Şimdi Ara

Lenovo Z500 yükseltme önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Lenovo Z500 laptopa işlemci yükseltmesi yapmak istiyorum içerisinde şu anda Intel Core i7 3612QM işlemcisi var ben araştırmalarım sonucunda Intel Core i7 3840QM işlemcisini uygun gördüm. Bu konuda sizlerden destek bekliyorum uyum sağlar mı veya daha iyisi olur mu? Benim anakart için içerisinde şu anda 16 GB RAM var SSD ile güçlendirdim sadece işlemci kaldı onu da anakartın desteklediği en üstte işlemciyi takmak istiyorum.


    İşlemcim gömülü değil degistirebiliyorum.


    Ben değişimi yaptıktan sonra format atmak yetmiyor mu acaba? Herhangi bir BIOS işlemi yapmak gerekli mi?


    HDD ve RAM yükseltmesi yaptım 2 slot var 1600MHz 2x8GB taktim HDD Toshiba 1 TB ama yine de işlemci sürekli zorlanıyor bende diyorum bunu da yukseltme yapayım daha fazla da yapamıyorum zaten.


    Baska bir sorum ise 3840 işlemci özelliklerinde pin yapısı benim islemciye göre iki seçenek şeklinde belirtilmiş ve biri uyuyor diğeri uymuyor kafam karıştı acaba 2 pin içinde uyumlu olduğunu mu belirtiyor?


    Bu konuda bilgi ve deneyimlerinizi bekliyorum.








  • kadirelvan kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık %20lik bir performans artışı için değer mi? İşlemcinin zorlandığına nasıl kanaat getirdiniz? Değiştirseniz bile fark ettirecek bir artış söz konusu olmayacağı için işlemci yine zorlanacaktır.
  • Bilgisayarda işlemler çok yavaş oluyor ve işlemciyi takip ettiğimde yoğunluk olarak %80 ila %100 arasında değişiyor ara ara normale dönüyor ama bir kaç işlem yapmak istediğimde aynı durum soz konusu oluyor. Değer mi bilmediğim için fikir almak istedim dah farklı bir işlemci onerirsenız denerim yeni bir laptop almak daha çok maaliyetli başka bir çözüm bulamadım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.