Şimdi Ara

LG f1255 17Kg kurutmalı çamaşır makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    bilgisi olanlar LG çamaşır makinası konusunda fikirlerini yazarsa sevinirim.

    Şu an Bosch 8kg çamaşır makinası ve bosch 7 Kg kurutma kullanıyorum. ancak her gün en az 2 kez yıkama yapıyoruz. yani günlük 15-20 kg arası yıkamamız var. bu nedenle LG nin 16 kg yıkama ve 9 kg kurutması olan makinayı almayı düşünüyorum.

    bu konuda tavsiyeler bekliyorum.

    şimdiden teşekkürler



  • cmy C kullanıcısına yanıt
    Bu makina bende değil ama mahallede ki kuru temizlemeci de var. Kendisiyle konuştum,makinadan çok memnun olduğunu söyledi. Kendimde çalışırken gördüm inanılmaz sessiz çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternafelicity -- 23 Ağustos 2014; 0:39:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eternafelicity kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme çin teşekkür ederim. lg sitesinden kontrol ettiğimde 58 db olarak görünüyor. sıkmada ise 78 db. bu yüzden biraz tereddüte düştüm. çok kullanan olmadığı için yorum bulmak zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmy

    bilgilendirme çin teşekkür ederim. lg sitesinden kontrol ettiğimde 58 db olarak görünüyor. sıkmada ise 78 db. bu yüzden biraz tereddüte düştüm. çok kullanan olmadığı için yorum bulmak zor.

    Burayı da okuyun.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=63308870

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurutmanın ayrı olmasının konforunu bırakıp kombo makine almak bence mantıklı değil.

    Kurutma makinesi ayrı olduğunda tiftikler ayıklanır, çamaşırlar daha kısa sürede kurur, ısı pompalı kurutma alırsanız daha düşük ısıda çekmeden yıpranmadan ve kırışmadan kurur. Kısacası çamaşırlar hassas ve kırışmadan daha düşük enerjiyle daha kısa sürede kurur ve hiç su harcamazsınız.

    Ki söz konusu LG'nin 250lt civarı su ve C sınıfı 14kw civarı enerji harcadığını düşünürsek çok israf yaparsınız.

    Bu açıdan ben 9kg çamaşır makinesi ve 9kg ısı pompalı kurutma makinesi öneririm. 70lt civarı su ve 2,5kw enerji harcarsınız. Kurutma süresi de 2-3kat daha hızlıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Candoğan bey bilgilendirme için teşekkürler.

    bugün samsung ve LG bayilerini gezip bir çok satıcıdan bilgiler aldım. ancak bu ürünlerin benim isteiğimi karşılamayacağını düşündüm. Seçim konusunda kullanımımıza göre en ideal çözümü bulmama yardımcı olmanız beni sevindirecektir.

    Şu an Bosch 8 kg yıkama ve 7 kg kurutma makinası kullanıyoruz. Her gün kesinlikle en az 2 makina yıkama yapıyoruz ve her zaman kurutmada kurutuyoruz. Bazı günler 3 makinaya çıkabiliyor. Çamaşırlar tek giyimde dğeiştiği için genelde kirli olmuyor kısa programla yıkıyor sonra 1600 devirede sıkıp çok az nem kaldığı için 1 saat gibi bir sürede kurutuyoruz.

    17kg makinada ise 1200 devir olduğu için sıkma iyi olmayacak ve 1 saatte asla kurutamayacağımızı anlayıp vazgeçtik.

    Samsung 12 kg kurutmasız olanlara baktık onlarda 1400 devir olduğu için soru işaretleri oluştu. yine kurutma 2 saatleri bulabilir.

    Yazılarınızda olumlu görüşler bildirdiğiniz AEG 98699 9kg alıp, yanına da AEG T96699 alıp üstüste koyup, eski boschları üstüste koyup kullanırsak günlük tek seferde iki makina ile hızlı bir şekilde işimiz biter düşüncesindeyiz.

    AEG de buharlı yıkama sanıyorum işimize yarar. ayrıca yüksek kapasiteli 1600 devirli başka cazip ürün bulamadım. sadece samsungun yeni çıkan 10kg lik ürünü var oda gereksiz pahalı gibi geliyor. ve aeg ye göre tercih edilmemesi gerektiği hissine kapıldım forumlardaki bilgilere göre....

    Keşke 10kg üzerinde 1600 devirli sadece yıkama yapan iyi bir makina olsa da alsak. Gördüğüm kadarı ile böyle bir ürün piyasada yok.

    Candoğan bey sizin yukarıda anlatığım kullanıma göre, enerjide anormal artışlara sebep olmayacak, zaman tasarrufu sağlayacak başka bir tavsiyeniz olur mu? Alternatif olarak daha iyi özelliklere sahip Electrolux kurutma veya yıkama yapan farklı ürünler var mıdır?

    İnternet üzerinden baktığımda AEG kurutma stoklarda görünmüyor bir çok yerde. Bulamazsam aynı özelliklerde Electrolux var mıdır?

    selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmy -- 24 Ağustos 2014; 0:45:22 >




  • cmy C kullanıcısına yanıt
    Sordugunuz makine 17/9 sanırım. 2,70 kw karşılığında yıkama yapabilecek iyi bir makinedir. Artı menşei olarak Miele ile beraber china/Turkey menşei olmayan 2 firmadan biridir....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.