Şimdi Ara

LG E500 / Acer 5920G karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bu aralar bir dizüstü almayı planlıyorum. Aradığım özellikler kısaca şöyle:

    Ekran: 15.4" wxga formatında, en azından yatay görüş açısı 150 dereceden büyük olsun.
    İşlemci: Büyük olasılıklar C2D olacak. Santa Rosa olursa daha iyi. Keşke Penryn olsa, ama Penryn'ler daha çok yeni, çok az modelde var. Kasalı PC'im AMD ama dizüstünde ısı sorunları duydum. İşlemci temelli bir işim yok, o yüzden düşük modeller yeterli.
    Ram: 2 GB
    Vga: Nvidia'nın düşük modellerinden, 8600GS benzeri yeterli. Hatta kendine ait 128 MB gibi bir ram'i olursa 8400 serisi de olabilir. TC kullanıp ana ram'den harcamak istemiyorum.
    Disk: En azından 160 GB, ama mutlaka 7200 rpm bir disk ile değiştirteceğim.
    Klavye: Mümkün olduğu kadar nümerik klavye bakıyorum. Ancak elzem değil. MSI kullandım, klavyede çok zor yazdım hiç iyi değildi. LG kullandım o çok daha rahat geldi.
    Web kameralı.
    En az 3 usb portlu
    SD/MMC kart okuyuculu.

    Kablosuz ağ: Standart bir modül yeterli, Draft-N çok lazım değil.
    Bluetooth: Çok ender gerekiyor, usb dongle'ım var, ama aynı fiyatta onboard olursa avantaj olur.
    Ethernet: Mecburi olmamakla birlikte Gigabit ethernetli olması ibreyi ona çevirtir.
    Keşke eSATA olsa!
    İşletim sistemi: Makinede ne kurulu olursa olsun silip Pardus Linux kuracağım. Bu nedenle önce Free dos ve Linux yüklü olan modelleri inceledim ancak seçenekler çok daralınca diretmekten vazgeçtim. $100 lisans parası çöpe gidecek gibi görünüyor..

    Bu durumda şu iki model arasında kararsız kaldım:

    http://www.mavibilgisayar.com/ud/8441 LG E500-UAPSPT Intel Santa Rosa Mobile 1.8GHz 2GB 160GB
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/7385 Aspire Gemstone 5920G-3A1G Intel Core2 Duo Mobile 1.6GHz 1GB 160GB

    LG'nin nümerik klavyeli olması ibreyi ona çeviriyor.

    İkisinin de beyaz olması tamamen tesadüftür.

    Sessizlik, pil süresi, teknik servis kalitesi gibi alırken pek bilemeyeceğimiz konulardaki yorumlarınız altın değerindedir.

    Aslında Monster'lara baktım ancak özellikler hemen yükseliyor ve fiyat artıyor. Eğer böyle düşük özellikli bir model bulursam o da alternatiflerim dahilinde. Yukarıda saydığım özelliklerde önerilerinize de açığım. KDV dahil 1.700 YTL'yi geçmemeye çalışıyorum. Evet fikirlerinizi/önerilerinizi alabilir miyim?

    şimdiden teşekkürler







  • Bence LG al hem özellikler daha iyi hemde daha önce kullanmışsın LG daha az ısınıyo falan filan daha iyi performans verir
    Ses yok gibi sadece hdd den gelen çok hafif cızırtılar var bende E500 uap22t modeli var pil 3 saat civarı gidiyor Servis hakkında hiç bi bilgi yok çünkü daha LG bölümünden servise giden görmedim:D ama muhtemelen iyidir:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkan33 -- 21 Nisan 2008; 18:07:50 >
  • ben olsam LG yi tercih ederdim
    sorun yaşamazsın
  • Arkadaşlar peki hem LG hem Acer'ı kimler ithal ediyor ve dağıtıyor? Servis konusunda olumlu/olumsuz tecrübe yaşayanlar biraz bilgi verebilir mi?

    yorumlar için çok teşekkürler
  • arkadaşım bugün vatanda %30 indirim var....1700 ytl ye çok çok daha iyi makineler alabilirsin
  • LG ler korede üretilip teste tabi tutulup Çinde monte ediliyorlar. Servis ilk mesajda da dediğim gibi bilinmiyor:D sorun yaşıyan yok. Acer hakkında hiç bi bilgim yok
  • sovalye_, uyarın için çok teşekkürler, mesajını dün gece gördüm, heyecanla Vatan'ın sitesine girdim. İyi bir fırsattı, ancak taksiti 5 ile sınırlandırmaları nedeniyle aylık taksitler bana fazla geldiğinden alamadım. Yoksa büyük olasılıkla bir R500 veya belki bir E500 alacaktım.

    wolkan33, LG dizüstülerin teknik servisi Tecpro imiş. Bu firma ile kurumsal bazda da çalışıyorum, tanıdıklarım var. Bazı eksiklikler her firmada olabilir ancak genel olarak güvenilir bir firma. Acer hakkında benim de bilgim yok.

    Bu arada ilginç gelebilir, nette HP servisi hakkında çok şikayet gördüğümden direkt olarak eledim, hiç modellerini bile incelemedim. Bence firmalar buna dikkat etmeliler, ufak bir Google araması ile insanların günlüklerine (blog) düşüp, HP ile yaşadıkları acı tecrübeleri okuyup, makinelerindeki sorunların çoğunlukla hiç giderilmediğini, en sonunda da paralarını iade alacak kadar uzun süre çözümlenmediği yönünde günlük girdilerine denk gelince insan zerre kadar güvenemiyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.