Şimdi Ara

LG BX327 Deneyimi..26.03.2012

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar..

    Dun aldıgım LG BX327 Projeksiyon cihazim ile ilgili deneyimlerimi sizinle paylasmak istedim. Vatan Computerdeki %25 indirimden faydalanarak aşagıdaki urunleri aldım.

    1 ad. LG BX327 3D projeksiyon cihazı ... 1.396 Tl (hDMI Kablo Hediye)
    2 ad. DLp GOzluk ................................ 180 TL
    1 ad. Projeksiyon lambası .......................106 Tl
    1 Ad. Askı Aparatı ....................................30 tl.
    Toplam ................................................1.712 TL

    Projeksiyon icin perde siparisini daha vermedim. Odadaki genis bos duvari kullanıyorum. Yaklasık 3 mt mesafeden 120" e yakın goruntu verebiliyor.

    İlk isim PS3 'u baglamak oldu. Pıyasadaki cogu oyun en fazla 720i destekledigi icin simdilik prokesiyonun pixel degerine cok kafamı takmıyorum. Hemen PSN den uncharted 3'un ve Virtual Tennis 4 'un 3D Demolarını indirdim. 3D tv sadece denemistim , iki kezde Sinemada 3D film seyrettim. İnanın sinemadan hicbir farkı olmadıgını soyleyebilirim.

    Daha sonra PC ye Ps3 Media server yukledim. Laptop uzerınden indirdigim 3D Smurf filmini calıstırdım. 699 Mb olması sebebıyle cozunurluk dusuk. Zaten 3d moda gecincede cozunurluk dusuyor. Sebebini daha tam arastırmadım.

    Daha sonra Grand Turismo 5 i calıstırdım. 3d ile uzaktan yakından ilgisi yok oyunun. Sadece oyun icindeki bilgi ekranları ile oyun ekranı arasında derinlik goze carpıyor. araclarda hic bir 3d ozellik yok. Uncharted 3 de daha guzel bir deneyim yasayacagımı dusunuyorum.

    Son olarak odadaki Tivibu yu bagladım. TRT HD var sadece. guzel bir bundesliga macından 15 dk seyrettim gercekten cozunurluk ve ısık degerinin yeterli oldugunu gordum.

    Sonuc olarak fiyat/Performans acısından pıyasadaki en iyi urunlerden birini aldıgımı dusunuyorum. Bana yetti. Lamba omrunede takmıyorum artık 3000 x2=6000 saat sonra zaten , projeksiyonu degistirmis olurum.

    Genel olarak 1500 tl butcesi olan arkadaslarıma tavsiye ederim.







  • Cihaz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın...

    http://forum.donanimhaber.com/m_58904276/tm.htm

    LG BX327 isteyen arkadaşlar 2. el olarak çok uygun fiyata satıyorum, yukarıdaki linkten ulaşabilirler...

    lg bx327 de full hd filmlerde pikseller bariz şekilde belli oluyor, bu 3D film izlerken gözlük takılı olduğu için pikselleri görmüyorsunuz yada daha az dikkat çekiyor, ancak 2D filmlerde pikseller çok rahatsız edici bana göre...

    2012de ev kullanıcısı için ek olarak lamba olayına tamamen karşıyım, tavsiye etmiyorum, 4K projeksiyon cihazlarının geldiği, gözlüksüz teknolojilerin hatta hologramın bile hayatımıza gireceği teknolojinin hızla geliştiği sektörde 2 yıl sonra lamba biterse yenileme durumunu düşünmeye gerek olmadığını düşünüyorum, sürekli çalıştıracaklar TV gibi kullanacaklar için önemli olabilir ama sadece arada film yada oyun için alanlara ek lambaya gerek olmadığını düşünüyorum... 2 yıl sonra hem mevcut teknoloji ucuzlayacak hem çok daha gelişmiş teknolojiler çıkacak...

    Eğer 1850 TL gibi bir rakama çıkabilseydin, optoma gt750xl yi tercih edebilirdin, 12 taksit, 2 gözlük hediye, çok daha iyi olurdu...

    gran turismo ya %100 katılıyorum 3d den eser yok, zaten aceleye gelmiş üründü...

    killzone3 ü tavsiye ediyorum, 3d si fena değil...

    inceleme için de ayrıca teşekkürler, eline sağlık...




  • Tesekur ederim.

    Tam film izleme keyfine varamadım aslında. Full HD bir film izledikten sonra deneyimlerimide yazarım.

    Projektorlerde lamba fiyatları 400-500 Tl'lere kada cıkabiliyor. Ayrıca bu cihazin 3.000 saat fabrika cıkısı lamba omru var. 2300-2500 seviyelerinde goruntunun bozuldugunu dusunursek gunde ortalama 3 saat acık kalan bir cihazın lambasını 2 yıl 4 ay sonra degistirmek gerekir. 2,5 yıl once piyasa cıkan bir modelin lambasını 2,5 yıl sonra sanırım bu aldıgım rakamın 5-6 katı civarında anca bulurum diye dusundum. Ayrıca lambasının 106 Tl gibi dusuk bir fiyatta olmasıda bu kararımda etkilidir. eger 400 ve uzerı deseydi bende almazdım.

    Optoma aldıgım yerde yoktu.Eger olsaydı o rakamlara cıkabilirdim. Birde kararım cok hızlı gelisti. Kafamda sadece planlanadıgım bir seyi uygun fiyata bulunca erken davrandım sanırım.

    Killzone 2 beni icine cekmedi. Aslında PS3 de FPS beni pek sevmiyorum. Third Person Shooter oyunlar (kesinlikle UNCAHARTED 3) daha zevkli diye dusnuyorum..Tavsiyen icin tesekkur edeirm.




  • tam bende onu diyorum 2 yıl 4 ay sonra teknoloji çok ilerlemiş olacak, eski teknoloji yerine daha gelişmiş bir teknolojiye yatırım yapılabilir... neyse çok önemli değil kişisel tercihler ve bütçe meselesi elbette saygı duyarım..

    uncharted 3 te pop out dışarı çıkma ne durumda? yoksa genel olarak derinlik mi var?
  • Bugun UNCHARTED 3 oyununu oynadım. Oyun turkce olması (BU arada drake 'i Muhtesem yuzyıldan tanıdıgımız Pargalı Rolundeki Okan YALABIK seslendiriyor) dahada heycanlandırdı beni. Hikayanin icine tam anlamıyla girebiliyorsunuz. Dialoglar falan tam bir sinema tadında olmus.. Asıl konumuz 3D ozelliklerine gelince..

    Oyun da gercekten 3D goruntuyu acıkca hissedebiliyorsunuz.. Hatta dusme ve atlama sahnelerinde dahada kendini hissetiriyor. Fakat bahsedilen POP OUT durumunu pek göremedim. Daha 3. chapterdayım ama sanırım o duzeyde olmayacak..Ama ilk 3D oyun deneyimim icin cok iyi diyebilirim.

    Dikkatimi ceken bir konuda su. Oyunu 3D moduna aldıgınızda ne performanstan nede pixellerden odun vermiyor. Videolari ve oyunu hızlı bolumlerini bile aynı akıcıkla ve hızda oynayabiliyorsunuz.

    Sonuc olarak, Evinde 3D cihazi ve PS3 u olan herkesin alıp oynaması gereken bir oyun. PS3 'te FPS oynamak yerine bu oyunu alıp kendinizden gecebilirsiniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.