuz gözüme çarpmasa, imzanızdaki linki incelemek aklımın ucundan dahi geçmezdi.
  • rica ederim. forumun atarlı kısımlarında takılmak insanın bakış açısını değiştiriyor. forumda olgun kullanıcıların da olduğunu unutabiliyorum bazen.

    GeCCCe yle de ayrıca görüştük. hp de sorun yaşayan arkadaşlara tek tavsiyem ekran çözünürlüğü kısmına giriş gelişmiş ayarlardan 16 bit renk seçeneğine geçmeleri
  • Asus N53JL-SZ030V
    http://www.exa.com.tr/asus/tasinabilir_bilgisayarlar/asus_n53jlsz030v-323-12872.html

    Lenovo Y560 59-050956 i7-740
    http://www.exa.com.tr/lenovo/tasinabilir_bilgisayarlar/lenovo_y560-323-13265.html

    Arkadşlar bu iki ürün arasında kaldım. İkisinden birini alcam. Y560 için sorunları var ekran kalitesi için deniyordu. Kimileri 740 işlemcilerde duüzeltildi deniyor. Y560A modelinde bir tek sorunlar düzeltildi diyenler var forumlarda.

    Lenovo Y560 59-050956 i7-740 Bu üründe bahsedilen ekran sorunu var mı?

    İki üründen birini seçmeme yardım edin. Arızalı ürünle uğraşmak istemiyorum. şimdiden teşekkurler




  • asusun ekranı 1920x1080 (YUH) ama yinede lenovo daha iyi.. HD LED ekran yazıyor sorunlu model LCD ekranlıydı
  • Eminsin dımı kardeş:)
    Peki LCD tvye hdmi ile bağlasam çözunurlugu 1920*1080 yapabilir miyim? tv çözünürlüğü destekliyor ve full hd
  • tabii ki. ben de öyle kullanıyorum zaten.
  • bendede böyle bir sorun yok. y560a aldım. almadan sordurdum telefonla bakmışlar monitör 32 bitmiş. gelince de denedim ölü piksel veya gri tonlarda bu resimdeki gibi değil. ancak monitörün 32 bit olup olmadığını veya masaüstündeki gibi 16 bite falan alma işlemleri nereden yapılıyor. bi yardım ederseniz sevinirim. bi de ben gözümle göreyim. sağ tıklayınca ekran özelliklerinden çözünürlük değişiyor ama 16 bit veya 32 bit ile ilgili bir şey yok. başka bir yerdenmi girip bakacaz acaba
  • sağ alt tarafta simgeler bölümünde ati'nin simgesi var, mausla onun üzerine gel orda çıkacaktır, (renk:32Bpp, 1366 * 768, yatay)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Php

    tabii ki. ben de öyle kullanıyorum zaten.

    @Php, ekran ayarlarındaki en yüksek çözünürlük 1366x768. Ben de HDMI ile fullHD televizyona bağladığımda göremedim ekran çözünürlüğünde artış. Yanlış veya eksik yaptığım bir şey mi var?
  • Ben gri ve tonlarındaki renk & görüntü testi yaparken bu siteye bakıyorum: Gri
    Anasayfada Gri'nin 50 Tonu olmasa da birçok gri tonu mevcut :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinSARI -- 5 Ağustos 2015; 14:07:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.