Şimdi Ara

Lenovo Z510 Windows 8.1 Kurulum Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Ben Freedos olarak cihazı aldım ve Windows 8.1'i DVD üzerinden yüklemeye çalıştım.

    Ancak Windows Setup kısmında

    Where do you want to install Windows? sorusu çıktı ve bana 3 seçenek sundu;


    Drive 0 Partition 1 (1000 MB) (System)

    Drive 0 Unallocated Space ( (929.6 GB)

    Drive 0 Partition 2 PBR_DRV ( 1000 MB)


    Bu kısımda 'Next' aktif değil ve kuruluma devam edemiyorum.

    Yanlış bir şey yapmamış olmak için ilk önce sizlere de sormak istedim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.



  • Kurulum konusunda bilgisi olan yok mu arkadaşlar?
  • Windows kurulum uygulaması nasıl bilmiyorum ama bu bölümlerden unallocated space dediği şu anda biçimlendirilmemiş ve bir sürücü atanmamış şekilde boş duran alan. Burada bir sürücü oluşturman gerekli. Bunun için de biçimlendirmelisin ya da C, D şeklinde bölmelisin. Hatta Windows kurulum uygulaması nasıldır bilmiyorum dediğim gibi ama, bütün görünen iki bölüm ve ayrılmamış alanı komple silip tekrar bölümleme işlemi yapmak da iyi olabilir. Ama Windows kullanıcısı arkadaşların da yorumunu bekle, UEFI için vs. alan ayırmak gerekebilir.
    Ben aldığımda direk üzerinde görünen bölümleri silmiştim ve UEFI için bir miktar alan, Linux boot sürücüsü ve takas belleği alanı vs. birkaç ekstra sürücü ile sistem, ortam ve yedek sürücülerimi oluşturmuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Windows kurulum uygulaması nasıl bilmiyorum ama bu bölümlerden unallocated space dediği şu anda biçimlendirilmemiş ve bir sürücü atanmamış şekilde boş duran alan. Burada bir sürücü oluşturman gerekli. Bunun için de biçimlendirmelisin ya da C, D şeklinde bölmelisin. Hatta Windows kurulum uygulaması nasıldır bilmiyorum dediğim gibi ama, bütün görünen iki bölüm ve ayrılmamış alanı komple silip tekrar bölümleme işlemi yapmak da iyi olabilir. Ama Windows kullanıcısı arkadaşların da yorumunu bekle, UEFI için vs. alan ayırmak gerekebilir.
    Ben aldığımda direk üzerinde görünen bölümleri silmiştim ve UEFI için bir miktar alan, Linux boot sürücüsü ve takas belleği alanı vs. birkaç ekstra sürücü ile sistem, ortam ve yedek sürücülerimi oluşturmuştum.

    EyvAllah Hocam sağolasın,

    Ben bu sorunu aynen senin dediğin gibi çözdüm, Lenovo Z510 konusuna da yazmıştım ama yine de belki bazı arkadaşlara yardımcı olurum;
    1. ve 3 kısımları sildim ve bana birden bire 4 bölüm verdi.
    Bu bölümlerden hafızası en yüksek olan bölüme kurulumu yapabildim.
    Sonrasında da başka bir sorun yaşamadım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.