Şimdi Ara

Lexmark X4550 Kartuş dolumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, geçen hafta Lexmark X4550 serisi yazıcımın kartuşu bitti ve orjinal kartuş almaya gittiğimde kartuş renkli/siyah fiyatının 89 tl olduğunu öğrendim, bu yüzden eski kartuşlarımı 20 tl'ye doldurttum ancak yazıcıma taktığımda yazıcı hala boş oldğunu gösterdi ve tanımadı. Bu durumu araştırdığımda Lexmark yazıcılarının kartuş dolumunun imkan olmadığını öğrendim.

    .Kartuş kodlarım 23 ve 24 ( işte bu 2 kartuş modeli asla doldurulamazmış)
    .Ancak 23A ve 24A kodlu kartuşlarının doldurulması olanaklıymış.

    Şimdi ben 23 ve 24 kartuş modelleri değilde 23A ve 24A kodlu kartuş alsam yazıcıma uygun ve sonradan doldurumu olabilir mi?



  • her kartuş sonradan doldurulabilir. Bunlar satış hilesi. Dolumu kendin yaparsan daha karlı çıkarsın. Kartuşun üzerinde bir delik olacak normal şringa ile o delikten şiringa ignesini 1cm sokup yavaşça mürekkebi enjekte ediniz. Bu kadar işte. Eğer kartuşun üzerinde delik yok ise kartuşun üzerindeki kapağı bir bıçak yardımı ile kaldırınız. (sökünüz) hazneye mürekkebi doldurunuz. 1. yöntemi çok yavaş yapınız etraf batmasın. Bu anlattığım siyah içindi ama renklininde çok farkı yok onun da üzerinde 3 adet delik olur. Deliklerden içeri kürdan batırarak hangi delik hangi renk için öğrenip buradan da renkli mürekkep basınız. Delik yoksa dediğim gibi kapağı sökünüz mürekkepleri aşırı fazla olmayacak şekilde doldurunuz. Kapağı tekrardan yapıştırınız ancak güçlü yapıştırıcı kullanmayınız. Sonradan yine dolum yapacağınız için zorluk çıkarmasın.
    Dikkatli olunuz sorumluluk kabul etmem. Gerçi yazıcısı olan kişilerin %80 i bu yöntemleri kullanıyor bende dahil. 1 sene boyunca aynı kartuşu kendim doldurdum hiç sorun yok. yazıcı bozuldu kartuş bozulmadı. Yeni yazıcı aldım aynı yöntemle doldurdum takır takır çalışıyor.

    Not: kaliteli mürekkep kullanınız yoksa kartuşu bozar çabuk tıkanır.Ayrıca kartuşların boş görünmesi kartuşların resetlenmemiş olmasını gösterir Dolum yaptırdığınız yer kartuşları resetlememiş. Eğer kartuşu kendiniz dolduracaksanız zaten kartuş mürekkep göstergesi zaten çalışmayacaktır. O gösterge 1 kerelik çalışmasını istiyosanız hep orjinal kartuş kullanmanız gerekir. (biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olmuşumdur.




  • bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler, şimdi yeni doldurttuğum kartuşu ne yapacağım bir daha kullanabilir miyim? Ayrıca kartuşu nasıl resetleyebilirim? Ben yazıcının ana menüsünden resetledim ancak olmadı
  • kartuşalrı resetlemek için cihaz satılıyor aparat gibi birşey ancak resetlemedende kullanabilirsiniz. Sadece dolumu yapın ve yazıcıya takın. Lexmark yazıcı kullandım daha önce kartuşu doldurup taktığımda kartuşlar yeni mi yoksa eski kartuşlarmı diye seçenek vardı yeni diyodum kullanıma dewam ediyordum ancak eski dediğimde de yine kullanmıştı. Sizde de böyle seçenekler var ise programdan deneyiniz. Kartuş resetlemek için birçok bilgi mevcut internette ama çoğu hp ve canon için şu ana dek lexmark ile karşılaşmadım. Kartuşu doldurup tekrarda taktığınızda kartuşu görmesi lazım. Dediğim gibi yazıcı pc ye bağlı konumdayken kartuşları takın ve program sizde seçenek seçmenizi isteyecektir yukarıda bahsettiğim gibi.
    Umarım sorununuzu çözersiniz.
  • Aynı sorun bendede var almaz olaydım 23 ve 24 var ama 23a ve 24 a olsaydı doldurulurmuş asla doldurulmazmış.Şimdi depoda boş boş duruyor boşver ben şimdi hp yazıcı alıcam en iyileri onlar hemde dolduruluyor sana tavsiyem benim gibi al 70 tl :/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legionarycohort

    bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler, şimdi yeni doldurttuğum kartuşu ne yapacağım bir daha kullanabilir miyim? Ayrıca kartuşu nasıl resetleyebilirim? Ben yazıcının ana menüsünden resetledim ancak olmadı

    Bende de aynı yazıcı var 2 yıldır kullanmıyordum 23 siyah olan bitti ne yaptın halledebildin mi ? yoksa çöp mü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.