Şimdi Ara

LG G2 32GB İthalatçı Garantili Nedir? Alınırmı? Tüm Cevaplar Burada!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
10.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bu ay içerisinde biri siyah biri beyaz olmak üzere iki adet LG G2 32gb ürün aldım. İki sinide Gittigidiyor üzerinden ithalatçı firma garantili olarak aldım.

    İlk ürünümü 12 gün öne "alisverisadresimtr" kullanıcısının mağazasından aldım. Ürünün fiyatı 1355TL ek olarak 100TL bonus kazandım. Bonus larımla yakıt aldığım için ürün bana 1255TL ye gelmiş oladu. Ürün siyah renk ve 32gb tı. 2 günde elime ulaştı ve 10 gündür sorunsuz kullanıyorum. Ürün Güncel Dijital Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından ithal edilmiş ve garantisini yine Güncel Dijital veriyor. Gelen faturayı direkt Güncel Dijital Dış Tic. Ltd. Şti kesmiş yani anladığım kadarı ile ürünü direkt ithalat eden firmadan aldım ve bu yüzden uygun fiyata aldım.

    İkinci ürünümü ise "cepport" kullanıcısının mağazasından beyaz renk olarak sipariş verdim. Ürünün fiyatı 1229TL yine 100tl bonus kazandım 1129TL gelmiş oldu bana. Firmadan aldığım bilgiye göre ürünü ithal eden firma PIN Dış Tic. Ltd. Şti. garantisini yine PIN Dış Ticaret veriyor. Ürün henüz elime ulaşmadı. Önümüzdeki hafta elime ulaşacak. Umarım buda diğeri gibi sorunsuz bir alışveriş olur. Ürün elime ulaştığında inceleyip buradan paylaşacağım.

    #Edit : "cepport" kullanıcısından aldığım 32gb lık beyaz renkli ürün elime ulaştı. Ürünü PIN Dış Ticaret değil İntellicell diye bir firma getirmiş. Araştırdığımda 1999 dan beri sektörde faaliyet gösteren bir firma olduğunu öğrendim. Ayrıca BIM, A101, Hepsiburada gibi firmalarda burdan ürün alıyorlar. Özetle ithalatçı seçimi başarılı olmuş..
    Ürün Kore menşe ili ve 2 gündür kullanıyorum herhangi bir sorun yok. Ayrıca ilk aldığım siyah 32gb lık ürün Güncel Dijital tarafından ithal edilmişti onun şarj girişi İngiliz prizi olduğundan dönüştürücü aparat göndermişlerdi. İkinci aldığım ürün yani İntellicell in ürünü ise Türkiye prizlerine uyumlu ve kutusu biraz daha ufak. Bunun dışında hiç bir fark yok. Her iki üründe sağlam geldi ve iki side sorunsuz çalışıyor.

    Biri siyah diğeri beyaz olmak üzere 2 adet LG G2 32gb lık ürünün bana toplam maliyeti 2384 TL oldu. Yani ortalama bir cihazın maliyeti 1190TL. Ürünler BTK kayıtlı ve 2 yıl garantili. Bu ürünün şuanda teknosa satış fiyatı 1700tl yani 2 ürünün fiyatı 3400tl. Araştırıp alışveriş tercihimizi düzgün yaptığımız için 1000tl cebimize kaldı.. :)

    _____________________________________


    Son dönemde bir çok web sitesi özellikle cep telefonu ürünlerinde genelde yetkili distribütörleri yerine paralel ithalat yapan firmalarla çalışıyorlar. Ne demek "paralel ithalat"? Nedir bu "ithalatçı firma garantisi"?

    Bu şu demek oluyor ürün arızalandığında Türkiye'de 1 yada 2 tane servisi var. Bu servislerin dışında cihazı onarım yaptıramazsınız ve olası bir arıza durumunda ithal eden firmanın servisine götürmek/göndermek zorundasınız. Paralel ithalat yapan firmaların reklam, dağıtım ağı, servis şubeleri gibi giderleri olmadığından(az olduğundan) daha uygun fiyatlarla bu ürünleri toptan verebilmektedirler. Web siteleri de kullanıcılarına fiyat avantajı sunmak ve yeni müşteriler çekmek için sıklıkla "Paralel İthalat"ı tercih etmektedir. Yasa gereği Paralel ithalat yapan firmalar "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı"na kayıt olmak ve ithal ettikleri ürünün içerisine Türkçe kullanma kılavuzu koymak, Türkiye ile uyumlu olmayan parça ve cihazlar varsa bunları Türkiye ye uyumlu hale getirmek ve en az 2 yıl en az bir noktada ücretsiz servis garantisi vermek zorundadırlar. Ürünle ilgili yaşayacağınız sorunlarda müşteri memnuniyeti biraz şans işi bazı ithalatçı firmalar gerçekten çok iyi servis hizmeti verip müşteri memnuniyeti sağlamaya çalışırken bazıları ise gerçekten müşteriyi önemsemeden davranıp müşteriyi zor durumda bırakabiliyorlar. Genellikle resmi distribütör ve ithalatçının getirdiği ürünler bir kaç ayrıntı dışında bire bir aynı ve orijinal ürünlerdir. Ürün orijinal değilse zaten bu dolandırıcılığa girer ve yasal olarak ürünü derhal iade etme hakkınız var. (6502 sayılı Tüketici kanunu Madde 8: malın özelliklerinin belirtildiğinden farklı olması ayıplı mal kapsamına girer) İthalatçı firma ürünü alırken bu şartları bilerek ve kabul ederek almış oluyoruz zaten..

    Şimdi gelelim asıl konumuza..
    Arkadaşım 1500TL verip 16GB olan G2 yi Resmi distribütor olan "Brighstar" üzerinden aldı ve cihaz LG Türkiye garantili. Arkadaşımın telefonu ile detaylıca inceledik ve ikisini kıyasladık.

    Aradaki farklar
    Distribütor garantili : Ürünün kutusu biraz daha küçük, Üründe radyo yok, Android 4.3.2 ile geliyor ancak bir kaç gün önce Türkiye cihazlarınada 4.4.2 geldi indirerek yükleme yapabilirsiniz , RAM DDR2 (Kutuda öyle yazıyor), Made in Kore
    İthalatçı Firma : Ürünün kutusu biraz daha büyük, Üründe radyo var, Android 4.4.2 güncellemesi ile geliyor, RAM DDR3 (Kutuda Öyle Yazıyor), Made in Kore

    Konu ile ilgili her iki cihazında detaylı kutu ve ürün fotoğraflarını çektim.. Aşağıdan inceleyebilirsiniz,

    Resmi distribütör (Brighstar) Garantili Ürün (Beyaz 16gb)
    http://i.hizliresim.com/A27Vv0.jpg
    http://i.hizliresim.com/0VnXa8.jpg
    http://i.hizliresim.com/4mrA3L.jpg
    http://i.hizliresim.com/JLA9MY.jpg

    İthalatçı firma (Güncel Dijital) Garantili Ürün (Siyah 32gb)
    http://i.hizliresim.com/O2Ab5Z.jpg
    http://i.hizliresim.com/zR5Z1Y.jpg
    http://i.hizliresim.com/GnR7g2.jpg
    http://i.hizliresim.com/yd5WvL.jpg

    #Edit : Ölü piksel testi nasıl yapılır?http://www.youtube.com/watch?v=Hprkw9J-Uiw

    Herkese mutlu günler diliyorum.. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agent_22 -- 3 Mayıs 2014; 16:42:14 >







  • Bu bilgilendirici açıklama için gerçekten teşekkürler.
  • 2 si de ayni fabrikadan cikiyor birine tr romu yukleniyor digerine baska ulke romu...

    Farklari sadece garantisi..
    Netten aldiginiz surece paralelle resmi dist. Arasinda 100 150 tl oynuyor.
    O sebeble netten resmi garantili alma taraftariyim herzaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle bu paylaşımınız için kendi adıma çok teşekkür ederim.

    DDR2 konusunda kutuya bastıkları grafik yanlış olmuş sanırım,
    yanındaki yazıda DDR3 yazıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laider

    öncelikle bu paylaşımınız için kendi adıma çok teşekkür ederim.

    DDR2 konusunda kutuya bastıkları grafik yanlış olmuş sanırım,
    yanındaki yazıda DDR3 yazıyor :)

    Bende öyle düşünüyorum aslında net olarak cihazın üzerinden belki bir yazılımla falan bakmak gerekir. bunu cihaz üzerinden nasıl kontrol edeceğimizi bilen birisi varsa lütfen paylaşsın.. :)
  • bir de çok kaliteli kore malı taklitleri oluyormuş,
    onlarla bunu nasıl ayırt ederiz bilen varsa paylaşırsa müthiş olur.
  • Barkod tarayıcıyla imei yi okumak çok da zor değil. O kısımları da kapatın fotoğraflarda.

    Ayrıca Ram'in ddr2 olma muhabbeti yanlış basımdan kaynaklanıyor muhtemelen. Antutu vb bir programla bakarsanız daha net anlaşılmış olur.

    Cihazları güle güle kullanmanız temennisiyle.
  • agent_22 A kullanıcısına yanıt
    güncel dijital hakkında bilginiz var mı hocam? güncel olarak
  • CEPPORT -MYS İÇ DIŞ TİCARET/ İNTEL İLETİŞİM/ İNTELLİCEL İLETİŞİM firmalarına bulaşmayın. ÖNERMİYORUM. BAŞTAN SAVMA İŞ YAPIYORLAR.
  • ...........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 29 Temmuz 2016; 23:36:46 >
  • 3 yil once guncel digital den aldigim lg g2 telefonum kulaklik girisi sorunu yasadi. Yani telefonun garantisi guncel digital firmasina ait. Fakat garanti suresi doldugu icin ucretli dahi olsa telefonu tamir edemeyeceklerini bana nazikce bildirdiler. Eger ithalatci firmadan telefon satin alacaksaniz; garanti suresi bitiminde nasil hizmet verdiklerini iyice arastirmanizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alleph A kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam guncel dijital garanti suresi bitince parali dahi olsa telefona bakmıyor, sacma ama öyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasak_ask3434

    CEPPORT -MYS İÇ DIŞ TİCARET/ İNTEL İLETİŞİM/ İNTELLİCEL İLETİŞİM firmalarına bulaşmayın. ÖNERMİYORUM. BAŞTAN SAVMA İŞ YAPIYORLAR.


    HAYATIMDA MYS İÇ VE DIŞ TİC. LMT. ŞTİ. i kadar adi bir firma görmedim. gitti gidiyor alışveriş sitesi üzerinden 1529 tl ye lg g4 telefon satın aldım. cihaz 7/8 ay sonra kendi kendine kapandı ve bir daha da açılmadı. MYS İÇ VE DIŞ TİC. LMT. ŞTİ ni aradım, intellicel diye bir servis bakıyormus tamire gönderdim. telefon gidiş o gidiş bir daha haberini almadım. tüketici hakem heyetine başvurdum en son; aylar sonra sonuç çıktı. hakem heyeti beni haklı buldu. 15 günlük itiraz süresi bitince MYS İÇ VE DIŞ TİC. LMT. ŞTİ ni aradım, ödemeyi ne zaman yapacaklarını sordum. ne ödemesi kardeşim dediler ödeme mödeme yok. firmayı icraya vereceğimi söyledim istediğini yap biz icrayı durdurmasını biliriz dediler. bende firmayı icraya verdim aylar ayları kovaladı ne icra müdürlüğü parayı alabildi ne de ben. BİMER e bile şikayetimi yaptım biz herhangi birşey yapamayız dediler. bu arada dolar ve euro kurundan telefonlara zam üstüne zam geldi ve ben hala param gelecek ümidiyle emanet bulduğum eski bir telefonla idare etmeye çalışıyorum. ben çok zarar ettim sizler etmeyin. internetten iki kuruş ucuza cihaz alıcaz diye paranızı ziyan etmeyin. sağlıcakla kalın, hoşcakalın...




  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu yazımdan sonra 4-5 adet daha cihaz aldım G2, G3 ve MI6 marka cihazlar aldım. Paralel ithalat ürün alırken özellikle Delta servis garantili ürün tercih ediyorum. Delta Servisin hizmeti çok iyi. Bir çok ithalatçı var ama bu ithalatçılar belirli servislerle çalışıyorlar. Cihazı satın aldıktan sonra ithal eden firmayla işiniz bitiyor aslında bundan sonra garantiyi veren servis önemli. Bu yüzden Delta Servis tarafından garanti verilen cihazları tercih etmenizi öneririm.

    Önemli bir not : Paralel ithalat ile ürün satın alırken gittigidiyor, N11, hepsiburada gibi online platformları tercih edin. Bi siteler üzerinden yapılan satın almalarda paranız siz onay vermeden satıcıya aktarılmaz ve iade hakkınız saklı kalır. Ürün gelince yapılması gereken kontrolleri aşağıda yazıyorum,

    IMEI KONTROLLERİ
     Fatura ve cihaz kutusundaki IMEI numaralarını karşılaştırınız.
    • Fatura ve kutudaki IMEI uyuşmuyorsa kutuyu açmadan direkt ürünün iade sürecini başlatın.
    • Fatura ve cihazın kutusundaki IMEI numarası uyuşuyor ise cihazın kutusunu açın ancak cihaz üzerindeki etiketleri sökmeyin.
     Ürün kutusu ve cihaz üzerindeki etikette bulunanan IMEI numaralarını karşılatırınız.
    • Bu nuralarda herhangi bir tutarsızlık varsa ürünü kutusuna koyup iade sürecini başlatınız.
     Ürünün faturası, kutusu ve cihaz etiketindeki IME numaraları uyuşuyorsa SIM kart takmadan cihazı açınız.
     Cihaz açıldıktan sonra *#06# tuşlaması yaparak cihaz içerisine gömülü olan IMEI numarasının kutudaki numara ile uyuşup uyuşmadığını kontrol edin.
    • Bu nuralarda herhangi bir tutarsızlık varsa ürünü kutusuna koyup iade sürecini başlatınız.

    Tum IMEI numaralarının uyuştuğunu gördükten sonra cihazın yasal yollarla IMEI kaydının ve garanti kaydının yapılıp yapılmadığını kontrol edeceğiz.

    YASAL KAYIT VE GARANTİ

     Öncelikle cihazın IMEI numarasının BTK ya kayıtlı olup olmadığına bakacağız.https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama linki üzerinden bu sorgulamayı yapabilirsiniz.
    • Cihaz kayıtsız görünüyorsa ürünü iade edeiniz.
    • Cihaz kayıtlı ancak marka modeli farklı görünüyorsa iade ediniz.
     Cihazın garanti kaydının yapılıp yapılmadığını sorgulayacağız. Delta servis içinhttp://www.deltaservis.com.tr/garanti-sorgu.html linki üzerinden sorgulamayı yapabilirsiniz.
    • Yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi cihazı alırken delta servis garantili almanızı şiddetle öneririm.
    • Cihazın garanti kaydı yoksa ürünü iade edeiniz.

    IMEI bilgilerinin tutarlılığı, yasal kaydının yapılıp yapılmadığı ve garanti sürecini sorgulayıp bu adımların tamamını sorunsuz geçtiyseniz aşağıdaki adımlara devam edeiniz.

    CİHAZ TESTLERİ

     Cihaza SIM kart takmadan ve üzerindeki etikeleri sokmeden önce testleri yapınız.
     Cihazın ön arka kamerasını açıp test edin.
     Flaşı otomatiğe alıp karanlık ortamda fotoğraf çekin.
     Ekran parlaklığını otomatiğe alıp aydınlığa göre ekran parlaklığının artıp eksildiğini kontrol edin.
     SIM kart olmadığı için whatsapp üzerinden sesli arama yapın gelen giden sesi kontrol edin.
     Telefonla konuşurken ekranı kapattığınızda ekranın kapanıp kapanmadığını kontrol edin.
     Telefonu sağa sola çevirdiğinizde ekran döndürme özelliğinin çalışıp çalışmadığnı kontrol edin.
     Son olarak cihazda fiziksel bir hasar, çizik, darbe vs.. olmadığını dikkatlice kontrol edin.
    • Bunlardan herhangibirisinde sorun yaşıyorsanız yada cihazda bir kusur gördüyseniz cihazın iade sürecini başlatıp iade ediniz.

    Bu testler yapılarak cihazı alırsanız ve delta servis garantiliyse sorun yaşama ihtimaliniz %1’in altındadır.

    Herkese mutlu günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agent_22 -- 4 Mayıs 2018; 16:1:24 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.