Şimdi Ara

lens hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • elimde yashica marka manuel lensler bulunmakta. benim sormak istediğim ise bu lensleri dslr bir makinada kullanabilir miyim? lensler eski filmli bir fotoğraf makinasına ait. şimdiden teşekkürler.(araştırma yapacaktım ancak fazla zamanım olmadığı için buraya yazıyorum. cevabı daha önce verildiyse kusura bakmayın.)



  • up
  • eski lensleri bi aparat takarak kullanabiliyosun. çok keskin fotoğraflar verebiliyorlar. bi araştır.
  • Manuel lensleri uygun adaptör ile dslr makinanızda kullanabilirsiniz.
    Lens teknolojisi aldı başını gidiyor ama optik teknolojisi pek değişmediğinden elinizdeki lens iyi ise modern lensler kadar keskin fotograflar elde edebilirsiniz ama malum netlemeyi elle yapmanız gerekecek.
  • makinanın markasına bağlı olmak üzere kullanabilirsin.

    misal eoslarda bazı m42 bayonetli lensleri adaptörle kullanabiliyorsunuz..

    buyrun ff eoslar için yapılmış bir liste(5d için yapılmış)

    http://www.panoramaplanet.de/comp/ (turuncular aynaya çarpar, yeşiller ise istisnai durumlar dışında(var ise parantez içerisinde yazar) kullanılabilir)

    fakat her eski lensi her makinada kullanamazsın..
    burada önemli olan sensör ile lens arasındaki flanş mesafesidir.

    mesela eos'un ef ve ef-s bayonetlerinin flanş mesafesi 44 mm dir. aynı canonun fd bayonetinin flanş mesafesi ise 42 mm dir.
    yani teorik olarak fd bir lensi ef veya ef-s bir makinada kullanabilmek için fd lensi eos gövdenin içerisine doğru 2 mm gömmeniz gerek. bu pratikte imkansızdır. fakat bununda çözümünü bulmuşlar, sonsuza netlemek için içerisinde optik eleman olan fd-eos adaptörler var..kendim hiç kullanmadım ama internette yerli-yabancı bir çok sitede okuduğum kadarıyla imaj kalitesini katlediyormuş bu adaptörler.

    yani uzun lafın kısası bir canon kullanıcısı olarak canona en tilt olduğum konu budur. adamlar sırf eski lensler kullanılamaz duruma gelsin millet yeni lens alsın diye böyle bir uygulamaya gittiklerini düşünüyorum.

    flanş mesafesinin dışında bazı lensler netleme yaparken arkaya (aynaya) doğru çıkar ve aynanın hareketi sırasında aynaya çarpar ki bu da hasar ve masraf demektir. yukarıda verdiğim linkte turuncu ile gösterilmiş m42 bayonetli lenslerin ff de kullanılama sebebi genelde budur. lens geriye doğru odakladıkça aynaya çarpabilir.

    buyrun aşağıdaki linkte bu konu ile ilgiliz güzel bir liste ve açıklamalar var..

    http://www.canonturk.com/wp/4093-manuel-lens-bayonetleri-karsilastirmasi.html

    sonuç olarak şunu söyleyebilirim. kendim bu konuyu çok araştırdım ve daha önceden benim gibi araştıranlarla aynı sonuca vardım..eğer elinizde daha önceki dönemlerden kalmış uygun lensler yoksa veya tesadüfi olarak çok ama çok uygun fiyata çok güzel bir lens düşmediyse, sırf ucuz diye bu lensleri piyasadan toplamanın alemi yok. misal konuyu açan arkadaş gibi elinizde uygun lensler varsa uygun bir adaptörle çok güzel işler çıkar, veya tamamen tesadüfi olarak (ki zor) bi zuikos 55 mm f1.2 yi 50 dolarak düşürürseniz hiç gözünün yaşına bakmadan atlayın hemen alın, arkasından 10 dolara bi tane çipli m42-eos adaptör alırsınız 60 dolara 55 mm f1.2 lensiniz olur...missss gibi de olur, iyi de olur




  • Hocam cok tesekkur ederim cok guzel anlatmissiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.