Şimdi Ara

LG 42PC1R - Tamir Süresi 30 İş Gününü Geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1,5 yıl once aldigim LG 42PC1R Plazma Televizyonumda ariza oluştu. Kirmizi karıncalanmalar oluyordu. Servisi aradim 16 haziran 2008 tarihinde televizyonu aldilar. Cuma günü tamir süresi 30 iş günü doldu. Digicom bölge müdüryle cuma günü telefonda görüstüm. Yeni Tv talep ettigimi söyledim. Degisim yazdı. Fakat bana söyledigi birsey aklımı karıstırdı. Merkezde Stoklarinda 42PC1R modeli varsa onunla yoksa 42PC51 olan modelle degistirilecegini soyledi. Şimdi 42PC51 modeli daha sonra cikan bir model olmasina ragmen sanirim bu modelde PİP özelliği yok. Ben bu tvyi alirkende bu özelligin olmasini aramistim ve cok sık kullaniyorum. Bu hafta ici degisim olacak eger ellerinde benim model yoksa 42PC51 modelini almak zorundamiyim? Yani Muadili olarak degisim yapicaklari televizyonda eksik özellik var. Bu konuda ne yapabilirim. 42PC1R modelinin pip ozelligi dahil olan muadili televizyon hangi modelidir?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • lg 42 pc 51 daha yeni model ama pip özelliğini aktif kullanıyorsanız tabiiki 42pc1r bulmaları daha iyi olur dıgıcom bence ürünü bulacaktır bayilerinden birinde vardır herhalde ürün umarım en kısa zaman da sorununuz çözülür..
  • değişim için önerdikleri tv yi kabul etmek içinize sinmiyorsa para iadesi de isteyebilirsiniz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: h.u.s©

    1,5 yıl once aldigim LG 42PC1R Plazma Televizyonumda ariza oluştu. Kirmizi karıncalanmalar oluyordu. Servisi aradim 16 haziran 2008 tarihinde televizyonu aldilar. Cuma günü tamir süresi 30 iş günü doldu. Digicom bölge müdüryle cuma günü telefonda görüstüm. Yeni Tv talep ettigimi söyledim. Degisim yazdı. Fakat bana söyledigi birsey aklımı karıstırdı. Merkezde Stoklarinda 42PC1R modeli varsa onunla yoksa 42PC51 olan modelle degistirilecegini soyledi. Şimdi 42PC51 modeli daha sonra cikan bir model olmasina ragmen sanirim bu modelde PİP özelliği yok. Ben bu tvyi alirkende bu özelligin olmasini aramistim ve cok sık kullaniyorum. Bu hafta ici degisim olacak eger ellerinde benim model yoksa 42PC51 modelini almak zorundamiyim? Yani Muadili olarak degisim yapicaklari televizyonda eksik özellik var. Bu konuda ne yapabilirim. 42PC1R modelinin pip ozelligi dahil olan muadili televizyon hangi modelidir?




  • Ben bu kadar uzun süreden sonra tartışmasız, sorgusuz, sualsiz ücret iadesi yapan HP haricinde firma görmedim. En iyi ihtimalle ürün değişimi yapıldığını görüyorum, duyuyorum.

    HP'nin de bir şekilde bu ücret iadeleri muhasebeleştirip, bu işten zararlı çıkmadığını düşünüyorum. Türkiye'de kendi organizasyonu olan uluslararası firmaların bu konu esnek olmak ve bundan zarar görmemek veya zararı en aza indirmek konusunda tecrübeleri vardır herhalde.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Pztesi aradim 42Pc51 Modelinde pip olmadigini benim bu ozelligi tv alirken onemsedigimi e cok sık kullandigimi soyledim. ozman aynı modelden temin ederiz dediler bakalim bu hafta ici belli olacak.
  • bence paranizi geri isteyin.
  • Diyelimki 42pc1r modelinde ellerinde yok 42pc51 modelinide pip olmadigi icin ben kabul etmedim ve para iadesi istedim bana ödemeyi neye gore yapicaklar bayi fiyatindan mi?
    Üretimi olmamasina ragmen benim tv nin satis fiyati 2093YTL bana vericekleri 42PC51 modleinin fiyati 1569 YTL . Eger ellerinde 42PC1R modeli yoksa 42PG6000 modeli ile degisim olmali bence yaniliyormuyum.


    42PC1R - 2.093,47 YTL http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42PC1R-PLAZMA-TV,1968.html
    42PC51 - 1.569,58 YTL http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42PC51-PLAZMA-TV,1980.html
    42PG3000 - 1.779,14 YTL http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42PG3000-PLAZMA-TV,5110.html
    42PG6000 - 2.051,56 YTL http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42PG6000-PLAZMA-TV,4693.html


    Fiyatlari .istanbulbilisim adresinden aldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.u.s© -- 29 Temmuz 2008; 17:14:02 >




  • benim 42 pc1r de aynı sorundan 3. defa servise gitti bugün. bölge müdürü ile görüşüp değişim talep ettim. mırın kırın edip kıvırmaya çalıştı. sanırım yarın tüketici derneğine başvuracağım hakkımı aramak için... sizin sonucu da merakla bekliyorum
  • Bölge müdürü az önce aradı cumaya kadar değişimin olacagğını soyledi. 42PC1R modeli ellerinde mevcutmus :). Tv degistikten sonra garanti suresi kalan 5 ay olacak sanirim degil mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: myanmaz

    benim 42 pc1r de aynı sorundan 3. defa servise gitti bugün. bölge müdürü ile görüşüp değişim talep ettim. mırın kırın edip kıvırmaya çalıştı. sanırım yarın tüketici derneğine başvuracağım hakkımı aramak için... sizin sonucu da merakla bekliyorum


    Aynı arizadan 3. defa gittiyse degisim yapmak zorundalar. şikayetinizi yapın vakit kaybetmeyin bence. Bu sorun 42PC1R modleinde cok sık oluyor sanirim garantisi dolunca ne yapacagiz isimiz var. :(
  • quote:

    Orjinalden alıntı: h.u.s©

    Bölge müdürü az önce aradı cumaya kadar değişimin olacagğını soyledi. 42PC1R modeli ellerinde mevcutmus :). Tv degistikten sonra garanti suresi kalan 5 ay olacak sanirim degil mi?


    tabiki garantiyi baştan başlatmazlar eski ürünün fatura tarihi esas alınır...
  • Parayı iste kardeş !

    Haklı olup olmadığını Sanayi İl Müdürlüğündeki uzmanlara sorabilirsiniz.www.sanayi.gov.tr adlı siteden yararlanmanızı tavsiye ederim. Tüketicinin Korunması için bir Gn. Müdürlük de mevcut merkezde.
  • burada zaman harcadıgına yazık hemen mahkemeye
  • quote:

    Orjinalden alıntı: h.u.s©

    Bölge müdürü az önce aradı cumaya kadar değişimin olacagğını soyledi. 42PC1R modeli ellerinde mevcutmus :). Tv degistikten sonra garanti suresi kalan 5 ay olacak sanirim degil mi?



    kullanılmamış 42 pc1r ellerinde olması imkansız. zira stoklarını tüketeli çok oldu. bizim arkadaş özellikle aramıştı o modeli kapalı kutu olarak yaklaşık 6 ay önce ama bulamamıştı türkiyede hiçbir bayide. hep teşhir ürünleri falan vardı. gelen tv yi iyi inceleyin. çünkü hiç güvenim yok bunlara...
  • Açıkcası benimde kuşkularim var. Tv gelince her detayini inceliyecegim. Yeni olup olmadığını anlamanin püf noktaları varsa yardımlarınızı bekliyorum. Kullanim saatine bakmayi düşünüyorum fakat onu serviste sıfırlıyabilirlermi bilmiyorum. Bakalım neler olacak az kaldı.
  • Servis menüsünden tvye reset attığınız zaman kullanım süreside sıfırlanıyor.................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 31 Temmuz 2008; 13:21:42 >
  • Ancak silme izlerinden anlasilabilir ozaman başka yolu yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: h.u.s©

    Ancak silme izlerinden anlasilabilir ozaman başka yolu yok.


    Eve kurmaya gelen bazı servisler inanın servis menüsüne nasıl girileceğini bile bilmiyorlar bu yüzden avantajınız olabilir....

    Misal bize tvyi kurmaya gelen servis, servis menüsü için servis kumandası gerektiğini söyledi, ben forumdan öğrendiğim tuş kombinasyonu ile girdim menüye şaşırıp kaldılar abi sen bunu nasıl öğrendin diye
  • Biraz önce TV'yi Yetkili servis (Onur Elektronik) getirdi. Tv'nin yeni olmadigi kutusundan alanen belliydi. asiri derecede yipranmiş bir kutu. belki 50mt koli bandi ile defalarca acılıp kapatılmış. Ama yinede ümidimi kaybetmedim belki dedim ama ne ala cikan Tv nin yeni olmadığını anlamak icin cok fazla bişey bilmenize gerek yok. yapişkanli etiketleri zaten yok onu gectim piano black olan kisimlarinda ciizkler belli oluyordu. Tv nin yeni olmadigini soyledim servisteki arkadaslar bize gelen tv bu dediler. Yetkili Servisi (Onur Elektronik) ardim Tv nin yeni ürün olmadigi ya teshir ürünü yada tamir görmüş ürün oldugunu soyledim. Bana merkezin telefonunu verdi ama cumartesi oldugu icin kapali oldugunu soyledi. Bende Tv yi kabul etmedim ve geri gönderdim. Şimdi arkadaslar pztsi bölge müdürüyle konuşacağım ama daha önce şikayette bulunmak istiyorum bu iş fazla uzadı. Şikayet dilekcesi yazarken hangi firmayi belirtecegim. Sanirim Digicom'u şikayet etmem gerekiyor. Birde internet üzerinde bircok tüketici haklari ile ilgili site var hangisine şikayette bulunmam gerekiyor?




  • Arkadaşım,

    Ben aynı sıkıntıları yaşamış biriyim. Sana da geçmiş olsun. Sakın 42PC1R veya 1RR (Ödüllü de olsa- Ödülünü sevsinler) modelini alma ve kabul etme. Bu plazmalarda kronik bir sorun bu kırmızı pullanmalar. Her ekran boyutunda da var. Yani 42,50 fark etmiyor. Kesinlikle para iadesi iste ve başka marka tv almaya bak. Özellikle Pioneer alırsan sorunların biter. Ben öyle yaptım.

    Zaten Digicom LG ile yollarını ayırdı. Tahminimce bu tv'lerde o kadar çok iade ve sorunla karşılaştılar ki artık bu markayı bırakmak zorunda kaldılar. Dost tavsiyesi: LG deyince kaç. Ben artık bedava verseler LG markalı bir ürün almam.

    Saygılar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.