Şimdi Ara

Lenovo Z580 Mac Kurulumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
3.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende z580 kullanıcısıyım ve tonymacx86 sitesinden Birkley ve Turkawa adlı kişinin postlarını okuyarak 10.8.3 kurmayı başardım sistem stabil konu şuydu :http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-laptop-support/64169-work-progress-lenovo-z580-ml-installation-43.html
    Adamlar çok ayrıntılı anlatmışlar ve /extra içindeki .plist ve .aml leri ve kext dosyalarınıda upload etmişlerdi. Baya bi kafa patlatmıştım.
    Şimdi en çıkan versiyon Maverick i yüklemeyi düşündüm ama bunun hakkında kuran birisi var mı falan hiç bilmiyorum.
    Bende fırsatını bulunca app store dan mavericks i indirip mevcut extra folder ve kext lerle kurulumu yapmayı düşünüyorum başarılı bir kurulum yaparsam sizlere detaylı bilgi vericem ama benden önce kurulum falan yapan varsa bize /extra klasorunu ve çalışan kextleri upload edebilir mi yada referans gösterebilir mi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakef

    Arkadaşlar bende z580 kullanıcısıyım ve tonymacx86 sitesinden Birkley ve Turkawa adlı kişinin postlarını okuyarak 10.8.3 kurmayı başardım sistem stabil konu şuydu :http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-laptop-support/64169-work-progress-lenovo-z580-ml-installation-43.html
    Adamlar çok ayrıntılı anlatmışlar ve /extra içindeki .plist ve .aml leri ve kext dosyalarınıda upload etmişlerdi. Baya bi kafa patlatmıştım.
    Şimdi en çıkan versiyon Maverick i yüklemeyi düşündüm ama bunun hakkında kuran birisi var mı falan hiç bilmiyorum.
    Bende fırsatını bulunca app store dan mavericks i indirip mevcut extra folder ve kext lerle kurulumu yapmayı düşünüyorum başarılı bir kurulum yaparsam sizlere detaylı bilgi vericem ama benden önce kurulum falan yapan varsa bize /extra klasorunu ve çalışan kextleri upload edebilir mi yada referans gösterebilir mi ?

    Bunu z580'ime ben de kurmayı düşünüyorum yardımcı olur musun bana da?..




  • z580 sisteminizin donanım özelliklerini detaylı bir şekilde yazınız ve hangi versiyonu kurmak istiyorsanız şuan en güncel Mavericks olduğu için önerim en son çıkan sistemi kurmayı denemenizdir. İlk olarak Mavericks i App storedan indirmek için bir Apple hesabı oluşturmamız gereklidir.https://appleid.apple.com/cgi-bin/WebObjects/MyAppleId.woa/wa/createAppleId bu adresten hesabınızı oluşturunuz. VMware Workstation yada Oracle Virtualbox ile herhangi bir sanal Mac işletim sistemi kurunuz. App Store a girip Mavericksi indiriniz. İndirdiğiniz maverick sürümü genelde Finderda Application ( Uygulamalar ) bölümünde gözükecektir. Şimdi yüklemek için metotlar var genelde çok kullanılan metot Unibeast metodudur.
    Unibeast ile yüklemek için :http://www.tonymacx86.com/374-unibeast-install-os-x-mavericks-any-supported-intel-based-pc.html bu postu inceleyebilirsiniz.Fakat ilk önce üye olunuz.Size çok faydalı olacaktır.

    Unibeast ile usb belleğinize boot etmeyi başardığınızda kuruluma geçmeden önce bilinmesi gereken şeyler;

    SIFIR HDD ye ilk defa bir mac kurulumu yapacaksanız sorun çıkmaz fakat önceden bir Windows yada Linux olan Harddiske Dual Boot kullanımı için Partition ayırarak kurmak isterseniz burada önünüze çok büyük bir sorun çıkar şahsen direk kendim yaşadığım için biliyorum. Çünkü Mac'i yüklediğinizde sisteminizin Boot dosyaları bozulacaktır ve buda akabinde Windows 7 den başlatırken size Bootmgr eksik hatasını getirecektir. Bunun için önerilen olarak yapılması gereken ilk önce Mac'i düzgün bir şekilde yükledikten sonra sisteme Windows yada Linux kurmaktır. Biraz kafanızı şişirmiş olabilirim ama eğer bunları söylemeseydim inanın çok çok uğraşmanız gerekliydi. Evet şimdi kuruluma geçmeden önce BIOS ayarlarımızı yapmamız gerekli sistemimizin BIOS i için F2 ye basıyoruz BIOS u açıyoruz. UEFI : DISABLED ve SATA MODE : AHCI yapıyoruz. BOOT olarak da Usb belleğimizi ayarlıyoruz F10 ( Save and Exit ) basıp çıkıyoruz. Sistem yeniden başladıktan sonra Usb ile Mac kurulumuna başlıyoruz.
    Buradan sonrahttp://www.tonymacx86.com/374-unibeast-install-os-x-mavericks-any-supported-intel-based-pc.html linteki STEP 4 ten itibaren devam ediyoruz.
    Önemli STEP 4 de 6. Maddenin D seçeneğinde Eğer tek bir işletim sistemi kurmak istiyorsanız 1 Partition (1 Bölüntü) seçeceksiniz fakat birden fazla kurmak isterseniz o zaman diğer seçenekleri kullanabilirsiniz.

    Sisteminiz i7 ise Birkley'in 1 numaralı postunu okuyarak gerekli materyaller bulabilirsiniz ve yapılması gerekenleri görebilirsiniz:http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-laptop-support/64169-work-progress-lenovo-z580-ml-installation-43.html
    Sisteminiz i5 ise rlf156'in 1 numaralı postunu okuyarak gerekli materyaller bulabilirsiniz ve yapılması gerekenleri görebilirsiniz: :http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-laptop-support/64169-work-progress-lenovo-z580-ml-installation-39.html

    Herhangi bir sorunla yada hatayla karşılaşırsanız bu topicten sorununuzu detaylı bir şekilde yazınız uygun oldukça cevap vermeye çalışacağım , iyi günler kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakef -- 4 Kasım 2013; 18:52:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: risedx

    quote:

    Orijinalden alıntı: psychic2

    z580 i7-3632QM işlemci, 6GB@1600 MHZ ram, 1000GB hdd, Nvidia GeForce GT630M << Bu özelliklere sahip bilgisayarımda edindiğim bir kaç tecrübeyi sizlerle paylaşmak istiyorum..

    Unibeast ile çok fazla zaman kaybettiğimi fark ettim, iATKOS ML2 ile %100 Stabil bir sistem elde ettim. (IATKOS ML3U versiyonunu da denedim fakat anakart UEFI destekli olmasına rağmen boot etmiyor, görünürde herhangi bir bios update de yok)

    Bilgisayar üzerindeki Wi-fi adaptörümü (Broadcom 802.11 gibi gibi bişeydi osx de çalışmıyor), atheros AR9287 wi-fi adaptörü ile değiştirdim (osx de çalışıyor).
    Ayrıca hard disk imi de ADATA PREMIER PRO SP900 128GB SSD ile değiştirdim.

    Biostan seçilecek olan ayarlar önceki mesajlarda yazılı.
    Eski sorunlu unibeast sistemimle, IATKOS ML2 yi USB ye açtım. Siz dvd kullanabilirsiniz.
    Sistemi boot ederek Disk Utility ile SSD yi 2 ye böldüm, MBR değil GPT üzerinden 64 GB Mac (MacOS genişletilmiş günlüklü) ve 64 GB Win (FAT32 windows için) bölümlendirdim.
    Win bölümüne windows 8 i kurdum.
    Sistemi tekrar IATKOS ile boot ettim.

    Customize de seçtiklerim şöyle (öntanımlılara dokunmadım) ;


    -Patches
    - TSC Sync
    - Mac Model 9,1 Macbook Pro

    -Main Hardware
    -AHCI (hdd kullananlar bunu seçsin , ssd için bu değil trim enabler seçilecek)


    -PS/2

    -VGA
    -nVidia
    -Disable nVidia

    (intel içinden HD4000 i seçmeyin!!!! aşağıda linkte bulunan dosyalar HD4000 i aktif edecektir.)


    http://yadi.sk/d/MlJuUsG3BA3Qd

    Linkte 3 ayrı dosya var.
    Sistemin kurulumu bittikten sonra, bir şekilde boot edin, -v cpus=1 -x vs vs.. deneyin.
    Extra klasörünüzü Extra ile değişin.
    KEXT içindekileri sisteminizin S/L/E yolundan bulup silin ve KEXT içindekileri yükleyin (kext helper, kext utility, kext beast vs kullanarak), AppleHDA.kext < dosyasını da silin.
    10.8.3 , 10.8.4 , 10.8.5 combo updatelerin hepsini indirin. (güncel bi sistem istiyorsanız)
    Her update sonrası, S/L/E den "after update" klasöründeki kextleri bulup silin, AppleHDA.kext i silin ve "after update" klasöründeki kextleri tekrar yükleyin.
    10.8.5 olduğunda umarım bir sorununuz olmaz.

    Card Reader dışındaki herşey %100 çalışıyor.


    Multitouch trackpad için eklemem gereken bişeyler var, onları da daha sonra ekleyeceğim.


    Edit: Sistemi USB/DVD olmadan boot etmek için, tonymacx86.com/downloads adresinden chimerayı indirip kurun.

    Bir süredeir (ne bir süresi bir düzüne gündür demek istemiştim) bende kafaları yemek üzereyken en sonunda orjinal unibeast 10.8.0 ile masa üstünre ulaşabildim. Ancak güvenli modda açabildim sonra 10.8.5 e yükseltip sizin verdiğiniz kext leri kurdum.hd4000 aktif olsa da hiç stabil olmuyor multibeast kurarken dondu KP verdi.
    başlarken rehabman in Vodoo synaptics hata mesajlarını veriyor. Daha önceki denemelerim 10.9 daha kurtulumda HD4000 i tanısa da kurulumdan sonra bir türlü masa üstüne ulaşamadım. nette yapanlar var ama adam gibi kaynak yok. YOUTUBE da birkaç kişi 10.9 bile kurup stabil çalıştırmış. ML3U mbr patch yapınca yüklemme diski hatası veriyor bir işin içinden çıkamadım Bukadar zorlanıcağımı tahmin etmezdim. Oysa OSX PORTABLES da laptop card reader dışında full uyumlu gözüküyor. :(

    Bu arada psychic2 ve diğer Z580 sahipleri: ML3U da siyah ekran yanıltıyor. Ben de ilk başta kuramadım ama siyah ekran çıkınca klavyeden bir alta basıp ENTER a basınca kurulum ekranı 20 sn. sonra geliyor. Ama başta sisiyah bir ekran olması bizler için büyük hendikap sanırım bizim UEFI diğerleri gibi değil v.s Kolay gelsin



    ML3U yu mutlaka deneyeceğim.
    Stabilite konusunda ise, bu bilgisayarda 10.7 den tutun, unibeast, iatkos fln hepsini denedim, en stabil sistem IATKOS ML2 oldu. Kart okuyucu dışında herşey dört dörtlük çalışıyor (WI-FI çalışmıyordu, değiştirdim)
    Nedendir bilmiyorum, ML3U nun daha stabil bir sistem olacağını düşünüyorum.

    risedx, unibeastla zamanını boşa harcıyorsun. ML2 dene derim -çok ayrıntılı olmasada- burdaki mesajları okuyarak bunu yapabileceğini düşünüyorum.
    bir de biostan OPTIMUS seçeneğini UMA ONLY yaptınız mı ?


    BOOT sıkıntısı çeken arkadaşlara da tavsiyem şudur,
    Windows kurarken, bildiğiniz üzere windows kendi boot dosyalarını yüklemek için sistem bölümü oluşturuyor (win8 için 350mb, win7 için 100mb). Windows yükleyeceğiniz hard disk bölümünü önceden biçimlendirirseniz, bu bölümü oluşturmadan da windows kurabilirsiniz. O zaman boot loaderlar birbirlerine zarar vermiyorlar.
    OS X boot loader önyükleme yapmadan windows açılıyorsa aktif boot bölümünü ise "gparted live cd" ile dvd den boot ederek seçebilirsiniz.

    Bir de benim sorum var, DVD HDD caddy, 2. hdd takmak için dvd yerine takılan aparat konusunda bir bilgisi olan var mı ? Nereden edinebiliriz?




  • Caddy case diye aratırsan bulabilirsin. Sahibinden de bile satan var. Onu bende alıcam ama şu an için luzum görmüyorum. Ben işlemcimi 3210m den 3630qm e upgrade ettim. Acaba sorunlar yaşamamın sebebi bu olabilir mi? Bir de Unibeast i sadece 10.1 kurmak için uğraştım tonymacx86 sitesini takip etttiğin belli ordaki talimat unibeast ile başlar bilirsin. Şu laptop a geçtim geçeli Macosx bana kabus oldu Dizüstünde herşey nekadar kolaydı Çalışmalarım deveam edecek ama saatlerimi bomboş laptop mac kurulumlarına harcamaktan gına geldi Benim şu anki durumumu özetleyeyeim unibeast ile standart kurulumdan sonra hiçbir kext yüklemeden 10.5 e update yaptım. Sistem anca -x ile açılıyordu. Senin verdiğin HD4000 kext i kurdum normal gibi gözüküyordu ama işlemciyi biraz zorlayınca KP aldım. Şu anda sistmi anca -x ile açabiliyorum. Kextlerin hepsini kurdum ama -v de birsürü hata mesajı var. SMC v.s vodoo rehapman -PS/2 hepsi hatalı. Bakalım ne yapıcaz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi risedx -- 13 Kasım 2013; 13:24:08 >




  • risedx R kullanıcısına yanıt
    Üstteki mesajlarda yazan update sonrası silinecek kextleri bulup sildiniz mi ?
    Aynı kext ten 2 tane yüklemiş olma ihtimailiniz var mı ya da çakışan kextler (applehda ile voodoohda gibi)?
    Kext yükleme işlemini hangi app ile yapıyorsunuz? Yükledikten sonra kext utility ile repair permissions fln yapıyor musunuz ?
    DSDT.aml , smbios.plist , org.chameleon.boot.plist dosyalarını /Extra klasörüne kaydetmiş olduğunuzdan emin misiniz?

    sistemi -v -f -x ile açtıktan sonra sorun çıkaran kextleri silip tekrar yüklemenizi (kext utility kullanarak) tavsiye ederim.Bu arada unibeast kullanırken -v cpus=1 yapmadan açılmıyordu benim sistemim.
  • Herşeyi baştan yapıcam. Şu an sorunlu 10.8.5 i Retail 10.8.0 ı kurup tekrar deniycem. Ama -v modda unknown CPU ve daha bir sürü hata mesajı var bende. Bir de şu ML2U dan mı başlayayım dediğin gibi yoksa 10.8.0 Retail den mi? eğer ML2U dan başlarsam tonymacx86 sitesindeki WORK ON PROGRESS bölümüne pek uymaz. Son olarak sanırım ML2U yu denemiş ama MBR patch yapınca installer bozulmuş ve kurulmamıştı sanırım installer hata veriyordu. Benim sistemim gereği MBR Patch i kullanmam şart

    Eskiden herşey ne kadar kolaydı kurardık retail i üstüne Multibeast tamam cillop hehehe

    Kolay gelsin




  • ML2 yalnız, U yok sonunda, yani uefi değil normal bootloader ile kurulabiliyo. Hocam o work on progress den kext dsdt falan aldım sadece onun dışında iatkos ml2 kurarken hiç ihtiyacım olmadı. Unibeast kurmak için eşsiz bi kaynak diyebilirim.
    Ayrıca unibeast varken bende de bir sürü kp oluyodu.
  • psychic2 P kullanıcısına yanıt
    OK Ben zaten yalnış yazmışım ML2U değil ML2 miymiş okadar çok versiyon indirdimki karıştırmışım. ML2 yi direk TRANSMAC den yazıp deniycem Sanırım CPU dan dolayı bana özel DSDT yapmam gerekicek değil mi?Birde Hcm ML2 de hangi seçenekleri seçmem gerekir? Update ten sonra ne yapmam gerekir kısaca bahsedersen sevinirim. Sen bütün updateleri tek tek kurmaktan bahsetmişsin. Direk 10.8.5 e fdirekt olarak yükseltsem bir sorun mu olur? Neden tek tek kurmak gerekiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi risedx -- 16 Kasım 2013; 19:41:50 >
  • risedx R kullanıcısına yanıt
    nedenini bilmiyorum ama, benim bilgisayarım her denememde hata verdi, bende her birini tek tek yükselttim. Diğer türlü kurulum tamamlanamadı diye hata verip kurlumu sonlandırdı.
    Tam hatırlamıyorum yukarıya yazmıştım neleri seçtiğimi.
  • psychic2 P kullanıcısına yanıt
    ML2 yi kuramadım. Daha doğrusu kurulum diski hatalı oldu. Neden sanki installer hazırolarak dmg dosyasını torrent e koymuyorlar? THECNOPAT daki yönergelere göre ML2yi restore ettikten sonra Camellion u kurdum. Ama açılış boot ekranı gözüküyor ama error verip restart ediyor. Artık iyice sıkıldım bu işten. Bu arada bir deneyimimi payşlaşayım. (Saatlerimi sanal makinede Unibeast ile kuruluma harcanan zamanlar aklıma geldikçe şimdi harcadığım zamana yanıyorum :) kimi zaman 50 dk sonra 30 dk ya düşer ve ilerlemez hatta saatlerce kurulumun bitmesini beklerdik.)

    Aklıma bir şey geldi ve beklediğim sonucu aldım. Size de tavsiyemdir başarılı unibeast yükleme disklerinizi yedekleyin yani usb belleği yedekleyin (sanal makine'den hazırlanan yükleme disklerinin başarısız olma sebeplerinden birtanesi de sanal mac deki güç seçenekleridir. Tüm enerji tasarrufu seçeneklerini iptal edin böylece yükleme diski oluşturuken sanal mac uykuya geçmesin. Yükleme bittikten sonra USB belleğinizi silmek gerektiğinde daha sonra istediğiniz zaman Transmac den çatır çatır hızlıca restore edin. DMG dosyası olarak usb belleği istediğiniz başka bir usb belleğe dahi restore edebilirsiniz.

    Distroların hepsi bu şekilde oluyor ama şu unibest li bir tane bile yükleme diski torrent yok mesela



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi risedx -- 25 Kasım 2013; 22:47:54 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.