Şimdi Ara

LG 27 inç IPS full hd monitör 2899 lira (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
4.579
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • cali4nication C kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, 27 inç IPS 1080pde küçük harflerde bozulma oluyor. İki adet 1080p 27.inch IPS ve Va panelde YouTube açın ve HD yazisinin okunabilirgine dikkat edin görürsünüz.

    Bende 5 yıl 32 IPS 1080 kullandım ama her şey büyük ve aramda mesafe olduğu için rahatsız etmedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Led monitördeki çiziği silgi yöntemi yok edemedi.

    Başka öneri var mı?


    LG 27 inç IPS full hd monitör 2899 lira



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 19 Kasım 2023; 18:34:18 >
  • Arkadaşlar bende de 27 inç IPS FHD monitör var. Kullanırken arada 2-3 metre var ve yazıları zor okuyorum. Bunun için yapabileceğim bir şey var mı acaba?

  • batkent B kullanıcısına yanıt

    Işık sızması var mı hocam? Ben sanırım bir daha curved monitör almam. Zamanla ışık sızması artmıştı bende. Gigabyte 27 inç va panel 2k monitörüm vardı nisanda elimden çıkardım sistemle beraber. Alan arkadaş beni rahatsız etmez oyunlarda yoksa demişti ama beni filmlerde rahatsız ediyordu artık özellikle karanlık ortam çekimlerinde. Düz monitör aldım şimdi, sızma görünmüyor VA panel yine ama umarım sorun yaşamam.

  • ah 144hz olsa. bi kere 144 kullanınca 60 a düşmek imkansız gibi bişey.

  • _JohnnyBravo_ kullanıcısına yanıt

    Valla hocam 3 defa taşındığım halde bir sorun yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlıktaki monitörü aldım geçen hafta ben kullanıyorum. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Evet 1080p 27 inçte ideal değil 81 ppi gibi bir sayı yapıyor piksel yoğunluğu ve çok yakından bakınca pikselleri görülecek kadar belirginleşiyor. Fakat monitör piyasasında zaten 1080p dışında çözünürlük istiyorsanız 5k'nın üzerinde para harcamanız gerek o fiyatın altında daha yüksek çözünürlük yok.

  • Nirvana_ N kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin ekranda uzak mesafeden yazıları okuyabiliyor musunuz? Şahsen bende AOC FHD 27 inç monitör var. 1,5m mesafeden zor okuyorum. Chrome'da dolaşırken mutlaka Chrome'da yakınlaştırma yapıyorum. Sizde durum nedir?

  • yazıları okumada herhangi bir sorun yaşamadım hocam ekrana yaklaşık 1m mesafeden bakıyorum. zaten piksel yoğunluğu düşük olduğu için uzaktan değil yakından sıkıntı olması gerekir yaklaştıkça bulanıklaşma gibi.

  • Nirvana_ N kullanıcısına yanıt

    Hocam gözlerimin bozuk olduğunu düşünmüyorum ama ben ekranın dibine girmediğim sürece ekranda pikselleşme hiç görmüyorum. Oysaki okuduğum neredeyse tüm yorumlarda 27 inç FHD ekranda yakından bakıldığında pikselleşme olduğundan bahsediyorlardı.


    Bu arada mesafeyi yanlış söylemişim. Doğrusu 2,5-3 metre olacaktı. Yani 2,5-3 metre uzaktan ekrana baktığınızda yazıları okuyabiliyor musunuz? Ben şöyle ifade edeyim:


    Ben monitörü HDMI ile laptopa bağlanarak kullanıyorum. Laptop ekranı açıkken ekran ölçeği çok daha büyük oluyor. Mesela masaüstü simgeleri kapak açıkken büyük gözükürken, kapağı kapatınca masaüstündeki simgeler küçülüp yerleri değişiyor. Büyük ihtimalle kapak açıkken görüntüyü iGPU yani onboarddan verirken kapağı kapatınca görüntüyü dGPU yani harici NVIDIA ekran kartından veriyor. Bundan kaynaklanıyor sanırım ama nasıl onboarddaki gibi bir görüntü alırım henüz bulamadım. :(


    Edit: Cevabı yazarken çözümü buldum. :D Görüntü ayarlarına girip ölçeği %125 yaparsanız görüntü uyumlu olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünenadam07 -- 20 Kasım 2023; 22:56:7 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.