Şimdi Ara

LG & SAMSUNG 2023-2024 OLED TV QNED TV QLED TV (BABA KONU) SATIN ALMA BİLGİ PAYLAŞMA. (1035. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: EylemAy55 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.555
Cevap
412
Favori
641.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10331034103510361037
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

    bu ürünler için fiyat nedir acaba özellikle 80c için

  • zgrmtl kullanıcısına yanıt
    Hocam bu model stoklarımızda kalmadı üretimi biten model,
    Bu model yerine sizede tavsiyem,
    SAMSUNG 55QN90C olur.
  • Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

    Gözle görmek için gittiğimde OLED ve Neo QLED farkı yan yana gerçekten fazlasıyla belli oluyor. Seyir zevki olarak OLED çok daha önde kesinlikle. İşin sıkıntısı fiyat olarak da ciddi farklar yoktu 54-55 bin TL gibi bir fiyata Samsung 55S90C modeli mevcut. Görevli arkadaşın da yönlendirmesiyle aklım biraz kaydı açıkçası, evde TV sürekli açık değil, sürekli aynı kanalın açık olması veya aynı sabit ekranın yansıtılması gibi bir durum yok. Bir konsolum da yok bağlayıp oyun oynayacak. Görevli arkadaş emin bir şekilde "böyle bir kullanımda burn-in olması çok zor, uğraşmanız lazım. Olsa buradaki cihazlarda olurdu" gibi yorumlarda bulundu. Burn-in konusu hemen iki üç ayda olacak bir şey değil sonuçta, kaldı ki showroomdaki TV'lerde de sabit görüntüler verilmiyor. O nedenle bu söylediği pek inandırıcı gelmedi. Ek olarak yeni cihazlarda bununla ilgili bir çok bakım ayarının olduğunda bahsetti. Baktığım kadarıyla Samsung TV'lerde pixel kaydırma, logo parlaklığını azaltma, pixel yenileme gibi bakım özellikleri olduğunu okudum. Ama bu özellikler burn-in olmasını engellemeyecek, sadece yaşanma zamanını öteleyecek özellikler diye düşünüyorum.


    Sonuç olarak kafam biraz çelinmiş olsa da tam da ikna olamadım. 3-4 yıl, belki iyi baktınız ve şanslıysanız biraz daha sonra, ama öyle ama böyle OLED TV'de burn-in olacak diye düşünüyorum. Kim ne derse desin böyle bir ihtimalin olması da beni biraz huzursuz ediyor. OLED TV'lerin kullanımı da son birkaç yıldır var ve uzun süreli kullanım ile ilgili elimizde bir veri veya örnek yok. Eve alacağım bir Neo QLED TV'nin yanında da farklı bir OLED TV olmayacağı için "bu ne kötü görüntü, siyahlar neden siyah değil, renkler neden daha canlı değil" gibi serzenişlerim olmaz diye düşünüyorum. Bunları böyle yazıyorum ama kafam da çelindi bir kere, o nedenle sizin yorumlarınız veya farklı arkadaşların kullanıcı yorumları benim için değerli olacaktır. Fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. OLED özelinde Samsung 55S90C için ne dersiniz? Benzer fiyat skalasında farklı bir marka veya model tavsiyeniz olur mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `ronaldinho` -- 13 Ocak 2024; 0:8:9 >




  • `ronaldinho` kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,
    OLED TV er yada geç burn-in olabilir bu kaçınılmaz son bu durum 2 yıl sonunda yasabilirsiniz 5 yıl sonunda yasabilirsiniz bilginiz olsun.
    Ben sizin yerinizde olsam OLED TV düşünmüyorsam direk 55QN90C alırım
  • `ronaldinho` kullanıcısına yanıt

    Merhabalar 55G36 modelini kullanıyorum 4 ay oldu alalı. Daha önce samsung tvler kullandım ama bu oled tv deneyimini yaşamadım. Benim görüşüm 10 yıl kullanayım diye zevk vermeyen tvyi alacağıma çağın teknolojisini üst seviyede veren tvyi alırdım. Anı yaşayın hocam teknoloji sürekli değişiyor 5 yıl panel garantisi var zaten 5 yıl sonunda ne teknolojiler çıkar bozulursa ona geçerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmett14533 M kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle size katılıyorum OLED TV deki görüntü kalitesini ayrıntı detayı hiç bir üründe alma şansınız yok
  • Merhaba. Çeyiz için Eylül ayında 30 bine Lg 65UR91006la modelini almıştım. Kutusunda duruyor. Forumda gezerken UHD tvlerin çok tercih edilmediğini gördüm ve içime kurt düştü acaba yanlış seçim mi yaptım diye. Film izlemek ve normal tv kanalı izleme amacı ile kullanacağım sadece. Sizce aldığım tv kötü bir tercih mi? Satıp oled mi almalıyım?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Satranç oyuncusu S kullanıcısına yanıt
    Hocam OLED TV ile arasında kalite olarak çok fark var burada tercih size kalıyor her şeyi farklıdır.
  • Mehmett14533 M kullanıcısına yanıt

    Aynı görüşteyim. 5 yıl garantisi varsa ve büyük bir fark yaratıyorsa neden yaşamayayım onu? Hayat kaç sene zaten? :) Aldığın mini led panel in teknoloji hayatı ne kadar sürecek ki? 2016 yılının en üst, en pahallı 65 inç TV si var elimde. Güncelleme bitti, uyum sorunları, arc problemleri var, hdmi bağlantıları saçmalıyor, ışık sızmaları ve renk bozulmaları arttı, kısaca ömrü çoktan bitti. Panel performansı bozulmasa android box falan devam edersin tamam ama problemler onunla bitmiyor. Mini Led ile Oled arasında uçuk fiyat farkı da yok. Yani o yeni görüntü teknolojisini +1,2 sene için mi yaşamayayım? Bana göre değil.

    Alacağım LED tv deki ışık sızması, bulutlanma, pixel riskleri konusuna ise hiç girmiyorum.

  • susanele S kullanıcısına yanıt
    Hocam konuya dahil olayım ben de sizin gibi düşünüyorum lakin ulusal kanallar hakkında rahatlatıcı yorum göremediğimden çekimser kalıyorum. Öte taraftan da ya arkadaş bu tvler sadece logosuz yayın yapan platform filmeri içinmi üretiliyor ben akşamları bilmemkaç saat tv8 izleyince tv çöp mü olacak hangi panel olursa olsun bu eşyaların temel amacı tv kanalı izlemek değil mi tv yi netflix izlemek içinmi alıyoruz diye geçiriyorum içimden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobilephone M kullanıcısına yanıt
    Artık yeni nesil yoğun bir şekilde tv izlemiyor. Ben de izlemiyorum mesela. En son ne zaman tv yayını açtım hatırlamıyorum. Maç, film, dizi, netflix disney gibi platformlar, youtube, oyun konsolu gibi işler için kullanılıyor tvler daha çok bence.

    Edit: zaten tvlerde artık logo karartma da var. Ekranda bir öge sabit kaldığında onun ışığını kısıyor tv.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 13 Ocak 2024; 23:32:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QRX kullanıcısına yanıt

    Ben eski nesildenim ve konforuma düşkünüm.

    Tv evimizde hafta içi sabah 09.00-12.00 saatleri Pc üzerinden Windows arayüzünde bir kaç işlemlerim için sabit açıktır. 12.00 sonrası hanım ne izlemek isterse o kanalları izler.

    18.00 ve sonrası Tv sabaha karşı 3-4'e kadar yerel kanallardan bir kaç Haber ve borsa kanalları, Netflix ve benzeri platformlardan 1/2 film, geriye kalan zamanın büyük çoğunluğu Pc'den Windows arayüzü açık olur. Biraz kafa dağıtmak içinde oyun youtube vs. vakit geçiririm.


    Evdeyken Tv'yi kullanım düzenimiz yukarıdaki anlattığım gibidir ve yıllardır böyledir. Tv 1 günlük süreçte toplasan 5-7 saat kapalı durur, geri kalan saatleri açıktır.


    Oled bu kullanım senaryosuna bana 1 sene dayanırsa helal olsun derim  





  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Sizin kullanım senaryonuza zaten oled gelmez hocam. Benim günde ortalama 2 3 saat açık olur tv.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • QRX kullanıcısına yanıt

    Hocam güzel cevap,
    İyi forumlar.
  • QRX kullanıcısına yanıt
    Hocam oled senaryosuna göre de buna televizyon denemez multimedya eğlence sistemi gibi bir isim koyulması lazım.Sizin kullanım alışkanlığı dediğiniz şey tv prensiplerine uymuyor.Nasıl ki android box alıp tv yi modifiye yapıyorsak oled başlı başına bir modifiye ve buna tv diyemem. Ben ilerleyen senelerde bu sıkıntıların hallolacağını düşünüyorum kanalın logosunu tv nin açık kalış süresini konuşmamıza gerek kalmaz hepsi halledilir bunu bir geçiş dönemi olarak kabul etmek lazım.Halledilemezse zaten dediğim gibi örneğin samsung oled multimedia cinema system gibi bir isim konularak ekranlar satılmaya devam edebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak bey vasıtasıyla 75qn90c modelini siparişini vermiş olduk. Hem ürün konusunda hem de ödeme konusunda çok yardımcı oldu sağolsun. Peşin fiyatına 9 taksit te şu zamanda çok güzel oldu. Tekrar kendisine teşekkür ederim. Herkes inşallah gönlündeki cihaza kavuşur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ~YuSuFeLiLi~ ~ kullanıcısına yanıt
    Abdullah hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
  • Ben de tüm yorumları için teşekkür ediyorum herkese, kesinlikle oled tarafında olan yorumları anlayabiliyorum ve saygı duyuyorum. Benim korkum da kullanım senaryomuzdan ziyade salonda televizyonun konumu gereği bolca güneş ışığı alma ihtimali var. Muhtemelen oled bir cihazın ömrünü olumsuz etkileyecektir. Perde vs kapatıp manzaramı kapatmak veya eve giren güneş ışığını da engellemek istemiyorum. Bir de bahsettiğim gibi QN90C modelinde de olede olabilecek en yakın görüntü performansına ulaşılmış. Yan yana gelince fark belli oluyor ama onun dışında tek başına açtığınızda görüntü gerçekten çok etkileyici. Ben de 65QN90C siparişi vereceğim yarın. Alıp duruma göre 5-10 sene arkama bakmam diye düşünüyorum. Aynısı şansa ve duruma göre oled için de geçerli olabilirdi tabii ki ama burn-in ihtimalini düşünmek ve bunu dert edinmek istemedim açıkçası.


    Bir de uçuk kaçık olmayan ama görüntü kalitesinden de çok taviz vermediğimiz (4K'ya asla gerek yok  ) mutfakta kullanmak için uygun fiyatlı ne önerileriniz olabilir? Uydu yayını izlemek için kullanacağız, onun haricinde platform içeriklerini tüketebilmek için belki az da olsa "smart" olması güzel olabilir. Ama bu durum fiyatı çok arttıracaksa smart olmayan bir TV alıp stick falan bağladığımız bir senaryo da düşünülebilir tabii ki. @Burak_Keskin06


    Bu arada yazmadan geçemeyeceğim, belki bir meraklısı görür ve hoşuna gider. Samsungda "The Frame" adında bir televizyon gösterdiler. Özel bir aparat ile duvara sıfır monte edebiliyorlar cihazı ve sadece incecik bir optik kablo çıkıyor cihazdan. TV'nin kenar panellerini de mıknatıslı bir aksesuar gibi bir ek ile farklı renk seçenekleri de olan bir resim çerçevesi gibi yapmışlar. Aparat ile duvara monte edilen cihaz dikey konuma da dönebiliyor ve TV olarak kullanmadığınız zamanlarda resim yansıtarak sanki orada bir tablo varmış görünümü verebiliyorsunuz. Haliyle dilediğiniz tabloyu veya görüntüyü yansıtabiliyorsunuz. Bu kullanımı nedeniyle ekran yansıma yapmaması için e-kitap okuyuculardakine benzer bir yüzeye sahip ama TV olarak da yine son derece başarılı bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Tabii ki oled veya burada bahsi geçen QN90C tarzı ürünlerdeki gibi bir performansı yok TV tarafında renk ve canlılık açısından ama meraklısının çok hoşuna gidebilecek eşsiz bir ürün diye düşünüyorum. Fiyat olarak oled ve neo qledlere göre de çok daha uygun. Benim hem ürün olarak hem fikir olarak gerçekten çok hoşuma gitti, fakat görüntü performansındaki kayıp ve tablo/resim konusundaki cahilliğim ve ilgisizliğim nedeniyle tercih etmedim. İlgisi olanın mutlaka bir göz atmasını tavsiye ederim.





  • `ronaldinho` kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,
    SAMSUNG 65QN90C
    Alın geçin kaliteli üst düzey bir ürün almış olursunuz,
    OLED TV düşünmüyorsanız alabileceğiniz en iyi ürün.
  • Merhaba;

    3 yaşındaki ufaklığımın televizyona cep telefonu fırlatmasıyla 7 senelik Vestel sizlere ömür. İyi bile dayandı :) 1035 yorumun hepsini okuyamadım ama genel bir fikir edindim. Normalde biz karı koca tv çok izlemeyen insanlarız, netflix açar geçerdik laptopta baş başayken. Ancak ufaklığa bakmak için babamlar da evde kalıyor ve babam tv ışığıyla uyuyan eski nesilden. Yani Tv günün çoğunluğunda açık kalacak. Ufaklık da youtube'de çocuklara yönelik eğitici videolar/şarkılar izliyor ve gözlerinde de sıkıntı olduğu için görüntü kalitesi iyi olması lazım. Evde Tivibu var, netflix, amazon hesaplarımız var ve 7/24 tv izlemek isteyen bir dedemiz var. Bütçem kısıtlı, ufaklığın sağlık problemi nedeniyle para oluk oluk hastanelere akıyor. Gönül ister ki sizlerin de bahsettiği gibi OLED olsun, cıvıl cıvıl izleyelim. Ömrü bitince de (Güncelleme sıkıntıları, yanma sorunları, yeni nesil teknoloji vs...) yenisini alabilelim. Ama şartlar bunlar. Bizi üzmeyecek, ufaklığımızı da dedemizi de memnun edecek bir tv önerisi alabilirsem çok memnun olurum.





  • 
Sayfa: önceki 10331034103510361037
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.