Şimdi Ara

LG 47LA860V Dikey Bantlanma (Vertical Banding)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
7.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üç ay önce aldığım televizyonumu dikey bantlanma ve ekran lekeleri nedeniyle bu ayın başında servise vermiştim. LG'den değişim raporu çıktı ve bu sabah yeni TV'yi getirdiler. TV ilk geldiğinde sorun yok gibi duruyordu hatta daha önce kaydettiğim bir maç yayınını teknik servis elemanlarının yanında açtım ve gayet güzel bandingsiz bir görüntü vardı (ya da bana öyle geldi.). Bu akşam Galatasaray maçını izlerken farkettim ki, dikey bantlanma yine var hem de bir önceki TV'den de fazla.

    İki sorum olacak bununla ilgili; forumda bu model TV'den (LG LA860V) almış ve kullanmakta olan arkadaşlarda da aynı sorun varmı. Yoksa 2'de 2 ile kötü şans bende mi. Diğer sorum da tekrar servise TV'yi versem, yine 20 günlük tamir süresi geçerli olacak mı? Yoksa bu TV bugün elime geçtiği için yeni alınmış bir ürün olarak değerlendirilip para iadesi hakkım doğar mı?







  •  LG 47LA860V Dikey Bantlanma (Vertical Banding) LG 47LA860V Dikey Bantlanma (Vertical Banding)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitelighter -- 30 Eylül 2013; 23:25:06 >




  • Selam bu Dikey Bantlanma (Vertical Banding) malesef bizdede var

    Normal yayınlarda farkedilmiyor ancak maç yayını esnasında pilot kameradan yapılan çekimde topun sağa sola ani hareketinde kamera dönüş yaparken ekranda yukarından asagıya özelikle orta kısımlarda blok halinde gölge görüntü mü desem bandingmi desem flu görüntümü desem vs vs ne desen de oluşuyor.

    Konu ile ilgili LA 47/55 serisi kullanan diğer kullanıclcılardada aynı sorun var onlarıda bu mesajdan haberdar ediyorum. Gerekirse LG ile görüşüp çözüm talep edelim aksi halde topluca tüketici mahkemesine gideriz.

    hoodan-vertisol-kavaklı_alper adlı kullanıcılardada aynı sorun söz konusu.
  • Merhaba, ben değişim ürünü olarak gelen televizyonda da aynı sorun olunca servise verdim ve para iadesi istediğimi belirttim. Baştan biraz zorluk çıkardılar ama sonunda para iadesi talebimi kabul ettiler.

    Eğer ürünü teslim almanızın üzerinden 30 gün geçmediyse, arızayı teknik servisin raporlaması halinde ürün değişimi ya da bedel iadesi isteyebiliyorsunuz. Bu talebinizi kanuni olarak gerçekleştirmekle yükümlüler. Mahkeme aşamasına geçmeden önce, LG Türkiye sayfasından mail ile başvurmakta veya 444'lü numaradan konu ile ilgili yetkililerle görüşmekte fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whitelighter

    Merhaba, ben değişim ürünü olarak gelen televizyonda da aynı sorun olunca servise verdim ve para iadesi istediğimi belirttim. Baştan biraz zorluk çıkardılar ama sonunda para iadesi talebimi kabul ettiler.

    Eğer ürünü teslim almanızın üzerinden 30 gün geçmediyse, arızayı teknik servisin raporlaması halinde ürün değişimi ya da bedel iadesi isteyebiliyorsunuz. Bu talebinizi kanuni olarak gerçekleştirmekle yükümlüler. Mahkeme aşamasına geçmeden önce, LG Türkiye sayfasından mail ile başvurmakta veya 444'lü numaradan konu ile ilgili yetkililerle görüşmekte fayda var.

    Ürünü satin aldiktan sonra mi 30 gün icersinde bu dediginiz yapilacak anlamadim?

    Yani tv yi 6. Ayinda bu tur bir sorunu nedeniyle degisim ve iade yapmazlar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kanun gereği ilk 30 gün içinde arızalanan ürün için tüketici ne isterse firma yapmak zorunda. Ben yeni bir cihaz istiyorum ya da paramı geri istiyorum deme hakkına sahipsiniz.

    Ancak ilk 30 günden sonra arızalanan ürünler için genelde teknik servisler panel değişimi istiyorlar. Eğer panel stoklarda yoksa yeni bir cihaz gönderiyorlar.

    Benim ilk aldığım TV'de yaşadığım sorun, satın alma tarihimden yaklaşık 45 gün sonra olduğu için teknik servis öncelikle panel değişimi istedi, panel değişimi mümkün olmayınca bana yeni TV gönderdiler.
  • Merhaba , bende 47LA740S tv almistim. Ayni sorunu bende yasadim.Mac yayinlarinda pilot kameranin hizli yon degistisdigi sahnelerde , 1 cm lik eni olan dikey cizgiler halinde golgelenmeler oluyordu. Dikkatli bakinca gorulebiliyordu ve ister istemez rahatsizlik veriyordu.ayrica sol kosede ciddi isik sizmasi vardi. Servis cagirdim ve 30 gunu gecmedigi icin degisim istedim. Servis degisim raporu yazdi,degisime uygundur yazdi ve tv yi alip goturdu.suan tv lg merkezde takipteyim. Yeni gelecek panel de de ayni sorun cikarmi diye cok sikintiliyim acikcasi , bende mi para iadesi istesem diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoodan

    Merhaba , bende 47LA740S tv almistim. Ayni sorunu bende yasadim.Mac yayinlarinda pilot kameranin hizli yon degistisdigi sahnelerde , 1 cm lik eni olan dikey cizgiler halinde golgelenmeler oluyordu. Dikkatli bakinca gorulebiliyordu ve ister istemez rahatsizlik veriyordu.ayrica sol kosede ciddi isik sizmasi vardi. Servis cagirdim ve 30 gunu gecmedigi icin degisim istedim. Servis degisim raporu yazdi,degisime uygundur yazdi ve tv yi alip goturdu.suan tv lg merkezde takipteyim. Yeni gelecek panel de de ayni sorun cikarmi diye cok sikintiliyim acikcasi , bende mi para iadesi istesem diye dusunuyorum.



    Ben tv den cok memnunum smart vs 10 numara ahhh şu maçlardaki o görüntü olmasa daha bir keyif alacağım.

    Sanırım bu sorun bütün tv lerde var...


    Benim arkadasımda Samsung 50 inç tv var aynı sorun ondada var...


    Bu arada LG bana cevap yazmıs

    Sayın KATMER,

    Yaşamış oldugunuz olumsuzluktan dolayı firmamız adına özür dileriz.

    Tarafınıza en kısa sürede gerekli servis yönlendirilmesi yapılarak tarafınıza destek sağlanacaktır.



    Destek almak istediginiz farkli bir konu için çagri merkezimize 444 6 543 nolu telefondan ulasabilirsiniz.

    “LG Markali Notebook ve “smart phone” özellikli Cep Telefonlariniz için çagri merkezimizden uzaktan erisim ile destek alabilirsiniz”

    Tarafimiz ile iletisime geçmis oldugunuz için tesekkür ederiz.
    Mailimizin sonunda yer alan puanlama sistemine katilmanizi rica ederiz.

    Bilgilerinize sunariz.

    Saygilarimizla.




  • Arkadaslar benim tv ye degisim cikmis merkezi aradim simdi kargo ile yeni tv gonderecegiz dediler. Isik sizmasindan dolayi mi degisim verdiler banding probleminden kaynakli mi degisim verdiler bilemiyorum.ikisininde etkisi olmus olabilir tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoodan

    Arkadaslar benim tv ye degisim cikmis merkezi aradim simdi kargo ile yeni tv gonderecegiz dediler. Isik sizmasindan dolayi mi degisim verdiler banding probleminden kaynakli mi degisim verdiler bilemiyorum.ikisininde etkisi olmus olabilir tabi.

    Merak ediyorum acaba yeni gelen TV'de gölgelenme olacak mı olmayacak mı? TV gelince bizi buradan bilgilendirirsin artık.
  • Valla bende cok tedirginim umarim yine ayni sorunlarla karsilasmam. Ayni sorunlar cikarsa bosu bosuna 10 gun tv siz kalmis olacagim.Tv gelsin bilgilendirme yaparim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vertisol

    quote:

    Orijinalden alıntı: hoodan

    Arkadaslar benim tv ye degisim cikmis merkezi aradim simdi kargo ile yeni tv gonderecegiz dediler. Isik sizmasindan dolayi mi degisim verdiler banding probleminden kaynakli mi degisim verdiler bilemiyorum.ikisininde etkisi olmus olabilir tabi.

    Merak ediyorum acaba yeni gelen TV'de gölgelenme olacak mı olmayacak mı? TV gelince bizi buradan bilgilendirirsin artık.

    Evet arkadaşlar, sonunda değişimden yeni panel bugun geldi. Her gün lg müşteri hizmetlerini arayıp , genel müdürlüğe maillerim neticesinde değişim sürecini tam 9 günde tamamlatabildim.Bayrama da yetişmiş oldu.

    Gelen yeni tv de ışık sızması cok az bir iki bölgede mevcut.Fakat kabul edilebilir seviyede diyebiliriz.Kesinlikle rahatsız etmiyor.Ölü piksel yok.Ve en önemlisi dikey bantlanma sorunu neredeyse yok denebilir.İnternetten indirdiğim full hd maç videoları ve ntvspor hd de şuan izlediğim la liga maç özetlerinde inceledim.Önceki iki tv m de de(50LA620S ve daha sonra değişime yolladığım 47LA740S) rahatsız olduğum ve genel sorunumuz pilot kameranın cok hızlı yön değiştirdiği ve hızlı geçişlerde gölgelenme olmuyor denebilir.Fakat sıfır diyemeyeceğim.Cok cok hafif yaklaşık 0,25cm kalınlığında(öncekinde 1 cm kalınlığında 1-2 şerit vardı) bir şerit cok nadir de olsa görünüyor.Fakat dediğim gibi neredeyse yarım saat inceledim , 3-4 defa görebildim.Ancak cok dikkatli bakıp o noktaya odaklandığınızda görünüyor. Normal seyirde kesinlikle göze takılmıyor,çarpmıyor. Demek istediğim cok dikkatli odaklanmassanız görünmüyor,hatta bazen cok dikkatli bakıp odaklansanızda görünmüyor.Olayı anlamadım ama cok nadir görebildim.O kadar hafif. Bu kadarı beni hiç rahatsız etmedi ve ilk tv lerden sonra kabul edilebilir seviyede geldi.


    Bu süreçte 10 gün tv siz kalmak , her gün lg müşteri hizmetleri ile kavga etmek (bayrama tv yetişsin diye) , ne olcak acaba servisten aynı tv geri gelirmi,merkezden değişim kararı cıkarmı vs gibi sorularla içimi kemirmek beni yıprattı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 26 Ekim 2013; 7:32:13 >




  • Arkadaşlar önceki mesajımda yeni gelen tv de bantlanma sorunun cok hafif belli belirsiz oldugunu yazmıştım fakat artık güncellemelerden sonra mı yada benim gözüm izledikce daha cok görmeye mi başladı yada kullandıkca daha mı belirginleşti nedir bilemiyorum.Yine bu dikey gölgeler maç yayınlarında gözüme carpmaya başladı ve rahatsız edici oldu.Dayanamayıp tv yi sattım..
  • bende la860v var bu bandingi net olarak nasıl sezebilirim. maçlarda bişey göremedim.
  • yakamoz01 Y kullanıcısına yanıt
    Genel olarak yuksek cozunurluklu mac yayininda , digiturk hd izliyorsan yada internetten 1080p ,720p mac yayini indirip , aksam los isikta yada karanlikta dikkatlice izle. Ozellikle Pilot, orta kameranin hizlica yon degistirdigi anlarda ,tv nin bazi yerlerinde ince 0,25 cm ile 1 cm arasi kalinliklarda dikey cizgiler seklinde golgelenmeler olup,kamera yavaslayinca kayboluyor mu buna dikkat etmen gerekli.yada ekranin bazi bolgelerinde ekran kirli tozluymus gibi renk farkliliklari golgeler olusuyormu bunlari incele.gunduz cok belli olmayabiliyor,ozellikle aksam los isikta bak.yakin cekimde yada yer kameralarinda belli olmayabiliyor.orta pilot kameranin hizli hareket ettigi zamanlari incele.incelemeni yaptiktan sonra buraya yazarsan sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoodan

    Genel olarak yuksek cozunurluklu mac yayininda , digiturk hd izliyorsan yada internetten 1080p ,720p mac yayini indirip , aksam los isikta yada karanlikta dikkatlice izle. Ozellikle Pilot, orta kameranin hizlica yon degistirdigi anlarda ,tv nin bazi yerlerinde ince 0,25 cm ile 1 cm arasi kalinliklarda dikey cizgiler seklinde golgelenmeler olup,kamera yavaslayinca kayboluyor mu buna dikkat etmen gerekli.yada ekranin bazi bolgelerinde ekran kirli tozluymus gibi renk farkliliklari golgeler olusuyormu bunlari incele.gunduz cok belli olmayabiliyor,ozellikle aksam los isikta bak.yakin cekimde yada yer kameralarinda belli olmayabiliyor.orta pilot kameranin hizli hareket ettigi zamanlari incele.incelemeni yaptiktan sonra buraya yazarsan sevinirim.

    cevap için teşekkürler. baktım inceledim şimdilik öyle bir durum yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoodan

    Arkadaşlar önceki mesajımda yeni gelen tv de bantlanma sorunun cok hafif belli belirsiz oldugunu yazmıştım fakat artık güncellemelerden sonra mı yada benim gözüm izledikce daha cok görmeye mi başladı yada kullandıkca daha mı belirginleşti nedir bilemiyorum.Yine bu dikey gölgeler maç yayınlarında gözüme carpmaya başladı ve rahatsız edici oldu.Dayanamayıp tv yi sattım..


    Ne yaptın yeni tv aldınmı..

    Bende 55la860v için değişim isteyeceğim ama sanırım bu sorun evladiyelik..

    Sadece LG de değil Samsung un büyük ekran tv lerindede oluyor..
  • ekatmer E kullanıcısına yanıt
    Hocam valla ledlerden.cok cektim,yok golgelenme yok isik sizmasi , yok bulutlanma ,Onca para odedik, kac gun tv siz kaldim ettim.2 ayda 3 adet led tv degistirdim.

    En sonunda keyifli bir mac izleyebilmek icin teknosadan kampanyadan 60PH670S plazma aldim. 3150TL ye , yaninda hediye lg bh6530t 3d bluray 5+1 ev sinema sistemi(800 tl degerinde) ve 300 tl hediye ceki ile aldim. Fiyat cok uyguna geldi ve 47" ten sonra 60 inc tv ve ev sinema sistemiyle mini sinema tadinda film izlemeye basladim. Maclardada en ufak golgelenme,dalgalanma vs yok.Goruntu cok akici.Plazmanin renklerini cok begendim.parlak ledlerden sonra plazmanin soluk renlerine alisamam diyordum.oyle degilmis.Gercekten renkleri cok doygun ve keyifli.gercek kirmizi ve siyahla tanistim:) suan led lerin renkleri gozume guzel gelmiyor.buyuk ekranda da 3d,film ,mac gercekten cok daha keyifliymis. 47 " led tv fiyatina 60" plazma+300 tl hediye ceki+3d bluray 5+1 ev sinema sistemi almis oldum. Eski 47la740s ile karsilastirdigimda , daha keyifli mac izliyorum,daha keyifli film seyrediyorum, ev sinema sistemi ile keyif cok daha artiyor,buyuk ekran oldugu icin daha keyifli 3d izliyorum,daha kaliteli sd yayin izliyorum.

    15 gun oldu tv yi alali.Simdilik cok memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 4 Kasım 2013; 9:24:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • selam arkadaşlar bende de lm640 s var

    banding felan bilmiyorum ama bende ekran görüntüsü siyahken farkediyorum, ışık sızması nerdeyse her köşeden ve kenarlardan merkeze doğru yayılıyor.

    ben daha çok 3D filmlerdeki gölgelenme bulanıklaşma, göz yorulmasından rahatsız oldum. ve PC monitörü gibi kullandığımdan günlerce her çeşit video oynatma programıyla denedim. anca yeni çıkan power dvd 13 prosuyla çok az bir miktar rahatlama oldu akışkanlıkta ama görüntü netliği ve renkler kesinlikle baya güzelleşti.

    Şimdi merak ettiğim bu ışık sızmasının verdiği rahatsızlıklar nelerdir. beni rahatsız eden akışkanlık ve bulanıklaşmayla bir alakası varmı.

    Birde sadece ışık sızmasından dolayı panel değişimi oluyormu. yaptıran varmı ?

    şimdiden yardımlarınız paylaşımlarınız için teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar.
    Nasıl bi seçim yapmışız Bendede 42LV4500 VARDI.Garanti bitimine 3gün kalmışken ekranda dikine çizgiler oluştu.Sonuç olarak 20 işgünü geçti ve servis değişim kararı çıktığını söyledi.Bu hafta sonuna kadar gelecekmiş.Sanırım LA serisinden olacak.Para iadesi istedim kabul etmediler bende zorlamadım fazla.İnşallah yeni cihazda sorun çıkmaz.Müşteri hiz. aradım.Kesinlikle sıfır kutusunda geleceğini söylediler.Hayırlısı bakalım,cümleten geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.