Şimdi Ara

LG ALINIR MI? (ALINMAZ) 50 GÜNLÜK BİTMEMİŞ MÜCADELEM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. LG ile henüz tamamlanmamış ve bir netice alamadığım mücadelemi sizlerle paylaşmak istedim.
    Mücadelem sonuçlanana kadar aşamaları konuya ekleyerek ilerleyeceğim.
    Uzun bir yazı oldu ama "benim gibi başkalarının yanmasını istemiyorum.
    Yazdıklarım ne eksik ne fazla (Ufak tefek kelime hataları olabilir)
    Süreç tamamlandığında operatör kayıtlarımdan 4446543 ü kaç defa aradığımı sizinle paylaşacağım.
    Teşekkürler.

    06.05.2016 tarihinde Vatan Bilgisayar’dan, 1300 TL ye satın almış olduğum, LG G3 32 GB 3GB D855TR Modeli cep telefonum, 20.09.2017 tarihinde, hakkın rahmetine kavuşarak bir anda kapandı ve bir daha açılamadı. Telefonumun arızasının ne olduğuna internetten araştırıyım derken, Google arama motoruna “LG G3” yazmamla birlikte “kendi kendine kapandı açılmıyor” ile devam eden arama öğesini gördüğümde sorunun kronik olduğunu anladım. Geneli yerli forumlarda olan şikayetleri incelediğimde, başıma gelenler ile hemen hemen aynı klasmanda problemler olduğunu gördüm.

    21.09.2017 tarihinde Ankara LG yetkili servisi olan “Güneş Elektronik” isimli firmaya elden götürüp tutanak ile teslim ettim. Telefonu Teslim ettiğim anda aşağıda mesaj milattan önceki bir döneme ait olan geçici olarak kullanacağım cep telefonuma geldi.
    "Sayın müşterimiz ürününüz11711 kayıt numarası ile teknik servisimize alınmıştır. İnternet sitemizden de takip edebilirsiniz."

    LG ALINIR MI? (ALINMAZ) 50 GÜNLÜK BİTMEMİŞ MÜCADELEM!

    Teslim alan arkadaşa, telefonun ne zaman yapılacağını sorduğumda “en geç 20 iş günü içinde” cevabını aldım ve ne gibi işlemler yapıldığını internetten kayıt formu numarasını girerek öğrenebilirsiniz cevabını alarak işyerinden ayrıldım.

    22.09.2017 tarihinde yani 1 gün geçtikten sonra güneş elektroniğin sitesinden kayıt numarasını girerek cihazımın ne durumda olduğuna bakıyım dedim. Bir de ne göreyim. 1 gün geçmesine rağmen “Main Board Arızalı parça siparişi verildi parça bekleniyor” yazısını görünce “Vay be bu işler ne kadar hızlanmış eskiden 2 - 3 hafta bekletirlerdi” diyerek LG ile gurur duydum.

    25.09.2017 tarihinde bir mesaj daha attılar ve telefonumun parça beklediğini en kısa süre de tamir edileceğini ilettiler. Bildiğiniz şaşkınlık içindeydim. Yıllardır KVK, Genpa gibi şirketlerin bizi oyalamalarına, 30 günlük süreyi sonuna kadar kullanmalarına alışık olduğumuzdan dolayı, sürecin hızlı olması ve sürekli bilgilendirme mesajlarının gelmesi beni şaşırtmıştı.

    Birbirini takip eden yaklaşık 20 gün boyunca, ekranda, aynı mesajı görünce, kendime “eskiden mi güzeldik eskiler mi güzeldi” sorusunu sormaktan alıkoyamadım.14.11 2017 Tarihinde yani “Devletin koyduğu yasal süre olan 20 iş günü” sonunda Tekrar firmayı arayarak akıbiyetini sorduğumda, telefona çıkan görevli, bu gün de parça gelmezse teknik servisten indirilip değişim birimine verileceğini söyledi.

    16.11.2017 tarihinde akşam saat 10 sularında telefonuma “Telefonunuzun tamiri bitmiştir kayıt formu ile gelip alabilirsiniz” yazılı mesaj geldi ve 17.11.2017 tarihinde “asıl mücadele sürecim” başladı.

    Teknik servisi aradım ve ürünü bu şekilde kabul edemeyeceğimi, yasal süre içerisinde ürünü tamir edemediklerini, değişim ya da paramın iadesi için gerekli işlemleri yapmalarını istedim. Telefona çıkan müşteri temsilcisi, “ürününüz hazır gelip alabilirsiniz başka da bir şey yapamam” diyerek telefonu kapattı. Birkaç saat sonra tekrar aradım ve daha yetkili bir kişi ile görüşmek istedim. Başka bir kişiye aktardılar. Aynı durumları anlattım ve o da bir şey yapamayacaklarını, 444 65 43 LG genel müdürlüğü ile görüşmem gerektiğini söyledi. Numarayı aradım ve aynı durumları müşteri hizmetlerine anlattım. Kayıt formu oluşturduklarını servis ile görüşüp beni bilgilendireceklerini söylediler. Yine birkaç saat sonra 0312 li bi numara aradı ve Güneş Elektronik firmasından aradığını, telefonumun hazır olduğunu, gelip alabileceğimi söyledi. Aynı durumu kendisine de anlattım ve yapacak bir şey olmadığını, bazen kargonun geç geldiğini birkaç günden bir şey olmayacağını söyleyerek beni ikna etmeye çalıştı. Fakat başarılı olamadığını anlayınca tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz. O da 6 ay sürer gibi bir söz söyleyerek konuşmayı sonlandırdık.

    Tekrar 444 lü numarayı aradım. Telefona çıkan arkadaşa durumu tekrar anlattım. Bir süre beklettikten sonra “Ahmet Bey telefonunuz güneş elektronikte hazır durumda, değişim olmuyor. ”ister gidip alın ister yasal haklarınızı kullanın”” demesi üzerine “siz mafya mısınız? Devlet 20 iş günü süre koymuş ve gereğini yapamamışsınız dalga mı geçiyorsunuz” dedim. Müşteri temsilcisi, Biz de telefonunuz 22.10.2017 de servise teslim edilmiş görünüyor. Yasal süreyi aşmamışız. Yapacağımız bir şey yok dediğinde çileden çıktım. Siz beni aptal mı sanıyorsunuz elimde teslim formu var tarih 21.10.2017 yazıyor dedim. Yetkilisiyle görüşmek istediğimi söylediğimde mümkün olmadığını iletti ve telefonu kapattık.

    İnatçı bir yapım olduğu için işin peşini bırakmadım ve sesimi sosyal medya üzerinden duyurmaya karar verdim. İlk önce Twitter dan LG Türkiye Sayfasının her twitinin altına yaşadığım problemi kısaca yazdım. Direkt Mesaj üzerinden geniş bir mesaj gönderdim (hala okunmadı) @LGElectronics hesabına yani Çin de ki genel merkezlerine İngilizce bir Direkt Mesaj ve mail adreslerine şikayet mailimi gönderdim. Mail de “bu durum Türkiye de değil de Avrupa da yaşansaydı o telefonu kişinin adresine kadar götürürdünüz, Türkiye de bu kadar ciro yapmanıza rağmen, bu halka neden saygı duymuyorsunuz?” İçerikli bir mail attım. ŞikayetVar.com üzerinden şikayet oluşturdum. Tüketici hakem heyetine online form gönderdim. (Şu an ifadesi istendi yazıyor)

    19.10.2017 tarihinde, aradan birkaç gün geçtikten sonra 0212 alan koldu bir numara aradı ve LG iade -değişim biriminden aradığını, sosyal medya üzerinden yaptığım şikayetlerin değerlendirildiğini ve telefonumun değişimine karar verildiğini söyledi. “Arayan personele bu işin böyle mi olması gerekiyor” dedim ve cevap veremedi. Bu sefer tamam dedim hak yerini buluyor. Tabi öyle olmadı. 21.10.2017 tarihinde müşteri hizmetlerini aradım. Değişim sürecini ne zaman telefonu teslim edebileceklerini sordum. Çıkan arkadaş Genel Müdürlükte onayda olduğunu G3 model telefon yok ise yerine başka bir model telefon verileceğini söyledi. Pazartesi günü yani 23.10.2017 tarihinde aramamı söyledi. Pazartesi günü aradım ve 1 haftadır defalarca tekrarladığım konuşmayı yine yaptım. Bu sefer telefonumu vermiş olduğum servisten savunma istediklerini onun cevabı gelince değerlendireceklerini söylediler. 25.10.2017 tarihinde tekrar aradım ve rutin konuşmamı yaptım. Bu sefer servisteki yetkililerin ürün değişimi için rapor düzenlemeleri gerektiğini onu beklediklerini söylediler.

    26.10.2017 tarihinde servisi aradım ve neden rapor düzenlemediklerini sordum. Bugün düzenleyeceklerini söylediler ve telefonu kapattık. 30.10.2017 tarihinde 4446543 numarasını aradım ve standart konuşmamı yaptım. Müşteri temsilcisi “Sizin telefon değişmeyecek beyefendi anakart değişmiş servisten alabilirsiniz” demez mi… O an beynime kan sıçradı ve ağır konuştum. Biraz bekleteyim dedi ve tekrar bağlandı “Evet beyefendi cihazınız değişecekmiş ama servisten form bekliyormuşuz dedi” Yine biraz ağır konuştum ve telefonu kapattım. Servisi arasam “ana avrat” küfür edeceğim için aramadım. Akşama doğru servisten telefonuma mesaj geldi. İçeriğinde “Ürününüz değişime sunulmuştur. Onay alınması ve değişim cihazı geldiğinde tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.” Yazıyordu. 16.11.2017 tarihinden 30.11.2017 tarihine kadar gösterdiğim mücadele “Telefonun değişime sunulması mücadelesi” idi.

    31.10.2017 tarihinde 444 ü aradım ve tekrar bilgi istedim. Müşteri temsilcisi servisten gönderilen formun ekrana düşmediğini o yüzden bir işlem yapamayacaklarını söyledi. Telefonuma gelen mesajı okudum. Bizim ekranımızda değişim formu görünmüyor yeni girildiği için sisteme yansımamış olabilir. Ben tekrar servise mail atıyorum dedi ve ya sabır çekerek telefonu kapattım.

    01.11.2017 de tekrar aradım ekranlarında değişim gözüktüğünü fakat servis anakartı değiştirdiği cihazımın imei numarasını yanlış girdiği için onay çıkmadığını, düzeltileceğini 03.11.2017 tarihinde tekrar aramamı söyledi. Ayın 3 ünde aradım ve Telefonunuzun değişimi 30.10.2017 tarihinde onaylanmış Telefonunuzun yerine LG g4 Kahverengi 32 Gb cihaz verilecektir denildi. Ne zaman verileceğini sordum Salı günü 07.11.2017 tarihinde aramamı söyledi.

    07.11.2017 tarihinde yani ürünü teknik servise verdiğimin 48.günü, mücadele sürecimin 22.günün de tekrar aradım. İlgili kişi telefonunuzun değişimi onaylanmış ama ne zaman çıkacağı belli değil dedi. Biraz sert konuştuktan sonra iade birimiyle görüşmek için hatta beklememi söyledi. Tekrar döndü ve “Telefonunuz G4 ile değiştirilecek” dedi. Hanımefendi bunu 10 gün önce zaten söylediler dedim. İade birimi tarih vermedi bu yüzden size bir şey diyemem dedi. Sizin gibi “sorumsuz” bir firma görmedim diyerek telefonu kapattım

    08.11.2017 tarihinde tekrar aradım ve durumumu anlattım. Arkadaş işlemlerin devam ettiğini, ne zaman sonuçlanacağını bilmediğini söyledi. Beni ilk arayan isim olan iade biriminden Çağla hanımı istedim. Yemekte olduğunu söyledi. Öğleden sonra 2. Aramamı yaptım durumumu anlattım çıkan arkadaş yine aynı şeyleri tekrarladı ve ne zaman geleceğini bilmediğini söyledi. Çağla hanımı istediğimde bugün mesaisi yok dedi. Siz haftaya bugün arayın tekrar dedi ve sabır çekerek suratına kapattım.

    yarın tekrar arayacağım...







  • Geçmiş olsun. Elimde Eylül 2016 da alınmış bir lg g3 var sıra banamı geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedeklerinizi iyi alın derim 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15.11.2017 tarihinde telefonumu servisten aldım.
    Mücadelem tam 57 gün sürdü.
    Bu süre içerisinde tam 53 Kez müşteri hizmetleri ile görüşmüşüm.

    Telefonu hiç açmadan satacağım tekrar LG kesinlikle almam da kullanmam da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.